SVT Debatt > Opinion

Sunday, 24 February, 04:28

SVT Debatt - 18 nov 18 kl. 07:00

Mammorna: ”Det räcker med lidande och död nu””Om vi mammor som lever i sorg och smärta kan ställa oss upp mot våldet så hoppas vi att ni kan ställa er bakom oss”, skriver Eva Färjsjö, Maritha Ogilvie, Katri Reyna, Carro Sinisalo med flera..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Eva Färjsjö, Ogilvie, Reyna, Sinisalo

Dela artikeln

104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MammornaDet , räckermed , lidandeoch död nu
BT - 24 maj 14 kl. 00:30

EU-valet hänger på mammorna!

I morgon är det EU-val och demokratiminister Birgitta Ohlsson hoppas att valdeltagande når över 50 procent. För att sprida budskapet att detta är ett viktigt val, har hon sedan i höstas därför träffat 10 000 förstagångsväljare på gymnasieskolor, företag, föreningar och universitet. Hon är inte ensam.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 05:13

Groda väcker hopp för utdöd tiger

En groda som varit utrotad har återuppstått - men bara i några få dagar. Experimentet väcker nu hopp bland forskare om att det ska gå att blåsa liv i den tasmanska tigern, skriver brittiska tidningen The Guardian.
Grodan är egentligen två besläktade arter (Rheobatrachus silus och Rheobatrachus vitellinus).

BT - 22 nov 13 kl. 05:15

Groda väcker hopp för utdöd tiger

En groda som varit utrotad har återuppstått - men bara i några få dagar. Experimentet väcker nu hopp bland forskare om att det ska gå att blåsa liv i den tasmanska tigern, skriver brittiska tidningen The Guardian. Grodan är egentligen två besläktade arter (Rheobatrachus silus och Rheobatrachus vitellinus).

NT - 22 nov 13 kl. 05:13

Groda väcker hopp för utdöd tiger

Grodan är egentligen två besläktade arter (Rheobatrachus silus och Rheobatrachus vitellinus). Båda är kända för att avkomman växer upp i honornas matsmältningsapparat. När ynglen utvecklats till grodor, spyr mammorna upp dem..

YLE - 25 jun 15 kl. 19:37

De laestadianska mammorna känner sig inte förtryckta

En gammallaestadiansk mamma försvarar sina val: "Jag kan själv avgöra vad som är bra för mig". Under de senaste åren har det tidvis stormat i debatten om kvinnans ställning i den gammallaetadianska rörelsen. Pauliina Rauhalas bok Taivaslaulu, Himlasången, lyfte fram diskussionen om storfamiljer och kvinnornas utmattning i offentligheten.

YLE - 26 jul 17 kl. 15:30

Amningsrum på Åborestaurang väcker starka känslor på sociala medier

Åborestaurangen Aunes beslut att hänvisa ammande mammor till ett skilt rum har skapat stor debatt på sociala medier. Restaurangägarna skriver i ett Facebook-inlägg att de av erfarenhet vet att många matgäster störs av offentlig amning. Samtidigt vill de inte förpassa mammorna till toaletterna.

YLE - 02 aug 17 kl. 16:09

Unga mammor väljer bort amningskritiska restauranger: Jag rör mig fritt på stan och ammar var jag vill

Om amningskritiken blir för ljudlig, leder det till att känsliga mammor stannar hemma, kommenterar Linda Hildén den pågående amningsdebatten i sociala medier. Själv föredrar hon ställen på stan där ammande mammor är välkomna. Det är fridfullt i den lilla lägenheten när Linda Hildén lägger niomånader gamla William till bröstet.

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 10:00

Allt fler delar med sig av bröstmjölken

Foto: Annika Jönsson
För några år sedan fick Centralsjukhuset köpa bröstmjölk för dyra pengar till de för tidigt födda barnen. Nu har neonatalavdelningen all bröstmjölk som behövs, tack vare givmilda mammor.
Lille Kevin letar efter mamma Zandras bröst.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Debutromanen kan bli en Augustvinnare

På måndagen avslöjades årets Augustnomineringar. Tidningens Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl har pratat med några av författarna.Samtliga Augustnominerade 2018:
Augustpriset, detta den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris, firar i år 30-årsjubileum.

