Skånskan > Opinion

Wednesday, 19 December, 04:22

Skånskan - 19 nov 18 kl. 18:15

Nej till M-förslag om storkommunSydost Christian Persson, moderat ledamot i kommunfullmäktige, får inget gehör för sin motion om en stark kommun i sydöstra Skåne. En majoritet i kommunfullmäktige har avslagit den.Han föreslår en utredning om att kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Ystad och Tomelilla ska slås samman. Det skulle innebära en kommun med 96 717 invånare och den skulle därmed bli Skånes fjärde största kommun. Han anser att ett sammangående ökar möjligheter och ger mycket goda förutsättningar att utveckla regiondelen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Christian Persson, Skåne, Simrishamn, Tomelilla, Skånes, Sösk, Region Skåne, Ystad, Moderaterna, Kristdemokraterna, Christian Perssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejtill , M-förslagom , storkommun
HBL - 07 jul 14 kl. 14:38

Nej till förslag om metropolförvaltning

Kommunerna inom metropolområdet avfärdar Finansministeriets förslag om kommunsammanslagningar. Av områdets 14 kommuner har 12 tackat nej till den fortsatta beredningen som ministeriet föreslår. Alla kommuner är beredda på att inleda utredningar om sammanslagningar, men inte nödvändigtvis enligt ministeriets förslag.

NSD - 12 feb 13 kl. 16:37

Nej till förslag om Gotlandstrafik

Nej tack. Länsstyrelsen på Gotland förkastade på tisdagen Trafikverkets förslag om den framtida färjetrafiken. Innehållet i förslaget ger inte grundläggande förutsättningar för tillväxt och fler sysselsatta på ön, menar länsstyrelsen..

SR - 30 sep 13 kl. 21:04

Amerikanska senaten sa nej till budgetförslag

Den demokratstyrda amerikanska senaten röstade för en stund sedan som väntat nej till ett förslag från det republikanskt dominerade representanthuset om en tillfällig lösning på budgetdramat i kongressen..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 14 kl. 20:27

Tydligt nej till abortförslag

Med en överväldigande majoritet sade landstingsfullmäktige i Kronoberg på tisdagskvällen nej till Kristdemokraternas förslag om att införa en så kallad samvetsklausul i landstingets personalpolicy. Det skulle ge vårdpersonal rätt att vägra att till exempel delta i aborter om det strider mot ens övertygelse eller religion..

BT - 25 nov 14 kl. 20:25

Tydligt nej till abortförslag

Med en överväldigande majoritet sade landstingsfullmäktige i Kronoberg på tisdagskvällen nej till Kristdemokraternas förslag om att införa en så kallad samvetsklausul i landstingets personalpolicy. Det skulle ge vårdpersonal rätt att vägra att till exempel delta i aborter om det strider mot ens övertygelse eller religion. För två veckor sedan fattade en majoritet i landstingsstyrelsen ett kompromissbeslut i frågan och rekommenderade i stället en utredning.

SvD - 25 nov 14 kl. 20:25

Tydligt nej till abortförslag

Med en överväldigande majoritet sade landstingsfullmäktige i Kronoberg på tisdagskvällen nej till Kristdemokraternas förslag om att införa en så kallad samvetsklausul i landstingets personalpolicy. Det skulle ge vårdpersonal rätt att vägra att till exempel delta i aborter om det strider mot ens övertygelse eller religion..

DI - 24 jun 15 kl. 14:08

Grekland säger nej till motförslag

Grekland äger nej till långivarnas motförslag..

DI - 07 dec 15 kl. 19:50

MP-topp uppmanar alla rösta nej till flyktingförslag

Miljöpartiets Rasmus Ling, riksdagsledamot och skattepolitisk talesperson, uppmanar alla riksdagskolleger – oavsett partifärg – att säga nej till regeringens flyktingförslag..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 16 kl. 17:26

Fortsätter säga nej till medborgarförslag

Nej, blomlådor är inte bästa sättet att sänka farten i villakvarteren och isbanan i Katrinedal kan bara spolas så länge det inte står ett nybyggt hus i vägen. Det anser majoriteten i kommunfullmäktige och avslår två medborgarförslag..

