Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 07:05

Dagensanalys.se - 18 nov 18 kl. 22:47

Nu finns reklamfinansierade filmer på YoutubeYoutube tänker göra tv genom att erbjuda reklamfinansierade filmer på sin plattform helt gratis. Vi snackar nu gamla godingar som Rocky och Legally Blonde. Genom att erbjuda reklamfinansierade filmer kan Youtube på allvar börja konkurrera med Netflix. Samtidigt kan tuben ge rättighetsinnehavaren del av reklamintäkterna och samtidigt säga att de kan konkurrera med linjär-tv. Youtube tänker även erbjuda varumärken att sponsra hela serier och filmer och även ‘äga’ exklusiva visningar.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Youtube, Rocky, Legally Blonde, Netflix, VPN, TV, Google Chromecast, Terminator

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu finns reklamfinansierade, filmer, Youtube
Dagensanalys.se - 25 aug 16 kl. 16:00

YouTube förnyar sin TV-app för att locka till sig sofftittarna

När nu allt fler (i synnerhet de yngre) gör sig av med sina traditionella Teveabonnemang och streamar TV-utbudet istället så bestämmer sig Google-ägda onlinevideo-jätten YouTube för att släppa en ny variant av sin TV-app. En ny look och bättre kategoriorganisering ska göra det enklare att använda appen på stora skärmar. Detta skriver bland andra Fortune, som skriver att YouTube lovar att den nya TV-appen för smartTV’s ska vara enklare att använda och mer strömlinjeformad än tidigare.

Sydsvenskan - 02 maj 16 kl. 23:48

Artister protesterar mot Youtube

Nikki Sixx band Sixx AM har startat en kampanj där bandet kämpar för att artister ska få mer betalt när deras musik spelas på Youtube."Youtube betalar omkring en sjättedel av vad Spotify och Apple gör", säger Sixx, som var med och grundade rockbandet Mötley Cruë, till The Guardian.Kampanjen startade för en vecka sedan och Debbie Harry, från Blondie, ställde sig snabbt bakom den.

Dagensanalys.se - 17 jan 18 kl. 11:29

YouTube stramar år reglerna kring annonsering på nätverket

2017 var ett tufft år för YouTube som såg flera annonsörer lämna nätverket i samband med skandaler kring reklam som placerades i videor som uppmuntrade till våld och terror. Sedan dess har de vidtagit flera steg för att trygga annonsörernas säkerhet, och igår kom ytterligare åtstramningar som ytterligare ska skydda varumärken, men som gör det svårare för små aktörer att tjäna pengar. Det var igår som Neal Mohan, produktchef på Google, tillsammans med affärschefen Robert Kyncl och vice VD för display, video och analys Paul Muret presenterade de nya regler och initiativ som från och med nu gäller på YouTube.

IDG - 28 okt 14 kl. 17:31

Youtube bekräftar att betaltjänst för musik är på ingång

Det har flera gånger tidigare ryktats om att Youtube arbetat på någon form av betaltjänst, utöver sin nuvarande helt reklamfinansierade verksamhet. Nu bekräftar företagets vd Susan Wojcicki att en prenumerationstjänst för musik ska införas längre fram. .

Dagensanalys.se - 22 nov 17 kl. 15:10

Unga ska engageras i gymnasievalet med hjälp av Youtube-stjärnor och Instagram

Nu ska några av Sveriges största youtubers – Daniel och Emil Norberg – sätta gymnasievalet på agendan. På Instagram gör de charader på yrken kopplade till olika gymnasieutbildningar. Ett smart sätt att nå fram till reklamtrötta ungdomar tycker Kunskapsförbundet Väst som står bakom kampanjen.

Dagensanalys.se - 03 maj 18 kl. 10:05

Så här tänker Youtube ta mer av TV-budgeten

Under flera år har onlineplattformarna försökt komma åt TV-budgeterna. Mycket flirtande för olika resultat. Nu är det Googles tur att återigen komma åt pengarna genom att lansera nya funktioner för Youtube.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Youtube-stjärna avslöjar sin hemlighet – har två vaginor

22-åriga Cassandra är en populär stjärna på Youtube, där hennes filmer om smink och livet i allmänhet har nästan en miljon prenumeranter. Den unga kvinnan berättar i en intervju för Barcroft TV att hon har lidit av svår acne, och under under sin uppväxt var hon mobbad i skolan. Det var också anledningen till att hon började lägga ut filmer på Youtube, för att ge sminktips men också för att hjälpa andra kvinnor i hennes situation.

Dagensanalys.se - 07 apr 16 kl. 10:12

YouTube Gaming kommer till Sverige

I dag släpper YouTube mobilappen YouTube Gaming för iOS och Android-användare i Sverige. YouTube Gaming är en app som ser till att användare kan hålla sig uppdaterade med de rätta spelen, spelarna och spelkulturen. Här kommer det att finns videos, live-streamings och nätets största gaming-community – allt på ett och samma ställe.

