Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 February, 06:14

Skånskan - 19 nov 18 kl. 18:15

Nej till M-förslag om storkommunSydost Christian Persson, moderat ledamot i kommunfullmäktige, får inget gehör för sin motion om en stark kommun i sydöstra Skåne. En majoritet i kommunfullmäktige har avslagit den.Han föreslår en utredning om att kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Ystad och Tomelilla ska slås samman. Det skulle innebära en kommun med 96 717 invånare och den skulle därmed bli Skånes fjärde största kommun. Han anser att ett sammangående ökar möjligheter och ger mycket goda förutsättningar att utveckla regiondelen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Christian Persson, Skåne, Simrishamn, Tomelilla, Skånes, Sösk, Region Skåne, Ystad, Moderaterna, Kristdemokraterna, Christian Perssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejtill , M-förslagom , storkommun
HBL - 07 jul 14 kl. 14:38

Nej till förslag om metropolförvaltning

Kommunerna inom metropolområdet avfärdar Finansministeriets förslag om kommunsammanslagningar. Av områdets 14 kommuner har 12 tackat nej till den fortsatta beredningen som ministeriet föreslår. Alla kommuner är beredda på att inleda utredningar om sammanslagningar, men inte nödvändigtvis enligt ministeriets förslag.

NSD - 12 feb 13 kl. 16:37

Nej till förslag om Gotlandstrafik

Nej tack. Länsstyrelsen på Gotland förkastade på tisdagen Trafikverkets förslag om den framtida färjetrafiken. Innehållet i förslaget ger inte grundläggande förutsättningar för tillväxt och fler sysselsatta på ön, menar länsstyrelsen..

SR - 30 sep 13 kl. 21:04

Amerikanska senaten sa nej till budgetförslag

Den demokratstyrda amerikanska senaten röstade för en stund sedan som väntat nej till ett förslag från det republikanskt dominerade representanthuset om en tillfällig lösning på budgetdramat i kongressen..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 14 kl. 20:27

Tydligt nej till abortförslag

Med en överväldigande majoritet sade landstingsfullmäktige i Kronoberg på tisdagskvällen nej till Kristdemokraternas förslag om att införa en så kallad samvetsklausul i landstingets personalpolicy. Det skulle ge vårdpersonal rätt att vägra att till exempel delta i aborter om det strider mot ens övertygelse eller religion..

BT - 25 nov 14 kl. 20:25

Tydligt nej till abortförslag

Med en överväldigande majoritet sade landstingsfullmäktige i Kronoberg på tisdagskvällen nej till Kristdemokraternas förslag om att införa en så kallad samvetsklausul i landstingets personalpolicy. Det skulle ge vårdpersonal rätt att vägra att till exempel delta i aborter om det strider mot ens övertygelse eller religion. För två veckor sedan fattade en majoritet i landstingsstyrelsen ett kompromissbeslut i frågan och rekommenderade i stället en utredning.

SvD - 25 nov 14 kl. 20:25

Tydligt nej till abortförslag

Med en överväldigande majoritet sade landstingsfullmäktige i Kronoberg på tisdagskvällen nej till Kristdemokraternas förslag om att införa en så kallad samvetsklausul i landstingets personalpolicy. Det skulle ge vårdpersonal rätt att vägra att till exempel delta i aborter om det strider mot ens övertygelse eller religion..

DI - 24 jun 15 kl. 14:08

Grekland säger nej till motförslag

Grekland äger nej till långivarnas motförslag..

DI - 07 dec 15 kl. 19:50

MP-topp uppmanar alla rösta nej till flyktingförslag

Miljöpartiets Rasmus Ling, riksdagsledamot och skattepolitisk talesperson, uppmanar alla riksdagskolleger – oavsett partifärg – att säga nej till regeringens flyktingförslag..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 16 kl. 17:26

Fortsätter säga nej till medborgarförslag

Nej, blomlådor är inte bästa sättet att sänka farten i villakvarteren och isbanan i Katrinedal kan bara spolas så länge det inte står ett nybyggt hus i vägen. Det anser majoriteten i kommunfullmäktige och avslår två medborgarförslag..

