Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 17 December, 04:12

Affärsvärlden - 19 nov 18 kl. 09:37

Nordea kastar om i modellportfölj - JM åker utStorbanken Nordea ändrar om i sin modellportfölj. Boliden ersätter JM..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Nordea, JM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, kastarom i , modellportföljJM , åkerut
DI - 11 apr 14 kl. 07:36

Axis: Nordea vill inte vara med

Nordea Equity Research säker rekommendationen för Axis till sälj, från tidigare behåll. Riktkursen är 200 kronor..

DI - 28 maj 18 kl. 13:55

Nordea byter Lundin Petroleum mot Saab i svensk modellportfölj

Nordea plockar in försvars- och säkerhetsbolaget Saab i sin svenska modellportfölj. Bort åker oljebolaget Lundin Petroleum. Det framgår av ett veckobrev från banken..

PrivataAffärer - 28 maj 18 kl. 14:22

Nordea byter Saab mot Lundin Petroleum i modellportföljen

Nordea plockar in försvars- och säkerhetsbolaget Saab i sin svenska modellportfölj. Bort åker oljebolaget Lundin Petroleum. Det framgår av ett veckobrev från banken....

DI - 15 aug 17 kl. 09:19

Telekombolagen åker ur storbankens portföljer

Nordea gör några förändringar i sina modellportföljer och tar in medicinteknikbolaget Elekta i både Nordic Model Portfolio och Nordea Select. Samtidigt åker Telenor ut från den förstnämnda portföljen medan Tele2 plockas bort från Nordea Select efter en stark kursuppgång. Det framgår av ett analysbrev på tisdagen..

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 13:40

Nordea intar försiktig börstaktik – hur gör du?

Storbanken mer reserverad i sina placeringar – räknar med långvarig turbulens. Nyhetsbyrån Direkt uppger att Nordea tar en mer defensiv position på aktiemarknaden. Verkstadsjätten ABB och byggbolagen JM plockas in i den nordiska modellportföljen (all cap) medan bilsäkerhetsföretaget Autoliv, rederiet Wallenius Wilhelmsen och fukthanteringsbolaget Munters får maka på sig, framgår det.

YLE - 04 sep 16 kl. 19:11

Finländaren kastar bort mat för 125 euro per år

I Finland kastar man bort 24 kilogram mat per person per år. Det kostar både pengar och resurser. - Vi kastar bort fullt ätbar mat, och det är ett problem, säger Lisbeth Eriksson, hushållsrådgivare på Marthaförbundet och projektledare för Svinnkampen.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 09:18

Nordea-aktien åker bergochdalbana

Kursen ryckte först och sjönk sedan tillbaka. Nordea – som alltså bestämt sig för att flytta sitt säte till Helsingfors – steg först med 0,5 procent för att sedan snabbt backa tillbaka till minus 0,2 procent. Efter tio minuters handel var Nordea ned med 0,9 procent.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:12

Oravaisborna besvikna på Nordea

Oravaisborna är besvikna över att Nordea drar in sitt kontor på orten. I september stänger banken sina kontor i Oravais och Vörå. -Det blir bara svårare för oss som bor ute i periferin.

YLE - 07 sep 14 kl. 11:00

Nordea: Nya bankjobb i Salo en vinst för Västnyland

Å ena sidan minskar Nordea sin personalstyrka. Men å andra sidan skapas nya jobb på pendlaravstånd från Västnyland, då den nya telefonserviceenheten öppnar i Salo. Nedskärningarna inom Nordea betyder att personalstyrkan i kontoren i Hangö, Ekenäs och Karis minskar med två, eftersom kunderna i allt mindre utsträckning besöker bankkontoren.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 13:18

Bank får draghjälp av Gardell

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt på fredagen med kurstapp för bland annat industri och råvaror, medan defensiva sektorer som teleoperatörer klarade sig bäst. Nordea steg efter uttalanden i finsk affärspress från finansmannen Christer Gardell..

Affärsvärlden - I förrgår: 16:12

Veckans småbolagsvinnare

Energilagringsbolaget Saltx och labtechbolaget Inhalation Sciences tillhörde vinnarna bland de mindre bolagen under en generellt hyfsad börsvecka där kurserna fick stöd av förhoppningar kring USA och Kinas handelskonflikt..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:58

”Snapsvisa förbinder folk i glädje”

Välkänd melodi, kort text och fyndig avrundning. Enligt visforskaren har en bra snapsvisa tre tydliga beståndsdelar..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:05

H&M väntas öka sin försäljning

På måndag presenterar klädjätten H&M försäljningsrapporten för fjärde kvartalet. Då väntas också positiva siffror, i alla fall enligt analytikerna..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:03

Londonaktör tar position i Cinnober - säger nej till bud

En eventdriven förvaltningsaktör i London har tagit en position om runt 8 procent av kapitalet i Cinnober och kommer att säga nej till Nasdaqs bud..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:29

Intern FI-granskning efter dokumentsutlämning till SvD

Finansinspektionen har inlett en intern rättslig prövning med syfte att säkerställa att ett utlämningsärende till tidningen Svenska Dagbladet hanterades på ett korrekt sätt..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:02

Så lyckas Skanskas nye vd

BÖRSSPANING Vad kan vi förvänta oss för avkastning i Skanska-aktien under nye vd:n Anders Danielsson? Affärsvärlden tar sig an problemet på ett minst sagt udda sätt..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:08

Bred nedgång med bilrelaterat i botten

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag med en tydlig nedgång som var något större än vad förhandeln hade indikerat..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:16

Kina plockar bort strafftullar på bilar från USA

Kinas finansdepartement uppger på fredagen att de kommer att ta bort strafftullarna på bilar och bildelar från USA från den 1 januari 2019..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:52

Analytiker: "Stora utmaningar för Autoliv och Veoneer"

Deutsche Bank har tagit ett helhetsgrepp på en rad fordons- och fordonsteknikbolag i en ny sektorrapport. Bankens beskriver sin inställning som "försiktig" mot bakgrund rådande makrooro, men också med den mer långsiktiga utvecklingen mot elektrifierade och självkörande fordon i åtanke..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.