DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 21:48

DI - 19 nov 18 kl. 10:41

Analytiker: Fallande bostadsbyggande ett tillväxthinderInbromsningen i bostadsbyggandet kommer att sätta käppar i hjulet för tillväxten enligt analytiker. Nordea ser nu sämre utsikter för Riksbanken att fortsätta förbi en första räntehöjning runt årsskiftet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Fallande, bostadsbyggandeett , tillväxthinder
Barometern - 13 jun 13 kl. 07:19

Vi vill ta bort tillväxthinder

Genom en stark konkurrenskraft kan vi få fler jobb och ökad tillväxt. För att skapa större konkurrens behövs bättre regleringar och minskat krångel hos myndigheterna. Bland företagare är frågan om långa handläggningstider viktig att lösa.

Västerbottens Folkblad - 05 mar 13 kl. 02:00

Pendlingsbegränsningarna ? ett tillväxthinder

Svårigheterna med att pendla längs med väg 363 mellan Umeå och Vindeln är ett hinder för det lokala näringslivets tillväxt skriver företrädare för Företagarna i [...].

BT - 23 mar 16 kl. 06:00

”Kranarna lyfter – men det finns tillväxthinder”

Låg ränta, BNP-tillväxt, ont om bostäder och en befolkning som späs på med en strid flyktingström. Konjunkturen för bygg- och anläggning är starkare än på länge. I detta nummer fokuserar vi på den bransch som bygger Sverige..

Dagens PS - 26 nov 18 kl. 18:52

Finansiering bromsar tillväxtföretag

För innovativa företag med ambitioner att växa är finansieringen ett större hinder än för andra företag, enligt en rapport. Undersökningen, Företagens villkor och verklighet 2017, är gjord av Tillväxtverket och baseras på 10.000 små och medelstora företag, som med enkelhet kan vända sig hit med en ansökan om företagslån.

PrivataAffärer - 12 sep 16 kl. 08:26

Småföretagare ser positivt på tillväxten

Förväntningarna hos småföretagen inför kommande år pekar på en fortsatt tillväxt även om konjunkturen mattas av något. Samtidigt som sju av tio företag ser goda möjligheter att växa finns det en rad tillväxthinder....

Nya Wermlands Tidningen - 06 aug 12 kl. 07:30

Undanröj hinder för tillväxt

Det är på den kommunala och regionala nivån som företagen oftast möter tillväxthinder i form av långa handläggningstider och höga avgifter, med mera, skriver Jens Hedström..

ÖstersundsPosten - 17 feb 16 kl. 20:42

Kommunen har undersökt de tillväxthinder som Östersundsföretagare ser

Under hösten har Östersunds kommun gjort en stor undersökning bland företagare..

Dagens PS - 07 jan 19 kl. 09:50

Här finns räddningen när bankerna sviker

Unga företagsledare med utländsk bakgrund vittnar om hur finansieringsproblem stoppar tillväxten. Men alla aktörer är inte lika fördomsfulla. Mer än var femte ung företagsledare med utländsk bakgrund ser tillgången till lån och krediter som ett stort tillväxthinder.

BT - 15 feb 13 kl. 13:31

Lätt att starta ? svårt att växa

Generellt sett har företagarklimatet blivit bättre, däremot finns ett flertal stora tillväxthinder fortfarande kvar, påtalar Företagarna som vill införa ett arbetsgivaravdrag. Regeringen har gjort många bra saker för att underlätta nyföretagande under sina första sex år vid makten. Men halvvägs genom deras andra mandatperiod så är det uppenbart att det återstår mycket att göra för att undanröja den tillväxtvärk som många svenska företagare vittnar om.

YLE - 25 aug 17 kl. 04:45

Palta: Ekonomin växer inte länge till

Perioden för ekonomisk tillväxt i Finland blir inte långvarig. Det tror Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta. Ekonomin går vanligtvis i perioder som varar 2-10 år, och Finland kom med senare än många andra länder i den senaste tillväxtcykeln.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Enorm skillnad mellan bästa och sämsta indexfonderna

Det skiljer enormt mycket i avkastning mellan den bästa och sämsta passivt förvaltade Sverigefonden de senaste fem åren – hela 20 procentenheter. Di hjälper dig att välja rätt..

DI - 30 minuter sedan

Kjos och Kise kan minska innehavet i Norwegian med 10 procent

Om emissionen och försäljningen av teckningsrätter i Norwegian utlöper som meddelats innebär det att HBK Holdings ägarandel i flygbolaget sjunker från knappt 25 till strax under 15 procent, rapporterar E24..

DI - 45 minuter sedan

Garos vd Carl-Johan Dalin får sparken

Styrelsen i Garo har beslutat att avsluta Carl-Johan Dalins anställning som verkställande direktör. Patrik Andersson, för närvarande försäljnings- och marknadsdirektör, tar tillsvidare över rollen som tillförordnad vd, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

RÅ ska granska avlyssningsbeslut mot jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin

Det var i oktober i fjol som Hedin tillsammans med flera andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning efter en längre tids spaning och telefonavlyssning. Karl Hedin satt häktad i 31 dagar, och strax efter nyår kom nyheten att huvudvittnet i jakthärvan inte längre vill medverka i utredningen..

DI - 1 timme sedan

Flera stjärnor föll ur Michelinguiden

Restaurang Gastrologik på Östermalm i Stockholm belönas med två stjärnor i årets upplaga av Guide Michelin.  Noma i Köpenhamn och Koks på Färöarna fick också två stjärnor..

DI - 1 timme sedan

Magdalena Andersson: Vi ska inte sänka skattetrycket

Socialdemokraterna tvingades till svåra eftergifter för att behålla makten och ska nu driva igenom stora skattesänkningar.  Samtidigt vill finansminister Magdalena Andersson väga upp med andra reformer för att minska de ekonomiska klyftorna. En ny stor skattereform kommer även innehålla skattehöjningar, enligt finansministern..

DI - 1 timme sedan

Ahlsell ansöker om avnotering från Nasdaq

Industridistributören Ahlsell, som är under uppköp av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, har på begäran av CVC beslutat att ansöka om avnotering av Ahlsells aktier från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel kommer att meddelas snarast efter att bolaget erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm..

DI - 1 timme sedan

Nynordisk knockout på Gastrologik

Grattis svenska kroggäster – det nynordiska köket fyller moppe i år! Tänk att det ­redan gått 15 år sedan tolv nordiska kockar, bland dem stjärnor som Mattias Dahlgren och René Redzepi undertecknade de tio punkterna i Det Nynordiska Manifestet 2004. .

DI - 1 timme sedan

Allrachef överklagar beslut att frysa 50 av hans miljoner

Medgrundaren till skandaliserade pensionsbolaget Allra, ex-direktören David Rothman, överklagar Stockholms tingsrätts förordnande om kvarstad på drygt 50 miljoner kronor, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

DI - 2 timmar sedan

De spräcker glastaket

Glastaket i svenskt näringsliv har äntligen spräckts. Så kan man tolka beskedet att Carina Åkerström blir vd för Handelsbanken. Med ens får två av Sveriges fyra storbanker kvinnlig vd samtidigt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.