DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 08:06

DI - 19 nov 18 kl. 10:01

Kinesiska jättar på jakt efter europeiska lyxmodemärkenEuropeiska lyxmodemärken fortsätter att vara högvilt för Kinas stora klädtillverkare. Konglomeratet Shandong Ruyis styrelseordförande Qui Yafu uppmanade vid en konferens i Hongkong nyligen världens modebolag att "höra av sig" med idéer, skriver New York Times..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kinas, Shandong Ruyis, Qui Yafu, Hongkong, New York Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesiska, jättar, jaktefter , europeiska, lyxmodemärken
DI - 11 sep 16 kl. 22:17

Volkswagen samarbetar med kinesiska teknikjättar

Volkswagens lyxbilsmärke Audi har kommit överens med tre kinesiska teknikjättar om ett samarbete för att erbjuda fler digitala tjänster i sina bilar på den kinesiska marknaden, som är världens största bilmarknad, rapporterar Reuters..

DI - 18 dec 17 kl. 08:17

Kinesiska jättar investerar mera

Kinesiska internetjättar fortsätter att flytta fram sina positioner..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Utskott: Kinesiska jättar hotar USA

De två kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE, svenska Ericssons konkurrenter, utgör ett säkerhetshot mot USA och bör nekas kontrakt och företagsköp i landet. Det säger representanthusets underrättelseutskott. Utskottet har under elva månader granskat de två kinesiska företagen.

BT - 08 okt 12 kl. 02:36

Utskott: Kinesiska jättar hotar USA

De två kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE, svenska Ericssons konkurrenter, utgör ett säkerhetshot mot USA och bör nekas kontrakt och företagsköp i landet. Det säger representanthusets underrättelseutskott.
Utskottet har under elva månader granskat de två kinesiska företagen.

BT - 08 okt 12 kl. 02:09

USA vill stänga ute kinesiska jättar

De två kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE utgör ett säkerhetshot mot USA och bör nekas kontrakt och företagsköp i landet. Det säger representanthusets underrättelseutskott efter en årslång granskning. Rapporten blir offentlig på måndagen men ett utkast blev tillgängligt för medier.

DI - 15 aug 15 kl. 09:50

Soros säljer av kinesiska teknikjättar

Finansmannen George Soros, som i Sverige kanske är mest känd för att han spekulerat mot kronan, drar ned rejält på sina kinesiska investeringar..

Affärsvärlden - 17 aug 15 kl. 07:29

Soros överger kinesiska teknikjättar

Finansmannen George Soros, som i Sverige kanske är mest känd för att han spekulerat mot kronan, drar ned rejält på sina kinesiska investeringar..

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 07:22

WSJ: Trump kan straffa kinesiska teknikjättar

Trumpadministrationen överväger fler restriktioner mot de kinesiska företagen Huawei och ZTE på grund av nationella säkerhetsskäl, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor. Sedan två veckor tillbaka har Vita huset redan förbjudit amerikanska företag att sälja komponenter till ZTE. Detta efter att det framkommit att ZTE gjort affärer med länder sanktionerade av USA, däribland Iran och Nordkorea.

DI - 07 nov 18 kl. 08:28

Nokia tecknar miljardavtal med kinesiska telejättar

Telekombolaget Nokia har tecknat tre separata ramavtal värda totalt över 2 miljarder euro med de tre kinesiska operatörer..

Opinionen.se - 08 apr 14 kl. 11:32

Ökad börsskepsis kring nätjättar


IT-aktier sjunker på börserna och det finns viss oro kring en ny IT-bubbla. Twitter har exempelvis fallit med mer än tredjedel i år, samtidigt som spelbolagets Kings börsnotering nyligen blev ett fiasko. På måndagen fortsatte fallet i USA, med nedgångar för bland andra Netflix, Amazon och Yahoo.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Credit Suisse återköper aktier för uppemot 27 miljarder – ska höja utdelningen

Storbanken Credit Suisse ska återköpa egna aktier för uppemot 13,7 miljarder kronor under 2019 och förväntar sig att återköpa lika mycket under 2020. Dessutom planerar banken att höja utdelningen med minst 5 procent om året från 2019 och framåt. .

DI - 10 minuter sedan

Alfa Laval säljer merparten av "Greenhouse"

Alfa Laval säljer merparten av den verksamhet som placerats i bolagets så kallade Greenhouse, som bolaget inrättade för sina mindre lönsamma delar häromåret. Köpare är en italiensk bjässe med fabrik i Blekinge..

DI - 5 minuter sedan

Tioårsjubileum och högst avkastning bland Morningstars Sverigefonder på tio år*!

Lannebo Sverige Plus fyllde tio år igår och har högst avkastning bland Sverigefonder på Morningstar på tio år: 382 procent*! Hur arbetar förvaltarna och varför fungerar deras process?.

DI - 5 minuter sedan

Inhalation Sciences erhåller stor order från ledande aktör inom inhalationsområdet.

Inhalation Sciences (ISAB) har erhållit en order på ett PreciseInhale system, inkluderande plattformens unika in vitro-modul för att studera partiklars upplösning, DissolvIt. Ordervärdet uppgår initialt till ca 2,0 MSEK..

DI - 5 minuter sedan

Rekar: Ahlsell får sänkt rekommendation, Sandvik höjs

ABG Sundal Collier sänker Ahlsell till behåll från tidigare köp efter gårdagens bud och kursstegring upp mot budnivån. Riktkursen sätts till 55 kronor, i linje med budet från CVC..

DI - 3 minuter sedan

Peab utökar ägande i Tornet Bostadsproduktion

Peab utökar sitt ägande i Tornet Bostadsproduktion med 2,3 procent till totalt 33,3 procent. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - just nu

Skanska säljer vårdhem i Växjö för 240 miljoner kronor

Byggbolaget Skanska har sålt ett äldreboende i Växjö för 240 miljoner kronor till Northern Horizons vårdfastighetsfond, uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Tencent Music: Emissionskurs hamnade i botten på intervallet

Kursen i den nyemission som föregick den kinesiska musikstreamingjätten Tencent Music Entertainments börsnotering i USA sattes till 13 dollar, i botten av det indikerade intervallet 13-15 dollar..

DI - 15 minuter sedan

Trendbrott på bomarknaden – färre misslyckade affärer

I år har ovanligt många bostadsrätter tagits bort från bostadssajten Hemnet osålda, men under hösten har det skett något av ett trendbrott och fler affärer har gått i lås i oktober och november i år än i fjol. .

DI - 15 minuter sedan

Placerarna har gått vilse i skogen

Konjunkturoron har slagit med full kraft mot skogsbolagen och aktiekurserna har hyvlats ned på löpande band. Utsikterna ser dock fortsatt bra ut och efter höstens ras finns det mycket som lockar med en av skogsbjässarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.