Expressen > Nyheter

Tuesday, 19 February, 09:28

Expressen - 19 nov 18 kl. 06:54

Försäkringskassans sparkade chef utmanar regeringen - vill ha tillbaka jobbetEn ny bomb briserar mitt i det politiska regeringskaoset.försäkringskassans sparkade generaldirektör Ann-Marie Begler  – utkastad av socialminister Annika Strandhäll – vill ha jobbet tillbaka.Hon har sökt den utannonserade tjänsten.– Ja, det är korrekt, säger Ann-Marie Begler till Expressen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ann-Marie Begler, Annika Strandhäll, Expressen

Dela artikeln

1230 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försäkringskassans, sparkade, chef, utmanar, regeringenvill ha tillbaka , jobbet
Alliansfritt Sverige - 14 jun 13 kl. 14:19

Moderatpolitiker sparkade chef utan lagens stöd

Vi har alla olika ledarstilar. Somliga är demokratiska och inlyssnande samt följer de lagar som råder. Andra är mer diktatoriska i sin ledarstil, och tar beslut ingen annan förutom hen själv tycker om.

SVT - 09 jun 15 kl. 06:00

Konstmuseets sparkade chef talar ut

När chefen för Kalmar konstmuseum fick sparken i mars blev det startskottet för en allvarlig konflikt i staden, en konflikt som inte var helt lätt att förstå sig på. Efter många turer är den sparkade chefen nu tillbaka på konstmuseet. Nu berättar han sin version av det som hände..

DI - 13 jan 16 kl. 10:23

Google utser VR-chef, utmanar Facebooks Oculus

Facebook och Microsoft har banat väg för virtual reality (VR). Nu höjer Google insatsen genom att utse en officiell VR-chef som ska ta sökjättens "Cardboard"-låda till nästa nivå..

DI - 14 jun 18 kl. 20:46

Sparkade generaldirektören Begler ska utreda välfärdsfusk

Försäkringskassans sparkade generaldirektör Ann-Marie Begler har fått ett nytt uppdrag av regeringen: stoppa välfärdsfusket. Efter mindre än tre år på myndigheten fick hon lämna posten i april, trots att hon gjort vad regeringen bett om: sparat miljoner och fått ner sjuktalen..

SVT - 13 jun 18 kl. 10:54

Sjöstedt (V) hårda attack mot Löfven (S) om Försäkringskassans sparkade generaldirektör

–Att Ann-Marie Begler inte ska ha fått sparken, det är möjligtvis ett par personer i regeringen som tror på det, men ingen annan i Sverige det kan jag lova, säger Sjöstedt (V).

DN - 10 jun 13 kl. 08:45

Förundersökning inleds mot sparkad chef för DN-galan

På måndagen presenteras planerna på en stor internationell friidrottsgala i Malmö den 19 augusti nästa år, bara två dagar före DN-galan. Tävlingsledare för Malmö Games är Rajne Söderberg, DN-galans sparkade chef. Nu har åklagarmyndigheten i Malmö beslutat inleda en förundersökning mot Rajne Söderberg, sedan DN-galan tidigare gjort en polisanmälan..

Blekinge Läns tidning - 10 maj 18 kl. 06:00

Sparkade chef - slutar själv

Bromöllahems styrelseordförande Tommy Höppner (S) avskedade bolagets fastighetschef. Nu har han själv lämnat sitt uppdrag. För någon vecka sedan slutade vd:n för bolaget.

Cornucopia - 09 aug 17 kl. 16:55

Projekt mot bidragsfusket motarbetades - Dan Eliasson sparkade ansvarig

Under fd generaldirektören Dan Eliassons tid motarbetades internt den på den tiden hemligstämplade Operation Fjord, som syftade till att stoppa assistansbidragsfusket. Dan Eliasson sparkade även försäkringsdirektör Svante Borg, som var drivande bakom satsningen mot fusket.
Dan Eliasson
Redan 2010, året innan Dan Eliasson tog över uppdraget att köra Försäkringskassan i botten, drogs internt igång sökningar efter myglande assistansbolag.

