Expressen > Nyheter

Monday, 10 December, 02:47

Expressen - 18 nov 18 kl. 07:25

Kvinnliga partiledarna: Så behandlas vi annorlundaKritik för svarta strumpbyxor, frågor om partiledarrollen tappat status och förväntningar på att vara "mjuk".Att vara partiledare är en sak. Men att vara partiledare och kvinna en helt annan, berättar nu kvinnorna från den allra högsta toppen. – Det är mer om hur snäll man är, hur mjuk eller mysig, säger Anna Kinberg Batra, som anger sitt kön som en av anledningarna till att hon föll som oppositionsledare. – Det är kommentarer kring utseende och sätt att föra sig på som är annorlunda, säger Ebba Busch Thor.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Anna Kinberg Batra, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

1277 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnliga, partiledarna, , behandlasvi , annorlunda
YLE - 28 dec 16 kl. 20:49

Dödshjälp delar partiledarna i tre läger - två partier säger klart ja

SFP:s Anna-Maja Henriksson tycker som KD och Sannf - eutanasi borde inte vara lagligt. Gröna och VF förhåller sig positivt. Riksdagen tar emot medborgarinitiativet för aktiv dödshjälp i februari och Yle frågade vad partiledarna personligen tycker om eutanasi.

YLE - 28 dec 16 kl. 20:49

Dödshjälp delar partiledarna i tre läger - två partier säger ja

SFP:s Anna-Maja Henriksson tycker som KD och Sannf - eutanasi borde inte vara lagligt. Gröna och VF förhåller sig positivt. Riksdagen tar emot medborgarinitiativet för aktiv dödshjälp i februari och Yle frågade vad partiledarna personligen tycker om eutanasi.

Nya Wermlands Tidningen - 07 mar 12 kl. 07:30

Uppmärksamma hur kvinnoaktivister behandlas

Egyptiska kvinnoaktivister rapporterar om hur sexuella trakasserier och övergrepp mot kvinnliga demonstranter ökar, skriver Lena Ag..

Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 06:30

(S)kilda världar

Foto: LEIF R JANSSON
Socialdemokratin tycks vara ett tema i höst, med nya böcker och Palmefilm. Författare och kulturskribent Aase Berg har läst två aktuella titlar om Mona och Margot, och tänker på vanlighet, engagemang och förnamn. Speciellt imponerad är hon däremot inte.

BT - 14 sep 12 kl. 09:50

Två nyanser av politik

Alla politiker vill verka normala. De vill framstå som vanliga människor med värderingar som du och jag. Det finns ganska många svenska invånare som känner sig hemma när politiker säger ?

YLE - 20 mar 15 kl. 12:03

”Partiordförandena är som ett kringresande teatersällskap”

Av partiordförandena är det Centerns Juha Sipilä som hittills klarat sig bäst i partiledardebatterna. Det bedömer Claes Andersson, psykolog och före detta minister och ordförande för Vänsterförbundet. Överlag är han ändå skeptisk till debatterna.

YLE - 17 apr 15 kl. 05:05

Inga skrällar i den sista stora valdebatten

Yles stora valdebatt pågick i nästan tre timmar på torsdag kväll men överraskningarna uteblev. Centern klara försprång i opinionsmätningarna återspeglades i debatten och ordförande Juha Sipilä fick få mothugg. Frågorna var många under valdebatten men de konkreta svaren uteblev när partiledarna försökte svara på hur de ska få Finland på fötter, hur skapa arbetsplatser för de över 360 000 finländare som går arbetslösa och om Grekland ska få mera pengar eller inte.

YLE - 11 mar 17 kl. 17:41

Partiernas luddiga vallöften riskerar sänka valdeltagandet

Vallöften och kommunalval är en problematisk kombination. Konkreta vallöften med tydlig lokal förankring skulle öka väljarnas förståelse för vad kommunerna besluter om och få folk att rösta mer. Ändå vågar partierna sällan ge konkreta löften.

YLE - 03 maj 17 kl. 12:04

"Jag skämdes för att min flickvän slog mig" - Svenska Yles läsare berättar om våld i parrelationen

Män som blir slagna av sina kvinnliga partners är fler än vad statistiken visar. Det här är en grupp som man sällan talar om eftersom våldet mot kvinnor ändå är så pass mycket större. Vi vet att 10-20 procent av de grova våldsbrotten begås av kvinnor, och man tror att mörkertalet kan vara stort.

