Expressen > Nyheter

Tuesday, 19 February, 09:31

Expressen - 18 nov 18 kl. 07:25

Kvinnliga partiledarna: Så behandlas vi annorlundaKritik för svarta strumpbyxor, frågor om partiledarrollen tappat status och förväntningar på att vara "mjuk".Att vara partiledare är en sak. Men att vara partiledare och kvinna en helt annan, berättar nu kvinnorna från den allra högsta toppen. – Det är mer om hur snäll man är, hur mjuk eller mysig, säger Anna Kinberg Batra, som anger sitt kön som en av anledningarna till att hon föll som oppositionsledare. – Det är kommentarer kring utseende och sätt att föra sig på som är annorlunda, säger Ebba Busch Thor.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Anna Kinberg Batra, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

1280 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnliga, partiledarna, , behandlasvi , annorlunda
YLE - 28 dec 16 kl. 20:49

Dödshjälp delar partiledarna i tre läger - två partier säger klart ja

SFP:s Anna-Maja Henriksson tycker som KD och Sannf - eutanasi borde inte vara lagligt. Gröna och VF förhåller sig positivt. Riksdagen tar emot medborgarinitiativet för aktiv dödshjälp i februari och Yle frågade vad partiledarna personligen tycker om eutanasi.

YLE - 28 dec 16 kl. 20:49

Dödshjälp delar partiledarna i tre läger - två partier säger ja

SFP:s Anna-Maja Henriksson tycker som KD och Sannf - eutanasi borde inte vara lagligt. Gröna och VF förhåller sig positivt. Riksdagen tar emot medborgarinitiativet för aktiv dödshjälp i februari och Yle frågade vad partiledarna personligen tycker om eutanasi.

Västerbottens Folkblad - 16 jan 19 kl. 08:58

Nilsson: Behandlas annorlunda

Stina Nilsson menar i en intervju att hon behandlas annorlunda än sina manliga längdkollegor. Det är i ett TV-klipp på Aftonbladet som Stina Nilsson berättar om det hon upplever som skillnader mellan manliga och kvinnliga skidåkare. Bland annat upplever hon att hon får andra reaktioner om hon lägger ut en bild i sociala medier där […].

Nya Wermlands Tidningen - 07 mar 12 kl. 07:30

Uppmärksamma hur kvinnoaktivister behandlas

Egyptiska kvinnoaktivister rapporterar om hur sexuella trakasserier och övergrepp mot kvinnliga demonstranter ökar, skriver Lena Ag..

Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 06:30

(S)kilda världar

Foto: LEIF R JANSSON
Socialdemokratin tycks vara ett tema i höst, med nya böcker och Palmefilm. Författare och kulturskribent Aase Berg har läst två aktuella titlar om Mona och Margot, och tänker på vanlighet, engagemang och förnamn. Speciellt imponerad är hon däremot inte.

BT - 14 sep 12 kl. 09:50

Två nyanser av politik

Alla politiker vill verka normala. De vill framstå som vanliga människor med värderingar som du och jag. Det finns ganska många svenska invånare som känner sig hemma när politiker säger ?

YLE - 20 mar 15 kl. 12:03

”Partiordförandena är som ett kringresande teatersällskap”

Av partiordförandena är det Centerns Juha Sipilä som hittills klarat sig bäst i partiledardebatterna. Det bedömer Claes Andersson, psykolog och före detta minister och ordförande för Vänsterförbundet. Överlag är han ändå skeptisk till debatterna.

YLE - 17 apr 15 kl. 05:05

Inga skrällar i den sista stora valdebatten

Yles stora valdebatt pågick i nästan tre timmar på torsdag kväll men överraskningarna uteblev. Centern klara försprång i opinionsmätningarna återspeglades i debatten och ordförande Juha Sipilä fick få mothugg. Frågorna var många under valdebatten men de konkreta svaren uteblev när partiledarna försökte svara på hur de ska få Finland på fötter, hur skapa arbetsplatser för de över 360 000 finländare som går arbetslösa och om Grekland ska få mera pengar eller inte.

