Expressen > Nyheter

Monday, 10 December, 09:19

Expressen - 19 nov 18 kl. 06:54

Försäkringskassans sparkade chef utmanar regeringen - vill ha tillbaka jobbetEn ny bomb briserar mitt i det politiska regeringskaoset.försäkringskassans sparkade generaldirektör Ann-Marie Begler  – utkastad av socialminister Annika Strandhäll – vill ha jobbet tillbaka.Hon har sökt den utannonserade tjänsten.– Ja, det är korrekt, säger Ann-Marie Begler till Expressen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ann-Marie Begler, Annika Strandhäll, Expressen

Dela artikeln

1230 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försäkringskassans, sparkade, chef, utmanar, regeringenvill ha tillbaka , jobbet
Alliansfritt Sverige - 14 jun 13 kl. 14:19

Moderatpolitiker sparkade chef utan lagens stöd

Vi har alla olika ledarstilar. Somliga är demokratiska och inlyssnande samt följer de lagar som råder. Andra är mer diktatoriska i sin ledarstil, och tar beslut ingen annan förutom hen själv tycker om.

SVT - 09 jun 15 kl. 06:00

Konstmuseets sparkade chef talar ut

När chefen för Kalmar konstmuseum fick sparken i mars blev det startskottet för en allvarlig konflikt i staden, en konflikt som inte var helt lätt att förstå sig på. Efter många turer är den sparkade chefen nu tillbaka på konstmuseet. Nu berättar han sin version av det som hände..

DI - 13 jan 16 kl. 10:23

Google utser VR-chef, utmanar Facebooks Oculus

Facebook och Microsoft har banat väg för virtual reality (VR). Nu höjer Google insatsen genom att utse en officiell VR-chef som ska ta sökjättens "Cardboard"-låda till nästa nivå..

DI - 14 jun 18 kl. 20:46

Sparkade generaldirektören Begler ska utreda välfärdsfusk

Försäkringskassans sparkade generaldirektör Ann-Marie Begler har fått ett nytt uppdrag av regeringen: stoppa välfärdsfusket. Efter mindre än tre år på myndigheten fick hon lämna posten i april, trots att hon gjort vad regeringen bett om: sparat miljoner och fått ner sjuktalen..

SVT - 13 jun 18 kl. 10:54

Sjöstedt (V) hårda attack mot Löfven (S) om Försäkringskassans sparkade generaldirektör

–Att Ann-Marie Begler inte ska ha fått sparken, det är möjligtvis ett par personer i regeringen som tror på det, men ingen annan i Sverige det kan jag lova, säger Sjöstedt (V).

DN - 10 jun 13 kl. 08:45

Förundersökning inleds mot sparkad chef för DN-galan

På måndagen presenteras planerna på en stor internationell friidrottsgala i Malmö den 19 augusti nästa år, bara två dagar före DN-galan. Tävlingsledare för Malmö Games är Rajne Söderberg, DN-galans sparkade chef. Nu har åklagarmyndigheten i Malmö beslutat inleda en förundersökning mot Rajne Söderberg, sedan DN-galan tidigare gjort en polisanmälan..

Blekinge Läns tidning - 10 maj 18 kl. 06:00

Sparkade chef - slutar själv

Bromöllahems styrelseordförande Tommy Höppner (S) avskedade bolagets fastighetschef. Nu har han själv lämnat sitt uppdrag. För någon vecka sedan slutade vd:n för bolaget.

Cornucopia - 09 aug 17 kl. 16:55

Projekt mot bidragsfusket motarbetades - Dan Eliasson sparkade ansvarig

Under fd generaldirektören Dan Eliassons tid motarbetades internt den på den tiden hemligstämplade Operation Fjord, som syftade till att stoppa assistansbidragsfusket. Dan Eliasson sparkade även försäkringsdirektör Svante Borg, som var drivande bakom satsningen mot fusket.
Dan Eliasson
Redan 2010, året innan Dan Eliasson tog över uppdraget att köra Försäkringskassan i botten, drogs internt igång sökningar efter myglande assistansbolag.

