DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 15:01

DI - 19 nov 18 kl. 09:38

Norsk chefsstrateg på Nordea tror på högre oljepriserNordea Wealth Managements norska chefsstrateg Leif-Rune Husebye Rein tror på högre oljepriser, då Opec kommer vidta åtgärder för att försvara ett högre oljepris. Det rapporterar E24 med hänvisning till en rapport. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordea, Wealth Managements, Leif-Rune Husebye Rein, Opec, E24

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, chefsstrateg, Nordea, tror, högre, oljepriser
YLE - 04 sep 13 kl. 09:39

Nordea tror på uppgång

Nordea tror på bättre tider, åtminstone globalt. Nordeas ekonomer bedömer att den globala ekonomiska tillväxten ökar, men utsikterna är delade. I de gamla industriländerna pekar ekonomiska mätare uppåt men i tillväxtländerna verkar tillväxten att bromsa in.

DI - 13 sep 17 kl. 09:28

Nordea tror på nytt försäljningsmål för Autoliv

Nordea tror att Autoliv kommer att avisera ett nytt försäljningsmål för 2021 vid torsdagens kapitalmarknadsdag, och att detta kommer att läggas på 14 miljarder dollar exklusive förvärv, med begränsat bidrag från underliggande bilproduktion..

DI - 31 jan 17 kl. 14:09

Nordea tror på revansch för europeiska aktier

Nordea lyfter europeiska aktier till övervikt i sin nya marknadssyn. "Europa börjar komma tillbaka", säger bankens chefsstrateg Michael Livijn..

VA - 18 maj 11 kl. 12:52

Nordea tror på svensk ekonomi

18 maj Den svenska ekonomin befinner sig i ett normalt konjunkturläge, och den starka utvecklingen beror i huvudsak på en stark sysselsättningstillväxt. Det sade Nordeas chefekonom Annika Winsth och chefsanalytiker Torbjörn Isaksson vid en pressträff på onsdagen. Torbjörn Isaksson, chefanalytiker vid Nordea, betonar att det går starkt för svensk ekonomi.

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 10:56

Analys: Nordea tror på Fingerprint

Fingerprint Cards försäljning var oväntat hög samtidigt som vinsten tyngdes av engångsposter, anser Nordea med hänvisningar till rapporten för det andra kvartalet, i en betalanalys. Försäljningen kom in 31 procent högre än väntat för det andra kvartalet. Nordea överväger möjligheten att Fingerprints marknadsandel inte har sjunkit så mycket som de antog tidigare.

BT - 07 jul 11 kl. 16:05

Nordea tror på lägre inflation

Nordea räknar med att inflationen faller till 3,2 procent i juni på grund av bland annat lägre energipriser. Nedgången bedöms dock som tillfällig och i höst spås inflationen ligga på runt 3,5 procent, visar en prognos.
Bankens ekonomer kallar livsmedelspriserna för svårbedömda, men tror att de kommer fortsätta att stiga.

Affärsvärlden - 17 feb 15 kl. 11:40

Nordea tror på ytterligare räntesänkning

Den underliggande inflationen, KPIF, var i januari i huvudsak i linje med marknadens förväntningar, noterar Nordea. I årstakt var den till och med något över Riksbankens prognos, men affärsbanken tror ändå att en ytterligare räntesänkning är nära förestående..

PrivataAffärer - 11 okt 16 kl. 11:58

Nordea tror att Riksbanken sänker räntan

Det senaste låga inflationsutfallet för september gör att Nordea nu tror att Riksbanken kommer att sänka styrräntan med 10 punkter till -0,60 procent i oktober....

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 11 kl. 11:49

Nordea tror på högre inflation

Nordea räknar med att inflationen stiger till 3,5 procent i maj, visar en prognos. Om bolåneräntorna exkluderas bedöms inflationen ligga på nära 2 procent de närmaste månaderna. Tas även energi och livsmedel bort blir inflationen 1 procent.

BT - 28 sep 11 kl. 12:42

Nordea tror på lägre rörlig boränta

Sämre tillväxt och högre arbetslöshet får Riksbanken att 2012 sänka reporäntan till 1,50 procent från dagens 2,00 procent, enligt en ny Nordea-prognos. Detta väntas trycka ned rörliga boräntor.
Men risken för finanskris gör att sänkningen av reporäntan inte väntas få fullt genomslag på bolånemarknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Enzymatic får avslag på överklagan i Tyskland om förkylningsspray

Enzymatica meddelar att en domstol i Frankfurt har avslagit överklagandet av en tidigare dom avseende marknadsföringen av förkylningssprayen Viruprotect i Tyskland. .

DI - 30 minuter sedan

Bil Sweden: Bonus malus slår fel

Bonus malus-systemet slår fel och gör det svårt att nå Sveriges klimatmål. Tvärtom riskerar fler utsläppsfarliga bilar konkurrera ut miljövänligare alternativ. Det menar Bil Swedens vice vd, Jessica Alenius.

DI - 30 minuter sedan

Fordonssektorn stor förlorare på europeiska börser

De flesta europeiska börserna tickar nedåt på måndagen, där de mest tyngande sektorerna är fordon samt olja och gas..

DI - 30 minuter sedan

Citigroup sänker sin riktkurs för Apple till 200 dollar

Även Citigroup sänker nu sin riktkurs för Apple, till 200 dollar från tidigare 240..

DI - 1 timme sedan

Raysearch får order på 37 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Raysearch har landat en order på ett nytt behandlingskontrollsystem, Raycommand, som omfattar totalt 3,6 miljoner euro, motsvarande cirka 37 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Världens högst betalde dansk utmanövrerad

Aktivistinvesterare har satt press på Bunge, en av världens största handlare i majs, vete och ris. Nu avgår dess vd Søren Schrøder och en ny ordförande tillsätts..

DI - 1 timme sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen med energisektorn i täten

Stockholmsbörsen började handelsveckan med minus, i likhet med andra europeiska börser. De flesta sektorer handlades lägre med undantag för defensiva branscher som teleoperatörer och läkemedel..

DI - 1 timme sedan

Mörk start för Azelio – aktien faller under första handelsdagen

Solenergibolaget Azelio fick en tung start på karriären som noterat bolag. Strax innan klockan slog 13 handlades aktien för omkring 15 kronor viket var ett tapp på drygt 30 procent jämfört med teckningskursen på 22 kronor. .

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Theresa May ställer in brexitomröstningen i morgon

Det brittiska pundet faller efter uppgifter från Bloomberg att premiärminister Theresa May kommer att ställa in morgondagens brexitomröstning i parlamentet. Detta för att undvika en stor förslust..

DI - 1 timme sedan

Teknisk analys: Tre nyårsraketer i börsfrossan

Stockholmsbörsen har utlöst en säljsignal och det finns inga stöd på medellång sikt, enligt Investtechs tekniska analys. Analysfirman pekar dock ut tre aktier som kan bli riktiga kursvinnare de kommande veckorna – bland annat ett spelbolag som rasat 70 procent, men som nu närmar sig fyndläge..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.