DI > Ekonomi

Saturday, 15 December, 21:37

DI - 18 nov 18 kl. 16:30

Blås av kulturkrigetOppositionsledaren är stark i Sverige. Näst efter stats- och finansministern kan den posten vara den mäktigaste, om man sköter korten rätt. Han eller hon står i Aktuellt och skäller på regeringen och visar på ett bättre alternativ. Oppositionsledaren sätter ofta tidsandan. Olof Palme vara statsminister några år i början av 1970-talet, gick sedan i opposition men lyckades färga hela decenniet rött..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Aktuellt, Palme

Dela artikeln

1396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blåsav , kulturkriget
Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 06:30

En vinnare i kulturkriget

Förra tisdagen släpptes spelet "Call of Duty: Modern Warfare 3" (bilden) i USA och Storbritannien. B?
Förra tisdagen släpptes spelet ?

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 12 kl. 11:27

Maten har hamnat mitt i kulturkriget

Burritos från Chipotle. Grillade ostsmörgåsar från Wafle House. Burgare från In-N-Out.

Aftonbladet - 06 mar 14 kl. 16:57

Kulturkriget på Krim

Martin Aagård rapporterar från den multietniska halvön där folket nu slåss om sin historia.

Sydsvenskan - 30 dec 11 kl. 06:30

En rutten röra

Svante Nordin (bilden) ser ut som greve Dracula på bilden i DN:s kulturdel (29.12) men skrattet fast?
Svante Nordin (bilden) ser ut som greve Dracula på bilden i DN:s kulturdel (29.

DN - 08 jul 12 kl. 08:26

Antiabortrörelsens nya ansikte

Nu stängs den sista abortkliniken i Mississippi. Och samtidigt som USA leds av en liberal president är hotet mot den fria och tillgängliga aborten det största på 40 år. Kristina Lindqvist betraktar fronterna i det amerikanska kulturkriget..

Sydsvenskan - 09 jan 13 kl. 06:30

Islam på svenska

I Sverige har politiker försökt uppfinna en sorts moderat folkhemsislam anpassad för det svenska samhället. Det visar en doktorsavhandling från Lunds universitet. Kontrasten till kulturkriget om muslimerna i Danmark är slående, skriver Lars Trier Mogensen..

Sydsvenskan - 02 maj 13 kl. 06:30

Anissprit eller yoghurt?

Det är en tid av ödesfrågor i Turkiet. Den kurdiska separatistgruppen PKK presenterade förra veckan en plan för tillbakadragande av väpnade medlemmar från Turkiets gränser. En annan avgörande fråga är om regeringen kommer att lyckas driva igenom en ny konstitution och införa ett nytt presidentsystem, där presidenten väljs av folket och får utökad makt.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Audis korsning klarar klumptestet

Det här är en biltyp, lyxcoupé och suv på samma gång, som är svår att få ihop designmässigt. Stora suvar som slimmas ser ofta mest klumpiga ut. Men med Q8 har Audi lyckats ovanligt bra och modellen har fina proportioner trots sin storlek..

DI - 15 minuter sedan

EU ber Turkiet avstå invasion i Syrien

EU:s utrikeschef Federica Mogherini vädjar till Turkiet att inte inleda en militärinsats i områden i nordöstra Syrien som den kurdisk-arabiska alliansen SDF kontrollerar. Även USA har varnat för en intervention..

DI - 1 timme sedan

Soldater krävde högre lön – fängslas i 14 år

En domstol i Etiopien har dömt 66 soldater till fängelse efter en protest i huvudstaden Addis Abeba i oktober, rapporterar statliga medier. Fängelsestraffens längd varierar från fem till fjorton år..

DI - 1 timme sedan

Bedragarnas julafton på nätet – se upp

Skor, kläder och leksaker är några av de vanligaste produkterna som piratkopieras. När förfalskningarna blir alltmer förfinade och näthandeln ökar finns många fallgropar att se upp för. ”Standardregeln är att om det är för bra för att vara sant så är det säkert också det”, säger Peter Hedin på Patent- och registreringsverket (PRV)..

DI - 1 timme sedan

Franska regeringen: 66.000 deltog i protesterna

Inrikesdepartementet ändrar nu antalet deltagare i protesterna under dagen till cirka 66 000, rapporterar AFP..

DI - 1 timme sedan

Svenskan som ger Renault nya linjer

En intensivt blå Renault Laguna fick Agneta Dahlgren att falla för bildesign.  Som en av de svenskar som klättrat högst i den inter­nationella bilvärlden har hon nått toppjobb inom design hos Renault och prisats som föredöme i branschen. Nu formger hon morgondagens eldrivna bilar.

DI - 2 timmar sedan

Mycket färre deltar i protesterna i Frankrike

Proteströrelsen Gula västarna har samlats i centrala Paris och på andra håll i Frankrike för en femte helg av demonstrationer. Men demonstranterna är mycket färre än vid tidigare protester..

DI - 2 timmar sedan

Danskt tunnelbygge i nytt blåsväder

Efter många förseningar stod hoppet till en byggstart 2019 – men nu ser det ut som att jättebygget från Danmark över Fehmarn Bält till Tyskland kan drabbas av ytterligare förseningar..

DI - 3 timmar sedan

Myskoxar får dela halv miljon i testamente

En kvinna från Halland har testamenterat en del av sina besparingar till myskoxar och fjällrävar i Jämtlands län.  Det är länsstyrelsen och Naturskyddsföreningen i västra Härjedalen som får 270.000 kronor var, skriver SVT Nyheter Jämtland..

DI - 3 timmar sedan

Säpo förhindrade nytt terrordåd i Sverige

Säkerhetspolisen gjorde ett tillslag mot ett uzbekiskt nätverk i våras och förhindrade därmed sannolikt ett nytt terrordåd i Sverige, enligt myndighetschefen Klas Friberg, skriver Svenska Dagbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.