DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 00:50

DI - 19 nov 18 kl. 05:08

Asienbörser: Glada miner i östJapanska börsen stiger på bland annat fyndköp i tekniksektorn efter förra veckans nedgångar. Även i Kina är det glada miner..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asienbörser, Glada, mineri , öst
DI - 23 jan 18 kl. 05:18

Asienbörser: Glada miner

Tokyobörsen öppnade uppåt sedan Wall Street nått nya rekord då en överenskommelse nåtts som innebär att den amerikanska statsapparaten kan öppna igen..

DI - 09 jul 18 kl. 05:44

Asienbörser: Glada miner på de ledande börserna

Tokyobörsen öppnade uppåt på måndagen i linje med uppgångar i New York, i samband med positiva siffror om USA:s ekonomi och att yenen försvagades något mot dollarn..

UNT - 05 sep 16 kl. 08:13

Uppåt på Asienbörser

Det var glada miner på de ledande asiatiska börserna när handelsveckan inleddes..

DN - 05 sep 16 kl. 08:33

Uppåt på Asienbörser när handelsveckan inleddes

Det var glada miner på de ledande asiatiska börserna när handelsveckan inleddes. Fredagens svaga amerikanska jobbstatistik minskar sannolikheten för en snar amerikansk räntehöjning, vilket är positivt för börsklimatet..

TA - 05 sep 16 kl. 08:13

Uppåt på Asienbörser

Det var glada miner på de ledande asiatiska börserna när handelsveckan inleddes. Fredagens svaga amerikanska jobbstatistik minskar sannolikheten för en snar amerikansk räntehöjning, vilket är positivt för börsklimatet.(TT).

DI - 29 okt 18 kl. 05:10

Asienbörser: Shanghai tappar mest

De större börserna i Asien öppnade handelsveckan med mestadels glada miner, men det tog inte lång tid innan mungiporna vändes nedåt..

DI - 30 aug 16 kl. 05:02

Asienbörser: Sura miner i Tokyo

Tokyobörsen gick ner i den tidiga handeln på tisdagen, efter att den fått ett rejält lyft under måndagen..

DI - 06 nov 17 kl. 07:58

Asienbörser: Sura miner efter Kina-varning

De asiatiska börserna har överlag sjunkit något på måndagen, bland annat i Sydkorea. Även Hong Kongs index har tappat medan de kinesiska fastlandsbörserna däremot uppvisar stigande kurser..

DI - 28 sep 18 kl. 06:36

Asienbörser: Muntra miner på Tokyobörsen – högsta intradagsnivån på 27 år

Tokyobörsen ser ut att avsluta börsveckan med ett muntert fredagshumör. Vid klockan 06 svensk tid var Nikkei 225-index upp 1,5 procent. .

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 08:57

Asienbörser störtdyker efter Trump-utspel

Rädslan sprider sig nu för ett globalt handelskrig efter att den amerikanske presidenten deklarerat att han går vidare med förslaget om handelstullar på stål och aluminium. Donald Trump vill införa tariffer på 25 procent för stål och 10 procent för aluminium och det här har under fredagsmorgonen satt avtryck på Asiens börser alltså, som föll kraftigt i den inledande handeln, rapporterar Di från Hongkong. ”I Tokyo låg börsen ner 2,90 procent vid lunch, medan Hang Seng-index i Hongkong hade backat 1,60 procent med breda fall inom flera sektorer.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Akademikrogen tas över av ung stjärnkrögare

Den Gyldene Freden i Stockholm har fått ny krögare, den 21:a sedan 1720-talet. Den här gången sker en rejäl föryngring, Filip Fastén är 29 år, men redan välmeriterad. "Det betyder att jag har minst 40 år till att ge det här huset", säger han..

DI - 2 timmar sedan

Millicom har ansökt om USA-notering

Millicom meddelar på torsdagen att det lämnat in en ansökan till amerikanska SEC om en notering på Nasdaq-börsen i New York. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 2 timmar sedan

SD-topp bakom konto som spred kvinnohat

En av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter står bakom ett konto på nätforumet Flashback som har publicerat kvinnoförnedrande inlägg, visar en granskning som DN har gjort. Partiet är dock nöjt med de förklaringar han har gett..

DI - 2 timmar sedan

Theresa May vill ha "förtydligande" från EU i brexitfrågan

Storbritannien ber EU om ett "juridiskt förtydligande" om reservlösningen för att kunna övertyga det brittiska parlamentet att rösta för brexitavtalet..

DI - 2 timmar sedan

SJ:s system hackat – 1,3 miljoner kunder tvingas byta lösenord

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

DI - 2 timmar sedan

Blandad utveckling på Wall Street – GE vinnare på höjt råd

USA-börserna utvecklades blandat på torsdagen men stängde en bra bit från högstanivåerna i den tidiga handeln. Bland vinnarna syntes General Electric, efter en vändning i analytikerkåren. Stigande oljepriser gav samtidigt stöd till energisektorn..

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Skytten i Strasbourg död

Den man som låg bakom dödskjutningen i franska Strasbourg i tisdags är död, enligt en poliskälla som Reuters hänvisar till. "Minst en person är neutraliserad", uppgav källan..

DI - 2 timmar sedan

Stockholmsbyggarnas framtidstro nere på djupfrysta nivåer

Byggföretagens framtidstro i Stockholm sviktar på ett dramatiskt sätt, visar tidigare opublicerade data.  ”Läget i huvudstadsregionen är väldigt skakigt”, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare..

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: Frankrike letar efterträdare till Carlos Ghosn

Frankrikes regering uppges nu leta efter kandidater som kan ersätta Renaults styrelseordförande och vd Carlos Ghosn, enligt källor till Reuters..

DI - 3 timmar sedan

Kraftig återhämtning i oljepriserna under torsdagen

Oljepriserna fortsätter att stiga på torsdagen efter nyheten om att Saudiarabien ska kapa sina oljeexporter till USA under de kommande veckorna. Sedan bottennivåerna vid lunchtid, svensk tid, har Brentoljan stigit med 2 dollar per fat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.