SR > Vetenskap

Wednesday, 19 December, 04:08

SR - 19 nov 18 kl. 06:00

Nobelpristagaren: "Nu vill vi få cancerbehandlingen att fungera i alla patienter"Upptäckten att man kan lätta på immunförsvarets inbyggda broms för att få kroppen att mer effektivt bekämpa cancer, belönas med årets nobelpris i fysiolologi eller medicin. Nu filar man på metoden för att få den att bli ännu mer effektiv..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NobelpristagarenNu vill vi , , cancerbehandlingenatt , fungerai , alla patienter
Dagen - 03 nov 11 kl. 03:00

FN-organ vill ha skatt på valutatransaktioner

UNDP vill beskatta valutatransaktioner. Pengarna ska användas för att finansiera den gigantiska omställning världens fattiga länder måste göra till följd av klimatförändringarna. Detta framgår av årets Human Development Report.

Expressen - 14 okt 14 kl. 23:14

Jean Tirole sätter monopolen i gungning

Han vet hur man tyglar mäktiga storföretag. Nu gäller det bara att få lagstiftarna att följa hans råd. Jättebanker, gigantiska telekombolag, Google, Amazon och andra i närmast monopolställning har anledning att frukta nyblivne Nobelpristagaren Jean Tiroles forskning.

Nerikes Allehanda - 12 apr 16 kl. 05:14

Adolf Hitler föraktade kärnfysiken

Den norska tv-serien om motståndsmännen som under andra världskriget genom sabotage förhindrade leverans till Tyskland av tungvatten från Norsk Hydros fabrik i Rjukan, fick säkert många tittare. Dramatiken har filmats flera gånger. Det finns även en Hollywoodversion, men den norska är att föredra, eftersom den i varje fall antyder att kritik även kan riktas mot handlingar utförda av norrmännen.

SvD - 31 aug 16 kl. 15:14

Nytt stort center för Seamus Heaney

Den nordirländska staden Bellaghys gamla polisstation har byggts om till ett stort center tillägnat bygdens store son, poeten och Nobelpristagaren Seamus Heaney (1939–2013). "Seamus Heaney Homeplace" är drygt 2 000 kvadratmeter stort och ska fungera både för turister och för lokalbefolkningen, skriver The Guardian..

Dagensanalys.se - 17 nov 16 kl. 15:54

Olle F. förklarar: Hur kunde alla opinionsexperter ha så fel?

Jag undrar vad de svenska kommunikationshöjdare som deltog i valarbetet i USA fick med sig hem. Att Hilary Clinton förlorade så många kvinnoröster, vilka lärdomar ska man dra av det? Att det är riskabelt att flytta framgångsrika industrier till låglöneländer?

Nyteknik - 02 okt 18 kl. 13:47

Nobelpristagare hoppas på bot mot cancer

Hon ligger bakom en teknik som har möjliggjort ögonlaseroperationer, men Nobelpristagaren Donna Strickland hoppas att den en dag även ska fungera för att bota cancer..

Skånskan - 19 nov 18 kl. 17:21

En riktigt mesig Nobelkompromiss

Krönika Ja, vad ska man säga? Svenska Akademie-karusellen snurrar vidare och frågan är om det är på gott eller ont denna gång. Enligt ett pressmeddelande på Akademiens hemsida har man nu, i samråd med Nobelstiftelsen, beslutat att bilda en speciell Nobelkommitté inför arbetet med Nobelpristagaren i litteratur 2019 och 2020.

Fler nyheter från SR

SR - 17 timmar sedan

Myndighet: Så kan antalet dödfödda barn minskas

Hälso- och sjukvården behöver bli bättre på att fånga upp kvinnor som har en ökad risk att få ett dödfött barn. Det menar Socialstyrelsen..

SR - 18 timmar sedan

Skärpt bedömning av miljögifterna PFOS och PFOA

De används i bland annat brandskum men är samtidigt giftiga för miljö och hälsa. Nu skärper myndighet sin bedömning av PFOS och PFOA..

SR - 21 timmar sedan

Kanada börjar med klimatavgift

Vid årsskiftet blir Kanada först i världen med att införa en speciell typ av koldioxidavgift..

SR - 22 timmar sedan

Drönare räknar fisk i Kattegatt

En drönare har nu i december seglat runt i Kattegatt och samlat in uppgifter om fisk..

SR - Igår: 14:15

Nu odlas bananer utan jord

På Wageningens universitet i Nederländerna har forskare lyckats odla bananer utan jord för att undvika den svampsmitta som hotar världens bananer..

SR - Igår: 11:48

Ekomaten och klimatet – fördjupning

Odling av ekologisk mat kan vara sämre för klimatet än konventionell odling. Det rapporterade nyligen Vetenskapsradion. Hör här ett längre inslag om en omdebatterad nyhet..

SR - Igår: 08:26

Barnets kön bestäms delvis av skräp-dna

Forskare i Australien har hittat små bitar i vårt dna som styr aktiviteten på de gener som avgör ett barns könsutveckling..

SR - Igår: 06:00

Bladlöss tjuvliftar – på varandra

Yngre bladlöss kan lifta på äldre om de hamnar på marken. Det har forskare upptäckt i labbmiljö..

SR - Igår: 06:00

Därför firar vi demokratin idag

För precis 100 år sedan, den 17 december, togs ett viktigt beslut i Sveriges riksdag som kan ses som demokratins genombrott i vårt land..

SR - Igår: 06:00

Fosfor ska utvinnas ur gruvavfall

Det statliga gruvföretaget LKAB ska tillverka gödsel från gammalt gruvavfall i en ny pilotanläggning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.