DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 22:22

Liknande nyheter

Taggar: EU-reglerska , stoppa, kinesiska, uppköp
DI - 27 dec 17 kl. 20:00

Många länder tar krafttag mot kinesiska uppköp

Samtidigt som Geely blir största ägare i den svenska industriklenoden AB Volvo förbereder en rad länder begränsningar mot kinesiska uppköp..

SvD - 17 nov 16 kl. 07:15

Kongresspanel i USA vill förbjuda kinesiska uppköp

Statliga kinesiska företag borde förbjudas att köpa upp eller överta kontrollen över amerikanska bolag. Det förslaget skickar en kongresspanel med ansvar för handel och säkerhet till USA:s lagstiftare, skriver Reuters..

DI - 30 mar 17 kl. 21:01

Frida Wallnor: Säg inte nej till kinesiska uppköp

LEDARE. Förra året ökade de kinesiska direktinvesteringarna inom EU med 77 procent till 35 miljarder euro. Motsvarande summa för EU-ländernas investeringar i Kina landade på blygsamma 7,7 miljarder euro, en minskning för andra året i rad..

Affärsvärlden - 17 nov 16 kl. 09:10

Panel vill stoppa kinesiska köp av USA-bolag

Statliga kinesiska bolag som vill köpa upp amerikanska företag kan stöta på patrull i framtiden. Panelen US-China Economic Security Review Commission, som ger rekommendationer till den amerikanska regeringen i frågor om handelsrelationer med Kina, rekommenderar nämligen att USA ska stoppa statligt ägda bolag i Kina från att ta kontroll över amerikanska bolag. Det rapporterar Financial Times på onsdagen..

SR - 19 jan 19 kl. 13:20

Tyskland kan stoppa kinesiska Huawei

Inför utbyggnaden av det nya mobilsystemet 5G överväger också den tyska regeringen att utestänga det kinesiska företaget Huawei. USA, Australien och Nya Zeeland har redan stoppat företaget. Norge och Storbritannien överväger detsamma..

SVT - 28 jan 19 kl. 13:13

Fängslade bokförläggaren Gui Minhais dotter försöker stoppa kinesisk tv i London

Angela Gui, dotter till den i Kina i fängslade svenske bokförläggaren Gui Minhai, försöker nu stoppa kinesiska statstelevisionens miljardinvestering i Storbritannien. Orsaken är de framtvingade falska bekännelser som kinesiska statstelevisionen CCTV genomfört och sänt med Angelas pappa. Angela Gui har, tillsammans med svensken Peter Dahlin, nu begärt att brittiska myndigheter ska dra in CCTV:s sändningstillstånd i Storbritannien..

SvD - 09 sep 12 kl. 10:32

?Uselt av EU stoppa kinesiska solceller?

M-politiker: Tala om att kasta sten i glashus..

DI - 08 sep 18 kl. 20:58

PTS kan inte stoppa kinesiska 5G-leverantörer

Snart auktioneras 5G-licenserna ut i Sverige. Australien har portat Huawei och ZTE, men här får ansvarig myndighet inte göra det. ”Vi har inte möjlighet att ställa den typen av krav”, säger Karoline Boström på Post- och telestyrelsen..

DI - 22 aug 17 kl. 09:54

Stora EU-länder vill få stoppa utländska uppköp

Italien, Frankrike och Tyskland har bett EU-kommissionen att förstärka befintliga regler som låter EU-stater blockera utländska uppköp av europeiska företag, rapporterar Reuters med hänvisning till de italienska tidningarna Il Sole 24 Ore och La Stampa..

YA - 20 nov 17 kl. 23:05

USA stämmer AT&T för att stoppa uppköp

USA:s justitiedepartement tänker stämma teleoperatören AT&T för att stoppa uppköpet av mediejätten Time Warner, rapporterar Reuters med hänvisning till informerade källor. AT&T säger att bolaget är övertygat om att domstolarna kommer att avslå regeringens försök att stoppa affären.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Företagare sågar familjeveckan – ”ett hån”

En förkrossande majoritet av småföretagarna vill skrota regeringens omdiskuterade familjevecka. Få som driver eget kan utnyttja extradagarna – ändå måste de betala för kalaset, säger Erik Ageberg, näringspolitisk expert på Företagarna:   ”Familjeveckan är ett hån mot Sveriges företagare.”.

DI - 15 minuter sedan

Mer än var fjärde europé röstar populistiskt

Mer än var fjärde väljare i Europa, 26,8 procent, valde ett populistiskt parti senast de röstade i ett nationellt val. Effekterna kan bli stora efter EU-valet i frågor som handel, migration - och följsamheten gentemot Vladimir Putin..

DI - 30 minuter sedan

Juncker: Går inte att utesluta att britterna får rösta i EU-valet

Möjligheten att brexit skjuts fram över sommaren och att britterna därmed kan rösta i EU-parlamentsvalet vore ironiskt – men går inte att utesluta, säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till Stuttgarter Zeitung enligt  Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Enorm skillnad mellan bästa och sämsta indexfonderna

Det skiljer enormt mycket i avkastning mellan den bästa och sämsta passivt förvaltade Sverigefonden de senaste fem åren – hela 20 procentenheter. Di hjälper dig att välja rätt..

DI - 1 timme sedan

Kjos och Kise kan minska innehavet i Norwegian med 10 procent

Om emissionen och försäljningen av teckningsrätter i Norwegian utlöper som meddelats innebär det att HBK Holdings ägarandel i flygbolaget sjunker från knappt 25 till strax under 15 procent, rapporterar E24..

DI - 1 timme sedan

Garos vd Carl-Johan Dalin får sparken

Styrelsen i Garo har beslutat att avsluta Carl-Johan Dalins anställning som verkställande direktör. Patrik Andersson, för närvarande försäljnings- och marknadsdirektör, tar tillsvidare över rollen som tillförordnad vd, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

RÅ ska granska avlyssningsbeslut mot jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin

Det var i oktober i fjol som Hedin tillsammans med flera andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning efter en längre tids spaning och telefonavlyssning. Karl Hedin satt häktad i 31 dagar, och strax efter nyår kom nyheten att huvudvittnet i jakthärvan inte längre vill medverka i utredningen..

DI - 1 timme sedan

Flera stjärnor föll ur Michelinguiden

Restaurang Gastrologik på Östermalm i Stockholm belönas med två stjärnor i årets upplaga av Guide Michelin.  Noma i Köpenhamn och Koks på Färöarna fick också två stjärnor..

DI - 2 timmar sedan

Magdalena Andersson: Vi ska inte sänka skattetrycket

Socialdemokraterna tvingades till svåra eftergifter för att behålla makten och ska nu driva igenom stora skattesänkningar.  Samtidigt vill finansminister Magdalena Andersson väga upp med andra reformer för att minska de ekonomiska klyftorna. En ny stor skattereform kommer även innehålla skattehöjningar, enligt finansministern..

DI - 2 timmar sedan

Ahlsell ansöker om avnotering från Nasdaq

Industridistributören Ahlsell, som är under uppköp av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, har på begäran av CVC beslutat att ansöka om avnotering av Ahlsells aktier från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel kommer att meddelas snarast efter att bolaget erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.