Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 10 December, 10:28

Dagensanalys.se - 18 nov 18 kl. 22:57

Kolla här Blocket! Snillen från Ebay har spekuleratTrots att Blocket redan håvar in miljoner från svenska folkets köp och sälj så finns det alltid lite mer att klämma ut ur affären. Här har Ebay lanserat en bra idé som Blocket borde kopiera. Ebay tänker använda all deras shoppingdata för att hjälpa varumärken att få insikter i vad det är konsumenterna vill köpa. Som en gigantisk Analytics fast med vår shoppingdata. Det är avdelningen Ebay Advertising som knäckt idén och håller nu på att rekrytera ett helt team av kunniga som ska ro hem affären.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Blocket, Ebay, Analytics, Ebay Advertising, Geoff Smith, Publicis, Knight, Klinkhammer, Phuong Nguyen, Geoff, LinkedIn, eBay Advertising

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kollahär , Blocket, Snillenfrån , Ebayhar , spekulerat
Nyheter 24 - 18 okt 13 kl. 11:23

Glöm Blocket och eBay ? snart säljer du dina saker med hashtagsSå går det till

Sajter som eBay och Blocket underlättade handeln mellan privatpersoner rejält. Men i takt med att sociala medier blivit en allt större del av vår vardag har även handeln förflyttat sig dit.  används till exempel redan någorlunda flitigt på Twitter och Instagram.

Expressen - 07 mar 14 kl. 21:12

Säljer lyxhus för 238 miljoner på Blocket

Sugen på att köpa en sommarstuga i Spanien? Kolla Blocket – där finns en hyfsad kåk för 238 miljoner kronor. Fast det är ganska mycket att städa om man inte har eget tjänstefolk.

Dagensanalys.se - 09 maj 16 kl. 13:14

eBay köper svenska analysföretaget Expertmaker

Onlinehandeljätten eBay – en känd motsvarighet till svenska Tradera eller Blocket – köper nu det svenska analysföretaget Expertmaker. Köpet kommer stärka eBays arbete och insikter kring Big Data. Expertmaker kombinerar AI-teknologi med maskininlärning och Big Data -analyser.

Dagens PS - 15 aug 17 kl. 08:28

Expert: Facebook kan slakta Blocket

Slår ner pålarna i Sverige. Kan krossa Schibsteds vinstmaskin. Det här uppger Di Digital och berättar att Facebooks köp- och säljplattform Marketplace gör entré på den svenska marknaden och i 16 andra andra europeiska länder ”under de närmsta veckorna”.

Dagensanalys.se - 14 apr 16 kl. 14:30

Amazon och Ebay står högt i kurs hos svenska e-handelskonsumenter

Svenska konsumenter är flitiga besökare på utländska onlinebutiker. Detta har rabattkodsplattformen CupoNation kunnat utläsa genom en undersökning av vilka hemsidor svenskarna har besökt mest under de senaste sex månaderna. Det har tidigare rapporterats om världens mest besökta hemsidor och i Sverige finns plattformar som KIA-index som exempelvis visar på faktorer som unika besök och sidvisningar och används av många annonsörer samt mediebyråer.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 12 kl. 12:25

Kommunen lägger ut jobbannonser på Blocket

Arkiv: Bertil Ericson/SCANPIX
Går man ut på Blocket och letar bland Trelleborgsannonserna hittar man snart fyra annonser från Trelleborgs kommun. Under tre månader testar kommunen Blockets jobbsajt gratis.
?

The Local - 26 jul 13 kl. 08:45

Police turn to Swedish eBay to sell drug den

Police have turned to the Swedish version of eBay, Blocket, in order to sell off a house that was seized during a raid on drug dealers in northern Sweden.    .

DI - 04 nov 13 kl. 15:46

Blocket försvarar SS-hjälmen

Auktionssajten Ebay drog nyligen in föremål med koppling till Förintelsen. Men Blocket försvarar annonser med nazimemorabilia..

Dagensanalys.se - 03 jan 17 kl. 16:00

Amazon gör en blocket

E-handelsjätten Amazon är på offensiven på alla fronter. I ett nytt pilotprogram testar man nu möjligheten att låta privatpersoner sälja begagnade varor på Amazon, där leveransen ska skötas av företaget självt. Läs mer: Nu ska Amazon på allvar konkurrera med Netflix De som deltar i pilotprojektet (Sell as Individual, heter tjänsten) ska enligt Amazon gå ut på att en privatperson ska kunna skriva produkten de vill sälja, medan själva såväl paketering som ovan nämnda leverans ska skötas av Amazon.

