DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 08:31

DI - 19 nov 18 kl. 21:59

Stora Ensos vd ryter till: "Skogsindustrin ska inte misshandlas av lagstiftarna"Trots att Stora Enso på några få år har gått från ett skandalbolag till att prisas för sitt hållbarhetsarbete går omställningen för långsamt, enligt vd:n Karl-Henrik Sundström. ”Min stora utmaning är att få organisationen att vilja förändras snabbare”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ensos, Stora Enso, Karl-Henrik Sundström

Dela artikeln

195 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora Ensosvd , rytertill , Skogsindustrinska inte , misshandlas, av lagstiftarna
HBL - 22 jul 14 kl. 07:20

Skogsindustrin går mot ljusare tider

Stora Ensos resultat för årets sex första månader är bra med hänsyn till marknadssituationen, anser analytiker. Skogsindustrin ser överlag ut att gå mot bättre tider, men papperskonsumtionen fortsätter att minska och fortfarande finns behov av att stänga pappersmaskiner.Skogsjätten Stora Enso publicerade i går ett delårsresultat där omsättningen för årets första halva landar på drygt 5,1 miljarder euro, eller 4,6 procent mindre än under motsvarande tid i fjol.

YLE - 25 apr 14 kl. 14:59

"Skogsindustrin satsar på nya produkter"

I Varkaus gläds man i dag över att Stora Enso ny investerar i stadens pappersfabrik.
- Denna veckas goda nyheter från skogsindustrin handlar om en omstrukturering, konstaterar vd Timo Jaatinen på branschförbundet Skogsindustrierna. Det har under veckan kommit goda nyheter från skogsindustrin.

Dagens PS - 31 maj 18 kl. 11:36

Skogsbranschen ryter ifrån

Regeringens otydlighet kring äganderätten riskerar den svenska skogsnäringens konkurrenskraft.  Det hävdar skogsbranschen i ett skarpt uttalande. ”Det har gått för långt, och då talar jag för alla skogsägare i Sverige och hela den svenska skogsindustrin”, säger Lars Idermark, vd för skogsbolaget Södra och ny ordförande för branschorganisationen Skogsindustrierna, till Dagens Industri.

YLE - 24 maj 16 kl. 08:11

Skogsindustrin och Pappersförbundet enades om konkurrenskraften

Skogsindustrin och Pappersförbundet ansluter sig till konkurrenskraftsavtalet. Beslutet gäller arbetsvillkoren för de anställda inom pappers-, kartong- och massaindustrin. Totalt omfattar avtalet cirka 13 000 löntagare.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 12 kl. 15:20

Ljusglimtar för skogsindustrin

Skogsindustrin tvingades bromsa in under 2011 och läget är fortsatt osäkert, bedömer branschorganisationen Skogsindustrierna i sin kvartalsrapport. Men förtroendet för skogsindustrin ökar och det finns ljuspunkter för 2012. Bland annat har prissänkningarna på massa hejdats och vissa prishöjningar har gjorts.

Kristianstadsbladet - 24 apr 12 kl. 13:37

Stora Ensos vinst halverad

Den finländsk-svenska skogsindustrijätten Stora Enso redovisar en vinst före skatt på 89,9 miljoner euro, motsvarande cirka 800 miljoner kronor, för första kvartalet 2012. Det kan jämföras med vinsten på 179,5 miljoner euro motsvarande period i fjol.
Stora Ensos aktiekurs hade strax efter det att delårsrapporten publicerats stigit med 2,6 procent.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt varsel i skogsindustrin

Lågkonjunkturen fortsätter att slå mot skogsindustrin. Nu varslar skogsmaskintillverkaren Eco Log i Söderhamn 25 anställda, varav 16 kollektivanställda och nio tjänstemän, om uppsägning. ?

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 12 kl. 14:20

Nytt varsel i skogsindustrin

Lågkonjunkturen fortsätter att slå mot skogsindustrin. Nu varslar skogsmaskintillverkaren Eco Log i Söderhamn 25 anställda, varav 16 kollektivanställda och nio tjänstemän, om uppsägning. ?

