SVT > Ekonomi

Monday, 18 February, 22:29

SVT - 18 nov 18 kl. 07:29

Sverige kan ha förlorat miljarder i kontroversiella skatteuppläggSVT Nyheter kan nu visa att Sverige kan ha utsatts för skatteförluster i miljardklassen genom omstridda skatteupplägg. Affärerna har gjorts enligt samma mönster som de skatteupplägg som avslöjades av en stor internationell granskning i oktober och där många stora europeiska banker pekades ut för att ha medverkat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter, Sverige

Dela artikeln

1133 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigekan ha , förlorat, miljarderi , kontroversiella, skatteupplägg
VA - 14 aug 17 kl. 10:51

Nordkorea är nu skyldiga Sverige 2,7 miljarder – och har fortfarande inte betalat för 1 000 Volvos

Nordkorea håller inte bara på med vapenskrämmel, de är också skyldiga Sverige över 2 miljarder. .

Expressen - 18 nov 18 kl. 08:32

Sverige kan ha förlorat miljarder i skatteplundring

Sverige kan ha förlorat miljardbelopp till följd av kontroversiella skatteupplägg.Under en elvaårsperiod betalade svenska staten ut 14,3 miljarder kronor i så kallad kupongskatt.Sannolikt grundar sig en stor del av utbetalningarna i skentransaktioner, rapporterar SVT Nyheter..

HBL - 25 sep 13 kl. 12:36

Sverige tjänade miljarder på Nordea

Regeringen i Sverige slutförde på onsdagen försäljningen av sina återstående aktier i Nordea för 76 kronor per aktie.Försäljningen gav totalt 21,6 miljarder kronor, det vill säga cirka 2,5 miljarder euro, enligt ett pressmeddelande från finansdepartementet. ?

DI - 26 nov 17 kl. 17:00

Sverige nobbade flera miljarder billigare luftvärn

Di kan avslöja att Sverige har fått prisuppgifter på franska luftvärnssystem som är markant lägre än de 10–12 miljarder kronor som regeringen vill spendera på en mindre delanskaffning av Patriot. Frankrikes paketpris på 8,5 miljarder kronor täcker försvarets totala behov..

SR - 23 mar 11 kl. 07:26

Kadaffi äger tillgångar i Sverige för tio miljarder

Den libyske diktatorn Muammar Kadaffi äger tillgånger på över 10 miljarder kronor i Sverige, det skriver Dagens nyheter i dag. Sedan den 10 mars ska alla tillgångar som den nuvarande libyska regimen har i Sverige frysas, enligt ett EU-beslut som bygger på FN:s resolution..

DN - 28 maj 12 kl. 15:32

Sverige vill säkra miljarder från Kina

Kinas vill satsa nio miljarder i Sverige. Men den svenska regeringen är överrumplad. Nu har näringsminister Annie Lööf rest till Kina för att försöka räta ut frågetecknen..

DI - 23 jul 15 kl. 08:04

Sverige sparar 25 miljarder på oljan

Oljepriset har fallit med cirka 10 procent sedan avtalet med Iran undertecknades. Oljerean innebär att Sverige sparar cirka 25 miljarder kronor per år, rapporterar Sveriges Radio..

DN - 26 okt 17 kl. 15:52

Sverige satsar fyra miljarder på FN:s hållbarhetsmål – utomlands

Svenska biståndsländers möjligheter att nå FN:s 17 utvecklingsmål i Agenda 2030 ska stärkas. Med en satsning på 4,1 miljarder kronor över fem års tid får Sida och Svenska Institutet i uppdrag av regeringen att ta fram en ny strategi för kapacitetsutveckling i dessa länder. Samtidigt dröjer regeringens handlingsplan för arbetet med Agenda 2030 i Sverige..

DN - 27 mar 13 kl. 10:05

Sverige har 18 miljarder i madrassen

Män i Göteborg gömmer mest pengar i madrassen, om man ska tro statistiken. Totalt förvarar svenskarna kontanter till ett värde av 18 miljarder kronor hemma..

VA - 22 maj 17 kl. 15:24

Nordea: Sverige förlorar miljarder om vi flyttar

Finansministern tror inte Sverige kommer förlora något på Nordeas flytt - men banken har en annan syn på saken. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 13 timmar sedan

Ann Linde om amerikanska biltullar: ”Skulle slå väldigt hårt mot Sverige”

Donald Trump har nu 90 dagar på sig att besluta om USA ska införa tullar mot europeiska personbilar. Utrikeshandelsminister Ann Linde (S) tror att det finns en stor risk att tullarna införs. – Det skulle slå väldigt hårt mot just Sverige, säger hon i Morgonstudion..

SVT - Igår: 23:25

Flygbolag i konkurs – alla avgångar inställda

Flygbolaget BMI har gått i konkurs. Under lördagen meddelade bolaget att alla avgångar ställs in. BMI flög bland annat sträckan Karlstad-Jönköping-Frankfurt..

SVT - 15 feb 19 kl. 20:55

Telias fiasko kostsamt för svenska skattebetalare

SVT kan i dag avslöja hur mycket Telias misslyckade satsningar i den region som företaget kallar Eurasien kostade. Enligt Telias egna beräkningar har man förlorat 21 miljarder kronor. En stor del av dessa pengar står svenska skattebetalare för genom statens stora ägande i Telia..

SVT - 13 feb 19 kl. 19:27

Toppchefer i Lundin Petroleum misstänks för brott

Oljebolaget Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter har delgivits misstanke om anstiftan till övergrepp i rättssak, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 12 feb 19 kl. 21:07

”Snart kanske vi kan ta betalt med ett fingeravtryck”

Allt fler butiker väljer att inte ta kontanter, Anneli Gullström, Affärsutvecklingschef valde att ta det ett steg längre och i hennes butik betalas det genom en app. Som kund kan du stå var som helst i butiken och swisha din betalning..

SVT - 08 feb 19 kl. 09:18

Medborgarlön gav inte önskvärd effekt

Det finländska försöket med medborgarlön föll inte ut till belåtenhet, åtminstone inte enligt myndigheternas syfte, enligt den första studien av experimentet som avslutades vid årsskiftet..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:53

Björn Wahlroos slutar som ordförande för Nordea

Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos slutar. Inför vårens bolagsstämma har han meddelat nomineringsrådet att han lämnar sitt styrelseuppdrag..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:37

Fortfarande avvaktande bostadsmarknad

Sidledes är ett ord som används för att beskriva den svenska bostadsmarknaden just nu. Avvaktande ett annat. Priserna på både villor och bostadsrätter i landet i januari var oförändrade jämfört med samma månad 2018, enligt Svensk Mäklarstatistik..

SVT - 06 feb 19 kl. 13:06

Miljardvinst för svenska musikjätten Spotify

Under fjärde kvartalet redovisar Spotify för första gången i företagets historia en rörelsevinst. Bolagets största inkomstkälla, premiumanvändarna, ökade med 25 miljoner under perioden..

SVT - 05 feb 19 kl. 04:55

Flygbolag går i konkurs – alla avgångar ställs in

Det tyska flygbolaget Germania har lämnat in en konkursansökan. Alla avångar har ställts in under natten och personalen har informerats, skriver de på sin hemsida..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.