DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 19:55

DI - 18 nov 18 kl. 16:30

Blås av kulturkrigetOppositionsledaren är stark i Sverige. Näst efter stats- och finansministern kan den posten vara den mäktigaste, om man sköter korten rätt. Han eller hon står i Aktuellt och skäller på regeringen och visar på ett bättre alternativ. Oppositionsledaren sätter ofta tidsandan. Olof Palme vara statsminister några år i början av 1970-talet, gick sedan i opposition men lyckades färga hela decenniet rött..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Aktuellt, Palme

Dela artikeln

1395 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blåsav , kulturkriget
Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 06:30

En vinnare i kulturkriget

Förra tisdagen släpptes spelet "Call of Duty: Modern Warfare 3" (bilden) i USA och Storbritannien. B?
Förra tisdagen släpptes spelet ?

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 12 kl. 11:27

Maten har hamnat mitt i kulturkriget

Burritos från Chipotle. Grillade ostsmörgåsar från Wafle House. Burgare från In-N-Out.

Aftonbladet - 06 mar 14 kl. 16:57

Kulturkriget på Krim

Martin Aagård rapporterar från den multietniska halvön där folket nu slåss om sin historia.

Sydsvenskan - 30 dec 11 kl. 06:30

En rutten röra

Svante Nordin (bilden) ser ut som greve Dracula på bilden i DN:s kulturdel (29.12) men skrattet fast?
Svante Nordin (bilden) ser ut som greve Dracula på bilden i DN:s kulturdel (29.

DN - 08 jul 12 kl. 08:26

Antiabortrörelsens nya ansikte

Nu stängs den sista abortkliniken i Mississippi. Och samtidigt som USA leds av en liberal president är hotet mot den fria och tillgängliga aborten det största på 40 år. Kristina Lindqvist betraktar fronterna i det amerikanska kulturkriget..

Sydsvenskan - 09 jan 13 kl. 06:30

Islam på svenska

I Sverige har politiker försökt uppfinna en sorts moderat folkhemsislam anpassad för det svenska samhället. Det visar en doktorsavhandling från Lunds universitet. Kontrasten till kulturkriget om muslimerna i Danmark är slående, skriver Lars Trier Mogensen..

Sydsvenskan - 02 maj 13 kl. 06:30

Anissprit eller yoghurt?

Det är en tid av ödesfrågor i Turkiet. Den kurdiska separatistgruppen PKK presenterade förra veckan en plan för tillbakadragande av väpnade medlemmar från Turkiets gränser. En annan avgörande fråga är om regeringen kommer att lyckas driva igenom en ny konstitution och införa ett nytt presidentsystem, där presidenten väljs av folket och får utökad makt.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Bankerna som är bäst på avkastning

Två av de svenska storbankerna toppar listan över lönsamhet, medan en tredje tar brons i direktavkastning. Di har synat Europas banksektor – och Norden sticker ut. .

DI - 10 minuter sedan

Finska finansinspektionen lämnar Nordeagranskning till polisen

Den finska finansinspektionen har lämnat över sin granskning av anklagelserna som kopplar Nordea till penningtvättsskandalen i Danske Bank till den finska polisen. Det rapporterar Bloomberg på tisdagen..

DI - 2 timmar sedan

Norwegians emission godkänd av stämma

Det förlusttyngda norska lågprisflygbolaget Norwegian Air Shuttles ägare har godkänt styrelsens förslag om en garanterad nyemission på tre miljarder norska kronor, enligt styrelseordförande Bjørn Kise..

DI - 15 minuter sedan

Barack Obama till Stockholm i sommar – ska tala på Brilliant Minds

Den före detta amerikanske presidenten Barack Obama kommer till framtids- och techkonferensen Brilliant Minds i Stockholm i sommar..

DI - 30 minuter sedan

Anders Sundström: Regeringen hotar gruvnäringen

DEBATT. I januariöverenskommelsen mellan regeringen och stödpartierna ingår en grön skatteväxling på 15 miljarder. Den slår oproportionerligt hårt mot norra Sverige, där både exportnäringen och jobb i glesbygd hotas, skriver Anders Sundström, ordförande i gruvbolaget Kaunis Iron och tidigare näringsminister (S), med flera..

DI - 30 minuter sedan

Paradox Age of wonders: Planetfall släpps i augusti

Age of Wonders: Planetfall, som utvecklas av holländska Triumph Studios som Paradox köpte 2017, kommer att lanseras den 6 augusti. .

DI - 1 timme sedan

Sverige bör markera hårdare mot Kina

LEDARE. Kinas diplomatiska agerande i förhållande till Sverige blir allt mindre diplomatiskt..

DI - 1 timme sedan

S och C i storbråk om skatterna: Vi kommer stoppa ändrade 3:12-regler

I en intervju med Di på tisdagen gjorde finansminister Magdalena Andersson (S) klart att hon vill se nya skattehöjningar under kommande år för att väga upp de stora skattesänkningar som man enats om i januariöverenskommelsen, som främst gynnar höginkomsttagare.  Den socialdemokratiska finansministern avfärdade också påståendet från Annie Lööf att syftet med den stora skattereform som utlovats skulle vara att sänka skattetrycket och hon flaggar istället för att flera skatter kan komma att höjas..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: HSBC-rapport tyngde banksektorn

Europabörserna handlades nedåt på tisdagen med finans som den sektor som tog mest stryk..

DI - 1 timme sedan

WSJ: Tyskland lutar åt att tillåta Huawei delta i 5G-utbyggnad

Tyska myndigheter överväger att låta kinesiska Huawei delta i arbetet med att bygga ny 5G-infrastruktur i landet. Tyskland skulle i så fall trotsa amerikanska påbud om att stoppa nätverksjätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.