Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 18 December, 20:57

Dagensanalys.se - 18 nov 18 kl. 22:47

Nu finns reklamfinansierade filmer på YoutubeYoutube tänker göra tv genom att erbjuda reklamfinansierade filmer på sin plattform helt gratis. Vi snackar nu gamla godingar som Rocky och Legally Blonde. Genom att erbjuda reklamfinansierade filmer kan Youtube på allvar börja konkurrera med Netflix. Samtidigt kan tuben ge rättighetsinnehavaren del av reklamintäkterna och samtidigt säga att de kan konkurrera med linjär-tv. Youtube tänker även erbjuda varumärken att sponsra hela serier och filmer och även ‘äga’ exklusiva visningar.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Youtube, Rocky, Legally Blonde, Netflix, VPN, TV, Google Chromecast, Terminator

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu finns reklamfinansierade, filmer, Youtube
Dagensanalys.se - 25 aug 16 kl. 16:00

YouTube förnyar sin TV-app för att locka till sig sofftittarna

När nu allt fler (i synnerhet de yngre) gör sig av med sina traditionella Teveabonnemang och streamar TV-utbudet istället så bestämmer sig Google-ägda onlinevideo-jätten YouTube för att släppa en ny variant av sin TV-app. En ny look och bättre kategoriorganisering ska göra det enklare att använda appen på stora skärmar. Detta skriver bland andra Fortune, som skriver att YouTube lovar att den nya TV-appen för smartTV’s ska vara enklare att använda och mer strömlinjeformad än tidigare.

Dagens PS - 14 dec 18 kl. 11:54

Youtube städade bort 58 miljoner klipp

Youtube rensade mer än 58 miljoner videos och 224 miljoner kommentarer under det tredje kvartalet för överträdelser av tjänstens policy. Det mesta som plockades bort sades vara spam. Av de cirka 1,67 miljoner kanaler som Youtube blockerade fanns det 50,2 miljoner videos på dessa.

Sydsvenskan - 02 maj 16 kl. 23:48

Artister protesterar mot Youtube

Nikki Sixx band Sixx AM har startat en kampanj där bandet kämpar för att artister ska få mer betalt när deras musik spelas på Youtube."Youtube betalar omkring en sjättedel av vad Spotify och Apple gör", säger Sixx, som var med och grundade rockbandet Mötley Cruë, till The Guardian.Kampanjen startade för en vecka sedan och Debbie Harry, från Blondie, ställde sig snabbt bakom den.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Marknadsförare tycker till om bästa video på Youtube

Som en del av årets wrap-up från Youtube har man gått ut och frågat några marknadsförare om vilka klipp som är deras favoriter. Bland marknadsförarna finner vi bland andra Ebba Kilman från Vizeum. ”Let’s say someone created a list of their favourite YouTube videos of 2018, and compared it with a friend’s.

Dagensanalys.se - 17 jan 18 kl. 11:29

YouTube stramar år reglerna kring annonsering på nätverket

2017 var ett tufft år för YouTube som såg flera annonsörer lämna nätverket i samband med skandaler kring reklam som placerades i videor som uppmuntrade till våld och terror. Sedan dess har de vidtagit flera steg för att trygga annonsörernas säkerhet, och igår kom ytterligare åtstramningar som ytterligare ska skydda varumärken, men som gör det svårare för små aktörer att tjäna pengar. Det var igår som Neal Mohan, produktchef på Google, tillsammans med affärschefen Robert Kyncl och vice VD för display, video och analys Paul Muret presenterade de nya regler och initiativ som från och med nu gäller på YouTube.

IDG - 28 okt 14 kl. 17:31

Youtube bekräftar att betaltjänst för musik är på ingång

Det har flera gånger tidigare ryktats om att Youtube arbetat på någon form av betaltjänst, utöver sin nuvarande helt reklamfinansierade verksamhet. Nu bekräftar företagets vd Susan Wojcicki att en prenumerationstjänst för musik ska införas längre fram. .

Dagensanalys.se - 22 nov 17 kl. 15:10

Unga ska engageras i gymnasievalet med hjälp av Youtube-stjärnor och Instagram

Nu ska några av Sveriges största youtubers – Daniel och Emil Norberg – sätta gymnasievalet på agendan. På Instagram gör de charader på yrken kopplade till olika gymnasieutbildningar. Ett smart sätt att nå fram till reklamtrötta ungdomar tycker Kunskapsförbundet Väst som står bakom kampanjen.

Dagensanalys.se - 03 maj 18 kl. 10:05

Så här tänker Youtube ta mer av TV-budgeten

Under flera år har onlineplattformarna försökt komma åt TV-budgeterna. Mycket flirtande för olika resultat. Nu är det Googles tur att återigen komma åt pengarna genom att lansera nya funktioner för Youtube.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Youtube-stjärna avslöjar sin hemlighet – har två vaginor

22-åriga Cassandra är en populär stjärna på Youtube, där hennes filmer om smink och livet i allmänhet har nästan en miljon prenumeranter. Den unga kvinnan berättar i en intervju för Barcroft TV att hon har lidit av svår acne, och under under sin uppväxt var hon mobbad i skolan. Det var också anledningen till att hon började lägga ut filmer på Youtube, för att ge sminktips men också för att hjälpa andra kvinnor i hennes situation.

