Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 17 February, 10:49

Cornucopia - 18 nov 18 kl. 19:40

Söndagsenkät: Hur värms din bostad upp?Det drar ihop sig till uppvärmningssäsongen, och som söndagsenkät denna vecka kan man lämpligen fråga hur din bostad värms upp. Svara på enkäten nedan.
Läs mer på Cornucopia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SöndagsenkätHur , värmsdin , bostadupp
Cornucopia - 12 aug 18 kl. 19:22

Söndagsenkät: Hur mycket har din bostad fallit i pris sedan toppen?

Dags för en söndagsenkät. Hur mycket bedömer du (eller värderingar som Booli) att din bostad fallit sedan toppen? För min del är det 8% om man ska tro Booli.

Cornucopia - 18 mar 18 kl. 18:11

Söndagsenkät: Renovera - själv eller ta in hjälp?

Dags för en liten söndagsenkät. När ni renoverar bostaden, gör ni det själva eller lägger ni ut?Lite mer omfattande renovering av enstegstätade fasader i Kungsbacka.

Cornucopia - 29 jul 18 kl. 19:11

Söndagsenkät: Hur hög belåningsgrad har du på din bostad?

Dags för en söndagsenkät igen. Kanske en koll på läsarnas belåningsgrad på bostaden, vilket kan indikera hur många som blir inlåsta i bostaden om priset faller.Lite bostäder på Gottskär, Onsalahalvön, Kungsbacka.

Cornucopia - 11 feb 18 kl. 16:58

Hur värmer du upp din bostad?

Som söndagsenkät kan det vara intressant att titta på hur ni värmer era bostäder. Det handlar förstås mestadels om villaägare, då det hela kanske är mindre intressant eller rent av okänt som lägenhetsboende.
En hög med sk fastbränsle, ungefär 10 000 kWh nettovärme.

Cornucopia - 26 jul 15 kl. 18:44

Söndagssvar: Vad har du för investeringar?

Dags för en söndagsenkät igen. Denna gången är frågan vad du har för investeringar.

Din egen bostad räknas inte som en investering, utan som konsumtion, och finns inte med som alternativ.

Cornucopia - 20 nov 16 kl. 18:14

Vad har du för löptider på dina bostadslån?

Dags för en liten söndagsenkät om vad för bostadslån du har på din bostad. Eftersom man kan ha en kombination av löptider, så är nedanstående enkät en flervalsfråga. Beskriv gärna ditt eller ert upplägg och varför ni valt de löptiderna ni gjort..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 18 timmar sedan

Förbättringspunkter på Tesla Model S

Även om Tesla Model S är en fantastisk bil, nästan perfekt, så kan jag glädja hatarna med att det finns några förbättringspunkter på främst inredningen. Dessa och några till går jag igenom nedan. Notera dock att de allra flesta av dessa punkter är åtgärdade på Model 3, och några på Model X.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Efter nationell peak oil - Danmark inte längre en nettoexportör av olja

Danmark upplevde sin nationella peak oil 2005. Sedan 2016 är landet inte längre en nettoexportör av olja, och konsumerar mer olja än man exporterar.
Dansk oljeproduktion, konsumtion och nettoexport 1980 - 2017.

Cornucopia - Igår: 08:43

Hälsningar från Uhuru Peak 5895 möh

De senaste dagarna har jag varit på semester och detta mobilskrivna blogginlägg är det enda ej tidigare skrivna. Så kommer det förbli till nästa vecka. Därav inga inlägg kopplade till aktuella händelser.

Cornucopia - Igår: 15:56

Fredagsmys: Beskrivning av min nästa roman Fallet - och releasedatum

Dags för lite härligt fredagsmys, denna gång litterärt. Nu finns beskrivningen av min nästa roman Fallet ute tillsammans med releasedatum. Se nedan.

Cornucopia - I förrgår: 10:17

Pension som egen företagare - bättre vänta på grund av lagändringar?

Som egen företagare har man stora möjligheter att styra sin tjänstepension, som fortfarande till skillnad mot privat pensionssparande är mestadels avdragsgillt. Men frågan är om man ska gå i fällan och låsa in pengar i pension, när pensionerna kan särbehandlas i framtida lagstiftning?Förstoringsglas, tack.

Cornucopia - I förrgår: 16:16

Deltar i panel på Digitaldagarna i Östersönd torsdag 21:e februari

Onsdag - torsdag den 20 - 21:a februari hålls Digitaldagarna på Storsjöteatern i Östersund. Jag deltar i en paneldiskussion på torsdagen 11:00 - 12:00.Jag har inga foton från Östersund i min bildbank, så insert generic bild på snölandskap på hög höjd.

Cornucopia - I förrgår: 13:13

Internet drar 10% av världens elanvändning - och andelen stiger

Cirka 10% av världens elkonsumtion äts upp av Internet visar en forskningsrapport från KTH. Siffran är också stigande från 8% 2012, dvs Internet äter upp allt mer elkraft.
Kolkraft.

Cornucopia - 14 feb 19 kl. 10:11

Kort återhämtning i norsk oljeproduktion - faller igen

Norges oljeproduktion har de senaste åren följt samma utveckling som för Nordsjögrannen Storbritannien. Massiva investeringar kunde tillfälligt under några få år vända den fallande produktionen, men 2017 föll den återigen.Norges oljeproduktion, konsumtion och nettoexport 1980 - 2017.

Cornucopia - 13 feb 19 kl. 18:54

Repris: Ett hälsosamt, lycklig och långt liv

Dags för ett reprisinlägg om Blue Zones, vilket jag själv försökt leva efter utifrån egna möjligheter sedan jag skrev det ursprungliga inlägget 2012. Jag har åtminstone åldrats med viss värdighet sedan dess. Och tar trappan istället för hissen eller rulltrappan om man ska vara banal.

Cornucopia - 13 feb 19 kl. 13:45

Tesla Model S och X har lägst värdeminskning i segmentet

Amerikanska Autolist har kollat på värdeminskningen för bilar i premiumsegmentet, och konstaterar att Tesla Model S och Model X har lägst värdeminskning efter 8000 mil. Störst värdeminskning har brittiska Jaguar.
Lägst värdeminskning, 23% efter 8000 mil.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.