BT - 02 apr 14 kl. 15:51

Chef på myndighet var jävig

Försäkringskassans före detta kommunikationsdirektör Jonas Lindgren har agerat så felaktigt att han riskerade sparken, om han nu inte hade sagt upp sig självmant. Det visar myndighetens egen utredning. En internutredning om Jonas Lindgrens chefskap inleddes efter anonyma anmälningar till Försäkringskassan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Sissela Benn: ”Vi har haft ett öppet förhållande sedan 1987”

Skådespelerskan Sissela Benn har många järn i elden, nu aktuell som mamman i ”Sune vs Sune”.Nu berättar hon i en öppenhjärtig intervju med Magasinet Skåne om kärleken, karriären och så klart den folkkära karaktären Filippa Bark.– I skydd av min roll har jag kunnat leva ut, säger Sissela Benn till Magasinet Skåne..

Expressen - 45 minuter sedan

Två personer inblandade i trafikolycka: ”Glashalt”

En personbil är inblandad i en olycka utanför Ronneby. Enligt polisen rapporteras det vara glashalt på platsen. .

Expressen - 1 timme sedan

Daniel, 28, testade steroider – nu ruttnar hans ben bort

Det började med anabola steroider.Nu ruttnar bodybuildern Daniel Marquis ben bort.”Jag har ingenstans att vända mig”, skriver han..

Expressen - 1 timme sedan

Antalet granatattacker ökar kraftigt – experten: ”Extremt”

Våldsdåd med handgranater har ökat kraftigt i Sverige de senaste åtta åren, rapporterar SVT Nyheter. Två döda och nio skadade i 116 incidenter, vilket är högt jämfört med andra länder i Europa..

Expressen - 1 timme sedan

Stefan Löfven rapporterar till riksdagens talman i dag

I dag träffar Stefan Löfven talmannen för att rapportera läget i regeringsfrågan.Så sent som i natt höll C, L och MP alla hemliga möten om regeringsbildningen..

Expressen - 1 timme sedan

14-åring vandaliserade stadens julgran

Polisen upptäckte under natten till måndagen två unga killar som försökte gömma sig i Teckomatorp. Det visade sig att en av dem, en 14-åring, hade vandaliserat stadens julgran. "Han ska ha knäckt en meter av toppen på en gran som står uppställd på torget genom att dra i en elbelysning", skriver polisen på sin hemsida.

Expressen - 2 timmar sedan

Anders Eklund kan glömma sin frihetsdröm

Anders Eklunds självömkan och bristande självinsikt gör att det fortfarande är hög risk för att han återfaller i grov brottslighet – och hans dröm om frihet är avlägsen.Eklund borde ta intryck av massmördaren Tommy Alexanderssons öde.Han nekades nyligen att få sin livstidsdom tidsbestämd till 45 års fängelse och beslutet visar tydligt att det inte ”daltas” med livstidsfångar som klassas som farliga..

Expressen - 2 timmar sedan

Anders Eklund vägrar möta Englas mamma

Ett decennium efter tioåriga Engla Höglunds död vill hennes mamma träffa Anders Eklund för att få svar på sina frågor.Men mördaren vägrar – och nu är han "irriterad" och säger att ett möte endast kan "ske på hans villkor".– Jag tror inte att han vågar träffa mig, säger Carina Höglund..

Expressen - 2 timmar sedan

Vad ska vi med tonåringar till om de inte ens får förändra världen?

Malala Yousafzai, Emma Gonzalez, Fatemeh Khavari, Greta Thunberg… bara namnen på tjejerna dånar av förändringskraft.Inte undra på att konservativa gammelpolitiker, ytterdebattörer och extremister vill förminska dem..

Expressen - 2 timmar sedan

Här dränks den skånska orten – kan försvinna från kartan

En flodvåg som dränker allt i sin väg.Det visar bilderna av klimathotet mot Falsterbonäset.Vissa invånare kallar det "en myt".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.