Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 19 February, 09:40

Liknande nyheter

Taggar: Patienter, skadarsig med , farliga, föremål, kontrollen, brister
Skånskan - 16 jun 16 kl. 06:43

Farliga föremål smugglas in på psykkliniker

Nyheter SVT rapporterar att grovt kriminella nästan obehindrat kan smuggla in farliga föremål på de rättspsykiatriska regionklinikerna.
Smugglingen sker via den vanliga posten.
Nu slår sex stora psykiatriska kliniker larm om problematiken

Enligt SVT handlar det bland annat om skjutvapen och knivar som smugglas.

Sydsvenskan - 10 jan 16 kl. 13:52

Många farliga föremål vid rysk gräns

Gränspolisen i Finland har mycket att stå i. Nästan dagligen beslagtas föremål som klassas som farliga vid gränsen till Ryssland.— Det verkar vara kutym i Ryssland att bära på sig farliga föremål för sin egen säkerhets skull, säger Mikko Lehmus som är ansvarig för brottsförebyggande åtgärder vid gränsen.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 16 kl. 13:52

Många farliga föremål vid rysk gräns

Gränspolisen i Finland har mycket att stå i. Nästan dagligen beslagtas föremål som klassas som farliga vid gränsen till Ryssland.— Det verkar vara kutym i Ryssland att bära på sig farliga föremål för sin egen säkerhets skull, säger Mikko Lehmus som är ansvarig för brottsförebyggande åtgärder vid gränsen.

YLE - 07 jan 14 kl. 10:14

Nu får lärare konfiskera farliga föremål

Nya skolregler ger lärare och rektorer rätt att granska elevernas saker och konfiskera farliga föremål och ämnen. I grundskolan får lärarna också konfiskera föremål som stör undervisningen. Det här gäller till exempel mobiltelefoner.

DN - 22 okt 16 kl. 15:34

Uppgifter: Insats i London mot man med ”farliga föremål”

Ett 80-tal personer har evakuerats från sina bostäder i nordvästra London efter det att en man barrikaderat sig i ett hus, där han ska förfoga över ”farliga föremål”, rapporterar brittiska medier..

DN - 22 okt 16 kl. 15:34

Insats i London mot man med ”farliga föremål”

Ett 80-tal personer har evakuerats från sina bostäder i nordvästra London efter det att en man barrikaderat sig i ett hus, där han ska förfoga över ”farliga föremål”, rapporterar brittiska medier. Beväpnad polis och medlare uppges försöka tala med mannen..

NT - 02 okt 17 kl. 19:28

Misstänkt farliga föremål hittades

Det var under onsdagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om två misstänkt farliga föremål i samband med ett byggarbete..

Helsingborgs Dagblad - 10 maj 18 kl. 09:56

Polisen söker farliga föremål i villakvarter

Barnfamiljen vaknade under natten av en hög smäll i. Enligt polisen har något exploderat på deras tomt och nu utökas avspärrningarna. – Vi kan inte utesluta att det finns flera farliga föremål, säger Åsa Willsund vid polisen.

DN - 10 maj 18 kl. 13:52

Polisen söker farliga föremål i villakvarter i Skänninge

En barnfamilj vaknade under natten av en hög smäll. Enligt polisen har något exploderat på deras tomt och avspärrningarna utökades under dagen efter misstankar om fler farliga föremål..

Hela Gotland - 04 jan 19 kl. 20:25

Polisen fick kontrollera farliga föremål

Polisen fick under fredagsförmiddagen in ett samtal om flera farliga föremål..

Trelleborgs Allehanda - 10 jan 16 kl. 13:50

Många farliga föremål vid rysk gräns

Gränspolisen i Finland har mycket att stå i. Nästan dagligen beslagtas föremål som klassas som farliga vid gränsen till Ryssland.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Diddys vaxdocka vandaliserad

En vaxfigur föreställande hiphopmogulen Sean "Diddy" Combs blev i helgen vandaliserad och av med huvudet på vaxkabinettet Madame Tussauds i New York, skriver People. Enligt polisen vräkte en manlig besökare omkull figuren vilket fick huvudet att lossna..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Förslag i Danmark: Gränskontroll mot Sverige

Inför en permanent gränskontroll mot Sverige för att förhindra svensk kriminalitet i Danmark, anser Dansk Folkeparti (DF). Under tisdagen lägger partiet fram ett förslag i folketinget om utökade gränskontroller, skriver DR. – Vi vill gärna att det inför.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Malmöbolag siktar högt med virtuellt skytteprogram

”Stor efterfrågan på simulerad skytteträning i realistiska miljöer”..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kinesiskt sug efter kubanska cigarrer

Växande intresse från Kina gör att försäljningen av kubanska cigarrer når nya höjder. Förra året såldes kubanska cigarrer för ett värde av 537 miljoner USA-dollar, en ökning med sju procent från året dessförinnan, uppger delvis statliga företaget Habano.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Norge pressas av Nato

Nato sätter press på medlemsnationen Norge. Försvarsalliansen vill att landet ska ha en högre kapacitet att skydda sig självt. – Vad Nato är oroat över är Försvarsmaktens brist på uthållighet, vilket dokumenterades under Trident Juncture-övningen i Norg.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Många svenska poäng i Calgary-seger

Mikael Backlunds 14:e mål för säsongen blev sista spiken i kistan när Calgary besegrade Arizona, vilket innebär att det kanadensiska laget fortsätter att trona stabilt i topp i NHL-hockeyns Western conference. Matchen blev också rena svenska assistfeste.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Møller-Mærsk slår mynt av konsolidering

Det danska rederiet Møller-Mærsk bör i år kunna börja skörda frukterna av de senaste årens kraftiga konsolidering i containerbranschen. Sju globala rederijättar återstår, enligt Seaintelligence Consulting, som tror att uppköpen och fusionerna är över fö.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nya handelssamtal i Washington

USA och Kina inleder en ny samtalsrunda i dag för att försöka att hitta en lösning på handelskonflikten. Senare i veckan kommer uppföljande samtal att hållas på en högre nivå, uppger Vita huset. Den nya samtalsrundan följer på förra veckans samtal i Pek.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Skattesmäll för sålt hyreskontrakt

En man i Stockholm upptaxeras med 400 000 kronor eftersom Skatteverket anser att han tjänat pengarna genom att sälja ett lägenhetskontrakt, skriver Hem & Hyra. I samband med en flyttkarusell där flera andra personer var inblandade tog mannen enligt sin.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

16 delstater utmanar Trump

16 delstater i USA utmanar presidentens nödläge i domstol. Handlingarna lämnades in till en distriktsdomstol i Kalifornien bara dagar efter att Donald Trump utlyste nödläget för att finansiera gränsförstärkningar mot Mexiko. "Vi stämmer president Trump.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.