BT > Nyheter

Sunday, 24 February, 04:55

BT - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccinInfluensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. - Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT Nyheter Sörmland.(TT).
Läs mer på BT
Läs mer om:
Södermanland, Asghar Farahani Shiviari, Sörmlands, SVT Nyheter Sörmland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, influensavaccin
DN - 23 nov 18 kl. 16:59

Risk för brist på influensavaccin

Det kan bli brist av influensavaccin på flera håll i Sverige. När influensasäsongen nu inleds varnar Folkhälsomyndigheten för att alla som vill inte kan få vaccinet..

DN - 29 nov 18 kl. 18:21

Brist på influensavaccin i flera landsting

I förra veckan uppgav åtta landsting att de förutsåg brist på influensavaccin framöver. Nu uppger tolv landsting att det redan råder vaccinbrist, och flera räknar med tomma lager inom några veckor..

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:03

”Ingen generell brist på vaccin i Skåne”

Inrikes En nationella rekommendation om att enbart låta riskgrupperna vaccineras diskuteras efter att det råder brist på vaccin i delar av Sverige - men i Skåne är inte bristen akut.
– Det är enstaka vårdcentraler som har brist på vaccin i Skåne, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.Under fredagen håller Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och SKL, Sveriges kommuner och landsting, möte med anledning av att det uppstått brist på influensavaccin i flera av de svenska landstingen och ute i andra länder i Europa, skriver Sveriges Radio.

Dagens Medicin - 20 nov 18 kl. 11:56

Brist på influensavaccin

En oväntat stor efterfrågan på influensavaccin har tagit tillverkarna på sängen i Europa. Ett vaccin är redan restnoterat hos Läkemedelsverket. Ett annan kan snart bli det..

YA - 21 nov 18 kl. 16:13

Ingen brist på influensavaccin i sydöstra Skåne i nuläget

Bristen på influensavaccin som rapporteras från flera landsting i landet har inte nått sydöstra Skåne. På onsdagseftermiddagen kom beskedet att influesavaccinet Influvac Tetra åter finns att beställa. .

SR - 23 nov 18 kl. 12:36

Därför börjar vi få brist på influensavaccin

Det börjar bli ont om influensavaccin på flera ställen i Sverige. Skälet är troligen en oväntat hög efterfrågan..

DN - 18 dec 18 kl. 15:42

Stor brist på influensavaccin i Stockholm

Många vårdgivare i Stockholms län har slut på influensavaccin. – Det är många som har velat vaccinera sig men inte kunnat. Det är olyckligt, säger smittskyddsläkaren Per Follin..

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i Åbo

Än så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år.

Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccin

Influensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. – Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT.

Blekinge Läns tidning - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccin

Influensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. - Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT Nyheter Sörmland.(TT).

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Norsk seger på Europatouren i Australien

Det höll inte ända fram för Madelene Sagström i Europatourtävlingen i Bonville i australiska New South Wales. Uppsalagolfaren ledde efter tre rundor, men gjorde sista dagen sin sämsta runda i tävlingen - tre över par - och slutade därmed delad sexa, tillsammans med Jenny Haglund.(TT).

BT - 1 timme sedan

Vi vill ge fler möjlighet att gå i Borås fina förskolor

Svar till Anette Carlson (M) och Marie Fridén (M), BT 10/2..

BT - 1 timme sedan

Låt unga i Borås åka gratis sommartid

Sommarlovskorten i kollektivtrafiken har nationellt avskaffats av M och KD. Borås stad bör på egen hand se till att unga får åka gratis på sommaren, anser Vänsterpartiet i Borås..

BT - 1 timme sedan

Dyrt kalas, men som gjort för extas

“Hej, banan är färdig, det gick som en dans, och tågen de komma med guld i sin svans” skrev Gustaf Fröding i dikten När banan blir färdig. Kombinationen av modern teknik och ett hägrande klimathot kan bidra till att tågen kan genomgå en renässans..

BT - 1 timme sedan

Demker: Ingen regeringsmakt byggs på besvikelsens grund

Partier med populistisk etikett har ökat sin närvaro rejält i Europas parlament. I en färsk kalkylering av väljarstöd anger Timbro att lika många väljare numera föredrar populistiska partier som socialdemokratiska partier..

BT - 1 timme sedan

Svenskarna avhängda i WGC-golfen

Tredje dagens stjärnstinn golf på Chapultepec-banan i Mexiko blev som en fantasilös uppföljare på dag två - Dustin Johnson fortsätter att leda med lysande spel, Rory McIlroy hänger på, och svenskarna får inte till det. Inför sista dagen i WGC-tävlingen leder Johnson, USA, på 16 under par.(TT).

BT - 1 timme sedan

Kanada sörjer tragisk villabrand

Runt 2 000 personer samlades under lördagen för att närvara vid begravningen av de sju barn som omkom i en villabrand i staden Halifax i sydöstra Kanada i början av veckan. Barnen var mellan fyra månader och femton år gamla och tillhörde alla samma syriska familj, som flydde till Kanada 2017.(TT).

BT - 1 timme sedan

Flera döda efter våld vid Venezuelas gränser

Lastbilar med hjälpsändningar försökte på lördagen korsa den venezuelanska gränsen från både Colombia och Brasilien, under hård bevakning av den venezuelanska militären..

BT - 2 timmar sedan

Prinsessa ny saudisk ambassadör i USA

Saudiarabien har utnämnt sin första kvinnliga ambassadör i USA. Utnämningen bedöms vara en ansträngning för att försöka bättra på relationen mellan länderna.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Zuccarello till Dallas

New York Rangers byter bort den norske hockeystjärnan Mats Zuccarello till Dallas, rapporterar TSN Sports. Forwarden har varit i New York sedan säsongen 2010-11 och är extremt populär. I över 500 matcher för Rangers har han kommit upp i drygt 350 poäng.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.