Dagensanalys.se - 07 apr 16 kl. 10:12

YouTube Gaming kommer till Sverige

I dag släpper YouTube mobilappen YouTube Gaming för iOS och Android-användare i Sverige. YouTube Gaming är en app som ser till att användare kan hålla sig uppdaterade med de rätta spelen, spelarna och spelkulturen. Här kommer det att finns videos, live-streamings och nätets största gaming-community – allt på ett och samma ställe.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

”Ica och Ericsson dominerar tillsammans med amerikanska storvarumärken”

Volvo, ICA och Google är några av de mest omnämnda varumärkena 2018 i svenska redaktionella medier. Mest omnämnda sociala plattformen är Twitter, medan Socialdemokraterna är det mest omnämnda politiska partiet. Det visar medieföretaget M-Brain och Sveriges Annonsörers sammanställning över året som gått.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

”Trendbrott skapar nya möjligheter för e-handlare”

Årets julhandel markerar ett trendbrott – för första gången vill fler svenskar hellre utföra julshoppingen online än i butik, skriver Jonas Breding som är Nordenchef på PayPal. Enligt en undersökning som PayPal låtit genomföra tänker hela 52 procent av svenskarna köpa sina julklappar på nätet – jämfört med de 48 procent som planerar att göra det i fysiska butiker. Beteendeförändringen får till viss del antas handla om ren vana.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Killar väntar längst och silversurfare shoppar loss

Män föredra att skjuta på julklappsköpen samtidigt som silversurfarna verkligen uppskattar fördelarna med nätshopping, avslöjar en undersökning från Klarna. – Det ser ut som att män shoppar senare än kvinnor under årets julhandel. Män har, jämfört med kvinnor, ökat sin relativa andel köp under de första veckorna i december, men samtidigt sänkt snittordervärdet jämfört med övriga året.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Marknadsförare tycker till om bästa video på Youtube

Som en del av årets wrap-up från Youtube har man gått ut och frågat några marknadsförare om vilka klipp som är deras favoriter. Bland marknadsförarna finner vi bland andra Ebba Kilman från Vizeum. ”Let’s say someone created a list of their favourite YouTube videos of 2018, and compared it with a friend’s.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Stora skillnader mellan könen när det kommer till recensioner på nätet

BrightLocal har undersökt hur amerikanska konsumenter använder recensioner på nätet, och det framkommer bland annat att män och kvinnor har olika inställning och olika erfarenheter. Rapporten visar att både män och kvinnor läser omdömen/recensioner regelbundet, men det är betydligt fler män som uppger att de alltid läser recensioner (37 procent) jämfört med kvinnor (15 procent). För företag som har män som största målgrupp löner det sig alltså att säkra bra recensioner.

Dagensanalys.se - Igår: 18:22

Youtube har korat årets bästa annonser

Youtube har korat årets bästa annonser baserat på antal visningar, tittartid och retention. Här är årets mest framgångsrika annonser att lära sig av! Även mediebyråer har fått hedersomnämnande.

Dagensanalys.se - Igår: 17:32

5 sätt för småföretagare att marknadsföra produkter och tjänster

Många småföretagare marknadsför inte sina produkter och tjänster. Det finns åtminstone två anledningar till det – brist på både kunskap och pengar. Som tur är finns det effektiv kommunikation som inte behöver kosta skjortan – därtill har företagare möjlighet att låna pengar till marknadsföring för att växa ytterligare.

Dagensanalys.se - Igår: 14:54

Redaktionell utvecklingschef ska driva Aller medias digitala offensiv vidare

Aller media inrättar en ny tjänst som ska ansvara för den växande digitaliseringen av företagets varumärken samt organisation och affär. Företaget tillsätter Jens Stenberg, som idag arbetar inom koncernen, som redaktionell utvecklingschef. Aller media har nyligen lanserat sin första digitala prenumerationstjänst, Svensk Dam Plus, och fler kommer under 2019.

Dagensanalys.se - Igår: 14:39

TV4 tar bara betalt för färdigspelade annonser

Från och med årsskiftet införs en leveransgaranti på att reklamfilmerna på TV4 Play ses i sin helhet, utan att det kostar annonsörerna något extra. ”Rimligt och rätt att ta det här steget nu”, säger försäljningsdirektören Malin Häger. Frågor om transparens, mätbarhet, viewability och effekt har blivit allt viktigare för annonsköparna i takt med att den digitala annonsmarknaden utvecklats och mognat.

Dagensanalys.se - Igår: 09:49

Comscore rekryterar ny Global Head of Marketing

Mät- och analysbolaget Comscore behöver växa både på marknader där de redan har kunder och framförallt på marknader där de är relativt okända. Därför har man valt att rekrytera en Global Head of Marketing. Det blir Brittany Slattery som får axla ansvaret att se till att Comscore blir mer känt än vad konkurrenterna Nielsen, Gemius och andra är idag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.