DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 10:48

DI - 19 nov 18 kl. 21:59

Stora Ensos vd ryter till: "Skogsindustrin ska inte misshandlas av lagstiftarna"Trots att Stora Enso på några få år har gått från ett skandalbolag till att prisas för sitt hållbarhetsarbete går omställningen för långsamt, enligt vd:n Karl-Henrik Sundström. ”Min stora utmaning är att få organisationen att vilja förändras snabbare”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ensos, Stora Enso, Karl-Henrik Sundström

Dela artikeln

195 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora Ensosvd , rytertill , Skogsindustrinska inte , misshandlas, av lagstiftarna
HBL - 22 jul 14 kl. 07:20

Skogsindustrin går mot ljusare tider

Stora Ensos resultat för årets sex första månader är bra med hänsyn till marknadssituationen, anser analytiker. Skogsindustrin ser överlag ut att gå mot bättre tider, men papperskonsumtionen fortsätter att minska och fortfarande finns behov av att stänga pappersmaskiner.Skogsjätten Stora Enso publicerade i går ett delårsresultat där omsättningen för årets första halva landar på drygt 5,1 miljarder euro, eller 4,6 procent mindre än under motsvarande tid i fjol.

YLE - 25 apr 14 kl. 14:59

"Skogsindustrin satsar på nya produkter"

I Varkaus gläds man i dag över att Stora Enso ny investerar i stadens pappersfabrik.
- Denna veckas goda nyheter från skogsindustrin handlar om en omstrukturering, konstaterar vd Timo Jaatinen på branschförbundet Skogsindustrierna. Det har under veckan kommit goda nyheter från skogsindustrin.

Dagens PS - 31 maj 18 kl. 11:36

Skogsbranschen ryter ifrån

Regeringens otydlighet kring äganderätten riskerar den svenska skogsnäringens konkurrenskraft.  Det hävdar skogsbranschen i ett skarpt uttalande. ”Det har gått för långt, och då talar jag för alla skogsägare i Sverige och hela den svenska skogsindustrin”, säger Lars Idermark, vd för skogsbolaget Södra och ny ordförande för branschorganisationen Skogsindustrierna, till Dagens Industri.

YLE - 24 maj 16 kl. 08:11

Skogsindustrin och Pappersförbundet enades om konkurrenskraften

Skogsindustrin och Pappersförbundet ansluter sig till konkurrenskraftsavtalet. Beslutet gäller arbetsvillkoren för de anställda inom pappers-, kartong- och massaindustrin. Totalt omfattar avtalet cirka 13 000 löntagare.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 12 kl. 15:20

Ljusglimtar för skogsindustrin

Skogsindustrin tvingades bromsa in under 2011 och läget är fortsatt osäkert, bedömer branschorganisationen Skogsindustrierna i sin kvartalsrapport. Men förtroendet för skogsindustrin ökar och det finns ljuspunkter för 2012. Bland annat har prissänkningarna på massa hejdats och vissa prishöjningar har gjorts.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt varsel i skogsindustrin

Lågkonjunkturen fortsätter att slå mot skogsindustrin. Nu varslar skogsmaskintillverkaren Eco Log i Söderhamn 25 anställda, varav 16 kollektivanställda och nio tjänstemän, om uppsägning. ?

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 12 kl. 14:20

Nytt varsel i skogsindustrin

Lågkonjunkturen fortsätter att slå mot skogsindustrin. Nu varslar skogsmaskintillverkaren Eco Log i Söderhamn 25 anställda, varav 16 kollektivanställda och nio tjänstemän, om uppsägning. ?

Kristianstadsbladet - 20 jun 13 kl. 18:33

WHO: En av tre kvinnor misshandlas


Fler än en kvinna av tre i världen utsätts för våld i hemmet, och problemet är utbrett i alla typer av länder, visar en ny studie från världshälsoorganisationen WHO.Värst är problemet i Asien, följt av Mellanöstern, där fler än en kvinna av tre misshandlas av sin partner. Men även i höginkomstländer i till exempel Nordamerika och inom EU misshandlas nästan en av fyra kvinnor, visar studien som gjorts i 81 länder.

YLE - 21 jun 16 kl. 06:58

Skogsindustrin lämnar EK

Arbetsgivarorganisationen Skogsindustrin lämnar centralorganisationen Finlands Näringsliv EK. Enligt Skogsindustrins styrelseordförande Jussi Pesonen är organisationen inte nöjd med EK:s intressebevakning, och organisationen vill vara självständig. Pesonen säger till tidningen att det inte är de långa förhandlingarna om konkurrenskraftsavtalet som är orsaken till att Skogsindustrin lämnar EK.

SvD - 27 jan 17 kl. 13:00

”Ryssland sviker kvinnor och barn som misshandlas”

Våld inom familjen ska inte längre vara ett brott i Ryssland. Fler barn kommer därmed att få se sina mammor misshandlas och mördas, och även barn kan misshandlas ostraffat. Våldet kommer att frodas i ett redan våldsamt Ryssland, varnar liberala politikerna Bonnie Bernström, Birgitta Ohlsson och Anna Mårtensson.

Kristianstadsbladet - 24 apr 12 kl. 13:37

Stora Ensos vinst halverad

Den finländsk-svenska skogsindustrijätten Stora Enso redovisar en vinst före skatt på 89,9 miljoner euro, motsvarande cirka 800 miljoner kronor, för första kvartalet 2012. Det kan jämföras med vinsten på 179,5 miljoner euro motsvarande period i fjol.
Stora Ensos aktiekurs hade strax efter det att delårsrapporten publicerats stigit med 2,6 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 1 timme sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 1 timme sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

DI - 1 timme sedan

Norwegians vd öppnar för att sälja

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. ”Alla bolag på börsen är ju till salu”, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019..

DI - 2 timmar sedan

Pentagonchef tyst om nödpengar till mur

USA:s Pentagonbas Patrick Shanahan säger att han ännu inte bestämt sig om en mur mot Mexiko är att betrakta som en militär nödvändighet. Det kan få betydelse för om försvarsdepartementets pengar kan användas till det under ett nödläge..

DI - 2 timmar sedan

23 varslas vid sågverk

23 personer på Ala sågverk i Ljusne varslas om uppsägning. Bakgrunden är strukturella förändringar på Stora Enso, som äger sågverket, uppger lokala medier..

DI - 2 timmar sedan

Flybmi i konkurs – anger brexit som orsak

Det brittiska flygbolaget Flybmi har gått i konkurrs, rapporterar  Nya Wermlands Tidningen. Bolaget flyger bland annat sträckan Karlstad - Jönköping - Frankfurt och har även avgångar från Norrköping..

DI - 2 timmar sedan

Hon har örnkoll när Scania förnyar fabriken

När 60 maskiner på Scanias transmissionsfabrik byts ut är det en hektisk period för alla inblandade, men teknikchefen Lina Ankargren ser till att kugghjulen snurrar som de ska.  ”Det kan vara min mest intensiva period på Scania”, säger hon..

DI - 13 timmar sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 13 timmar sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.