Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 18 February, 13:44

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, kastarom i , modellportföljJM , åkerut
DI - 11 apr 14 kl. 07:36

Axis: Nordea vill inte vara med

Nordea Equity Research säker rekommendationen för Axis till sälj, från tidigare behåll. Riktkursen är 200 kronor..

DI - 28 maj 18 kl. 13:55

Nordea byter Lundin Petroleum mot Saab i svensk modellportfölj

Nordea plockar in försvars- och säkerhetsbolaget Saab i sin svenska modellportfölj. Bort åker oljebolaget Lundin Petroleum. Det framgår av ett veckobrev från banken..

PrivataAffärer - 28 maj 18 kl. 14:22

Nordea byter Saab mot Lundin Petroleum i modellportföljen

Nordea plockar in försvars- och säkerhetsbolaget Saab i sin svenska modellportfölj. Bort åker oljebolaget Lundin Petroleum. Det framgår av ett veckobrev från banken....

DI - 15 aug 17 kl. 09:19

Telekombolagen åker ur storbankens portföljer

Nordea gör några förändringar i sina modellportföljer och tar in medicinteknikbolaget Elekta i både Nordic Model Portfolio och Nordea Select. Samtidigt åker Telenor ut från den förstnämnda portföljen medan Tele2 plockas bort från Nordea Select efter en stark kursuppgång. Det framgår av ett analysbrev på tisdagen..

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 13:40

Nordea intar försiktig börstaktik – hur gör du?

Storbanken mer reserverad i sina placeringar – räknar med långvarig turbulens. Nyhetsbyrån Direkt uppger att Nordea tar en mer defensiv position på aktiemarknaden. Verkstadsjätten ABB och byggbolagen JM plockas in i den nordiska modellportföljen (all cap) medan bilsäkerhetsföretaget Autoliv, rederiet Wallenius Wilhelmsen och fukthanteringsbolaget Munters får maka på sig, framgår det.

YLE - 04 sep 16 kl. 19:11

Finländaren kastar bort mat för 125 euro per år

I Finland kastar man bort 24 kilogram mat per person per år. Det kostar både pengar och resurser. - Vi kastar bort fullt ätbar mat, och det är ett problem, säger Lisbeth Eriksson, hushållsrådgivare på Marthaförbundet och projektledare för Svinnkampen.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 09:18

Nordea-aktien åker bergochdalbana

Kursen ryckte först och sjönk sedan tillbaka. Nordea – som alltså bestämt sig för att flytta sitt säte till Helsingfors – steg först med 0,5 procent för att sedan snabbt backa tillbaka till minus 0,2 procent. Efter tio minuters handel var Nordea ned med 0,9 procent.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:12

Oravaisborna besvikna på Nordea

Oravaisborna är besvikna över att Nordea drar in sitt kontor på orten. I september stänger banken sina kontor i Oravais och Vörå. -Det blir bara svårare för oss som bor ute i periferin.

YLE - 07 sep 14 kl. 11:00

Nordea: Nya bankjobb i Salo en vinst för Västnyland

Å ena sidan minskar Nordea sin personalstyrka. Men å andra sidan skapas nya jobb på pendlaravstånd från Västnyland, då den nya telefonserviceenheten öppnar i Salo. Nedskärningarna inom Nordea betyder att personalstyrkan i kontoren i Hangö, Ekenäs och Karis minskar med två, eftersom kunderna i allt mindre utsträckning besöker bankkontoren.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 10 minuter sedan

Palladium sätter nytt rekord

Ett fortsatt underskott för palladium såg metallen nå nya rekordhöjder på måndagen..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Hedgefond vill stämma tyska finansinspektionen

Den tyska finansmyndigheten Bafin kan komma att stämmas av en brittisk hedgefond..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Brittisk utredning dömer ut Facebook som "digitala gangsters"

Facebook och dess chefer är "digitala gangsters". Det hårda omdömet slås fast i en brittisk parlamentarisk kommitté, som utrett plattformens hantering av personlig användardata och konkurrensärenden, enligt Guardian..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Anders Ström säjer Kambi-aktier för över 12 miljoner

Anders Ström, storägare, medgrundare av och styrelseledamot i Kambi sålde den 13 februari 58.336 aktier i bolaget för cirka 212 kronor styck..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Softbank miljardinvesterar i europeisk teknikfond

Japanska telekom- och teknikinvestmentbolaget Softbank har pumpat in 400 miljoner dollar, motsvarande 3,7 miljarder kronor, till Dubais Mubadala Investments europeiska uppköpsverksamhet, uppger källor för Financial Times..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Profilgruppens vd Per Thorsell lämnar

Profilgruppens vd Per Thorsell har beslutat sig för att lämna bolaget för att gå vidare till ett nytt uppdrag..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Nordea sänker H&M till sälj

Nordea intar en mer försiktig hållning till H&M:s marginalutveckling. Fortsatta investeringar i kunderbjudandet, H&M Club, it och logistik får Nordea att sänka sina vinstestimat för de kommande tre åren med 6-7 procent..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Cramo vill Stockholmsnotera avknoppning

Det finländska bygguthyrningsbolaget Cramos styrelse har godkänt avknoppningen av bolagets Modular Space-verksamhet till ett fristående bolag, med syfte att notera bolaget på Stockholmsbörsen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Betssons vd: Norskt betalningsstopp påverkar inte oss

Den norska lotteriinspektionens krav på att stoppa betalningar via tredje part till speloperatörer kommer inte att påverka Betsson. Det säger den svenska speloperatörens vd Pontus Lindwall till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Climeons grundare säljer aktier för 15 miljoner

Climeons grundare Joachim Karthäuser, som i dag har titeln teknisk chef, CTO, i bolaget, har den 15 februari sålt 250.000 aktier i bolaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.