Sydsvenskan - 15 nov 12 kl. 06:30

Långt kvar till allmän barnomsorg för britter

Storbritannien och Sverige är väldigt lika på många sätt. Men när det gäller villkor för föräldrar är det som om länderna befinner sig i olika tidsåldrar.Att ha två små barn på dagis i Storbritannien kan kosta runt 20?

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 21 timmar sedan

”Stort grattis på födelsedagen, bästa arvprinsessan Estelle!”

”Den svenska monarkin är ett rart statsskick bland världens länder, i Europa är det endast 10 länder som är monarkier. Det är en styrka för vårt land och vårt folk”, skriver Cecilia Magnusson (M)..

SVT Debatt - 21 timmar sedan

”Det är synd om Estelle Bernadotte, sju år idag”

”Estelle Bernadotte har alltså redan sitt liv utstakat och har därmed inte samma möjligheter som andra barn att förverkliga sina drömmar”, skriver Magnus Simonsson, Republikanska föreningen, i ett öppet brev till kronprinsessan Victoria..

SVT Debatt - Igår: 12:40

”Möjliggör för fler unga att köpa en första bostad”

”Kapitalsvaga grupper behöver ges bättre möjlighet att kunna efterfråga och köpa en bostad. Sveriges Byggindustrier menar att detta kräver nödvändiga reformer”, skriver företrädare för Sveriges Byggindustrier..

SVT Debatt - Igår: 10:09

”Näringslivets våta dröm är inte lösningen på krisen”

”Trovärdigheten när en lobbyorganisation från näringslivet på detta sätt går ut och försöker sig på att beskriva socioekonomiska kontexter är inte heller särskilt hög”, menar Hassan och Ström..

SVT Debatt - I förrgår: 16:23

”Samtliga svenskar som berörs bör få ett brev hemskickat”

”Samtliga svenskar som berörs bör få ett brev hemskickat från 1177 med information om vad som läckt, när och hur. Då kan berörda personer ta tillvara på de rättigheter som GDPR faktiskt ger dem”, skriver Bjärnemalm och Möller..

SVT Debatt - I förrgår: 10:51

”Vi kan inte ha det på det här sättet”

”Nu får det vara slut! Det är så många faktorer som gör att det är så orättvist; det är så ojämlikt beroende på vilken bakgrund man har, var man bor, hur gammal man är, socioekonomiska förhållanden och så vidare”, säger Charles..

SVT Debatt - I förrgår: 10:45

”Föråldrad syn på kosttillskott kan kosta mästerskapsmedaljer”

”En del kosttillskott kan ha en prestationshöjande effekt som kan vara skillnaden mellan medalj och en plats utanför pallen”, skriver Tommy Lundberg, fil dr i idrottsvetenskap..

SVT Debatt - I förrgår: 09:58

”10 000-tals gamla svälter i onödan”

”Svensk äldreomsorg 2019 karaktäriseras fortfarande av en extrem ojämlikhet och ett lotteri”, menar Gustafson..

SVT Debatt - I förrgår: 09:59

”Se för fan till att de gamla får riktigt käk”

”Jag har hållit på med detta i 20-25 år och det har inte skett någon positiv förändring. Kanske till och med att det snarare har blivit sämre”, säger Mannerström..

SVT Debatt - I förrgår: 08:47

”Därför behöver Sverige ett eget Guantanamo”

”Anslutning till Al Qaida-liknande rörelser måste göras olagligt och därefter måste de som aktivt anslutit sig till dessa rörelser frihetsberövas. När de sedan är frihetsberövade så kan utredningar göras i lugn och ro”, skriver Berggren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.