Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 12 December, 08:07

Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 17:32

Våld mot kvinnor ska bekämpas i ItalienVarannan dag mördas en kvinna i Italien. Nästan 8 av 10 dödas av sin partner eller ex, visar statistik från den italienska polisen. För att kunna bekämpa våldet behövs en lagstiftningsreform som gör att anmälningar om våld mot kvinnor får prioriterad st.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldmot , kvinnorska , bekämpasi , Italien
BT - 16 sep 14 kl. 20:47

"Fi och SD måste bekämpas"

Både Feministiskt initiativ (Fi) och Sverigedemokraterna (SD) är extrema och måste bekämpas. Skriver migrationsminister Tobias Billström (M) i ett inlägg på Facebook. "Det här valet har inga vinnare.

Expressen - 17 aug 17 kl. 19:33

Så reagerar omvärlden efter Barcelona: "Terrorismen måste bekämpas"

Omvärldens reaktioner på terrorattentaten i Barcelona börjar nu komma in. "Skrämmande nyheter från Barcelona. Våra tankar går till de drabbade.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 10:33

Barnfattigdom finns och ska bekämpas


DEBATT. Under min uppväxt i Sverige handlade fattigdomen om att vi var tvungna att vända på varenda krona för att få råd med hyran och maten att räcka till. Klyftorna mellan rika och fattiga barn ökar i Sverige.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 07:30

Så ska smuggeltobaken bekämpas

Foto: Arkivbild
Den kallas "Röksvampen", den nya handboken för hur smuggeltobaken ska bekämpas. Igår lanserades den vid en konferens i Hässleholm.
Den illegala tobaken, som smugglats in i landet, finns i stort sett i alla skånska kommuner.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 14 kl. 08:32

Så ska smuggeltobaken bekämpas

Foto: Arkivbild
Den kallas "Röksvampen", den nya handboken för hur smuggeltobaken ska bekämpas. På torsdagen lanserades den vid en konferens i Hässleholm.
Den illegala tobaken, som smugglats in i landet, finns i stort sett i alla skånska kommuner.

Västerbottens Folkblad - 22 okt 12 kl. 02:00

Ungdomsarbetslösheten ska bekämpas

Vi Socialdemokrater anser att ungdomsarbetslösheten ska bekämpas genom att höja ungdomarnas kompetens och underlätta för unga att ta steget ut på arbetsmarknaden skriver S-riksdagsledamöterna Helén [...].

BT - 25 nov 13 kl. 13:58

En människosyn som behöver bekämpas

Det som uppdagades i TV-programmet Kalla Fakta visade tydligt att det finns en människosyn i vårt land som måste bekämpas. Människor med funktionsnedsättning ska få möjlighet att leva så fritt och självständigt som möjligt. Det är en rättighet enligt Lagen om stöd och service (LSS), en lag som är helt unik i världen och som vi ska vara stolta över.

Sydsvenskan - 27 nov 13 kl. 19:05

Danska fördomar bekämpas med utbyten

Danska fördomar om Malmö ska nu bekämpas i tre nya skolsamarbeten.
- Det som har skett i Odense visar ju tydligt att det finns ett behov av att integrera oss mer, säger Klas Andersson på Öresundskommittén som ligger bakom satsningen..

BT - 16 jan 14 kl. 08:14

Det är fattigdomen som ska bekämpas ? inte rörligheten

Den stora faran med de senaste utbrotten av den brittiska sjukan att skylla allt eget ont på den fria rörligheten, är att den sprider populism och främlingsfientlighet. Inget annat. Det är inte varje dag som jag citerar EU:s justitiekommissionär Vivane Reding med glädje.

Nyteknik - 31 mar 14 kl. 12:58

Bill Gates: Så ska fattigdomen bekämpas

Världens rikaste man och tekniknörden Bill Gates besökte på måndagen Karolinska Institutet. Han talade om hur världens fattigdom kan bekämpas redan under vår livstid..

DI - 10 sep 14 kl. 07:39

"Teorin om jämviktsarbetslöshet måste bekämpas"

Teorin om att det finns en jämviktsarbetslöshet som arbetslösheten inte kan sjunka under utan att det ger upphov till inflation som måste bekämpas med räntehöjningar avhåller de svenska politikerna från att vidta åtgärder mot arbetslösheten, anser Göran Zettergren som är chefsekonom på tjänstemannafacket TCO..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Ove Thornblad

Ove Thornblad, Farhult, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 82 år..

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Minnesord om Tora Fernebring

Tora Fernebring, Grevie, har avlidit i en ålder av 97 år..

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Alfa Laval säljer luftvärmeverksamhet

Alfa Laval säljer delar av sin verksamhet som sysslar med luftvärmeväxlare, till italienska LU-VE-koncernen. Den sålda verksamheten omsatte över en miljard kronor under den senaste tolvmånadersperioden och har cirka 400 anställda, i huvudsak i Italien,.

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Magisk infernovandring

Magnus Eriksson läser romanen "Våldets vändkrets"..

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

”En medalj, vi ska dela ut en medalj!”

Knorrace får en fiffig idé och inviger Herr Wästberg..

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

08.15: Följ talmannens presskonferens

Vid en pressträff ska Andreas Norlén meddela med vilka partier Löfven tänker bilda regering..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Silicon Valley-veteran ska hjälpa Malmöbolag till börsen

Har erfarenhet av både börsnoteringar och försäljning av it-lösningar till stora koncerner..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Flynn vill ha villkorlig dom

Michael Flynn, tidigare säkerhetsrådgivare till USA:s president Donald Trump, ber om villkorlig dom i högst ett år och samhällstjänst för att ha ljugit för FBI. Flynn lämnade de falska uppgifterna i ett FBI-förhör, i ett fall som har koppling till den s.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ny målfest för Bäckström och Ovetjkin

För någon vecka sedan spelade Alex Ovetjkin en viktig roll när Nicklas Bäckström gjorde hattrick för Washington i NHL-hockeyn. Och nu var det svenskens tur att assistera, när Detroit besegrades med 6–2. Nicklas Bäckström assisterade vid samtliga Alex Ov.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Parlamentariker fast i timmar efter dådet

EU-parlamentet i Strasbourg stängdes under tisdagskvällen efter skottlossningen där minst tre människor dödades. Hundratals parlamentariker och annan personal, bland dem många svenskar, fick inte lämna parlamentet förrän tidigt på morgonen EU-parlamenta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.