SVT Debatt > Opinion

Monday, 10 December, 09:58

SVT Debatt - 18 nov 18 kl. 07:00

Mammorna: ”Det räcker med lidande och död nu””Om vi mammor som lever i sorg och smärta kan ställa oss upp mot våldet så hoppas vi att ni kan ställa er bakom oss”, skriver Eva Färjsjö, Maritha Ogilvie, Katri Reyna, Carro Sinisalo med flera..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Eva Färjsjö, Ogilvie, Reyna, Sinisalo

Dela artikeln

104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MammornaDet , räckermed , lidandeoch död nu
BT - 24 maj 14 kl. 00:30

EU-valet hänger på mammorna!

I morgon är det EU-val och demokratiminister Birgitta Ohlsson hoppas att valdeltagande når över 50 procent. För att sprida budskapet att detta är ett viktigt val, har hon sedan i höstas därför träffat 10 000 förstagångsväljare på gymnasieskolor, företag, föreningar och universitet. Hon är inte ensam.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 05:13

Groda väcker hopp för utdöd tiger

En groda som varit utrotad har återuppstått - men bara i några få dagar. Experimentet väcker nu hopp bland forskare om att det ska gå att blåsa liv i den tasmanska tigern, skriver brittiska tidningen The Guardian.
Grodan är egentligen två besläktade arter (Rheobatrachus silus och Rheobatrachus vitellinus).

BT - 22 nov 13 kl. 05:15

Groda väcker hopp för utdöd tiger

En groda som varit utrotad har återuppstått - men bara i några få dagar. Experimentet väcker nu hopp bland forskare om att det ska gå att blåsa liv i den tasmanska tigern, skriver brittiska tidningen The Guardian. Grodan är egentligen två besläktade arter (Rheobatrachus silus och Rheobatrachus vitellinus).

NT - 22 nov 13 kl. 05:13

Groda väcker hopp för utdöd tiger

Grodan är egentligen två besläktade arter (Rheobatrachus silus och Rheobatrachus vitellinus). Båda är kända för att avkomman växer upp i honornas matsmältningsapparat. När ynglen utvecklats till grodor, spyr mammorna upp dem..

YLE - 25 jun 15 kl. 19:37

De laestadianska mammorna känner sig inte förtryckta

En gammallaestadiansk mamma försvarar sina val: "Jag kan själv avgöra vad som är bra för mig". Under de senaste åren har det tidvis stormat i debatten om kvinnans ställning i den gammallaetadianska rörelsen. Pauliina Rauhalas bok Taivaslaulu, Himlasången, lyfte fram diskussionen om storfamiljer och kvinnornas utmattning i offentligheten.

YLE - 26 jul 17 kl. 15:30

Amningsrum på Åborestaurang väcker starka känslor på sociala medier

Åborestaurangen Aunes beslut att hänvisa ammande mammor till ett skilt rum har skapat stor debatt på sociala medier. Restaurangägarna skriver i ett Facebook-inlägg att de av erfarenhet vet att många matgäster störs av offentlig amning. Samtidigt vill de inte förpassa mammorna till toaletterna.

YLE - 02 aug 17 kl. 16:09

Unga mammor väljer bort amningskritiska restauranger: Jag rör mig fritt på stan och ammar var jag vill

Om amningskritiken blir för ljudlig, leder det till att känsliga mammor stannar hemma, kommenterar Linda Hildén den pågående amningsdebatten i sociala medier. Själv föredrar hon ställen på stan där ammande mammor är välkomna. Det är fridfullt i den lilla lägenheten när Linda Hildén lägger niomånader gamla William till bröstet.

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 10:00

Allt fler delar med sig av bröstmjölken

Foto: Annika Jönsson
För några år sedan fick Centralsjukhuset köpa bröstmjölk för dyra pengar till de för tidigt födda barnen. Nu har neonatalavdelningen all bröstmjölk som behövs, tack vare givmilda mammor.
Lille Kevin letar efter mamma Zandras bröst.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Debutromanen kan bli en Augustvinnare

På måndagen avslöjades årets Augustnomineringar. Tidningens Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl har pratat med några av författarna.Samtliga Augustnominerade 2018:
Augustpriset, detta den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris, firar i år 30-årsjubileum.

