GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 13 December, 09:14

Liknande nyheter

Taggar: Trög, bostadsmarknad, skapar, bristen
GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 14:01

Trög bostadsmarknad skapar bristen

Bostadsbyggandet faller rejält, speciellt i Stockholmsområdet. Samtidigt skriker människor efter bostäder. Men egentligen finns ingen bostadsbrist, anser bostadsexperten Bengt Hansson..

GT - 12 aug 17 kl. 07:30

Dagens bostadsmarknad skapar mygel

Replik: Ökat bostadsbyggande påverkar endast på marginalen.

BT - 20 maj 13 kl. 13:07

Recept för bättre bostadsmarknad

Den svagt fungerande bostadsmarknaden är ett resultat av en hårt reglerad hyresmarknad där prismekanismerna satts ur spel. Det finns idag inget samband mellan vad hyresgäster är villiga att betala för sitt boende och den hyra fastighetsföretagen faktiskt får ta ut. Det byggs för lite i Sverige, vilket hotar den svenska välfärden.

Cornucopia - 19 jan 18 kl. 08:09

Gästinlägg: Erfarenheter från dagens bostadsmarknad utanför Stockholm

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare.

Mot bakgrund av din betraktelse i dag gällande bostadsmarknaden i Stockholm tänkte jag ge dig några reflektioner från oss som springer runt på visningar på helgerna samt diskuterar med mäklare av försäljning av egen bostad. Vi har även vänner och bekanta som köpt och sålt fastigheter under det senaste året.

Skånskan - 13 jun 16 kl. 06:57

Bristen på specialistsjuksköterskor ökar

Nyheter Bristen på specialistsjuksköterskor är stor och skapar stora problem för den svenska vården visar nya prognoser från SCB, rapporterar SVT.Enligt prognosen väntas ännu fler specialistsjuksköterskor saknas om tio år. I Stockholms län och i Västra Götalandsregionen väntas bristen öka med drygt 25 procent och i Skåne och östra Mellansverige med 15-20 procent..

SR - 03 dec 13 kl. 07:34

Docent: Skolan skapar inte lust hos eleverna

Skolan sysslar med korvstoppning och skapar sedan specialgrupper för de som inte klarar tempot visar ny forskning. Den stora bristen är att lärarna inte skapar lust hos eleverna, enligt docent Joanna Giota som på uppdrag av Skolverket sammanställt den kunskap som finns på området..

Cornucopia - 03 maj 16 kl. 10:01

Vad är en avreglerad bostadsmarknad?

En avreglerad bostadsmarknad handlar inte bara om att påverka efterfrågesidan genom fri prissättning av hyror, utan också om att släppa utbudssidan fri. Detta glöms ofta bort i debatten.

Låt oss först titta på vad en fungerande marknad är för något.

DN - 23 feb 12 kl. 08:05

NCC: Bristen på mark är stor

Byggbolagen har både stark orderingång och mycket kapital. Men de oroar sig för en vikande bostadsmarknad och har redan dragit i nödbromsen..

SvD - 01 dec 15 kl. 10:00

Kan Yellen krascha svensk bostadsmarknad?

Det är tillgången på lån som har drivit upp bostadspriserna mest, inte bristen på bostäder. Nu sticker professor Lars Jonung och doktor Fredrik Andersson ut hakan och varnar för att Sveriges banker är alldeles för stora och att Riksbankens självständighet är begränsad..

NSD - 27 feb 16 kl. 12:57

Bodens bostadsmarknad är "stekhet" – tvåa i landet

Bristen på bostadsrätter har gjort Boden "stekhet" vad gäller prisutveckling..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Israeliska styrkor dödade mordmisstänkt

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Sting spelar sina hits på Gröna Lund

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Innebandykonflikten fortsätter

Konflikten i svensk innebandy fortsätter. Förbundet har avslutat förhandlingarna om ett nytt avtal med elitklubbarnas förening FSSL, som vill ta över rättigheterna till superligan..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Toppbetyg för billigaste julskinkan

Årets stora test av julbordets klassiker ledde till delad seger. Överst på prispallen: den billigaste julskinkan av tio testade och medaljkompisen från en av de stora leverantörerna..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

SVT:s hästprogram gömmer undan pengarna

När hästsportsintresserade får gehör för sin långa kamp om mer ridsport i SVT så skildras bara de rikaste. Barnboksförfattaren Malin Eriksson undrar varför hästvärlden skildras så slappt..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Inflationsförväntningar ligger stilla

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

GP:s kritiker väljer: Här är årets bästa böcker 2018

Tolv av GP:s litteraturkritiker väljer årets bästa böcker. Här är romanerna, diktsamlingarna, biografierna, faktaböckerna, deckarna och barnböckerna att lägga under granen..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Israel kritiserar judiskt museum i Tyskland

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Anställd kan ha smittat patienter med tbc

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Ica ökar investeringarOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.