DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 13:03

Liknande nyheter

Taggar: Fed-vicechefi , New, York, USA-ekonomin, gårmycket , bra
DI - 13 jan 14 kl. 07:26

Fed-topp optimistisk om USA-ekonomin

James Bullard, ordförande för Federal Reserve i St. Louis, tror att ekonomin i USA kommer att växa med 3,2 procent under 2014 och att arbetslösheten kommer att pressas tillbaka..

VA - 09 jun 11 kl. 07:53

Surt börshumör i New York

9 juni De amerikanska börserna backade på onsdagen. Bakom det sämre riskklimatet låg dystra uttalanden från Fed-chefen Ben Bernanke på tisdagen, som till viss del bekräftades i Federal Reserves regionala konjunkturrapport som publicerades på onsdagen. Dessutom varnade Fitch att USA:s kreditbetyg kan äventyras om det mot förmodan inte kommer till stånd en överenskommelse om att höja skuldtaket i tid.

VA - 08 sep 11 kl. 15:09

Allt pekar på negativ öppning i New York

8 september Terminerna för de amerikanska börsindexen lade sig på rött inför torsdagens aktiehandel i New York. Terminerna lade sig på minus efter den europeiska centralbankens, ECB, räntebesked klockan 13.45 på torsdagen, och gled ytterligare nedåt efter svag jobbstatistik.

VA - 22 sep 11 kl. 08:32

New York-börsen stängde nedåt

22 september Börserna i New York stängde djupt i rött på onsdagen. Ett redan oroligt börsklimat fick sig en ytterligare törn sedan Federal Reserve uttalat att centralbanken ser "signifikanta nedåtrisker" för ekonomin. Banksektorn tyngdes av att Moody's sänkt kreditbetyget för Bank of America och Wells Fargo.

VA - 28 feb 11 kl. 17:11

New York inleder positivt

28 februari De amerikanska börserna inledde i positiv riktning under måndagen. I fokus låg uttalanden från Warren Buffet, Fed-ledamöter och makrostatistik från USA. Vid 16.

VA - 23 sep 11 kl. 08:13

Breda nedgångar i New York

23 september De amerikanska börserna följde den europeiska trenden och tappade markant på torsdagen. Oro över den globala ekonomiska tillväxten, samt negativa arbetslöshetssiffror från USA tyngde sentimentet. Vid stängning var Dow Jones ned 3,5 procent till noteringen 10.

VA - 26 jan 11 kl. 15:44

New York: Uppåt inför börsöppningen

26 januari Terminerna för de ledande USA-indexen indikerar en positiv öppning när handeln i New York inleds på onsdagen. Spekulationer kring att Federal Reserve kommer att fortsätta att stimulera ekonomin trots ökande tillväxt ger stöd, enligt Bloomberg News. Klockan 20.

VA - 25 mar 11 kl. 15:48

New York öppnar uppåt efter positiv BNP-statistik

25 mars De amerikanska börserna öppnade uppåt på fredagen. Positiv BNP-statistik vägdes mot en kraftig minskning i ett viktigt konsumentkonfidensindex. Vid klockan 15.

Realtid - 19 jun 17 kl. 15:54

FED menar att USA-ekonomin går åt rätt håll

Federal Reserve anser att den amerikanska ekonomin är inne i en positiv expansion, men att man snart måste strama åt försiktigt. Det sade chefen för Feds kontor i New York, William Dudley, på måndagen, enligt Bloomberg News..

E24 - 22 aug 11 kl. 17:07

New York-börsen inleder uppåt

Börserna i New York startade veckan med uppgångar i måndagens tidiga handel. Indexen drevs uppåt av förhoppningar om att Fed-chefen Ben Bernanke ska lansera nya stimulansåtgärder för att lyfta den matta tillväxten i den amerikanska ekonomin..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

EU redo för motåtgärder om USA inför biltullar

EU-kommissionen upprepade på måndagen sin beredskap att införa motåtgärder mot USA om landet beslutar att införa importtullar på europeiska bilar..

DI - 30 minuter sedan

Bundesbank spår fortsatt dämpad tillväxt i Tyskland första halvåret

Tillväxten i Tyskland väntas vara fortsatt dämpad åtminstone första halvåret i år då försämrade företagsförväntningar hotar att dämpa företagens investeringar, även om det ännu inte är bekymmersamt. .

DI - 1 timme sedan

Bostadsfrossan sprider sig – det kan slå hårt mot tillväxten

Året har startat med försiktig optimism när det gäller bostadsmarknaden, men sviterna av prisnedgången 2017 har fortfarande inte värkt ut.  Räkna med svaga siffror över byggandet i veckan..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare insiderförsäljningar i First North-listade Climeon

Stefan Brendgen, styrelseledamot i energibolaget Climeon, har sålde aktier för 15 miljoner kronor i bolaget enligt Finansinspektionens insynslista. Det kommer efter att grundaren Jochaim Karthäuser storsålt i bolaget..

DI - 1 timme sedan

Tiger of Swedens vd slutar på dagen

Klädbolaget Tiger of Swedens vd Hans-Christian Meyer har avgått med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande från Tiger of Swedens danska moderbolag IC Group. .

DI - 1 timme sedan

Peab får order värd 277 miljoner för att bygga om Helsingborgs lasarett

Byggkoncernen Peab har fått i uppdrag att bygga om vårdavdelningar inom huvudbyggnaden på Helsingborgs lasarett. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Håll ut bostadsägare – vändningen har börjat

Valueguards boprisanalys för januari var ingen munter läsning. Rensat för säsongseffekter backade priserna till och med något. Läget är ändå inte nattsvart.

DI - 1 timme sedan

Saudiarabiens statliga vapenbolag tar upp kampen om den globala marknaden

Det statliga försvarsindustribolaget Saudi Arabian Military Industries, Sami, ska inte längre bara kapa åt sig en hacka av det egna landets vapenhandel. Inom fem år ska bolaget exportera för 30 procent av omsättningen och därmed bli en betydande global aktör..

DI - 1 timme sedan

C: Skyddet av den enskilde bör stå i fokus, Skogsstyrelsen

SLUTREPLIK. Äganderätten är en viktig grundbult i Sverige och egendomsskyddet finns upptaget i så väl grundlagen som Europakonventionen om de mänskliga fri- och rättigheterna. Det är en fråga som berör inte minst alla de skogsägare som finns i vårt land.

DI - 1 timme sedan

Splittring inom Labour – sju parlamentsledamöter lämnar partiet

Sju parlamentsledamöter i brittiska Labour har beslutat sig för att lämna partiet på grund av hanteringen av brexit och antisemitism. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.