Dagensanalys.se - 14 mar 17 kl. 09:31

Det sociala YouTube är snart här

När du tittar på en YouTube video kan du såklart lämna en kommentar, eller ge tumme upp eller tumme ner. Men snart kommer din videoupplevelse att bli betydligt mer social. YouTube håller precis på att testa sin nya app Uptime, där tanken är att användare ska kunna interagera med varandra genom filmen.

Expressen - 14 mar 18 kl. 06:00

Youtube sprider Hitlers anti-judiska filmer

Youtube hjälper till att massprida Förintelseförnekarmaterial och en grovt antisemitisk film från Nazityskland.Expressen kan nu också visa att länkningar till Youtube kan vara ett sätt för svenska nazister att sprida antisemitisk propaganda - utan att utredas för hets mot folkgrupp av JK.– Den här typen av filmer och påstående - det är det som håller den klassiska antisemitismen vid liv, säger Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Nu blir det enklare att donera pengar på Instagram

Instagram vill göra det enklare för användarna att donera pengar och testar just nu en ny sticker för Stories – donation. Den nya funktionen upptäckes först av app-forskare Jane Macnhun Wong och bekräftades sedan av Instagram. “Later this year, people will be able to raise money and help support nonprofits that are important to them through a donation sticker in Instagram Stories.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Epicenter rekryterar Lotta Carlson som ny Sverigechef

Lotta Carlson blir ny Sverigechef för Epicenter Sverige. Hon kommer senast från ICA som Head of ICA Media och har lång erfarenhet av ledande strategiska roller. Med lång erfarenhet från försäljning och media har Lotta Carlson arbetat i kommersiella och strategiska roller med fokus på digital transformation och affärsutveckling.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

UR plockar digital utvecklingschef från SvD

Johan Möller blir ny chef för UR:s digitala utvecklingsavdelning och kommer därmed ingå i UR:s nya utbudsledning. Johan kommer närmast från Svenska Dagbladet där han arbetat i många år som ansvarig för utvecklingen av SvD.se – Vi ser mycket fram emot att få in Johan Möller i den viktiga satsning vi nu genomför på UR med en utveckling mot en alltmer digital mediekonsumtion, säger Anna Rastner, utbudschef på UR.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Nu måste svenska politiker få godkänt av Twitter

Twitter utökar sin annonskontroll för politisk reklam. Nu måste alltså även svenska politiker tillsammans med övriga inom EU, USA, Australien och Indien få godkänt av Twitter. Om du är politiker och vill annonsera på Twitter måste du först gå igenom en certifieringsprocess där du visar att du faktiskt är du och att du befinner dig i den region där du vill annonsera.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

MTV testar frågesport med Facebook Watch

MTV UK håller på och testar att liveströmma frågesport på Facebook Watch där tittarna ska vinna cash-priser. TV-showen heter MTV Stax och är en klassisk frågesportssändning, fast på Facebook Watch. Tittaren får svara på 10 frågor och det är gratis att vara med.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

National Geographic är största varumärket på Instagram

Med 100 miljoner följare på Instagram är National Geographic störst på plattformen. Det var efter att varumärket drog igång en 24-timmars fototävling som ikonen slog drömgränsen att ha 100 miljoner följare. Vinnaren av tävlingen får åka till Tanzania på fotosafari till ett värde av 80.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Att bygga upp en helt datadriven marknads- och tillväxtavdelning

Denna gång gästas Growthpodden av Madeleine Lindgren Lassoued, Head of Digital Marketing på M, Volvo Car Mobility. Madeleine berättar om hur hon som tidigare chef för digital marknadsföring på Bisnode byggde upp deras digitala marknadsförings- och tillväxtavdelning från grunden. Nu ska hon göra det igen, fast för Volvo Car Mobility.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

“Programmatic is a key term that will influence the Swedish market”

Vi har intervjuat Stefan Beckman som är Commercial Lead Northern Europe på FreeWheel om framtiden för digitala medier i Sverige och vilka trender som påverkar dagens marknad. What are the benefits of programmatic advertising? The main advantage is efficiency.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Hur digitalt moget är ditt företag?

Företag som har omfamnat den digitala transformationen och uppnått digital mogenhet uppnår betydligt bättre resultat, det visar en nyligen publicerad rapport från Google och BCG. Googe har, tillsammans med Boston Consulting Group (BCG), släppt rapporten The Dividends of Digital Marketing Maturity som visar att företag som är bäst på datadriven marknadsföring kan spara upp till 30 procent och öka intäkterna med 20 procent. Företag som använder avancerad teknologi, läs maskininlärning, tillsammans med mänsklig tillsyn kan förbättra sina kampanjer med upp till 35 procent.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Vill du jobba som robotpersonlighetsdesigner eller molnvakt?

Trygghetsrådet TRR har listat 10 nya yrken som tros växa fram de närmaste åren – till exempel etikutvecklare, robotpersonlighetsdesigner och oldfluencer. Idag presenterar trygghetsrådet TRR rapporten ”Framtidens arbetsliv är här”. Den handlar om genomgripande förändringar som påverkar både vårt sätt att arbeta och vilka yrkesroller som växer fram när andra försvinner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.