Expressen > Opinion

Wednesday, 12 December, 09:08

Expressen - 18 nov 18 kl. 07:10

Skolorna måste sluta normalisera köttätandeKött och andra animaliska produkter utgör en oproportionerligt stor del av kommunernas matkostnader. Det mest ekonomiska sättet är också det mest inkluderande: Servera vegomat till alla, skriver Per-Anders Jande och Jonas Norberg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Per-Anders Jande, Jonas Norberg

Dela artikeln

12309 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolornamåste , sluta, normalisera, köttätande
Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

Barometern - 15 jun 13 kl. 09:18

Tolv har fått sluta eller omplacerats

? Om det är så att kritiken stämmer kanske all uppmärksamhet kan göra att några personer börjar reflektera i sitt beteende. Jag hoppas att det kan få den effekten, säger Christina Samuelsson som är verksamhetschef på omsorgsförvaltningen.

BT - 11 apr 13 kl. 00:30

En stötande nonchalans

Slarv, nonchalans och avsaknad av riktiga rutiner. BT:s avslöjanden av hur det gått till på Sjuhärads kommunalförbund ger bilden av en verksamhet med stora brister. Den lättvändiga inställningen till alltifrån hanteringen av fakturor till kritiken av revisorerna är direkt stötande.

YLE - 15 apr 13 kl. 06:49

"Att tala om illegala invandrare är nedlåtande"

I USA ska flera medier sluta att använda begreppet illegal invandrare eftersom det anses nedlåtande. Inrikesministeriet i Finland tycker däremot att begreppet är bra. Diskussionen om begreppet illegala invandrare tog ny fart när den amerikanska nyhetsbyrån AP meddelade att de inte längre ska använda det.

YLE - 05 nov 18 kl. 14:57

Monica fick en panikattack, men akutvårdarnas bemötande förvärrade ångesten: "De bad mig sluta med clowneriet, det kändes så kränkande"

- När man äntligen har tagit steget och bett om hjälp och så får man ett sådant här bemötande. Det är kränkande, säger Monica Björkell-Ruhl. Hon säger att akutvårdarnas bemötande förvärrade hennes ångest under panikattacken.

YLE - 15 feb 17 kl. 20:10

Småskolorna bör bevaras anser svenska skolsektionen i Karleby

Svenska skolsektionen i Karleby röstade om skolnätet på sitt möte på onsdagkväll, rösterna i sektionens utlåtande föll 5-2 för ett bevarande av alla byskolor så länge elevantalet överstiger 32. SFP fick stöd i sektionen för sitt förslag till utlåtande till bildningsnämnden som avvek från beredarens, skoldirektör Per-Olof Nyströms. Det förslaget hotar att krympa skolnätet kraftigt enligt den majoritet i sektionen som också motsätter sig planerna på höja tröskeln från 32 till 48 elever för att en skola skall bevaras.

YLE - 14 aug 17 kl. 09:05

Anonyma överätare hjälper Erika att ta kontroll över sitt ätande

Anonyma överätare har precis som Anonyma alkoholister ett tolvstegsprogram. Det har hjälpt Erika att kontrollera sin ätstörning. När Petra Signell kämpade med sin övervikt önskade hon att det funnits ett sorts AA, alltså anonyma alkoholister, men för matberoende.

Dagens PS - 09 maj 18 kl. 09:11

Ledarkollen: ”Sluta dalta med våldtäktsmän”

Här är dagens samtalsämnen: våldtäktsmän, Trump, Iran – och schlagermusik. USA lämnar avtalet med Iran När Donald Trump blev vald till president talades det om att världens undergång var nära. Men kanske är världen så bisarr att ett relativt bisarrt val av amerikansk president kan göra världen till en något bättre plats?

YA - 19 sep 13 kl. 06:00

Personalen på vårdcentralen hotar sluta

Foto: Hanna F.Ellborg
Personalen på vårdcentralen i Skurup går i samlad protest mot det nya organisationsförslaget från Region Skåne. ?

SVT Debatt - 09 dec 13 kl. 11:25

Var gärna trevlig, men sluta nia mig!

NIANDE Du-reformen infördes 1968, men nu har det föråldrade niandet återkommit. Troligtvis för att servicepersonal får höra från sina arbetsgivare att det är så man är artig. Men vem uppskattar egentligen att bli niad?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Ta bort arvsrätten för barn som plågar sina föräldrar

Med dagens lagstiftning kan ett brottsoffer tvingas låta stora delar av sin kvarlåtenskap tillfalla sin värsta plågoande.Detta duger inte. Föräldrars ansvar och förpliktelser måste någonstans ha sin gräns, skriver Johan Pehrson och Lina Nordquist..

Expressen - 15 timmar sedan

Ulvskog döljer sanningen i en kaskad av tillmälen

Marita Ulvskog döljer det faktum att initiativet till en social pelare leder till EU-lagstiftning i sociala frågor och om svensk arbetsmarknad. Det är frågor som bäst löses nationellt och inte kräver gemensamma beslut, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - Igår: 06:16

Socialtjänsten bygger sin verksamhet på hot

Det är något som inte stämmer i rättsstaten Sverige. Tvångsomhändertaganden av barn maskeras som frivilliga placeringar. Eftersom de formellt sett är frivilliga behöver de inte granskas eller godkännas av någon domstol, skriver författaren Tove Karlsson..

Expressen - I förrgår: 06:16

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - 09 dec 18 kl. 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 08 dec 18 kl. 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:57

Sverige måste sluta beväpna Saudiarabien

Våra grannländer har meddelat att de slutar – ändå fortsätter Sverige sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien.Detta är en skandal och måste omedelbart upphöra, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt initiativ – som på sikt vill stoppa all vapenexport..

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längre

Åtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..

Expressen - 05 dec 18 kl. 11:06

Nej, Sverige säljer inte ut sitt självbestämmande

Det går inte så bra för högern nu. Paniken lyser igenom Gunnar Hökmarks dimridåer och osanningar om EU:s sociala pelare, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 05 dec 18 kl. 06:16

Min systerson tog sitt liv efter vaccinsprutan

Staten, F-kassan och läkemedelsbolaget GSK sviker de som drabbades av narkolepsi efter svininfluensavaccinet.Nu har det värsta hänt, skriver Madeleine Körössy, vars systerson till slut inte orkade längre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.