Sydsvenskan - 15 nov 12 kl. 06:30

Långt kvar till allmän barnomsorg för britter

Storbritannien och Sverige är väldigt lika på många sätt. Men när det gäller villkor för föräldrar är det som om länderna befinner sig i olika tidsåldrar.Att ha två små barn på dagis i Storbritannien kan kosta runt 20?

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 2 timmar sedan

”Den svenska jultraditionen är att förändra menyn: Skippa Skinkan!”

”Julbordet är stadd i förändring. Gamla anrättningar som grisfötter, gädda och blodpannkaka har försvunnit och nya tillkommit, köttbullarna så sent som på 70-talet. Den svenska jultraditionen är alltså att förändra menyn.

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 13:05

EU-förslag: Bedöm vargpopulationen lokalt och regionalt

EU-kommissionen vill skärpa regleringen av vargjakten. Moderaternas Maria Malmer Stenergard kräver att regeringen agerar för att stoppa förslaget. – Här finns en stor risk att makten över den svenska vargjakten flyttas till EU, säger hon till TT..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 10:38

”Vi lever i den miljöhysteriska tiden”

”Mitt bästa argument för att överleva i denna miljöhistoriska tid är att bara under min livstid har vi klarat två minst lika stora kriser. Men att som SAS vd utlova guld och gröna skogar inom kort gör inget gott”, skriver Viggo Cavling..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 09:37

”Vi lyfter visst klimatet i regeringsförhandlingarna”

”Vattenfalls kolgruvor. En flygstrategi som utgår från ökad flygtrafik. En infrastrukturplan med gigantiska satsningar på nya motorvägar.

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

SLU: 60 vargar försvinner spårlöst varje år

Tjuvjakten på varg har ökat med närmare femtio procent och dödar i dag fler vargar än någonting annat. Totalt reduceras stammen med 20 procent årligen till följd av jaktbrott. Det visar en rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

”Vi behöver statliga rangers i Sverige”

Viltvårdaren Marlen Fuglsang undrar hur många jägare som skulle ”stå där i snödrivan och skjuta våra rovdjur under licensjakt, om det inte var så att de kunde vinna en trofé.”.

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

Den svenska vargdebatten

Riksdagen har beslutat att det ska finnas varg i Sverige, eftersom man anser att den biologiska mångfalden bör bevaras. Vargfrågan har länge väckt starka känslor i Sverige – och många som bor i områden där varg finns vill inte ha den där..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

”Helt bedrövligt att det inte blev en vargjakt i vinter”

”Människor och företagare som lever med stora rovdjur i sin närhet måste sättas i centrum. Det är också en fantastisk fin klimatsmart resurs i viltkött, som stora rovdjur idag lägger beslag på”, säger Solveig Larsson på Jägarnas riksförbund..

SVT Debatt - 05 dec 18 kl. 06:00

”En feministisk utrikespolitik viktigare nu än någonsin”

”I de allra flesta sammanhang ses Sverige som en förkämpe för folkrätt och för de mest utsatta grupperna i världen. Vi anser att Sverige inte bara måste leva upp till de nationella bestämmelserna och internationella lagarna, utan också de förväntningar som världssamfundet har lagt på våra axlar”, skriver företrädare för elva organisationer med anledning av att de jeminitiska fredssamtalen hålls i Sverige..

SVT Debatt - 04 dec 18 kl. 06:00

”Sverige bryter mot FN:s Barnkonvention”

”Enligt den senaste kartläggningen saknar 718 barn stadigvarande boende, bara i Stockholm stad. Bostad är en mänsklig rättighet och den rådande situationen i Sverige strider mot FN:s Barnkonvention”, skriver Marika Markovits..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.