Expressen > Opinion

Saturday, 23 February, 20:33

Expressen - 18 nov 18 kl. 07:10

Skolorna måste sluta normalisera köttätandeKött och andra animaliska produkter utgör en oproportionerligt stor del av kommunernas matkostnader. Det mest ekonomiska sättet är också det mest inkluderande: Servera vegomat till alla, skriver Per-Anders Jande och Jonas Norberg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Per-Anders Jande, Jonas Norberg

Dela artikeln

12357 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolornamåste , sluta, normalisera, köttätande
Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

Barometern - 15 jun 13 kl. 09:18

Tolv har fått sluta eller omplacerats

? Om det är så att kritiken stämmer kanske all uppmärksamhet kan göra att några personer börjar reflektera i sitt beteende. Jag hoppas att det kan få den effekten, säger Christina Samuelsson som är verksamhetschef på omsorgsförvaltningen.

BT - 11 apr 13 kl. 00:30

En stötande nonchalans

Slarv, nonchalans och avsaknad av riktiga rutiner. BT:s avslöjanden av hur det gått till på Sjuhärads kommunalförbund ger bilden av en verksamhet med stora brister. Den lättvändiga inställningen till alltifrån hanteringen av fakturor till kritiken av revisorerna är direkt stötande.

YLE - 15 apr 13 kl. 06:49

"Att tala om illegala invandrare är nedlåtande"

I USA ska flera medier sluta att använda begreppet illegal invandrare eftersom det anses nedlåtande. Inrikesministeriet i Finland tycker däremot att begreppet är bra. Diskussionen om begreppet illegala invandrare tog ny fart när den amerikanska nyhetsbyrån AP meddelade att de inte längre ska använda det.

YLE - 05 nov 18 kl. 14:57

Monica fick en panikattack, men akutvårdarnas bemötande förvärrade ångesten: "De bad mig sluta med clowneriet, det kändes så kränkande"

- När man äntligen har tagit steget och bett om hjälp och så får man ett sådant här bemötande. Det är kränkande, säger Monica Björkell-Ruhl. Hon säger att akutvårdarnas bemötande förvärrade hennes ångest under panikattacken.

YLE - 15 feb 17 kl. 20:10

Småskolorna bör bevaras anser svenska skolsektionen i Karleby

Svenska skolsektionen i Karleby röstade om skolnätet på sitt möte på onsdagkväll, rösterna i sektionens utlåtande föll 5-2 för ett bevarande av alla byskolor så länge elevantalet överstiger 32. SFP fick stöd i sektionen för sitt förslag till utlåtande till bildningsnämnden som avvek från beredarens, skoldirektör Per-Olof Nyströms. Det förslaget hotar att krympa skolnätet kraftigt enligt den majoritet i sektionen som också motsätter sig planerna på höja tröskeln från 32 till 48 elever för att en skola skall bevaras.

YLE - 14 aug 17 kl. 09:05

Anonyma överätare hjälper Erika att ta kontroll över sitt ätande

Anonyma överätare har precis som Anonyma alkoholister ett tolvstegsprogram. Det har hjälpt Erika att kontrollera sin ätstörning. När Petra Signell kämpade med sin övervikt önskade hon att det funnits ett sorts AA, alltså anonyma alkoholister, men för matberoende.

Dagens PS - 09 maj 18 kl. 09:11

Ledarkollen: ”Sluta dalta med våldtäktsmän”

Här är dagens samtalsämnen: våldtäktsmän, Trump, Iran – och schlagermusik. USA lämnar avtalet med Iran När Donald Trump blev vald till president talades det om att världens undergång var nära. Men kanske är världen så bisarr att ett relativt bisarrt val av amerikansk president kan göra världen till en något bättre plats?

YA - 19 sep 13 kl. 06:00

Personalen på vårdcentralen hotar sluta

Foto: Hanna F.Ellborg
Personalen på vårdcentralen i Skurup går i samlad protest mot det nya organisationsförslaget från Region Skåne. ?

SVT Debatt - 09 dec 13 kl. 11:25

Var gärna trevlig, men sluta nia mig!

NIANDE Du-reformen infördes 1968, men nu har det föråldrade niandet återkommit. Troligtvis för att servicepersonal får höra från sina arbetsgivare att det är så man är artig. Men vem uppskattar egentligen att bli niad?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Varför ska vår skatt gå till Norges klimatomställning?

Är det rimligt att svenska skattebetalare inte bara ska betala vår egen klimatomställning – utan också stå för den norska?Nog borde det rika oljelandet kunna ta sin del av ansvaret för klimatet, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Expressen - Igår: 18:01

Straffa IS-kvinnorna – de har blod på sina händer

Interpol varnar för en ”våg av terror” i Europa i samband med att terrormedlemmar friges från fängelser och återvänder till sina hemländer. I Sverige står vi fortfarande med byxorna nere och Advokatsamfundet lyckas inte skilja på Rotary och en terrorsekt, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - Igår: 06:10

Brunsmetandet av SD kommer bara att öka

Snart kommer det troligen att börja gnissla betänkligt om den demokratiskt tveksamma JÖK-maktkartellen. Det enda som då återstår för att skyla över svikna vallöften, är att ytterligare trappa upp retoriken mot SD. En miljon väljare kommer att uppleva att även de stämplas som främlingsfientliga, som rena nazister, skriver professor Stefan Hedlund..

Expressen - I förrgår: 18:03

Det är dags att syna träningsbranschen

Låt mig gå rakt på sak: Media, gymkedjor och influencers – sluta sälja hälsa till kvinnor genom att tala om att vi inte duger som vi är. Ni VET att ni cementerar redan befintlig ångest som i sin tur vrider musten ur folk och skapar än mer ohälsa, Erika Kits Gölevik, tränare och tidigare chefredaktör för Women's health..

Expressen - I förrgår: 07:00

Vill UD köpslå med Kina om pressfriheten, Wallström?

Kan en ambassadör, som Anna Lindstedt i Kina, förhandla bort svensk yttrandefrihet?Vad gör utrikesminister Margot Wallström efter ambassadörens möte om Gui Minhai?.

Expressen - 20 feb 19 kl. 18:05

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - 20 feb 19 kl. 06:10

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - 19 feb 19 kl. 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - 19 feb 19 kl. 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - 18 feb 19 kl. 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.