DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 14:25

DI - 19 nov 18 kl. 18:12

Dystra USA-bostadsbyggare tyngde EuropabörserEuropabörserna slutade lägre på måndagen efter att ha sjunkit under slutet av handelsdagen sedan en indikator över sentimentet för amerikanska bostadsbyggare rasat, samtidigt som amerikanska teknikaktier som Facebook, Netflix och Amazon gått riktigt svagt. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Europabörser, Facebook, Amazon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dystra, USA-bostadsbyggare, tyngde, Europabörser
DI - 02 apr 14 kl. 11:27

Europabörser: Uppgången fortsätter

De flesta Europabörser bygger under onsdagen vidare på tisdagens uppgångar, om än i måttlig takt. Marknaden är något avvaktande inför eftermiddagens USA-statistik..

DI - 24 mar 17 kl. 17:57

Europabörser: It bromsar nedgångar

Flera ledande Europabörser backade på fredagen trots att Wall Street inlett dagen med mestadels stigande kurser. Precis som i USA var det teknikaktier som gick bäst och som såg till att nedgångarna begränsades..

DI - 23 apr 14 kl. 17:59

Svag USA-data pressade Europabörser

De europeiska börserna sjönk under onsdagens handel, efter tre dagar i rad av uppgångar..

DI - 04 maj 18 kl. 18:11

Europabörser: Banksektorn tyngde börsen i Paris

Europabörserna steg i fredagshandeln där samlingsindexet, Stoxx 600, steg med 0,5 procent. Handeln gynnades av positiva signaler angående handelsavtal mellan USA och Kina. Banker gick i motsatt riktning med franska Société Générale och BNP Paribas som tyngde index.

DI - 15 jun 18 kl. 18:02

Europabörser: Oro tyngde gruvbolag

Europabörserna drogs med i det negativa sentimentet efter att handelskonflikten mellan USA och Kina eskalerat.   Det regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 sjönk 1,0 procent.  Londonbörsen tappade 1,5 procent..

DI - 18 jun 18 kl. 17:59

Europabörser: Tysk regeringskris tyngde

Europabörserna drogs med i det negativa sentimentet under måndagen efter att handelskonflikten mellan USA och Kina trappats upp ytterligare i slutet av förra veckan..

SvD - 02 jan 15 kl. 18:15

EuropabÖrser: nedgÅngar efter svag avslutning

Med Norden som positivt undantag sjönk de ledande handelsplatserna i Europa på fredagen. Bland annat tyngde inköpschefsstatistik som var under förväntningarna när flera börsgolv slog upp dörrarna för 2015. Att USA-börserna vände till minus en bit in på handeln gjorde säkerligen sitt för att dämpa riskviljan..

DI - 08 aug 14 kl. 17:42

Europabörser: Dystra trenden fortsätter

Europabörserna fortsatte den negativa trend som präglat den gångna handelsveckan på fredagen, och vid stängning noterades de ledande indexen i Frankrike och Tyskland kring 10 procent under sina högstanivåer från början av juni..

DI - 15 okt 15 kl. 12:04

Europabörser: Burberry rasar

De ledande Europabörserna stiger på torsdagsförmiddagen. Uppgångarna i Asien har eldat på optimismen, men Wall Street stängde mixat i går efter varuhusgiganten Wal-Marts dystra utsikter..

DI - 07 dec 15 kl. 17:43

Europabörser: Dämpad uppgång efter svag vecka

Efter ett par dagar med nedgång slutade Europabörserna måndagen på plus, trots att uppgången avtog mot slutet. Starka USA-börser lockade in köpare medan rejäla tapp i oljan bromsade..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Citigroup sänker sin riktkurs för Apple till 200 dollar

Även Citigroup sänker nu sin riktkurs för Apple, till 200 dollar från tidigare 240..

DI - 45 minuter sedan

Raysearch får order på 37 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Raysearch har landat en order på ett nytt behandlingskontrollsystem, Raycommand, som omfattar totalt 3,6 miljoner euro, motsvarande cirka 37 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Världens högst betalde dansk utmanövrerad

Aktivistinvesterare har satt press på Bunge, en av världens största handlare i majs, vete och ris. Nu avgår dess vd Søren Schrøder och en ny ordförande tillsätts..

DI - 1 timme sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen med energisektorn i täten

Stockholmsbörsen började handelsveckan med minus, i likhet med andra europeiska börser. De flesta sektorer handlades lägre med undantag för defensiva branscher som teleoperatörer och läkemedel..

DI - 1 timme sedan

Mörk start för Azelio – aktien faller under första handelsdagen

Solenergibolaget Azelio fick en tung start på karriären som noterat bolag. Strax innan klockan slog 13 handlades aktien för omkring 15 kronor viket var ett tapp på drygt 30 procent jämfört med teckningskursen på 22 kronor. .

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Theresa May ställer in brexitomröstningen i morgon

Det brittiska pundet faller efter uppgifter från Bloomberg att premiärminister Theresa May kommer att ställa in morgondagens brexitomröstning i parlamentet. Detta för att undvika en stor förslust..

DI - 1 timme sedan

Teknisk analys: Tre nyårsraketer i börsfrossan

Stockholmsbörsen har utlöst en säljsignal och det finns inga stöd på medellång sikt, enligt Investtechs tekniska analys. Analysfirman pekar dock ut tre aktier som kan bli riktiga kursvinnare de kommande veckorna – bland annat ett spelbolag som rasat 70 procent, men som nu närmar sig fyndläge..

DI - 1 timme sedan

Indiens centralbankschef avgår

Indiens centralbankschef Urjit Patel avgår med omedelbar verkan..

DI - 1 timme sedan

13.30: Stefan Löfven håller presskonferens

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven kommer att hålla en pressträff klockan 13.30 för att kommentera de avbrutna förhandlingarna med Centerpartiet, det skriver partiet i ett pressmeddelande. Följ presskonferensen direkt här..

DI - 1 timme sedan

Beijer Alma köper finsk stenkross-underleverantör

Beijer Alma köper en finsk leverantör av reserv- och slitdelar till stenkrossar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.