SvD - 24 okt 16 kl. 03:29

KD säger nej till regionförslag

Kristdemokraterna vill se en ny regionindelning, men säger nej till regeringens förslag om sex storregioner, som är på remiss..

Blekinge Läns tidning - 24 okt 16 kl. 03:29

KD säger nej till regionförslag

Kristdemokraterna vill se en ny regionindelning, men säger nej till regeringens förslag om sex storregioner, som är på remiss.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 13 timmar sedan

Larm om drunkningsolycka på Sibbarp

Malmö Klockan 16.54 larmades SOS om en olycka på kallbadhuset.Räddningstjänsten har åkt till badhuset för närmare kontroll.

Skånskan - 13 timmar sedan

Ute på hal is inne i stan

MALMÖ
– Åka skridskor ihop står på vår bucket list, hävdade Ebba Swenje och Olivia Jälmarstål från Klågerup, två av Svedalaungdomarna som hängde med Ungas fritid för en dag i ishallen på Kockums fritid. Anledningen må ha varit olika för ungdomarna som snörade på sig skridskorna på Kockums fritid på tisdagen. Gemensamt för dem alla var sportlovet och att de alla valde att hänga med Svedala kommuns Ungas fritid som arrangerade en utflykt till Malmö.

Skånskan - 14 timmar sedan

72 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Försäljningen av huset på Möllevägen 9 i Höör är nu klar. Nya ägare blir Camilla Hansson och Carl Martin Thommy Eventorn, båda 37 år, som köper fastigheten av Tom Nilsson. Huset har en boyta på 72 kvadratmeter.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten på postadress Björkdalavägen 6 i Höör

Höör Kevin Anthony och Kenneth Ström, 25 och 26 år, ärver fastigheten på adressen Björkdalavägen 6 i Höör från Zenaida Goyo Ström. Husets byggår är 1951 och det har en boyta på 120 kvadratmeter. Affären blev klar i januari 2019.

Skånskan - 14 timmar sedan

Störningar i tågtrafiken mellan Lund och Hässleholm

Lund Förseningar uppstår för tågtrafiken mellan Eslöv och Stehag.Vissa tåg kommer att ledas om via annan bana och vissa tåg ställs in och bussar ersätter inställda tåg i begränsad omfattning. Det finns ingen prognos för när tågtrafiken åter väntas gå som normalt.

Skånskan - 14 timmar sedan

Pricksäker skytt tar sikte mot landslaget

15-årige Victor Lindgren är mitt uppe i en ytterst framgångsrik tävlingssäsong.Så sent som i söndags blev han skånsk mästare i sin klass. Om några veckor ska han ensam representera Sjöbo USG i Skyttiadens riksfinal, luftgevärsskyttets eget ungdoms-SM.

Skånskan - 15 timmar sedan

Gullberg förlänger

HANDBOLL Höörtjejen Ida Gullberg fortsätter i H65 i minst två säsonger till.Det kontrakt som var skrivet med högersexan fram till och med säsongen 2019/20 är nu förlängt till säsongen 20/21.
– För att få kontrakt med H65 Höör krävs det att man uppfyller ett av tre kriterier.

Skånskan - 15 timmar sedan

Ministerbesök på storsatsande bruk

ÖRTOFTA För att möta en allt tuffare konkurrens planerar Nordic Sugar för en miljardsatsning på Örtofta sockerbruk.
Storsatsningen har väckt intresse hos Sveriges nya landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).
Under tisdagen gjorde hon en rundvandring på bruket.

Skånskan - 15 timmar sedan

Potatopotato öppnar filial i Stockholm

Det Malmöbaserade scenkonstkollektivet Potatopotato öppnar nu filial i Stockholm.I höstas firade scenkonstkollektivet Potatopotato i Malmö tioårsjubileum. Nu kommer beskedet att man från våren 2019 även kommer att finnas i Stockholm.

Skånskan - 15 timmar sedan

46-åring ny ägare till mindre hus i Röstånga

Röstånga Aleh Karalenak, 46 år, från Landskrona, är ny ägare till fastigheten på Ask 838 i Röstånga. Huset byggdes 1924 och har en boyta på 60 kvadratmeter. Säljare är Majbritt Jeppesens dödsbo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.