SvD - 24 okt 16 kl. 03:29

KD säger nej till regionförslag

Kristdemokraterna vill se en ny regionindelning, men säger nej till regeringens förslag om sex storregioner, som är på remiss..

Blekinge Läns tidning - 24 okt 16 kl. 03:29

KD säger nej till regionförslag

Kristdemokraterna vill se en ny regionindelning, men säger nej till regeringens förslag om sex storregioner, som är på remiss.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Polisbil i trafikolycka

Malmö En trafikolycka har inträffat under tisdagskvällen där en polisbil är inblandad.Det ska  vara flera polispatruller som är på plats vid Axel Danielssons väg/Lindegborgsstigen där olyckan har inträffat. Polisen är förtegen i ärendet, men uppger att det ska vara en trafikolycka.

Skånskan - 10 timmar sedan

SD gör nytt försök med tiggeriförbud

SKURUP Sverigedemokraterna gör ett nytt försök att införa ett lokal tiggeriförbud i Skurup.
Passivt tiggeri kan uppfattas som ordningsstörning, anser Ingvar Wennersten och Lars Nyström.Lars Nyström lämnade förra året in en motion om att förbjuda tiggeri i Skurups kommun.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hus på 130 kvadratmeter från 1971 sålt i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på Lilla Östergatan 19 i Sjöbo har fått nya ägare. Köpare är Giang Huong Nguyen, 39, och Xuan Truong Le, 41, och säljare är Inga Mårtenssons dödsbo. Köpet blev klart i november 2018 och priset blev 1 330 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tomt i Svalövs kommun har fått nya ägare

Försäljningen av fastigheten Kolema 3:59 i Svalövs kommun är nu klar. Nya ägare är Karina och Anders Tingstedt, 59 och 63 år, från Röstånga, och säljare är Evy Inga-Maj Lundquists dödsbo, Lena Ingegerd Ångman, Lena Hurtig och Sture Mauritz Petersson. Ägarskiftet blev klart i november 2018 och priset blev 190 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

De uppmärksammar rivningshotad 60-åring

Malmö Malmö stadsarkiv uppmärksammar Malmö stadions födelsedag med en utställning.
– Det går inte att prata om stadion utan att nämna VM 1958, säger Linus Sollin, en av de ansvariga för utställningen.Redan 1941 togs det första initiativet till Malmö stadion och två år senare antogs en stadsplan.

Skånskan - 12 timmar sedan

80 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till nya ägare

Höör Försäljningen av huset på Ringsjöhöjden Storvägen 10 i Höör är nu klar. Nya ägare blir Per Ove Persson, 51, och Filip Karl-Erik Ragnarsson, 23, som köper fastigheten av Bo Jörgen Åkesson och Pernilla Schwerin. Det 80 kvadratmeter stora huset är byggt 1963.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hjullastare stals i centrum

HÖRBY En hjullastare stals från Gamla torg någon gång mellan måndagen och tisdagen. Det pågår ombyggnadsarbeten i centrum och på nätterna parkeras en av del av arbetsfordonen – bland annat grävmaskiner och hjullastare – på Gamla torg.
– Det är en hjullastare med skopa som har stulits.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tjuvar tog alla julkorten

HÖRBY Ytterligare en postlåda i Hörby med julkort och julbrev har tömts på sitt innehåll. Denna gång gäller det julpostlådan på Nygatan. Någon gång de senaste dagarna har postlådan brutits upp och tömts.

Skånskan - 13 timmar sedan

Smitningsolycka i centrum – en person påkörd

Malmö Olyckan ska ha inträffat i korsningen Amiralsgatan/Västra Kattarpsvägen vid 14-tiden på tisdagen.Polis, räddningstjänst och ambulans har åkt till platsen för närmare undersökning. Det visar sig att bilisten som kört på personen ska ha avvikit från platsen.

Skånskan - 13 timmar sedan

SD fick ta emot svidande kritik för åsikter i budget

SVALÖV 2019 år budget är klubbad och klar för Svalöv. Beslutet togs på årets sista möte med kommunfullmäktige.
Alliansen förslag gick som väntat igenom, men fokus låg ändå på formuleringar som SD uttrycker i sitt förslag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.