YLE - 11 mar 17 kl. 17:41

Partiernas luddiga vallöften riskerar sänka valdeltagandet

Vallöften och kommunalval är en problematisk kombination. Konkreta vallöften med tydlig lokal förankring skulle öka väljarnas förståelse för vad kommunerna besluter om och få folk att rösta mer. Ändå vågar partierna sällan ge konkreta löften.

YLE - 03 maj 17 kl. 12:04

"Jag skämdes för att min flickvän slog mig" - Svenska Yles läsare berättar om våld i parrelationen

Män som blir slagna av sina kvinnliga partners är fler än vad statistiken visar. Det här är en grupp som man sällan talar om eftersom våldet mot kvinnor ändå är så pass mycket större. Vi vet att 10-20 procent av de grova våldsbrotten begås av kvinnor, och man tror att mörkertalet kan vara stort.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Tryckt stämning på ambassaden

Stämningen på svenska ambassaden i Kina är spänd.Ambassadören och högsta chefen Anna Lindstedt har skickats hem och ingen vet vad framtiden kommer innebära. – Det är en mycket ovanlig situation det här, säger Karl-Olof Andersson som är ministerråd och chargé d'affaires på ambassaden i Peking.

Expressen - 15 minuter sedan

Fullsatt för häktade i Malmö: ”Det har inte hänt på tio år”

Platsbristen på Sveriges häkten är omtalad, och fick ny aktualitet i Malmö den gångna helgen. Från lördag kväll till måndag kunde inga fler häktade tas emot.– Mig veterligen har det inte hänt på över tio år.

Expressen - 45 minuter sedan

Skogsägare tvingas vänta på ersättning

Fem färska domar och ett kraftigt budgethugg av riksdagen i anslaget för skydd av skog. Det gör att 25 skogsägare får vänta på omkring 30 miljoner i utlovad ersättning från Skogsstyrelsen. Men fler kan beröras på sikt.

Expressen - 45 minuter sedan

Nytt köttbeslag vid Öresundsbron – samma bil som stoppats tidigare

Gränspolisen har återigen stoppat införsel av kött via Öresundsbron – den här gången har 439 kilo nötkött belagts med försäljningsförbud eftersom salmonellaintyg saknades..

Expressen - 1 timme sedan

Sanningen om Ardalan Shekarabis doktorshatt

I debatter på sociala medier har ministerkollegor spridit uppgiften att Ardalan Shekarabi har doktorerat i upphandlingsrätt.Även medier som DN och SVT har slagit fast att Ardalan Shekarabi har en doktorshatt.Enligt studieintygen från Uppsala universitet var civilministern inskriven på forskarutbildningen men fick bara poäng för introduktionskursen.

Expressen - 1 timme sedan

Melanias resa från blyg modell till presidentfru

Från tystlåten och tillbakadragen till att ha hela världens blickar på sig. Blicken för det vackra verkar ha varit en del av henne sedan barnsben.Men en sak löper genom Melania Trumps resa från det enkla livet i Slovenien till flärden och makten i New York och Washington: Målmedvetenheten.

Expressen - 1 timme sedan

Tre bilar i olycka på E6 – stor påverkan på pendlartrafiken

Tre bilar har varit inblandade i en olycka på E6 under tisdagsmorgonen. Den inträffade i södergående riktning mellan Flädie och Lomma. Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet på platsen.

Expressen - 1 timme sedan

Johansson försvarar kritiserad lagändring

Hård kritik riktas mot ett lagförslag som går ut på att låta åklagare utse offentliga försvarare, som är deras motpart, när domstolarna har stängt. Varken advokater, domare eller åklagarna själva vill ha den förslagna lagändringen.– Finns inget bättre sätt att lösa det här på, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Trump stäms, poliser misstänks, ”På spåret” byter band

Donald Trump stäms efter murbeslutet – 16 delstater går samman och försöker stoppa presidentens plan på att bygga en mur med hjälp av ett nationellt nödläge.■■■ Två poliser misstänks för tjänstefel och en för vållande till annans död efter dödsskjutningen av Eric Torell.■■■ Augustifamiljen kommer inte längre vara husband i ”På spåret”, har SVT beslutat.

Expressen - 2 timmar sedan

TV: IS sista fångar

 .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.