BT - 14 aug 17 kl. 19:48

Facebook utmanar Blocket

Facebook lanserar nu sin säljtjänst "marketplace" i Sverige. Den beskrivs som en utmanare till Ebay och den i USA populära sajten Craigslist. I Sverige är dominerande Blocket den främsta konkurrenten.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Responsiva sökannonser på Google – nu även på svenska

Vi har tidigare skrivit om Googles responsiva sökannonser och att de är det hetaste inom Sök. Nu meddelar Google att de även finns tillgängligt på svenska. Google fortsätter att rulla ut sina responsiva sökannonser (RSA) på allt fler marknader.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Julrimshjälpen för dina smarta prylar

Många trodde att den digitala assistenten skulle bli årets julklapp. Nu blev så inte fallet, men det är lätt att tänka sig att det kommer finnas en hel del prylar för det smarta hemmet under julgranen i år. Därför har vi satt ihop några julklappsrim som kan hjälpa dig på vägen när du sitter stressad och försöker komma på vad som rimmar med ”assistent”.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Youtube hyllar bästa TrueView med call to action i ny topplista

Youtube vill uppmärksamma och hylla alla annonser på Youtube som visats i formatet TrueView och som har bäst call-to-action. I topp hittar vi ”Enhance your writing” från Grammarly vars 60 sekunders annons konverterat bäst. Om du vill se vilka annonser som konverterar ska du läsa den här artikeln.

Dagensanalys.se - I förrgår: 19:07

Mer än hälften av alla är nu online för första gången

För första gången är nu hälften av alla människor online. Hela 3,9 miljarder har kopplat upp sig mot internet. 51,2 procent av världens alla invånare är nu online.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:47

När CX är på agendan integreras verktyget SurveyMonkeyCX med Salesforce

SurveyMonkey har integrerat sitt ”customer experience tool” med Salesforce vilket gör det möjligt att automatisera flöden och mäta ROI. CRM-verktyget SurveyMonkeyCX från enkätföretaget SurveyMonkey samlar in, analyserar och kan tolka feedback från kunder längs deras kundresor. Funktioner inkluderar Net Promoter Score, identifiering av nyckelfaktorer, automatisering av uppföljning under varje beröringspunkt.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:32

TV4 lanserar dynamiskt anpassad reklam tillsammans med Com Hem och Boxer

Tjänsten lanseras på Com Hems och Boxers Play-tjänster, vilket innebär att TV4-tittarna får en bättre anpassad och skräddarsydd reklamupplevelse. Dessutom får annonsörerna möjlighet till både utökad räckvidd och bättre anpassade reklambudskap. Därmed är TV4 som enda kanalhus live med dynamisk reklam hos tre av de sex stora tv-distributörerna i Sverige.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:16

6 resultatinriktade checklistor när du ska skicka nyhetsbrev

Ett nyhetsbrev kan vara bra att använda sig av inom många olika branscher, inom företagande och även inom utbildning. I utskicket kan du berätta om nyheter inom området som är viktiga att ta del av, och för att hålla de inblandade informerade om läget. Men det kanske inte är så lätt att veta hur ett sådant utskick ska formuleras och designas rent grafiskt, för att det ska bli så bra som möjligt.

Dagensanalys.se - 07 dec 18 kl. 10:01

Så kommer du runt betalväggarna

I princip alla medier har idag någon form av betalvägg, men är det rimligt att man skall betala för 10 tals olika medier för att läsa ungefär samma nyheter. Mediehusen måste samla en gemensam digital prenumeration för alla deras titlar (så att det blir mer likt Netflix och Spotify). Men fram tills de har lyckats ena en gemensam prenumerationsmodell finns det ett enkelt sätt att komma runt betalväggen för vissa medier.

Dagensanalys.se - 07 dec 18 kl. 05:06

Nu ska du kunna live-shoppa på Facebook

Facebook vill ta butiksupplevelsen online. Samma interaktion som du har med säljaren i butiken ska du nu kunna ha på Facebook. Med hjälp av funktionalitet från Facebook Live Video kan du nu visa upp och beskriva produkter live på Facebook inför dina hängivna konsumenter.

Dagensanalys.se - 06 dec 18 kl. 16:06

Bonnier lägger ner influencernätverket ENT

Efter tre år är det dags att packa ihop ENT och bära ned satsningen till det dammiga lagret på Bonnier. Det är Bonnier Magazine & Brands som bekräftar nedläggningen i Mediepodden. Det har varit en tuff tid för Bonnier Magazine & Brands som varslat en mängd personal.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.