BT > Nyheter

Tuesday, 19 February, 20:12

BT - 19 nov 18 kl. 04:37

Bruna tunnan både sänker och ökar prisetI samband med Tranemos nya sopsystem har kommunen gjort en helhetsöversyn gällande renhållningstaxan. Den största skillnaden blir att de som komposterar hemma idag får en höjning av hämtningsavgiften, medan de som inte komposterar får en rejäl sänkning. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tranemos

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bruna, tunnan, både, sänkeroch , ökar, priset
Expressen - 07 mar 14 kl. 09:25

Det bruna Lund

Karin Olsson läser om Lunds bruna historia och tänker på Sverigedemokraterna..

Cornucopia - 04 jan 15 kl. 11:33

Gräsrötterna blir bruna - den vita snöbollen blir en brun lavin

Jag har noterat en omsvängning i sociala medier och på Internet sedan decembersveket. Allt fler vanliga namngivna svenskar vågar nu gå ut och säga negativa saker om invandring, utan att bli emotsagda. Man har passerat kanten och det går fort nu - väldigt fort.

Aftonbladet - 12 dec 13 kl. 22:25

Det första jag tänker: Hans bruna skjorta

Cornucopia - 15 nov 16 kl. 18:02

Mjödhamnen tar svenskt mjöd utomlands

Sveriges ledande tillverkare av svensk natur på flaska - Mjödhamnen - står redo att börja sin expansion utomlands med ett antal olika exportmjöd på lerkrus. Bolagets sortiment av underbart smaksatta lokalproducerat honungsvin finns förstås redan på Systembolaget, som faktiskt gav med sig i frågan om Mjödhamnens användande av cirkeldiagram för att beskriva en dryck. Är du intresserad av en mjödprovning håller Mjödhamnen en provning på Sjätte Tunnan i Stockholm nästa tisdag.

Sydsvenskan - 15 sep 13 kl. 06:30

Antikviteter från en analog tid

Är det någon som minns internpostkuverten? Ni vet: de där stora, bruna sakerna med sex små hål i, som svämmade över de flesta arbetsplatser. Utanpå kuvertet skrev du namnet på den person eller avdelning du ville skicka något till.

YA - 07 okt 14 kl. 06:30

Full aktivitet långt in på hösten

Foto: Britt Risberg
Trots att hösten är här på allvar råder det full aktivitet på koloniområdena i Sjöbo. Några har höstgrävt sina odlingslotter, andra skördar sina sista grönsaker och på många håll växer det fortfarande så det knakar.
Ann-Mari Gustavsson har en gård utanför Lövestad men arrenderar ändå en lott vid Måsalyckans koloniområde i Sjöbo.

YLE - 01 jul 17 kl. 06:38

För syns skull eller för synens - även billiga solglasögon kan vara bra

Det är den tiden på året då var och varannan man möter bär solglasögon. Om man träffar på en bekant utomhus får man ofta finna sig i att titta in i ett par ogenomträngliga mörka linser, särskilt om personen använder trendiga spegelglas. Man kan då endast gissa sig till vad den man talar med egentligen tänker på.

SVT Debatt - 31 maj 13 kl. 15:42

Att vägra skaka hand handlar om att få bestämma över sin egen kropp

DISKRIMINERING Tvärtemot vad Annika Wadsö påstår är handskakningsfallet i Trollhättan inte en jämställdhetsfråga. I stället handlar det om individens frihet i dess mest grundläggande form ? att själv få bestämma över sin egen kropp.

SVT Debatt - 31 maj 13 kl. 15:42

Att vägra skaka hand är att få bestämma över sin egen kropp

DISKRIMINERING Tvärtemot vad Annika Wadsö påstår är handskakningsfallet i Trollhättan inte en jämställdhetsfråga. I stället handlar det om individens frihet i dess mest grundläggande form ? att själv få bestämma över sin egen kropp.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rasistisk gardin såldes i souvernirbutiken på Astrid Lindgrens världPippis pappa

Emelie Abrahamsson fick en otrevlig överraskning när hon besökte Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. På väg ut ur souvenirbutikensåg hon en gardin, föreställande Pippi Långstrump som blir fläktad av två svarta barn."Bruna barn agerar slavar"– Som mamma till ett afrosvenskt barn undrar jag hur ni tänker när ni säljer gardiner där bruna barn agerar slavar åt Pippi?

Fler nyheter från BT

BT - 3 minuter sedan

Högt och lågt av Jonasson i Spanien

Årets säsong av Nordiska ligan har dragit igång med två tävlingar i Spanien. Robert Jonasson, Ulricehamns Golfklubb, har fått en bra start..

BT - 2 minuter sedan

Död kvinna hittad i frys hemma hos systern

Studenten Jasmina DominiÄ? försvann för 19 år sedan i den lilla kroatiska byn Palovec. Nu har hennes kropp hittats i en frys - hemma hos systern.

BT - 15 minuter sedan

Obama besöker Sverige i sommar

Barack Obama kommer till Stockholm i juni, något Breakit var först med att rapportera om. USA:s tidigare president ska tala på konferensen Brilliant minds, ett initiativ som Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri står bakom.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Tonåring i Malmö åtalas för mordplaner

En 19-årig man i Malmö åtalas för förberedelse till mord vid Malmö tingsrätt, rapporterar Sydsvenskan. Förra året sköts en man ihjäl på en öppen gata i Malmö, ett av flera ouppklarade mord med skjutvapen som drabbat staden de senaste åren.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Vaga vägar till hjälp i vardagskriser: "Bättre tydlighet"

Borås stads hjälp i de vardagsnära kriserna behöver och ska bli bättre. Det menar kommunchefen Svante Stomberg och nämner flera områden där man nu ska vässa kommunikationen för invånaren i nöd..

BT - 15 minuter sedan

Rickard håller liv i skidbacken

Han växte upp i Bollebygd med ett stort intresse för skidåkning. Idag är Rickard Svensson en av flera som ideellt driver Bollekollen. Just nu ägnar han all fritid åt att sträcka ut säsongen så långt som möjligt..

BT - 15 minuter sedan

Hur når kommuninvånaren hjälpen i nöd?

Lördag morgon – det oväntade sker och kommunens telefonväxel är stängd. Hur når man som invånare i Borås stad fram till hjälpen? Här beskriver BT:s reporter tillgängligheten och vägen till lösning utifrån fyra olika scenarion..

BT - 10 minuter sedan

Berättelsen viktig för Bioware i "Anthem"

Är det möjligt att skapa en lika drivande berättelse som i ett ensamspelarspel, fast det rör sig om ett onlinespel som bygger på samarbete med andra? Bioware gör ett seriöst försök med det i kommande "Anthem".(TT).

BT - 30 minuter sedan

Polen vill ha 89-åring utlämnad från Sverige

Polen vill att en 89-årig man lämnas ut från Sverige för att ställas till svars för sin tid som domare under kommunisttiden, men en svensk domstol har avslagit en Europeisk arresteringsorder utfärdad av Polen.(TT).

BT - 1 timme sedan

Gustafsson ersätter Hodor

Nästan en vecka har gått sedan Peder Hodor lämnade rollen som generalsekreterare för Svenska bandyförbundet. Nu är det klart att Per-Anders Gustafsson blir tillförordnad, och därmed tar över Hodors arbetsuppgifter.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.