Kristianstadsbladet - 20 jun 13 kl. 18:33

WHO: En av tre kvinnor misshandlas


Fler än en kvinna av tre i världen utsätts för våld i hemmet, och problemet är utbrett i alla typer av länder, visar en ny studie från världshälsoorganisationen WHO.Värst är problemet i Asien, följt av Mellanöstern, där fler än en kvinna av tre misshandlas av sin partner. Men även i höginkomstländer i till exempel Nordamerika och inom EU misshandlas nästan en av fyra kvinnor, visar studien som gjorts i 81 länder.

YLE - 21 jun 16 kl. 06:58

Skogsindustrin lämnar EK

Arbetsgivarorganisationen Skogsindustrin lämnar centralorganisationen Finlands Näringsliv EK. Enligt Skogsindustrins styrelseordförande Jussi Pesonen är organisationen inte nöjd med EK:s intressebevakning, och organisationen vill vara självständig. Pesonen säger till tidningen att det inte är de långa förhandlingarna om konkurrenskraftsavtalet som är orsaken till att Skogsindustrin lämnar EK.

SvD - 27 jan 17 kl. 13:00

”Ryssland sviker kvinnor och barn som misshandlas”

Våld inom familjen ska inte längre vara ett brott i Ryssland. Fler barn kommer därmed att få se sina mammor misshandlas och mördas, och även barn kan misshandlas ostraffat. Våldet kommer att frodas i ett redan våldsamt Ryssland, varnar liberala politikerna Bonnie Bernström, Birgitta Ohlsson och Anna Mårtensson.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nordea: Netent, Arjo favoriter bland svenska småbolag

Nordea har plockat ut fem småbolagsaktier som är toppval just nu. Det framgår av rapporten Small Cap Stock Picker som släpptes under onsdagen..

DI - 5 minuter sedan

Talman Andreas Norlén håller presskonferens

Följ talmannens presskonferens om regeringsbildningen..

DI - 15 minuter sedan

Nepa vill ta in 39,3 miljoner kronor i riktad nyemission

Konsultbolaget Nepa har beslutat om en riktad kontant nyemission om 714.835 aktier till en teckningskurs om 55 kronor per aktie. Genom den riktade nyemissionen tillförs bolaget cirka 39,3 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Inhalation Sciences får miljonorder

Inhalation Sciences har fått en order på ett Preciseinhale-system, inkluderande plattformens in vitro-modul för att studera partiklars upplösning, Dissolvit. .

DI - 15 minuter sedan

Catella säljer svensk förvaltningsdel till Söderberg § Partners

Catellas dotterbolag Catella Bank S.A. har avtalat om avyttring av 51 procent av den svenska förvaltningsdelen till Söderberg & Partners för cirka 36 miljoner kronor.

DI - 30 minuter sedan

Telia säljer innehavet i Kcell samt upplöser partnerskapet med Turkcell i Fintur

Teleoperatören Telia Company säljer sitt innehav på 75 procent i den kazakiska teleoperatören Kcell till det statliga kazakiska telekomföretaget Kazakhtelecom JSC. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Kina: Gripen kanadensare kan ha brutit mot NGO-regler

Om den kanadensiska medborgaren Michael Kovrig utförde "relevanta aktiviteter" för sitt bolag International Crisis Group (ICG) utan att det har registrerats, då kan han ha brutit mot Kinas lagar för utländska organisationer (NGO:s)..

DI - 15 minuter sedan

Netent säger upp personal i Stockholm, tar miljonkostnader

Netent omorganiserar och decentraliserar, något som berör 55 heltidstjänster i framför allt Stockholm. Engångskostnader på 25 miljoner kronor väntas under det fjärde kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

S2 Medical landar nytt distributionsavtal för Colombia

Medicinteknikbolaget S2 Medical, som nyligen noterades på First North, har ingått ett exklusivt distributionsavtal med det colombianska företaget Innovacure för distribution av företagets produkter i Epiprotect-serien på den colombianska marknaden..

DI - 30 minuter sedan

Credit Suisse återköper aktier för uppemot 27 miljarder – ska höja utdelningen

Storbanken Credit Suisse ska återköpa egna aktier för uppemot 13,7 miljarder kronor under 2019 och förväntar sig att återköpa lika mycket under 2020. Dessutom planerar banken att höja utdelningen med minst 5 procent om året från 2019 och framåt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.