Supermiljöbloggen - 13 maj 17 kl. 15:30

”Klimatet struket från morgondagens Agenda – men isen smälter ändå”

"Trots att larmen motiverar hårdare granskning än någonsin slipper partiledarna ställas till svars för sin klimatpolitik i morgondagens Agendadebatt", skriver Beatrice Rindevall i en SMB-ledare. I veckan kom nyheten att ett isblock stort som Pennsylvania håller på att bryta loss från Antarktis, något som väntas ge en vattenhöjning på tre meter. Samtidigt gick forskare ut och sa att vi närmar oss 1,5 grads uppvärmning snabbare än vi trott.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Tre män gripna för stöld i Nyköping

Polisen i Nyköping fick strax efter midnatt larm om att tre män skar sönder kapell till parkerade lastbilar vid Nyköpingsbro för att stjäla föremål ur lasten, skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 1 timme sedan

bin Salmans politiska livlina i Vita huset heter Jared Kushner

I två år har de varit nära vänner. Nu var det dags att rädda kronprinsens huvud genom att ge honom ”goda råd”. Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman – anklagad för att ligga bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi – och Trumps svärson Jared Kushner har haft tät kontakt via telefonsamtal och sms-meddelanden – även efter mordet på Khashoggi, avslöjas av tidningen The New York Times.

Expressen - 2 timmar sedan

Khashoggis sista ord: ”Jag kan inte andas”

– Jag kan inte andas.Så löd journalisten Jamal Khashoggis sista ord innan han dödades inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul den 2 oktober.Det framgår av en transkribering av en ljudupptagning av journalistens sista ögonblick i livet, som CNN tagit del av.

Expressen - 2 timmar sedan

Malin, 47, trodde att hon skulle dö i cancer

För drygt tre år sedan trodde Malin Hagman, 47, att hon skulle dö.Nu är hon fri från hudcancern – och fick på söndagen tacka Nobelpristagarna som kom på den nya behandlingen.– Jag sa: ”Thank you for saving my life”, berättar Malin..

Expressen - 3 timmar sedan

Stefan Löfvens tuffaste förhandling i karriären

Stefan Löfven har nu sin tuffaste förhandling i karriären. Det här talar för – och mot – att han lyckas vinna Annie Lööfs och Jan Björklunds välsignelse till statsministerposten.  – Rent personkemimässigt kan det bli svårt att hitta varandra, säger Expressens statsvetare Jenny Madestam.

Expressen - 3 timmar sedan

Viltolycka på E22 – två bilar i krock med älg

Vid 22.08 larmades polisen om en viltolycka på E22 i höjd med Mörrum, Karlshamns kommun.Det handlar om två personbilar som ska ha krockat med en älg på platsen..

Expressen - 4 timmar sedan

Trafikstörningar på E65 efter krock

Vid 21.48 larmades polisen om att två personbilar krockat på E65 i höjd med Rydsgård, Skurups kommun.Det råder inledningsvis stopp i östergående riktning på vägen efter olyckan..

Expressen - 4 timmar sedan

Brand i lägenhet – boende evakueras via brandstegar

En lägenhet i ett flerfamiljshus i Skarpnäck söder om Stockholm är övertänd. Boende i huset evakueras just nu med hjälp av brandstegar – då det är farlig gas i trapphuset. – Rökdykare tar sig in i lägenheten för att hitta eventuellt skadade just nu, säger Emil Skoglund på Storstockholms brandsförsvar.

Expressen - 4 timmar sedan

Bodström om rädslan att inte kunna få barn

Thomas Bodström drabbades av cancer i 30-årsåldern, någonting han inte talat öppen om tidigare. I SVT-programmet ”Min sanning” delar han med sig av sina personliga motgångar – och oron.– Jag är konstant orolig för mina fyra barn och min fru och tänker att de kan råka ut för brott och olyckor, säger han i programmet..

Expressen - 5 timmar sedan

JUST NU: Två bilar i lågor – ska ha hörts en smäll

Vid 21.24 larmades räddningstjänst och polis om att det brinner i två personbilar på Hålsjögatan i Malmö.Enligt uppgifter till Kvällsposten ska boende i området ha hört någon form av smäll i samband med branden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.