Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 17 February, 10:35

Blekinge Läns tidning - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccinInfluensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. - Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT Nyheter Sörmland.(TT).
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Södermanland, Asghar Farahani Shiviari, Sörmlands, SVT Nyheter Sörmland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, influensavaccin
DN - 23 nov 18 kl. 16:59

Risk för brist på influensavaccin

Det kan bli brist av influensavaccin på flera håll i Sverige. När influensasäsongen nu inleds varnar Folkhälsomyndigheten för att alla som vill inte kan få vaccinet..

DN - 29 nov 18 kl. 18:21

Brist på influensavaccin i flera landsting

I förra veckan uppgav åtta landsting att de förutsåg brist på influensavaccin framöver. Nu uppger tolv landsting att det redan råder vaccinbrist, och flera räknar med tomma lager inom några veckor..

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:03

”Ingen generell brist på vaccin i Skåne”

Inrikes En nationella rekommendation om att enbart låta riskgrupperna vaccineras diskuteras efter att det råder brist på vaccin i delar av Sverige - men i Skåne är inte bristen akut.
– Det är enstaka vårdcentraler som har brist på vaccin i Skåne, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.Under fredagen håller Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och SKL, Sveriges kommuner och landsting, möte med anledning av att det uppstått brist på influensavaccin i flera av de svenska landstingen och ute i andra länder i Europa, skriver Sveriges Radio.

Dagens Medicin - 20 nov 18 kl. 11:56

Brist på influensavaccin

En oväntat stor efterfrågan på influensavaccin har tagit tillverkarna på sängen i Europa. Ett vaccin är redan restnoterat hos Läkemedelsverket. Ett annan kan snart bli det..

YA - 21 nov 18 kl. 16:13

Ingen brist på influensavaccin i sydöstra Skåne i nuläget

Bristen på influensavaccin som rapporteras från flera landsting i landet har inte nått sydöstra Skåne. På onsdagseftermiddagen kom beskedet att influesavaccinet Influvac Tetra åter finns att beställa. .

SR - 23 nov 18 kl. 12:36

Därför börjar vi få brist på influensavaccin

Det börjar bli ont om influensavaccin på flera ställen i Sverige. Skälet är troligen en oväntat hög efterfrågan..

DN - 18 dec 18 kl. 15:42

Stor brist på influensavaccin i Stockholm

Många vårdgivare i Stockholms län har slut på influensavaccin. – Det är många som har velat vaccinera sig men inte kunnat. Det är olyckligt, säger smittskyddsläkaren Per Follin..

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i Åbo

Än så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år.

Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccin

Influensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. – Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT.

BT - 19 nov 18 kl. 18:39

Brist på influensavaccin

Influensasäsongen är på gång, men det råder brist på vaccin, rapporterar flera lokala medier i Södermanland. - Det är samma i hela landet, det är ett mycket besvärligt läge, säger Asghar Farahani Shiviari, hälsovalschef på Sörmlands landsting, till SVT Nyheter Sörmland.(TT).

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern. Natten mot söndag brann en husvagn.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Light-läsk kan öka risken för stroke

Äldre kvinnor som dricker mycket sockerfri läsk bör kanske hålla nere sin konsumtion. Risken för stroke ser nämligen ut att öka, varnar forskare. I syfte att hålla nere både vikten och sockerintaget dricker många så kallad light-läsk i stället.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Rouhani vill förbättra relationer i regionen

Iran är redo att förbättra relationerna med gulfstaterna, deklarerar president Hassan Rouhani i ett tv-sänt tal från södra Iran.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Måns Herngren: Livet är inte så jävla enkelt

På måndag är "Bonusfamiljen" tillbaka i tv-rutan. Huvudregissören Måns Herngren tror att igenkänningsfaktorn är en av nycklarna till seriens framgång. - Livet är inte så jävla enkelt och jag tror att alla de där situationerna när man känner â??

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken - drygt 3 000 fler än förra året. Antalet lediga sommarjobb har ökat successivt de senaste fem åren.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Dolly Style-skaparna kritiseras i dokumentär

Dolly Style åkte ut ur Melodifestivalen i lördags - men gruppens trio tog beskedet med ro, eftersom de snart ska ut på turné.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping. Efter flera timmars intensiv debatt på lördagen vann partistyrelsens förslag på söndagen: Det "är inte aktuellt för oss att driva frågan om EU-utträde nu".

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Taggade demokrater vill utmana Donald Trump

Om ett år är USA:s primärvalscirkus i full gång. Över 520 kandidater har redan registrerat sig men bara en handfull ses som seriösa utmanare till president Donald Trump. På den demokratiska sidan pågår en intensiv debatt om vilken strategi som är den vinnande.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

De här pratas det om inför USA-valet 2020

Många har redan lanserat sina kampanjer och andra är på gång. Här är en sammanfattning av de hetaste namnen inför USA:s presidentval den 3 november 2020: Demokrater: Kamala Harris: 54-årig senator från Kalifornien som gjort sig känd för tuffa utfrågningar av såväl ministrar som HD-domarkandidater.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Invasion av elscootrar - och fler blir det

Eldrivna sparkcyklar till uthyrning är en vanlig syn på gatorna i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm. Fenomenet växer, men fordonen är inte helt problemfria. - Många reagerar hur de uppställs lite överallt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.