DI > Ekonomi

Tuesday, 18 December, 20:28

DI - 19 nov 18 kl. 10:41

Analytiker: Fallande bostadsbyggande ett tillväxthinderInbromsningen i bostadsbyggandet kommer att sätta käppar i hjulet för tillväxten enligt analytiker. Nordea ser nu sämre utsikter för Riksbanken att fortsätta förbi en första räntehöjning runt årsskiftet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Fallande, bostadsbyggandeett , tillväxthinder
Barometern - 13 jun 13 kl. 07:19

Vi vill ta bort tillväxthinder

Genom en stark konkurrenskraft kan vi få fler jobb och ökad tillväxt. För att skapa större konkurrens behövs bättre regleringar och minskat krångel hos myndigheterna. Bland företagare är frågan om långa handläggningstider viktig att lösa.

Västerbottens Folkblad - 05 mar 13 kl. 02:00

Pendlingsbegränsningarna ? ett tillväxthinder

Svårigheterna med att pendla längs med väg 363 mellan Umeå och Vindeln är ett hinder för det lokala näringslivets tillväxt skriver företrädare för Företagarna i [...].

BT - 23 mar 16 kl. 06:00

”Kranarna lyfter – men det finns tillväxthinder”

Låg ränta, BNP-tillväxt, ont om bostäder och en befolkning som späs på med en strid flyktingström. Konjunkturen för bygg- och anläggning är starkare än på länge. I detta nummer fokuserar vi på den bransch som bygger Sverige..

Dagens PS - 26 nov 18 kl. 18:52

Finansiering bromsar tillväxtföretag

För innovativa företag med ambitioner att växa är finansieringen ett större hinder än för andra företag, enligt en rapport. Undersökningen, Företagens villkor och verklighet 2017, är gjord av Tillväxtverket och baseras på 10.000 små och medelstora företag, som med enkelhet kan vända sig hit med en ansökan om företagslån.

PrivataAffärer - 12 sep 16 kl. 08:26

Småföretagare ser positivt på tillväxten

Förväntningarna hos småföretagen inför kommande år pekar på en fortsatt tillväxt även om konjunkturen mattas av något. Samtidigt som sju av tio företag ser goda möjligheter att växa finns det en rad tillväxthinder....

Nya Wermlands Tidningen - 06 aug 12 kl. 07:30

Undanröj hinder för tillväxt

Det är på den kommunala och regionala nivån som företagen oftast möter tillväxthinder i form av långa handläggningstider och höga avgifter, med mera, skriver Jens Hedström..

ÖstersundsPosten - 17 feb 16 kl. 20:42

Kommunen har undersökt de tillväxthinder som Östersundsföretagare ser

Under hösten har Östersunds kommun gjort en stor undersökning bland företagare..

BT - 15 feb 13 kl. 13:31

Lätt att starta ? svårt att växa

Generellt sett har företagarklimatet blivit bättre, däremot finns ett flertal stora tillväxthinder fortfarande kvar, påtalar Företagarna som vill införa ett arbetsgivaravdrag. Regeringen har gjort många bra saker för att underlätta nyföretagande under sina första sex år vid makten. Men halvvägs genom deras andra mandatperiod så är det uppenbart att det återstår mycket att göra för att undanröja den tillväxtvärk som många svenska företagare vittnar om.

YLE - 25 aug 17 kl. 04:45

Palta: Ekonomin växer inte länge till

Perioden för ekonomisk tillväxt i Finland blir inte långvarig. Det tror Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta. Ekonomin går vanligtvis i perioder som varar 2-10 år, och Finland kom med senare än många andra länder i den senaste tillväxtcykeln.

BT - 15 maj 13 kl. 12:48

Stärk konkurrenskraften i EU

Företagsklimat. EU går just nu igenom en tung ekonomisk kris och debatten om hur den bäst ska mötas går het. För Nya Moderaterna finns ett självklart recept ?

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Därför ska du inte ge upp börsen – än

Klockan tickar för aktier. Börskurserna rasar, konjunktursignalerna går åt fel håll, de externa hoten förvärras och centralbankerna vrider åt de penningpolitiska kranarna. Katter sägs ha nio liv.

DI - 15 minuter sedan

SEB tar upp bevakningen av Electrolux med köprek – ser 67 procents uppsida i aktien

SEB Equities har återupptagit bevakning av Electrolux med rekommendationen köp och riktkursen 320 kronor. Därmed lägger sig den svenska storbanken en bra bit över analytikerkollegorna i tron på Electrolux kursutveckling..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Italien och EU-kommissionen överens i budgetbråket

Italien och EU-kommissionen har nått en överenskommelse kring landets budget för nästa år. Det rapporterar Reuters och Bloomberg med hänvisning till anonyma källor..

DI - 1 timme sedan

Konsumentmakt räcker inte – så ska plastskräpet minska

DEBATT. Nedskräpningen i hav och natur har uppmärksammats stort på sistone och på onsdagen presenteras utredningen Hållbara plastmaterial. En av de viktigaste slutsatserna från utredningen är att det går att vända trenden och skapa en hållbar plastanvändning, skriver regeringens särskilda utredare Åsa Stenmarck..

DI - 1 timme sedan

Fortsatt press på oljan – Nordsjöoljan nådde lägsta nivån på 14 månader

Indikationer på fortsatt hög produktion i USA och Ryssland och oro för den globala konjunkturen fortsätter att lägga krokben för oljan. WTI nådde den lägsta nivån på 15 månader på tisdagen medan Nordsjöoljan handlades ned till nivåer som inte synts sedan oktober förra året..

DI - 45 minuter sedan

Powercell har tecknat avsiktsförklaring med Bosch om utvecklingssamarbete inom fordon

Bränslecellbolaget Powercell har tecknat en avsiktsförklaring med den tyska fordonsunderleverantören Bosch angående ett gemensamt utvecklingssamarbete inom fordonssegmentet vad gäller Powercells bränslecellsstack för fordon, PowerCell S3, samt bränslecellssystem. .

DI - 1 timme sedan

Bostäderna som ingen vill tala om

LEDARE. När Annie Lööf förhandlade med Stefan Löfven krävde hon bland annat att han skulle liberalisera bostadsmarknaden, och införa en friare hyressättning. .

DI - 1 timme sedan

Trumps tips till Fed: Känn marknaden, ignorera ”meningslösa siffror”

Den amerikanska presidenten Donald Trump har kritiserat den amerikanska centralbanken Federal Reserves höjningar – och på tisdagen kommer han med en ny uppmaning. ”Känn marknaden, ignorera de meningslösa siffrorna”, skriver presidenten i ett uttalande..

DI - 1 timme sedan

Chockstart av Munters nya ordförande – sparkar vd

På tisdagseftermiddagen valdes Magnus Lindquist till ny styrelseordförande för problemtyngda Munters. Han rivstartade med att på det efterföljande styrelsemötet sparka vd John Peter Leesi. Johan Ek som också valdes in i styrelsen på tisdagen går in som tillförordnad vd..

DI - 1 timme sedan

Ny mätning – Centern har tappat var tredje väljare

Enligt en ny mätning från DN/Ipsos har Centerpartiet tappat var tredje väljare sedan valet och skulle i dag få stöd av 7 procent av väljarna. De rödgröna avancerar samtidigt med Socialdemokraterna på 32 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.