BT - 02 apr 14 kl. 15:51

Chef på myndighet var jävig

Försäkringskassans före detta kommunikationsdirektör Jonas Lindgren har agerat så felaktigt att han riskerade sparken, om han nu inte hade sagt upp sig självmant. Det visar myndighetens egen utredning. En internutredning om Jonas Lindgrens chefskap inleddes efter anonyma anmälningar till Försäkringskassan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Tryckt stämning på ambassaden

Stämningen på svenska ambassaden i Kina är spänd.Ambassadören och högsta chefen Anna Lindstedt har skickats hem och ingen vet vad framtiden kommer innebära. – Det är en mycket ovanlig situation det här, säger Karl-Olof Andersson som är ministerråd och chargé d'affaires på ambassaden i Peking.

Expressen - 15 minuter sedan

Fullsatt för häktade i Malmö: ”Det har inte hänt på tio år”

Platsbristen på Sveriges häkten är omtalad, och fick ny aktualitet i Malmö den gångna helgen. Från lördag kväll till måndag kunde inga fler häktade tas emot.– Mig veterligen har det inte hänt på över tio år.

Expressen - 45 minuter sedan

Skogsägare tvingas vänta på ersättning

Fem färska domar och ett kraftigt budgethugg av riksdagen i anslaget för skydd av skog. Det gör att 25 skogsägare får vänta på omkring 30 miljoner i utlovad ersättning från Skogsstyrelsen. Men fler kan beröras på sikt.

Expressen - 45 minuter sedan

Nytt köttbeslag vid Öresundsbron – samma bil som stoppats tidigare

Gränspolisen har återigen stoppat införsel av kött via Öresundsbron – den här gången har 439 kilo nötkött belagts med försäljningsförbud eftersom salmonellaintyg saknades..

Expressen - 1 timme sedan

Sanningen om Ardalan Shekarabis doktorshatt

I debatter på sociala medier har ministerkollegor spridit uppgiften att Ardalan Shekarabi har doktorerat i upphandlingsrätt.Även medier som DN och SVT har slagit fast att Ardalan Shekarabi har en doktorshatt.Enligt studieintygen från Uppsala universitet var civilministern inskriven på forskarutbildningen men fick bara poäng för introduktionskursen.

Expressen - 1 timme sedan

Melanias resa från blyg modell till presidentfru

Från tystlåten och tillbakadragen till att ha hela världens blickar på sig. Blicken för det vackra verkar ha varit en del av henne sedan barnsben.Men en sak löper genom Melania Trumps resa från det enkla livet i Slovenien till flärden och makten i New York och Washington: Målmedvetenheten.

Expressen - 1 timme sedan

Tre bilar i olycka på E6 – stor påverkan på pendlartrafiken

Tre bilar har varit inblandade i en olycka på E6 under tisdagsmorgonen. Den inträffade i södergående riktning mellan Flädie och Lomma. Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet på platsen.

Expressen - 1 timme sedan

Johansson försvarar kritiserad lagändring

Hård kritik riktas mot ett lagförslag som går ut på att låta åklagare utse offentliga försvarare, som är deras motpart, när domstolarna har stängt. Varken advokater, domare eller åklagarna själva vill ha den förslagna lagändringen.– Finns inget bättre sätt att lösa det här på, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Trump stäms, poliser misstänks, ”På spåret” byter band

Donald Trump stäms efter murbeslutet – 16 delstater går samman och försöker stoppa presidentens plan på att bygga en mur med hjälp av ett nationellt nödläge.■■■ Två poliser misstänks för tjänstefel och en för vållande till annans död efter dödsskjutningen av Eric Torell.■■■ Augustifamiljen kommer inte längre vara husband i ”På spåret”, har SVT beslutat.

Expressen - 2 timmar sedan

TV: IS sista fångar

 .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.