DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 15:14

DI - 19 nov 18 kl. 18:31

Nordenbörser: Fortsatt fall för danska medicinteknikbolagetDe nordiska börserna försvagades successivt under måndagen i linje med omvärlden efter dystra utsikter från amerikanska bostadsbyggare samt rejäla nedgångar för amerikanska teknikaktier. Norden stod däremot överlag emot effekten av helgens handelsgnissel mellan USA och Kina. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NordenbörserFortsatt , fallför , danska, medicinteknikbolaget
DI - 03 jul 13 kl. 17:48

Nordenbörser: Fall i Oslo

Nordenbörserna föll brett med övriga Europa på onsdagen. Politiska spänningar i Portugal och Egypten tyngde sentimentet. I synnerhet på Oslobörsen var det en tung handelsdag där bästa aktie stängde oförändrad..

DI - 28 jun 13 kl. 17:34

Nordenbörser: Fall för dansk öljätte

De nordiska börserna följde utvecklingen på den övervägande delen av Europas börser under fredagens handel, och noterades i rött vid stängning..

DI - 19 nov 14 kl. 18:16

Nordenbörser: Novo lyfte Danmark

Utvecklingen på onsdagens Nordenbörser var blandad, i likhet med mönstret på Europas börser generellt sett..

DI - 11 feb 16 kl. 17:17

Nordenbörser: Carlsberg gick mot strömmen

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

SvD - 11 feb 16 kl. 17:26

Bankoro pressade Nordenbörser

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

DI - 29 maj 13 kl. 17:45

Nordenbörser: Fall på bred front

De nordiska börsindexen var lägre vid onsdagens stängning, i likhet med utvecklingen på de europeiska och amerikanska börserna..

DI - 27 mar 14 kl. 17:12

Nordenbörser: Danskt i topp

Nordenbörserna gick i olika riktning på torsdagen, med nedgångar i Helsingfors och Oslo samtidigt som danska C20 Cap steg..

DI - 22 apr 14 kl. 17:52

Nordenbörser: Genmab rusade

Nordenbörserna steg brett på tisdagen i linje med övriga Europa. Danska bioteknikbolaget Genmab rusade efter ett positivt besked i USA, och Telenor avancerade i Norge..

DI - 09 dec 14 kl. 17:46

Nordenbörser: Global oro satte prägeln

Nordenbörserna följde med i den globala nedgången på tisdagen, som präglades av oro för den kinesiska finansmarknaden och för ett tidigarelagt presidentval i Grekland. Två danska försäkringsbolag klarade sig dock fint efter höjda riktkurser..

DI - 05 feb 15 kl. 17:41

Nordenbörser: Jättetapp i Köpenhamn

Med Köpenhamnsbörsen som undantag steg Nordenbörserna på fredagen. Att danska centralbanken sänkt styrräntan tycktes ta investerarna på sängen, då C20 vände tvärt nedåt efter beskedet..

DI - 17 mar 15 kl. 17:36

Nordenbörser: Tungt för danska aktier

Nordenbörserna tappade överlag mark på tisdagen, även om Oslobörsen slutade svagt högre. Bland annat tyngde ett svagare tyskt ZEW-index än väntat. Allra tuffast hade Köpenhamnsbörsen det och bland annat fanns Novo Nordisk på förlorarlistan..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

USA-börserna: Terminer på Wall Street pekar på grönt

Med 45 minuter kvar till öppning är det krattat för comeback i New York där terminerna pekar mot en visserligen försiktig, men tydlig börsöppning på plus..

DI - 15 minuter sedan

Miljarder i sänkt skatt – detta innebär M och KD:s budget

Mer till kommunerna, förstärkt jobbskatteavdrag och höjd brytpunkt för statlig skatt är några av de prioriterade områdena i M/KD-budgeten. .

DI - 30 minuter sedan

Enzymatic får avslag på överklagan i Tyskland om förkylningsspray

Enzymatica meddelar att en domstol i Frankfurt har avslagit överklagandet av en tidigare dom avseende marknadsföringen av förkylningssprayen Viruprotect i Tyskland. .

DI - 30 minuter sedan

Bil Sweden: Bonus malus slår fel

Bonus malus-systemet slår fel och gör det svårt att nå Sveriges klimatmål. Tvärtom riskerar fler utsläppsfarliga bilar konkurrera ut miljövänligare alternativ. Det menar Bil Swedens vice vd, Jessica Alenius.

DI - 45 minuter sedan

Fordonssektorn stor förlorare på europeiska börser

De flesta europeiska börserna tickar nedåt på måndagen, där de mest tyngande sektorerna är fordon samt olja och gas..

DI - 45 minuter sedan

Citigroup sänker sin riktkurs för Apple till 200 dollar

Även Citigroup sänker nu sin riktkurs för Apple, till 200 dollar från tidigare 240..

DI - 1 timme sedan

Raysearch får order på 37 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Raysearch har landat en order på ett nytt behandlingskontrollsystem, Raycommand, som omfattar totalt 3,6 miljoner euro, motsvarande cirka 37 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Världens högst betalde dansk utmanövrerad

Aktivistinvesterare har satt press på Bunge, en av världens största handlare i majs, vete och ris. Nu avgår dess vd Søren Schrøder och en ny ordförande tillsätts..

DI - 1 timme sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen med energisektorn i täten

Stockholmsbörsen började handelsveckan med minus, i likhet med andra europeiska börser. De flesta sektorer handlades lägre med undantag för defensiva branscher som teleoperatörer och läkemedel..

DI - 2 timmar sedan

Mörk start för Azelio – aktien faller under första handelsdagen

Solenergibolaget Azelio fick en tung start på karriären som noterat bolag. Strax innan klockan slog 13 handlades aktien för omkring 15 kronor viket var ett tapp på drygt 30 procent jämfört med teckningskursen på 22 kronor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.