BT > Nyheter

Saturday, 15 December, 21:56

BT - 19 nov 18 kl. 04:37

Bruna tunnan både sänker och ökar prisetI samband med Tranemos nya sopsystem har kommunen gjort en helhetsöversyn gällande renhållningstaxan. Den största skillnaden blir att de som komposterar hemma idag får en höjning av hämtningsavgiften, medan de som inte komposterar får en rejäl sänkning. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tranemos

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bruna, tunnan, både, sänkeroch , ökar, priset
Expressen - 07 mar 14 kl. 09:25

Det bruna Lund

Karin Olsson läser om Lunds bruna historia och tänker på Sverigedemokraterna..

Cornucopia - 04 jan 15 kl. 11:33

Gräsrötterna blir bruna - den vita snöbollen blir en brun lavin

Jag har noterat en omsvängning i sociala medier och på Internet sedan decembersveket. Allt fler vanliga namngivna svenskar vågar nu gå ut och säga negativa saker om invandring, utan att bli emotsagda. Man har passerat kanten och det går fort nu - väldigt fort.

Aftonbladet - 12 dec 13 kl. 22:25

Det första jag tänker: Hans bruna skjorta

Cornucopia - 15 nov 16 kl. 18:02

Mjödhamnen tar svenskt mjöd utomlands

Sveriges ledande tillverkare av svensk natur på flaska - Mjödhamnen - står redo att börja sin expansion utomlands med ett antal olika exportmjöd på lerkrus. Bolagets sortiment av underbart smaksatta lokalproducerat honungsvin finns förstås redan på Systembolaget, som faktiskt gav med sig i frågan om Mjödhamnens användande av cirkeldiagram för att beskriva en dryck. Är du intresserad av en mjödprovning håller Mjödhamnen en provning på Sjätte Tunnan i Stockholm nästa tisdag.

Sydsvenskan - 15 sep 13 kl. 06:30

Antikviteter från en analog tid

Är det någon som minns internpostkuverten? Ni vet: de där stora, bruna sakerna med sex små hål i, som svämmade över de flesta arbetsplatser. Utanpå kuvertet skrev du namnet på den person eller avdelning du ville skicka något till.

YA - 07 okt 14 kl. 06:30

Full aktivitet långt in på hösten

Foto: Britt Risberg
Trots att hösten är här på allvar råder det full aktivitet på koloniområdena i Sjöbo. Några har höstgrävt sina odlingslotter, andra skördar sina sista grönsaker och på många håll växer det fortfarande så det knakar.
Ann-Mari Gustavsson har en gård utanför Lövestad men arrenderar ändå en lott vid Måsalyckans koloniområde i Sjöbo.

YLE - 01 jul 17 kl. 06:38

För syns skull eller för synens - även billiga solglasögon kan vara bra

Det är den tiden på året då var och varannan man möter bär solglasögon. Om man träffar på en bekant utomhus får man ofta finna sig i att titta in i ett par ogenomträngliga mörka linser, särskilt om personen använder trendiga spegelglas. Man kan då endast gissa sig till vad den man talar med egentligen tänker på.

SVT Debatt - 31 maj 13 kl. 15:42

Att vägra skaka hand handlar om att få bestämma över sin egen kropp

DISKRIMINERING Tvärtemot vad Annika Wadsö påstår är handskakningsfallet i Trollhättan inte en jämställdhetsfråga. I stället handlar det om individens frihet i dess mest grundläggande form ? att själv få bestämma över sin egen kropp.

SVT Debatt - 31 maj 13 kl. 15:42

Att vägra skaka hand är att få bestämma över sin egen kropp

DISKRIMINERING Tvärtemot vad Annika Wadsö påstår är handskakningsfallet i Trollhättan inte en jämställdhetsfråga. I stället handlar det om individens frihet i dess mest grundläggande form ? att själv få bestämma över sin egen kropp.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rasistisk gardin såldes i souvernirbutiken på Astrid Lindgrens världPippis pappa

Emelie Abrahamsson fick en otrevlig överraskning när hon besökte Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. På väg ut ur souvenirbutikensåg hon en gardin, föreställande Pippi Långstrump som blir fläktad av två svarta barn."Bruna barn agerar slavar"– Som mamma till ett afrosvenskt barn undrar jag hur ni tänker när ni säljer gardiner där bruna barn agerar slavar åt Pippi?

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Tredje raka segern för Real

Real Madrid är tillbaka i vinnarspåret igen, men det sprakar fortfarande inte om det spanska storlaget.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Så hanterar du klapparnas vett och etikett

Släkt och familj är samlade kring granen, och alla förväntar sig klappar. Men måste man verkligen ge till varenda en? Och är det okej att strunta i klapparna utan att framstå som en snåljåp?

BT - 45 minuter sedan

Ariana Grande återvänder till Manchester

Den amerikanska sångerskan Ariana Grande återvänder till brittiska Manchester i sommar - två år efter terrordådet - för att ge en "speciell show", skriver BBC.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Strasbourgskyttens familjemedlemmar friges

Fyra familjemedlemmar till den misstänkte skytten i Strasbourg har släppts fria, enligt franska åklagare. Fortfarande hålls tre personer som stod nära Cherif Chekatt frihetsberövade.(TT).

BT - 1 timme sedan

EU ber Turkiet avstå invasion i Syrien

EU:s utrikeschef Federica Mogherini vädjar till Turkiet att inte inleda en militärinsats i områden i nordöstra Syrien som den kurdisk-arabiska alliansen SDF kontrollerar. Även USA har varnat för en intervention.(TT).

BT - 1 timme sedan

Ymerstjärnan klar för SM–final

Ymers boxarlöfte Linda Larsson är klar för final vid SM i Stockholm..

BT - 1 timme sedan

Andra raka för Nadal Broline

Nadal Broline har hittat en härlig vinterform. På lördagen kom andra raka segern på V75 efter en stark prestation. Erik Adielsson valde ett högt tempo i spets och åttaåringen vann mycket enkelt på fina 1.

BT - 1 timme sedan

Soldater krävde högre lön - fängslas i 14 år

En domstol i Etiopien har dömt 66 soldater till fängelse efter en protest i huvudstaden Addis Abeba i oktober, rapporterar statliga medier. Fängelsestraffens längd varierar från fem till fjorton år.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Tonåring spridde nakenbild - döms

En tonåring som delat en bild på sin klasskamrats nakna överkropp i sociala medier döms för olaga integritetsintrång, skriver SVT Nyheter Sörmland. Den utsatta flickan lade hösten 2015 ut bilden på sin överkropp på Instagram. Hon ångrade sig och tog bort bilden efter 40 minuter.

BT - 2 timmar sedan

Bedragarnas julafton på nätet - se upp

Skor, kläder och leksaker är några av de vanligaste produkterna som piratkopieras. När förfalskningarna blir alltmer förfinade och näthandeln ökar finns många fallgropar att se upp för.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.