Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 12 December, 08:17

Blekinge Läns tidning - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccinInfluensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. - Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT Nyheter Sörmland.(TT).
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Södermanland, Asghar Farahani Shiviari, Sörmlands, SVT Nyheter Sörmland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, influensavaccin
DN - 23 nov 18 kl. 16:59

Risk för brist på influensavaccin

Det kan bli brist av influensavaccin på flera håll i Sverige. När influensasäsongen nu inleds varnar Folkhälsomyndigheten för att alla som vill inte kan få vaccinet..

DN - 29 nov 18 kl. 18:21

Brist på influensavaccin i flera landsting

I förra veckan uppgav åtta landsting att de förutsåg brist på influensavaccin framöver. Nu uppger tolv landsting att det redan råder vaccinbrist, och flera räknar med tomma lager inom några veckor..

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:03

”Ingen generell brist på vaccin i Skåne”

Inrikes En nationella rekommendation om att enbart låta riskgrupperna vaccineras diskuteras efter att det råder brist på vaccin i delar av Sverige - men i Skåne är inte bristen akut.
– Det är enstaka vårdcentraler som har brist på vaccin i Skåne, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.Under fredagen håller Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och SKL, Sveriges kommuner och landsting, möte med anledning av att det uppstått brist på influensavaccin i flera av de svenska landstingen och ute i andra länder i Europa, skriver Sveriges Radio.

Dagens Medicin - 20 nov 18 kl. 11:56

Brist på influensavaccin

En oväntat stor efterfrågan på influensavaccin har tagit tillverkarna på sängen i Europa. Ett vaccin är redan restnoterat hos Läkemedelsverket. Ett annan kan snart bli det..

YA - 21 nov 18 kl. 16:13

Ingen brist på influensavaccin i sydöstra Skåne i nuläget

Bristen på influensavaccin som rapporteras från flera landsting i landet har inte nått sydöstra Skåne. På onsdagseftermiddagen kom beskedet att influesavaccinet Influvac Tetra åter finns att beställa. .

SR - 23 nov 18 kl. 12:36

Därför börjar vi få brist på influensavaccin

Det börjar bli ont om influensavaccin på flera ställen i Sverige. Skälet är troligen en oväntat hög efterfrågan..

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i Åbo

Än så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år.

Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccin

Influensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. – Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT.

BT - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccin

Influensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. - Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT Nyheter Sörmland.(TT).

UNT - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccin

Influensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Alfa Laval säljer luftvärmeverksamhet

Alfa Laval säljer delar av sin verksamhet som sysslar med luftvärmeväxlare, till italienska LU-VE-koncernen. Den sålda verksamheten omsatte över en miljard kronor under den senaste tolvmånadersperioden och har cirka 400 anställda, i huvudsak i Italien, Finland och Indien, enligt ett pressmeddelande.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Talmannen föreslår Löfven som statsminister

I dag ska talmannen Andreas Norlén lägga fram förslaget att Stefan Löfven (S) ska bli statsminister till riksdagen. Allt pekar på att även detta förslag kommer att röstas ned. Vid en pressträff klockan 8.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Rökning och alkohol minskar bland unga

Svenska skolelever röker och dricker allt mindre. Men konsumtionen av narkotika ökar bland dem som redan använder det. Andelen svenska skolelever som dricker alkohol ligger på fortsatt historiskt låga nivåer.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Riksdagen röstar om statsbudget

Riksdagen ska i dag besluta om Sveriges statsbudget för 2019. Regeringens övergångsbudget väntas bli nedröstad till förmån för en gemensam reservation (budgetförslaget) från M och KD. - Enligt de signaler jag fått från olika partier så är det ganska troligt.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Larm om personbil som kört in i stolpe

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen utreder grov mordbrand efter branden på Kungsmarken..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Coleman till semifinal i Kina

Michelle Coleman är i semifinal på 100 meter fritt vid kortbane-VM i simning i kinesiska Hangzhou. Svenskan hade 52,37, tredje bästa tid, i försöken. Starkast var Mallory Comerford, USA, med tiden 52,18.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Dom faller efter dödsskjutning i garage

Tre vuxna och ett barn satt i en bil på väg att parkera i ett garage i Östberga i Stockholm när de i augusti 2017 blev beskjutna med automatvapen. Två av männen träffades - en 21-årig man skadades så svårt att han senare avled.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Apan Skywalker bland nya arter i Mekong

En gibbonapa kallad Skywalker och en padda med spetsiga horn som har getts namnet "älvan från Midgård". De finns bland 157 nyupptäckta djur- och växtarter i det biologiskt rika Mekongområdet i Asien.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Petter Northug väntas lägga av

Petter Northug tänker i dag avslöja att han har beslutat sig för att lägga av, erfar NRK och norska TV2. Skidlegendaren har utlyst en presskonferens i Trondheim vid lunchtid där även landslagschefen Espen Bjervig och norska landslagets sprinttränare Arild Monsen ska närvara.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.