Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 24 February, 04:55

Dagensanalys.se - 18 nov 18 kl. 22:57

Kolla här Blocket! Snillen från Ebay har spekuleratTrots att Blocket redan håvar in miljoner från svenska folkets köp och sälj så finns det alltid lite mer att klämma ut ur affären. Här har Ebay lanserat en bra idé som Blocket borde kopiera. Ebay tänker använda all deras shoppingdata för att hjälpa varumärken att få insikter i vad det är konsumenterna vill köpa. Som en gigantisk Analytics fast med vår shoppingdata. Det är avdelningen Ebay Advertising som knäckt idén och håller nu på att rekrytera ett helt team av kunniga som ska ro hem affären.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Blocket, Ebay, Analytics, Ebay Advertising, Geoff Smith, Publicis, Knight, Klinkhammer, Phuong Nguyen, Geoff, LinkedIn, eBay Advertising

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kollahär , Blocket, Snillenfrån , Ebayhar , spekulerat
Nyheter 24 - 18 okt 13 kl. 11:23

Glöm Blocket och eBay ? snart säljer du dina saker med hashtagsSå går det till

Sajter som eBay och Blocket underlättade handeln mellan privatpersoner rejält. Men i takt med att sociala medier blivit en allt större del av vår vardag har även handeln förflyttat sig dit.  används till exempel redan någorlunda flitigt på Twitter och Instagram.

Expressen - 07 mar 14 kl. 21:12

Säljer lyxhus för 238 miljoner på Blocket

Sugen på att köpa en sommarstuga i Spanien? Kolla Blocket – där finns en hyfsad kåk för 238 miljoner kronor. Fast det är ganska mycket att städa om man inte har eget tjänstefolk.

Dagensanalys.se - 09 maj 16 kl. 13:14

eBay köper svenska analysföretaget Expertmaker

Onlinehandeljätten eBay – en känd motsvarighet till svenska Tradera eller Blocket – köper nu det svenska analysföretaget Expertmaker. Köpet kommer stärka eBays arbete och insikter kring Big Data. Expertmaker kombinerar AI-teknologi med maskininlärning och Big Data -analyser.

Dagens PS - 15 aug 17 kl. 08:28

Expert: Facebook kan slakta Blocket

Slår ner pålarna i Sverige. Kan krossa Schibsteds vinstmaskin. Det här uppger Di Digital och berättar att Facebooks köp- och säljplattform Marketplace gör entré på den svenska marknaden och i 16 andra andra europeiska länder ”under de närmsta veckorna”.

Dagensanalys.se - 14 apr 16 kl. 14:30

Amazon och Ebay står högt i kurs hos svenska e-handelskonsumenter

Svenska konsumenter är flitiga besökare på utländska onlinebutiker. Detta har rabattkodsplattformen CupoNation kunnat utläsa genom en undersökning av vilka hemsidor svenskarna har besökt mest under de senaste sex månaderna. Det har tidigare rapporterats om världens mest besökta hemsidor och i Sverige finns plattformar som KIA-index som exempelvis visar på faktorer som unika besök och sidvisningar och används av många annonsörer samt mediebyråer.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 12 kl. 12:25

Kommunen lägger ut jobbannonser på Blocket

Arkiv: Bertil Ericson/SCANPIX
Går man ut på Blocket och letar bland Trelleborgsannonserna hittar man snart fyra annonser från Trelleborgs kommun. Under tre månader testar kommunen Blockets jobbsajt gratis.
?

The Local - 26 jul 13 kl. 08:45

Police turn to Swedish eBay to sell drug den

Police have turned to the Swedish version of eBay, Blocket, in order to sell off a house that was seized during a raid on drug dealers in northern Sweden.    .

DI - 04 nov 13 kl. 15:46

Blocket försvarar SS-hjälmen

Auktionssajten Ebay drog nyligen in föremål med koppling till Förintelsen. Men Blocket försvarar annonser med nazimemorabilia..

Dagensanalys.se - 03 jan 17 kl. 16:00

Amazon gör en blocket

E-handelsjätten Amazon är på offensiven på alla fronter. I ett nytt pilotprogram testar man nu möjligheten att låta privatpersoner sälja begagnade varor på Amazon, där leveransen ska skötas av företaget självt. Läs mer: Nu ska Amazon på allvar konkurrera med Netflix De som deltar i pilotprojektet (Sell as Individual, heter tjänsten) ska enligt Amazon gå ut på att en privatperson ska kunna skriva produkten de vill sälja, medan själva såväl paketering som ovan nämnda leverans ska skötas av Amazon.

