DI > Ekonomi

Sunday, 24 February, 05:00

DI - 19 nov 18 kl. 09:38

Norsk chefsstrateg på Nordea tror på högre oljepriserNordea Wealth Managements norska chefsstrateg Leif-Rune Husebye Rein tror på högre oljepriser, då Opec kommer vidta åtgärder för att försvara ett högre oljepris. Det rapporterar E24 med hänvisning till en rapport. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordea, Wealth Managements, Leif-Rune Husebye Rein, Opec, E24

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, chefsstrateg, Nordea, tror, högre, oljepriser
YLE - 04 sep 13 kl. 09:39

Nordea tror på uppgång

Nordea tror på bättre tider, åtminstone globalt. Nordeas ekonomer bedömer att den globala ekonomiska tillväxten ökar, men utsikterna är delade. I de gamla industriländerna pekar ekonomiska mätare uppåt men i tillväxtländerna verkar tillväxten att bromsa in.

DI - 13 sep 17 kl. 09:28

Nordea tror på nytt försäljningsmål för Autoliv

Nordea tror att Autoliv kommer att avisera ett nytt försäljningsmål för 2021 vid torsdagens kapitalmarknadsdag, och att detta kommer att läggas på 14 miljarder dollar exklusive förvärv, med begränsat bidrag från underliggande bilproduktion..

DI - 31 jan 17 kl. 14:09

Nordea tror på revansch för europeiska aktier

Nordea lyfter europeiska aktier till övervikt i sin nya marknadssyn. "Europa börjar komma tillbaka", säger bankens chefsstrateg Michael Livijn..

VA - 18 maj 11 kl. 12:52

Nordea tror på svensk ekonomi

18 maj Den svenska ekonomin befinner sig i ett normalt konjunkturläge, och den starka utvecklingen beror i huvudsak på en stark sysselsättningstillväxt. Det sade Nordeas chefekonom Annika Winsth och chefsanalytiker Torbjörn Isaksson vid en pressträff på onsdagen. Torbjörn Isaksson, chefanalytiker vid Nordea, betonar att det går starkt för svensk ekonomi.

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 10:56

Analys: Nordea tror på Fingerprint

Fingerprint Cards försäljning var oväntat hög samtidigt som vinsten tyngdes av engångsposter, anser Nordea med hänvisningar till rapporten för det andra kvartalet, i en betalanalys. Försäljningen kom in 31 procent högre än väntat för det andra kvartalet. Nordea överväger möjligheten att Fingerprints marknadsandel inte har sjunkit så mycket som de antog tidigare.

BT - 07 jul 11 kl. 16:05

Nordea tror på lägre inflation

Nordea räknar med att inflationen faller till 3,2 procent i juni på grund av bland annat lägre energipriser. Nedgången bedöms dock som tillfällig och i höst spås inflationen ligga på runt 3,5 procent, visar en prognos.
Bankens ekonomer kallar livsmedelspriserna för svårbedömda, men tror att de kommer fortsätta att stiga.

Affärsvärlden - 17 feb 15 kl. 11:40

Nordea tror på ytterligare räntesänkning

Den underliggande inflationen, KPIF, var i januari i huvudsak i linje med marknadens förväntningar, noterar Nordea. I årstakt var den till och med något över Riksbankens prognos, men affärsbanken tror ändå att en ytterligare räntesänkning är nära förestående..

PrivataAffärer - 11 okt 16 kl. 11:58

Nordea tror att Riksbanken sänker räntan

Det senaste låga inflationsutfallet för september gör att Nordea nu tror att Riksbanken kommer att sänka styrräntan med 10 punkter till -0,60 procent i oktober....

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 11 kl. 11:49

Nordea tror på högre inflation

Nordea räknar med att inflationen stiger till 3,5 procent i maj, visar en prognos. Om bolåneräntorna exkluderas bedöms inflationen ligga på nära 2 procent de närmaste månaderna. Tas även energi och livsmedel bort blir inflationen 1 procent.

BT - 28 sep 11 kl. 12:42

Nordea tror på lägre rörlig boränta

Sämre tillväxt och högre arbetslöshet får Riksbanken att 2012 sänka reporäntan till 1,50 procent från dagens 2,00 procent, enligt en ny Nordea-prognos. Detta väntas trycka ned rörliga boräntor.
Men risken för finanskris gör att sänkningen av reporäntan inte väntas få fullt genomslag på bolånemarknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Moderaterna vill ha nya lagar och skärpta straff mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar..

DI - 7 timmar sedan

Ny press på Sobi – konkurrenten nära miljardköp

Den schweiziska läkemedelsbjässen Roche uppges vara nära att köpa bioteknikbolaget Spark Therapeutics. Det rapporterar Wall Street Journal.  Affären kan sätta ny press på svenska läkemedelsbolaget Sobi..

DI - 7 timmar sedan

Biltest: Nya Porsche 911 – den perfekta bilen

Di:s Carl-Johan Lejland har testkört den uppdaterade versionen av Porsches klassiker 911 – och hyllningarna låter inte vänta på sig..

DI - 8 timmar sedan

FI är självkritisk – vill se tätare samarbete med Baltikum

Finansinspektionen (FI) är självkritisk efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbanks verksamhet i Baltikum. Samarbetet med baltiska myndigheter måste bli bättre. ”Här borde vi gjort mer”, konstaterar Martin Noréus, biträdande generaldirektör på FI..

DI - 8 timmar sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. ”Vi är för mjuka mot de här terroristerna”, säger han till GT..

DI - 8 timmar sedan

Maduro klipper alla band med Colombia

Venezuelas sittande ledare Nicolás Maduro klipper alla band med grannlandet Colombia. All personal vid den colombianska ambassaden i Caracas skickas ut från landet..

DI - 8 timmar sedan

Kim Jong-un på väg till Vietnam inför toppmötet

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-un kommer inom kort att avlägga ett statsbesök i Vietnam, meddelar det vietnamesiska utrikesdepartementet på sin Facebooksida..

DI - 8 timmar sedan

Proteinkakorna rena guldet för tillverkarna

Proteinbarer har blivit svenska folkets nya mellanmål, och pengarna rullar in, samtidigt som fler vill ha en del av den växande kakan. Ändå är det en produkt som för de flesta är helt onödig..

DI - 9 timmar sedan

Uppsving för krisprylar efter SVT:s serie: ”Stor skillnad”

Hjälp, det kan bli strömavbrott. Hit med en vevradio, ett gasolkök och en vattenrenare tänker svensken, och köper krisberedskapsprylar som aldrig förr. Efter SVT:s serie Nedsläckt land får krisbranschen ett uppsving..

DI - 9 timmar sedan

Sommarjobbet som ger dig 100.000 kronor i månaden

Det är dags att skicka in ansökan till Sveriges bäst betalda sommarjobb. Tusentals ungdomar har tidigare sökt tjänsten som vd för en månad. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.