SVT > Ekonomi

Tuesday, 18 December, 21:09

SVT - 18 nov 18 kl. 07:29

Sverige kan ha förlorat miljarder i kontroversiella skatteuppläggSVT Nyheter kan nu visa att Sverige kan ha utsatts för skatteförluster i miljardklassen genom omstridda skatteupplägg. Affärerna har gjorts enligt samma mönster som de skatteupplägg som avslöjades av en stor internationell granskning i oktober och där många stora europeiska banker pekades ut för att ha medverkat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter, Sverige

Dela artikeln

1133 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigekan ha , förlorat, miljarderi , kontroversiella, skatteupplägg
VA - 14 aug 17 kl. 10:51

Nordkorea är nu skyldiga Sverige 2,7 miljarder – och har fortfarande inte betalat för 1 000 Volvos

Nordkorea håller inte bara på med vapenskrämmel, de är också skyldiga Sverige över 2 miljarder. .

Expressen - 18 nov 18 kl. 08:32

Sverige kan ha förlorat miljarder i skatteplundring

Sverige kan ha förlorat miljardbelopp till följd av kontroversiella skatteupplägg.Under en elvaårsperiod betalade svenska staten ut 14,3 miljarder kronor i så kallad kupongskatt.Sannolikt grundar sig en stor del av utbetalningarna i skentransaktioner, rapporterar SVT Nyheter..

HBL - 25 sep 13 kl. 12:36

Sverige tjänade miljarder på Nordea

Regeringen i Sverige slutförde på onsdagen försäljningen av sina återstående aktier i Nordea för 76 kronor per aktie.Försäljningen gav totalt 21,6 miljarder kronor, det vill säga cirka 2,5 miljarder euro, enligt ett pressmeddelande från finansdepartementet. ?

DI - 26 nov 17 kl. 17:00

Sverige nobbade flera miljarder billigare luftvärn

Di kan avslöja att Sverige har fått prisuppgifter på franska luftvärnssystem som är markant lägre än de 10–12 miljarder kronor som regeringen vill spendera på en mindre delanskaffning av Patriot. Frankrikes paketpris på 8,5 miljarder kronor täcker försvarets totala behov..

SR - 23 mar 11 kl. 07:26

Kadaffi äger tillgångar i Sverige för tio miljarder

Den libyske diktatorn Muammar Kadaffi äger tillgånger på över 10 miljarder kronor i Sverige, det skriver Dagens nyheter i dag. Sedan den 10 mars ska alla tillgångar som den nuvarande libyska regimen har i Sverige frysas, enligt ett EU-beslut som bygger på FN:s resolution..

DN - 28 maj 12 kl. 15:32

Sverige vill säkra miljarder från Kina

Kinas vill satsa nio miljarder i Sverige. Men den svenska regeringen är överrumplad. Nu har näringsminister Annie Lööf rest till Kina för att försöka räta ut frågetecknen..

DI - 23 jul 15 kl. 08:04

Sverige sparar 25 miljarder på oljan

Oljepriset har fallit med cirka 10 procent sedan avtalet med Iran undertecknades. Oljerean innebär att Sverige sparar cirka 25 miljarder kronor per år, rapporterar Sveriges Radio..

DN - 26 okt 17 kl. 15:52

Sverige satsar fyra miljarder på FN:s hållbarhetsmål – utomlands

Svenska biståndsländers möjligheter att nå FN:s 17 utvecklingsmål i Agenda 2030 ska stärkas. Med en satsning på 4,1 miljarder kronor över fem års tid får Sida och Svenska Institutet i uppdrag av regeringen att ta fram en ny strategi för kapacitetsutveckling i dessa länder. Samtidigt dröjer regeringens handlingsplan för arbetet med Agenda 2030 i Sverige..

DN - 27 mar 13 kl. 10:05

Sverige har 18 miljarder i madrassen

Män i Göteborg gömmer mest pengar i madrassen, om man ska tro statistiken. Totalt förvarar svenskarna kontanter till ett värde av 18 miljarder kronor hemma..

VA - 22 maj 17 kl. 15:24

Nordea: Sverige förlorar miljarder om vi flyttar

Finansministern tror inte Sverige kommer förlora något på Nordeas flytt - men banken har en annan syn på saken. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 21 timmar sedan

JO granskar finansinspektionen efter ändringar i utlämnade handlingar

JO inleder en granskning av Finansinspektionen sedan myndigheten raderat delar i dokument. – Detta är uppseendeväckande uppgifter, säger Elisabeth Rynning (JO) till Svenska Dagbladet..

SVT - 14 dec 18 kl. 17:29

Facebook-bugg gjorde det möjligt för appar att ta del av opublicerade bilder

En bugg på sociala medier-jätten Facebook ska under tolv dagar i september gjort att vissa appar kopplade till plattformen kunnat se bilder som inte ens har publicerats. Buggen kan, enligt ett pressmeddelande, ha påverkat nära sju miljoner användare..

SVT - 10 dec 18 kl. 04:16

Bankerna återvinner förtroende bland kunderna

Nischaktörer inom lån och sparande har under de senare åren varit bättre än storbankerna på att vinna kundernas förtroende. Men Svenskt kvalitetsindex (SKI) mätning visar att de traditionella storbankerna i år stärkt sin position, bland annat genom att erbjuda personlig service..

SVT - 09 dec 18 kl. 11:50

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris stiger

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris har stigit på bred front det senaste året – trots att priserna på bostadsrätter gått ner generellt. Vissa mäklare har en större budpremie än andra, visar statistik som TT sammanställt. – Kan vara ett sätt att locka köpare, säger en bostadsforskare..

SVT - 08 dec 18 kl. 05:39

Därför är väldens börser så känsliga just nu

Torsdagen blev den sämsta hittills i år på Stockholmsbörsen. Men raset var ännu kraftigare på de ledande Europabörserna. SVT:s ekonomireporter Peter Rawet reder ut vad som händer med ekonomin i stort just nu – börsen, räntan och bopriserna..

SVT - 05 dec 18 kl. 15:44

Bostadspriserna föll i november

Bostadspriserna sjönk under november, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik. För hela landet blev fallet en procent för villor och bostadsrätter..

SVT - 05 dec 18 kl. 09:11

Telia Company säljer sitt nät i Uzbekistan

Telia Company avyttrar sitt innehav i Ucell (FE Coscom LLC) till den uzbekiska statens myndighet för stöd till privatägda företag och utveckling av konkurrenssituation, skriver man i ett pressmeddelande..

SVT - 04 dec 18 kl. 22:18

Kursras på Wall street – oro för recession

USA-börserna backade kraftigt på tisdagen sedan oron ökat för ränteutvecklingen på obligationsmarknaden, samtidigt som det är osäkert vad det till synes mildrade tonläget mellan USA och Kina egentligen är värt..

SVT - 04 dec 18 kl. 08:57

Högre SAS-vinst än väntat

SAS lyfter oväntat högt. -I det övre intervallet av vår prognos, säger en nöjd flygbolagschef, Rickard Gustafson, efter att delårsresultatet presenterats..

SVT - 04 dec 18 kl. 05:27

Därför behöver du bry dig om tjänstepensionen

Har du också tänkt dig sätta dig in i tjänstepensionen men tänkt ”jag tar det senare”? Då är du inte ensam. Men utan att ha en bild över tjänstepensionen är det svårt att veta hur mycket man bör spara privat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.