GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 23 February, 07:31

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 11:04

Trög bostadsmarknad skapar bristenBostadsbyggandet faller rejält, speciellt i Stockholmsområdet. Samtidigt skriker människor efter bostäder. Men egentligen finns ingen bostadsbrist, anser bostadsexperten Bengt Hansson..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Stockholmsområdet, Bengt Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trög, bostadsmarknad, skapar, bristen
GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 14:01

Trög bostadsmarknad skapar bristen

Bostadsbyggandet faller rejält, speciellt i Stockholmsområdet. Samtidigt skriker människor efter bostäder. Men egentligen finns ingen bostadsbrist, anser bostadsexperten Bengt Hansson..

GT - 12 aug 17 kl. 07:30

Dagens bostadsmarknad skapar mygel

Replik: Ökat bostadsbyggande påverkar endast på marginalen.

BT - 20 maj 13 kl. 13:07

Recept för bättre bostadsmarknad

Den svagt fungerande bostadsmarknaden är ett resultat av en hårt reglerad hyresmarknad där prismekanismerna satts ur spel. Det finns idag inget samband mellan vad hyresgäster är villiga att betala för sitt boende och den hyra fastighetsföretagen faktiskt får ta ut. Det byggs för lite i Sverige, vilket hotar den svenska välfärden.

Cornucopia - 19 jan 18 kl. 08:09

Gästinlägg: Erfarenheter från dagens bostadsmarknad utanför Stockholm

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare.

Mot bakgrund av din betraktelse i dag gällande bostadsmarknaden i Stockholm tänkte jag ge dig några reflektioner från oss som springer runt på visningar på helgerna samt diskuterar med mäklare av försäljning av egen bostad. Vi har även vänner och bekanta som köpt och sålt fastigheter under det senaste året.

Skånskan - 13 jun 16 kl. 06:57

Bristen på specialistsjuksköterskor ökar

Nyheter Bristen på specialistsjuksköterskor är stor och skapar stora problem för den svenska vården visar nya prognoser från SCB, rapporterar SVT.Enligt prognosen väntas ännu fler specialistsjuksköterskor saknas om tio år. I Stockholms län och i Västra Götalandsregionen väntas bristen öka med drygt 25 procent och i Skåne och östra Mellansverige med 15-20 procent..

SR - 03 dec 13 kl. 07:34

Docent: Skolan skapar inte lust hos eleverna

Skolan sysslar med korvstoppning och skapar sedan specialgrupper för de som inte klarar tempot visar ny forskning. Den stora bristen är att lärarna inte skapar lust hos eleverna, enligt docent Joanna Giota som på uppdrag av Skolverket sammanställt den kunskap som finns på området..

Cornucopia - 03 maj 16 kl. 10:01

Vad är en avreglerad bostadsmarknad?

En avreglerad bostadsmarknad handlar inte bara om att påverka efterfrågesidan genom fri prissättning av hyror, utan också om att släppa utbudssidan fri. Detta glöms ofta bort i debatten.

Låt oss först titta på vad en fungerande marknad är för något.

DN - 23 feb 12 kl. 08:05

NCC: Bristen på mark är stor

Byggbolagen har både stark orderingång och mycket kapital. Men de oroar sig för en vikande bostadsmarknad och har redan dragit i nödbromsen..

SvD - 01 dec 15 kl. 10:00

Kan Yellen krascha svensk bostadsmarknad?

Det är tillgången på lån som har drivit upp bostadspriserna mest, inte bristen på bostäder. Nu sticker professor Lars Jonung och doktor Fredrik Andersson ut hakan och varnar för att Sveriges banker är alldeles för stora och att Riksbankens självständighet är begränsad..

NSD - 27 feb 16 kl. 12:57

Bodens bostadsmarknad är "stekhet" – tvåa i landet

Bristen på bostadsrätter har gjort Boden "stekhet" vad gäller prisutveckling..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

"Överväg att utreda alla IS-svenskar"

Ingen av de 150 svenskar som återvänt från terrorsekten IS har dömts för brott begångna i konfliktzonen..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Soldater hjälpte Guaidó ut – gräns stängs

Oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig till tillfällig president i Venezuela, påstår att militär personal hjälpt honom att trotsa ett förbud att lämna landet..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Högsbo med fyra raka förluster i bagaget möter Telge

Högsbo är i stort behov av ett trendbrott efter en lång rad förluster, och jagar en seger mot sjundeplacerade Telge hemma i Gothia Arena. Inför matchen har hemmalaget fyra raka förluster i Svenska Basketligan Dam och ligger just nu sexa i tabellen. Telge blev utan poäng i mötet med Visby senast..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Halmstad med fem raka förluster i bagaget möter Skurup IBK

Halmstad är i stort behov av ett trendbrott efter en lång rad förluster, och jagar en seger mot Skurup IBK hemma i Halmstad Arena. Inför matchen har hemmalaget fem förluster i rad i division 1 södra Götaland i innebandy och ligger just nu tolva i tabellen. Bortalaget har tre förluster i rad, senaste mot Stanstad med 4–5..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Formsvagt IBK Göteborg möter IKSU på bortaplan

Den senaste tiden har varit riktigt tung för IBK Göteborg, som nu söker efter ett trendbrott borta mot IKSU. Bortalaget har inför matchen 15 raka förluster i SSL i innebandy. IKSU har inför matchen en vinstsvit på 20 segrar i rad..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Vildkatterna stor favorit i mötet med formsvaga Torup

Torup är inne i en riktigt tung formsvacka. Inför mötet hemma mot Vildkatterna har laget nio förluster i rad i division 2 sydväst i bandy. Vildkatterna bröt sin vinstsvit på sju matcher senast, när det blev förlust mot Kungälvs SK med 1–4..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Dags för Warberg IBF att ta sig an Hovshaga på bortaplan

Warberg IBF möter Hovshaga borta i Hovshaga Sporthallen i division 1 södra Götaland i innebandy i dag. Hemmalaget har fyra förluster i rad, senaste mot Växjö IBK U med 4–5. Det blev seger i den senaste matchen för Warberg IBF, 10–4 mot Halmstad på hemmaplan..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

I dag spelar Oskarström på bortaplan mot Mölndal

I dag spelar Oskarström bortamatch i division 2 sydväst i bandy mot Mölndal. Oskarström vann senast mot Torup med 4–3, Mölndal lyckades inte lika bra och förlorade mot Höjden..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Efterlängtade föremål visas med omsorg

Boel Ulfsdotter: "Dags att betrakta Röhsskas samling som den främsta i landet".

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Här är träningsbanden du ska undvika

Vissa beräkningar usla • Pulsen klarar de hyfsat bra • Ett band blev bäst i test.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.