DI > Ekonomi

Saturday, 15 December, 06:15

DI - 19 nov 18 kl. 10:04

Kejsaren tackar för sig – ger alla semesterOm det finns något att fira så ska man fira ordentligt. Så verkar den japanska regeringen resonera kring kejsare Akihitos stundande abdikering och ger alla japaner tio dagars semester i rad nästa år. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Akihitos

Dela artikeln

143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kejsaren, tackarför sig ger alla , semester
Nyheter 24 - 04 aug 11 kl. 09:05

Reinfeldt fick tackbrev från Norge - men var på semester


Svenska statsministern säger sig ha gjort allt han kunnat för att bistå Norge. Åkte på Turkiet-semester två dagar efter terrorattackerna i Norge. Var borta under en hel vecka.

Sydsvenskan - 05 jul 11 kl. 19:30

Jacobson tackar nej till Masters

Fredrik Jacobson tänkte spela Nordea Masters.
Men så vann han sin första tävling på PGA-touren för en dryg vecka sedan. ?

Nyheter 24 - 06 okt 11 kl. 18:07

SL: "Vi brast i rutinerna och tackar Nyheter24"


Ordningsvakterna klarade sig undan avstängning när trygghetsansvarig var på semester. Nu kan de stängas av efter Nyheter24 uppmärksammade SL. STOCKHOLM.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Kejsaren i Star Wars ska bli pappa på äldre dar

Darth Sidious, även känd som Kejsaren i "Star Wars", ska bli pappa på äldre dar. Kejsaren har alltså, med sin erigerade penis äntrat samt befruktat en kvinna. Det är oklart om detta skett i samförstånd eller vem denna kvinna som gått med på denna outsägligt obehagliga mentala bild ni nu aldrig kommer att bli kvitt, är.

Nya Wermlands Tidningen - 22 nov 13 kl. 06:00

Kejsaren intar Arenan

Nu återvänder kejsaren till Värmland, Kejsaren av Epplerum. Det är titeln på Katarina Persdotter-Jäders pjäs som med stor framgång har spelats på många håll i Sverige..

YLE - 28 jun 17 kl. 03:44

Semester krångligt för snuttjobbare - svårt att samla ihop lediga dagar

Semestersäsongen har kommit igång, men alla kan ändå inte gå ut på sommarbete i normal ordning. Speciellt snuttjobbare och personer med nollkontrakt kan ha svårt att ta ut betald semester på samma sätt som tillsvidareanställda. Emil, som är i början av sin karriär, har inte haft semester på fyra år men han klagar inte eftersom han ser flexibiliteten som en styrka på sitt CV.

YLE - 03 aug 16 kl. 06:30

Minst två veckor semester åt alla är inte omöjligt

Det finns en växande grupp finländare som inte har en laglig rätt till betald semester. De ska själva fixa ledig tid mellan snuttjobben eller frilansuppdragen och få det och gå ihop ekonomiskt. Och trots att visstidsjobbare och frilansare har klart sämre förmåner än fastanställda diskuteras inte problematiken i någon hög utsträckning.

YLE - 03 maj 17 kl. 07:36

Lång semester i juli eller några veckor här och där - så här borde ledigheten fördelas

Lagen garanterar att arbetstagare har rätt till 24 dagar semester under sommaren. Det är ändå arbetsgivaren som bestämmer hur de här dagarna kan tas ut. Sommarsemestern är för många årets höjdpunkt, men felplacerad kan den orsaka gnabb på jobbet.

SmålandsPosten - 19 apr 14 kl. 13:04

Blivande sjuksköterskor tackar nej

Lönekraven från nyblivna sjuksköterskor runt om i landet är hårda, 24000 kronor i månaden är minimigränsen. Landstinget Kronoberg har satt ingångslönen 700 kronor lägre och har också fått nej från flera. Ännu saknar landstinget Kronoberg sjuksköterskevikarier till en fjärdedel av vikariaten under sommaren och rekryteringen pågår fortfarande.

Barometern - 16 maj 14 kl. 12:44

Elm tackar nej till landskamper

Rasmus Elm lämnar återbud till fotbollslandskamperna mot Danmark och Belgien den 28 maj respektive den 1 juni. "Det känns jättetråkigt, men kroppen har tagit mycket stryk efter en ovanligt tuff säsong. Jag behöver verkligen vila nu", säger Elm till fotbollförbundets webbplats.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Nya Audi A1 öppnar för personlighet

När Audi visade upp sin första lilla A1 inför modellåret 2011 var det givet att köregenskaperna och styrningen stod i centrum. Och nu har Audi lyckats förbättra en redan bra bil. A1 är fortsatt kvick med snabba reaktioner och en i alla stycken väldigt kompakt bil.

DI - 8 timmar sedan

Umeåpar vill skapa ett modehus för konst på nätet

Med kvalitetstryck och små kollektioner vill Umeåparet Kalle Hardell och Sara Hardell Flagge revolutionera konstbranschen. ”Vi vill sänka tröskeln och få fler människor att köpa och njuta av konst”, säger Kalle Hardell..

DI - 8 timmar sedan

Magnolia Bostad förlorar tvist – ger resultatsmäll i fjärde kvartalet

Magnolia Bostad har förlorat en tvist i skiljedomstol och får till följd av detta en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet 2018..

DI - 8 timmar sedan

Cohen: Trump beordrade utbetalningarna för att undvika sexskandal

USA:s president Donald Trump fattade personligen beslut om utbetalningarna till två kvinnor för att undvika en sexskandal inför valet 2016 – och kände till att detta inte var enligt reglerna. Det säger Trumps före detta advokat Michael Cohen i en intervju med ABC News..

DI - 9 timmar sedan

Uppgifter: Telejättarnas fusion kan godkännas efter Huawei-dissar

Sammanslagningen mellan T-Mobile och Sprint kan bli godkänd av den amerikanska myndigheten för nationell säkerhet redan nästa vecka. Teleoperatörernas moderbolag har blidkat myndigheten med deras löften om att sluta använda Huaweis utrustning, enligt källor till Reuters..

DI - 9 timmar sedan

Hans Wallenstam: 2019 blir jobbigt för bostadsrätter

Hans Wallenstam räknar med att 2019 blir ytterligare ett jobbigt år för bostadsrätter men att efterfrågan är fortsatt stor för hyresrätter. Det säger han till Di i samband med presentationen av bolagets nya femårsplan. .

DI - 9 timmar sedan

Kursfallen på Wall Street utökas på fredagskvällen

Oron över den globala tillväxten ger säljtryck på Wall Street under fredagen. Med en dryg timme kvar till stängning har kursfallen utökats kraftigt..

DI - 9 timmar sedan

Migrationsverkets budgetlarm: Nedskärningar leder till miljardkostnad

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik varnar i ett brev till riksdagen för M och KD:s nedskärningar. I stället skulle kostnaderna kunna öka med en miljard kronor..

DI - 9 timmar sedan

Bakslag för SKF – får inte säga upp en enda tysk

De tyska motgångarna fortsätter för SKF. Inte en enda av de 1.000 anställda som bolaget ville säga upp vid den olönsamma kolossen i Schweinfurt kommer att behöva lämna efter en ny uppgörelse med facket.

DI - 10 timmar sedan

Trendbrott: Finanslönerna släpar efter – och värre blir det

För första gången på flera år är löneökningstakten i den svenska finanssektorn 2018 lägre än snittet på arbetsmarknaden. Och nästa år ser gapet ut att öka ännu mer. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.