DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 10:07

DI - 18 nov 18 kl. 22:33

Nordkoreafond lockar sparare att investera i återföreningSEOUL. Kan Nordkorea bli en ny tillväxtraket likt Kina eller Vietnam?  Lee Gun-min, som nyligen lanserat en Nordkoreafond, tror att tajmningen för att investera i norr är perfekt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Seoul, Nordkorea, Kina, Vietnam, Gun, Nordkoreafond

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordkoreafond, lockar, sparareatt , investerai , återförening
Dagens PS - 29 nov 17 kl. 11:14

Avanza: Teknikfonder lockar sparare

Plötsligt har intresset för företagsobligationer svalnat.
Det är snabba kast i fondvärlden. Från att ha gått bäst hittills i år tar spararna nu sin hand från och säljer av företagsobligationer.

SvD - 22 feb 15 kl. 10:25

Indienfonder lockar sparare

Indienfonder lockar svenska sparare som aldrig förr. En förhoppning om att förra årets branta uppgång ska fortsätta ligger bakom..

GöteborgsPosten - 06 mar 18 kl. 11:14

Hon vill få småsparare att satsa i lokala startups

Nu kan småsparare investera i västsvenska startups. Men risken är hög.
– Vi räknar med att flera bolag i portföljen kan gå riktigt bra – men det finns också risk att några går i putten, säger Klementina Österberg, vd för GU Ventures och ordförande för Gokap Invest..

Realtid - 30 apr 12 kl. 09:21

Utdelningsfest lockar sparare

"Utdelningssäsongen är här och då brukar spararna få upp ögonen för aktier med hög direktavkastning", säger Jan Dinkelspiel från Nordnet..

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 12 kl. 08:10

Företagsobligationer lockar sparare

Intresset ökar för fonder som investerar i företagsobligationer. Enligt statistik från nätmäklaren Avanza var de fyra mest köpta fonderna i augusti företagsobligationsfonder. Uppgifter till Fondbolagens förening visar på samma mönster.

Opinionen.se - 28 feb 13 kl. 15:42

Sverigefonder lockar sparare

Den svenska börsen har varit en av de bästa i världen under årets första två månader..

SvD - 11 jun 13 kl. 10:57

KF lockar sparare utan garanti

Insättningsgaranti saknas: ?Viktigt att spararen känner till spelreglerna?..

Opinionen.se - 01 sep 13 kl. 12:55

Stark sommarbörs lockar sparare

Det gamla talesättet "köp till sillen och sälj till kräftorna" har stämt bra den här sommaren. Sedan måndagen efter midsommar, då många börjar ta semester, har Stockholmsbörsens OMXS-index stigit med 9,5 procent. ?

TA - 01 sep 13 kl. 12:52

Stark sommarbörs lockar sparare


Det gamla talesättet "köp till sillen och sälj till kräftorna" har stämt bra den här sommaren. Sedan måndagen efter midsommar, då många börjar ta semester, har Stockholmsbörsens OMXS-index stigit med 9,5 procent. - Vi har sett den bästa julibörsen sedan 2009, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza.

Kristianstadsbladet - 01 sep 13 kl. 12:52

Stark sommarbörs lockar sparare


Det gamla talesättet "köp till sillen och sälj till kräftorna" har stämt bra den här sommaren. Sedan måndagen efter midsommar, då många börjar ta semester, har Stockholmsbörsens OMXS-index stigit med 9,5 procent. - Vi har sett den bästa julibörsen sedan 2009, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Analys: Lägre global efterfrågan påverkar tillväxten för Assa Abloy

En vikande global konjunktur talar emot att låskoncernen Assa Abloy kommer att fortsätta leverera positiva tillväxtöverraskningar de kommande två åren. .

DI - 15 minuter sedan

SCB: 16 procent färre byggstarter av lägenheter under 2018

Under det fjärde kvartalet påbörjades byggandet av 13.850 lägenheter, varav 11.450 i flerfamiljshus och 2.

DI - 30 minuter sedan

Kraftig kronförsvagning efter svaga inflationssiffror

Den svenska kronan försvagas ordentligt jämfört med både dollarn och euron efter att den svenska inflationen mätt i KPI landade på 1,9 procent i januari. Klart under analytikernas prognos på 2,2 procent enligt Infront Datas sammanställning. .

DI - 30 minuter sedan

ABB får order värd 391 miljoner

Verkstadsbolaget ABB har fått en order från Indian Railway värd 42 miljoner dollar, motsvarande drygt 391 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Inflationen svagare än väntat i januari

Den svenska inflationen mätt i KPI landade på 1,9 procent, klart under analytikernas förväntningar på 2,2 procent enligt Infront Data. Även KPIF var under förväntan på 2 procent. Analytikerna hade räknat med 2,3 procent och Riksbanken med 2,4 procent..

DI - 45 minuter sedan

Pareto ser ökad risk för kursnedgångar i verkstadssektorn

En global inbromsning i tillverkningssektorn kan väntas och det innebär att risken för kursnedgångar i verkstadssektorn har ökat efter den positiva kursutvecklingen i januari..

DI - 45 minuter sedan

Utdelningsexpertens köptips: Här är de bästa högutdelarna på kort och lång sikt

Oavsett sparprofil och tidshorisont finns det attraktiva högutdelare att stoppa i portföljen, enligt Marcus Hernhag, utdelningsexpert och författare.  För Di pekar han ut sina favoriter, liksom en klassisk utdelningsaktie man nu ska dumpa, och berättar även hur du ska placera för att kunna leva på utdelningar som pensionär..

DI - 45 minuter sedan

Bahnhof höjer utdelningen efter starkt fjärde kvartal

Bredbandsoperatören Bahnhof höjer både intäkter och resultat i det fjärde kvartalet. Nu föreslår styrelsen också en utdelningshöjning..

DI - 45 minuter sedan

ChromoGenics får order från Humlegården Fastigheter på 7 MSEK

ChromoGenics har erhållit en order avseende ConverLight Static till ett värde av 7 miljoner kronor. Leverans beräknas starta mars 2019 med färdigställande under tredje kvartalet 2019..

DI - 1 timme sedan

Livihop ökar förlusten i fjärde kvartalet

Livihop, verksamt inom personlig assistans, redovisade en omsättning för det fjärde kvartalet på 112 miljoner kronor (79), motsvarande en tillväxt på 42 procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.