Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 17 February, 10:26

Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 17:32

Våld mot kvinnor ska bekämpas i ItalienVarannan dag mördas en kvinna i Italien. Nästan 8 av 10 dödas av sin partner eller ex, visar statistik från den italienska polisen. För att kunna bekämpa våldet behövs en lagstiftningsreform som gör att anmälningar om våld mot kvinnor får prioriterad st.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldmot , kvinnorska , bekämpasi , Italien
BT - 16 sep 14 kl. 20:47

"Fi och SD måste bekämpas"

Både Feministiskt initiativ (Fi) och Sverigedemokraterna (SD) är extrema och måste bekämpas. Skriver migrationsminister Tobias Billström (M) i ett inlägg på Facebook. "Det här valet har inga vinnare.

Expressen - 17 aug 17 kl. 19:33

Så reagerar omvärlden efter Barcelona: "Terrorismen måste bekämpas"

Omvärldens reaktioner på terrorattentaten i Barcelona börjar nu komma in. "Skrämmande nyheter från Barcelona. Våra tankar går till de drabbade.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 10:33

Barnfattigdom finns och ska bekämpas


DEBATT. Under min uppväxt i Sverige handlade fattigdomen om att vi var tvungna att vända på varenda krona för att få råd med hyran och maten att räcka till. Klyftorna mellan rika och fattiga barn ökar i Sverige.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 07:30

Så ska smuggeltobaken bekämpas

Foto: Arkivbild
Den kallas "Röksvampen", den nya handboken för hur smuggeltobaken ska bekämpas. Igår lanserades den vid en konferens i Hässleholm.
Den illegala tobaken, som smugglats in i landet, finns i stort sett i alla skånska kommuner.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 14 kl. 08:32

Så ska smuggeltobaken bekämpas

Foto: Arkivbild
Den kallas "Röksvampen", den nya handboken för hur smuggeltobaken ska bekämpas. På torsdagen lanserades den vid en konferens i Hässleholm.
Den illegala tobaken, som smugglats in i landet, finns i stort sett i alla skånska kommuner.

Västerbottens Folkblad - 22 okt 12 kl. 02:00

Ungdomsarbetslösheten ska bekämpas

Vi Socialdemokrater anser att ungdomsarbetslösheten ska bekämpas genom att höja ungdomarnas kompetens och underlätta för unga att ta steget ut på arbetsmarknaden skriver S-riksdagsledamöterna Helén [...].

BT - 25 nov 13 kl. 13:58

En människosyn som behöver bekämpas

Det som uppdagades i TV-programmet Kalla Fakta visade tydligt att det finns en människosyn i vårt land som måste bekämpas. Människor med funktionsnedsättning ska få möjlighet att leva så fritt och självständigt som möjligt. Det är en rättighet enligt Lagen om stöd och service (LSS), en lag som är helt unik i världen och som vi ska vara stolta över.

Sydsvenskan - 27 nov 13 kl. 19:05

Danska fördomar bekämpas med utbyten

Danska fördomar om Malmö ska nu bekämpas i tre nya skolsamarbeten.
- Det som har skett i Odense visar ju tydligt att det finns ett behov av att integrera oss mer, säger Klas Andersson på Öresundskommittén som ligger bakom satsningen..

BT - 16 jan 14 kl. 08:14

Det är fattigdomen som ska bekämpas ? inte rörligheten

Den stora faran med de senaste utbrotten av den brittiska sjukan att skylla allt eget ont på den fria rörligheten, är att den sprider populism och främlingsfientlighet. Inget annat. Det är inte varje dag som jag citerar EU:s justitiekommissionär Vivane Reding med glädje.

Nyteknik - 31 mar 14 kl. 12:58

Bill Gates: Så ska fattigdomen bekämpas

Världens rikaste man och tekniknörden Bill Gates besökte på måndagen Karolinska Institutet. Han talade om hur världens fattigdom kan bekämpas redan under vår livstid..

DI - 10 sep 14 kl. 07:39

"Teorin om jämviktsarbetslöshet måste bekämpas"

Teorin om att det finns en jämviktsarbetslöshet som arbetslösheten inte kan sjunka under utan att det ger upphov till inflation som måste bekämpas med räntehöjningar avhåller de svenska politikerna från att vidta åtgärder mot arbetslösheten, anser Göran Zettergren som är chefsekonom på tjänstemannafacket TCO..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern. Natten mot söndag brann en husvagn.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

De här pratas det om inför USA-valet 2020

Många har redan lanserat sina kampanjer och andra är på gång. Här är en sammanfattning av de hetaste namnen inför USA:s presidentval den 3 november 2020: Demokrater: Kamala Harris: 54-årig senator från Kalifornien som gjort sig känd för tuffa utfrågning.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Invasion av elscootrar – och fler blir det

Eldrivna sparkcyklar till uthyrning är en vanlig syn på gatorna i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm. Fenomenet växer, men fordonen är inte helt problemfria. – Många reagerar hur de uppställs lite överallt.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Det nya fyrspåret blir Sveriges längsta dike

Att gräva ner stambanan Malmö-Lund gör projektet till ett bygge i sju steg..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Elefanten i kammaren

En ratificering av kritiserad kärnvapenkonvention skulle vara förödande för Sveriges Natosamarbete..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Saudiarabien försvarar app för kvinnokontroll

Saudiarabien försvarar en app som utvecklats på statligt initiativ som låter saudiska män kontrollera hur kvinnor som de är förmyndare för reser. Appen Absher har kritiserats av människorättsorganisationer och av politiker i flera länder för att den i p.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

"Planetside arena" uppskjutet till sommaren

Multiplayerspelet "Planetside arena" skjuts upp till sommaren, meddelar utvecklaren Daybreak Games. En tidig version av spelet, en så kallad beta, har funnits spelbar i några veckor. Efter att resultatet från den analyserats beslutade sig utvecklarna fö.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Tårgas vid demonstration i Tunisien

Polis satte in tårgas för att skingra demonstranter i turistorten Hammamet i Tunisien. Demonstranterna protesterar mot att en ung man under oklara omständigheter avlidit på en polisstation sedan han gripits efter ett bråk mellan ungdomsgäng i staden Bar.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Veteranerna slog tillbaka – och det skånska hoppet lever

Meriterad duo direkt till final och det skånska hoppet lever vidare i Andra chansen..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Skred rammade villa i Norge – en saknas

En person saknas efter att ett jordskred rammat ett bostadshus i Orkdal i Trøndelag i Norge. Enligt polisen befann sig två personer i huset när skredet inträffade. – En person tog sig ut och kunde larma polisen, säger Kamilla Engen vid polisen i Trøndel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.