SR > Vetenskap

Monday, 18 February, 21:15

SR - 19 nov 18 kl. 06:00

Nobelpristagaren: "Nu vill vi få cancerbehandlingen att fungera i alla patienter"Upptäckten att man kan lätta på immunförsvarets inbyggda broms för att få kroppen att mer effektivt bekämpa cancer, belönas med årets nobelpris i fysiolologi eller medicin. Nu filar man på metoden för att få den att bli ännu mer effektiv..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NobelpristagarenNu vill vi , , cancerbehandlingenatt , fungerai , alla patienter
Dagen - 03 nov 11 kl. 03:00

FN-organ vill ha skatt på valutatransaktioner

UNDP vill beskatta valutatransaktioner. Pengarna ska användas för att finansiera den gigantiska omställning världens fattiga länder måste göra till följd av klimatförändringarna. Detta framgår av årets Human Development Report.

Expressen - 14 okt 14 kl. 23:14

Jean Tirole sätter monopolen i gungning

Han vet hur man tyglar mäktiga storföretag. Nu gäller det bara att få lagstiftarna att följa hans råd. Jättebanker, gigantiska telekombolag, Google, Amazon och andra i närmast monopolställning har anledning att frukta nyblivne Nobelpristagaren Jean Tiroles forskning.

Nerikes Allehanda - 12 apr 16 kl. 05:14

Adolf Hitler föraktade kärnfysiken

Den norska tv-serien om motståndsmännen som under andra världskriget genom sabotage förhindrade leverans till Tyskland av tungvatten från Norsk Hydros fabrik i Rjukan, fick säkert många tittare. Dramatiken har filmats flera gånger. Det finns även en Hollywoodversion, men den norska är att föredra, eftersom den i varje fall antyder att kritik även kan riktas mot handlingar utförda av norrmännen.

SvD - 31 aug 16 kl. 15:14

Nytt stort center för Seamus Heaney

Den nordirländska staden Bellaghys gamla polisstation har byggts om till ett stort center tillägnat bygdens store son, poeten och Nobelpristagaren Seamus Heaney (1939–2013). "Seamus Heaney Homeplace" är drygt 2 000 kvadratmeter stort och ska fungera både för turister och för lokalbefolkningen, skriver The Guardian..

Dagensanalys.se - 17 nov 16 kl. 15:54

Olle F. förklarar: Hur kunde alla opinionsexperter ha så fel?

Jag undrar vad de svenska kommunikationshöjdare som deltog i valarbetet i USA fick med sig hem. Att Hilary Clinton förlorade så många kvinnoröster, vilka lärdomar ska man dra av det? Att det är riskabelt att flytta framgångsrika industrier till låglöneländer?

Nyteknik - 02 okt 18 kl. 13:47

Nobelpristagare hoppas på bot mot cancer

Hon ligger bakom en teknik som har möjliggjort ögonlaseroperationer, men Nobelpristagaren Donna Strickland hoppas att den en dag även ska fungera för att bota cancer..

Skånskan - 19 nov 18 kl. 17:21

En riktigt mesig Nobelkompromiss

Krönika Ja, vad ska man säga? Svenska Akademie-karusellen snurrar vidare och frågan är om det är på gott eller ont denna gång. Enligt ett pressmeddelande på Akademiens hemsida har man nu, i samråd med Nobelstiftelsen, beslutat att bilda en speciell Nobelkommitté inför arbetet med Nobelpristagaren i litteratur 2019 och 2020.

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

Lyckat test för rymdharpun

En harpun som slungats iväg från en satellit har visat att det går att fånga in rymdskrot på det sättet..

SR - 13 timmar sedan

Dyr immunterapi riskerar skapa ojämlik cancervård

För att få behandling med den så kallade checkpoint-hämmaren måste patienten betala själv vid vissa cancerformer..

SR - 15 timmar sedan

Svensk innovation kan ge billigare matsvampar

En ny metod kan minska kostnaderna för svampodling i Sverige. Det handlar om shiitake och andra matsvampar som lever på ved..

SR - 15 timmar sedan

Roboten lånar myrans ögon för att hitta hem

Forskare i Frankrike har konstruerat en robot på sex ben som hittar hem med ett par optiska sensorer som liknar en ökenmyras ögon..

SR - 15 feb 19 kl. 06:04

Hur länge håller en höft- eller knäprotes?

I en ny stor studie som publicerats i The Lancet har forskare tittat på det här i databasregister från Australien, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Norge och Sverige..

SR - 15 feb 19 kl. 06:01

Så gör du om din häst smittats av herpesvirus

Ett till utbrott av herpesvirus hos häst, som också kallas abortvirus, konstaterades tidigare i veckan på Värmdö. Nu uppmanar veterinärer hästägare att vara uppmärksamma på symptom..

SR - 15 feb 19 kl. 06:00

Tarmbakterier ökar risken för tarmcancer

Vissa tarmbakterier kan öka risken för tarmcancer. Forskarna har nu hittat mekanismen bakom, vilket gör det lättare att tidigt upptäcka bakterierna..

SR - 15 feb 19 kl. 06:00

Fotspår från neandertalare kan ha hittats

I Gibraltar, på södra delen av den Iberiska halvön, har forskare från Gibraltars nationalmuseum gjort ett spännande fynd. De har hittat ett fotspår som man tror är från de sista neandertalarna som vandrade över sanddynerna där..

SR - 14 feb 19 kl. 10:27

Protester mot försök på hundar i Göteborg

Vid Göteborgs universitet används sex labradorer i forskning som handlar om tandimplantat. Labradorerna som är två år gamla ska nu avlivas..

SR - 14 feb 19 kl. 06:05

Singlar är mer sociala än gifta

Så här på alla hjärtans dag kan vi konstatera att andelen människor som lever som singlar växer i hela världen. Men singellivet hör inte ihop med ensamhet. Forskning visar tvärtom att singlar har ett rikare socialt liv än gifta personer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.