BT - 14 aug 17 kl. 19:48

Facebook utmanar Blocket

Facebook lanserar nu sin säljtjänst "marketplace" i Sverige. Den beskrivs som en utmanare till Ebay och den i USA populära sajten Craigslist. I Sverige är dominerande Blocket den främsta konkurrenten.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 01:54

10 oväntade hemligheter gömda i kända logotyper

Vi hittade detta intressanta klipp som avslöjar gömda budskap och tricks i kända logotyper som Toyota, Apple och Toblerone. Klicka på Play-knappen i ovan bild för att se vilka hemligheter som döljer sig bakom några välkända logotyper. Inlägget 10 oväntade hemligheter gömda i kända logotyper dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 17:51

Facebook lägger ned sin research-app Onavo

Redan i augusti förra året valde Facebook att ta bort sin reserach-app Onavo från iOS appbutik. Nu plockas samma app bort även från Google Playbutik för Android. Onavo-appen marknadsfördes som en vanlig VPN-app som används för att omdirigera trafik för att undvika granskning från tredje part.

Dagensanalys.se - Igår: 16:59

Patent-trollet Apple är igång igen för att blockera Samsung och alla andra

Kort efter att Samsung visat upp sin Samsung Galaxy Fold har Apples advokater varit upptagna med att söka så många patent som möjligt för vikbara mobiler. Allt för att stoppa utvecklingen hos Samsung. Tack vare patenttrollen är det många uppfinningar som aldrig får se dagens ljus.

Dagensanalys.se - Igår: 16:49

5 fördelar med att moderera användargenererat innehåll

Det finns många studier som visar hur effektivt det är att låta dina kunder berätta om dina produkter och tjänster. Men det finns alltid en risk att använda användargenererat innehåll. Genom effektiv moderering kan du hantera riskerna, och även få ytterligare fördelar.

Dagensanalys.se - Igår: 14:46

HubSpot integrerar LinkedIn-annonser i Marketing Hub

HubSpot lanserar en funktion i HubSpot Ads tool som integrerar LinkedIn-annonser i “Professional”- och “Enterprise”-versionerna av Marketing Hub. Sedan tidigare finns integrationer med Facebook och Google. LinkedIn är världens största professionella nätverk, så för oss var det viktigt att göra tjänstens annonsverktyg tillgängliga för våra kunder.

Dagensanalys.se - Igår: 14:01

Annonsörer drar sig tillbaka från YouTube

Flertalet stora företag drar tillbaka sina annonser från Youtube efter att det framkommit att pedofiler utnyttjar Youtubes algoritm för att hitta klipp på barn. Disney, Epic Games och McDonalds är några av de företag som har stoppat sin annonsering på plattformen. Även svenska IKEA uppger att de pausar sin reklam på Youtube.

Dagensanalys.se - Igår: 13:03

Nya redaktionschefer och ny produktchef på Omni

Omni förstärker med Ines Micanovic och Calle Sandstedt som nya redaktionschefer. Samtidigt har Djeiran Amini Björklund tillträtt som produktchef i utvecklingsteamet. ”Ines, Calle och Djeiran besitter unika kompetenser som framtidssäkrar oss såväl som team, redaktion och produkt”, säger Markus Gustafsson, chefredaktör.

Dagensanalys.se - Igår: 12:54

Madeleine Kjessler ny marknadschef på Audi Sverige

Efter drygt sex år utomlands som marknadschef på Skoda Australien och Brand Communication Manager på Kia Motors U.K. har Madeleine återvänt till Sverige och Volkswagen Group.

Dagensanalys.se - Igår: 12:59

TU – Medier i Sverige och Sveriges Tidskrifter ska gå ihop

Sveriges Tidskrifter och TU – Medier i Sveriges styrelser har undertecknat en avsiktsförklaring med målet att bilda en ny gemensam branschorganisation. En stark och enad organisation som med tydlig röst kan föra svenska publicisters talan. Avsiktsförklaringen ska bekräftas av respektive organisations årsmöte.

Dagensanalys.se - Igår: 09:20

12 tankeväckande fakta om smartphones

Mobilen är den konsumentprodukt som kanske har utvecklats mest de senaste 20 åren. Adobe har sammanställt 12 tankeväckande fakta om dagens smarta telefoner och vad vi kan förvänta oss i framtiden. 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.