DI > Ekonomi

Tuesday, 18 December, 19:54

DI - 17 nov 18 kl. 21:08

Finanskrisens husskal blev designsuccéer i ÅreFrån konkursbo till glossiga reportage i internationella arkitekturmagasin – de tre sluttande husen i Solbringen har väckt starka känslor. "Det var att köpa grisen i säcken", säger Lisa Seligson som äger och har färdigställt ett var dem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åre, Solbringen, Lisa Seligson

Dela artikeln

81 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanskrisens, husskalblev , designsuccéeri , Åre
Opinionen.se - 15 sep 14 kl. 13:20

LISTA: Finanskrisens 27 läskigaste ögonblick


Det har gått 6 år sedan världsekonomin lamslogs av kraschen i Lehman Brothers den 15 september 2008. Business Insider har listat finanskrisens 27 värsta ögonblick - och det är rena rama thrillerrysaren..

DI - 14 nov 17 kl. 18:47

Umeås okända designsuccé

New York, Paris eller London? För en lovande designstudent kan det oväntade svaret på frågan mycket väl vara Umeå. Designhögskolan i Umeå rankas, lite i smyg, som en av de bästa i världen – igen..

SvD - 23 jul 11 kl. 10:40

Wall Street axlar finanskrisens tyngd

Wall Street knuffar New York uppåt..

Dagen - 10 aug 11 kl. 03:00

Sida-ekonom: Svårt att sia om finanskrisens konsekvenser

Enligt Johan Kiessling, ekonom på Sida är det omöjligt att säga exakt vad som kommer hända med finansoron. Samtidigt menar han att man kan titta tillbaka på förra finanskrisen för att se hur världens fattiga del påverkades då.

- Jag är själv ekonom och har ändå svårt att sia om vad som egentligen kommer att hända.

Affärsvärlden - 11 dec 12 kl. 07:06

Finanskrisens värstingbolag säljs ut

Det amerikanska finansdepartementet ska sälja ut de kvarvarande 234,2 miljoner aktier i försäkringsbolaget AIG, drygt fyra år efter att den amerikanska staten tvingades rädda bolaget i samband med att finanskrisen blossade upp..

Affärsvärlden - 09 jan 13 kl. 15:44

Finanskrisens skandalbanker lär ut ekonomi i skolorna

Brittiska staten fick betala runt 300 miljarder kronor för att rädda tre av storbankerna under finanskrisen. Nu ska de lära ut ekonomi i brittiska skolor..

Expressen - 27 mar 13 kl. 16:11

Detroit blomstrar i finanskrisens spår

NEW YORK. Konkurshotade Detroit har skulder på nära 100 miljarder kronor och kämpar nu för att överleva. I går tog en särskild tvångsförvaltare över styret av staden för att få ordning på dess usla finanser.

HBL - 02 okt 13 kl. 04:55

De bostadslösa ökar i finanskrisens spår

Det finns fyra miljoner bostadslösa inom EU och antalet stiger hela tiden. Med ett så enkelt medel som informations- och expertutbyte kunde situationen för många av dem förbättras, hävdar Freek Spinnewijn, ordförande för organisationen som jobbar för hemlösa i Europa, Feantsa.Freek Spinnewijn är bekymrad.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Konsumentmakt räcker inte – så ska plastskräpet minska

DEBATT. Nedskräpningen i hav och natur har uppmärksammats stort på sistone och på onsdagen presenteras utredningen Hållbara plastmaterial. En av de viktigaste slutsatserna från utredningen är att det går att vända trenden och skapa en hållbar plastanvändning, skriver regeringens särskilda utredare Åsa Stenmarck..

DI - 15 minuter sedan

Fortsatt press på oljan – Nordsjöoljan nådde lägsta nivån på 14 månader

Indikationer på fortsatt hög produktion i USA och Ryssland och oro för den globala konjunkturen fortsätter att lägga krokben för oljan. WTI nådde den lägsta nivån på 15 månader på tisdagen medan Nordsjöoljan handlades ned till nivåer som inte synts sedan oktober förra året..

DI - 5 minuter sedan

Powercell har tecknat avsiktsförklaring med Bosch om utvecklingssamarbete inom fordon

Bränslecellbolaget Powercell har tecknat en avsiktsförklaring med den tyska fordonsunderleverantören Bosch angående ett gemensamt utvecklingssamarbete inom fordonssegmentet vad gäller Powercells bränslecellsstack för fordon, PowerCell S3, samt bränslecellssystem. .

DI - 45 minuter sedan

Bostäderna som ingen vill tala om

LEDARE. När Annie Lööf förhandlade med Stefan Löfven krävde hon bland annat att han skulle liberalisera bostadsmarknaden, och införa en friare hyressättning. .

DI - 30 minuter sedan

Trumps tips till Fed: Känn marknaden, ignorera ”meningslösa siffror”

Den amerikanska presidenten Donald Trump har kritiserat den amerikanska centralbanken Federal Reserves höjningar – och på tisdagen kommer han med en ny uppmaning. ”Känn marknaden, ignorera de meningslösa siffrorna”, skriver presidenten i ett uttalande..

DI - 1 timme sedan

Chockstart av Munters nya ordförande – sparkar vd

På tisdagseftermiddagen valdes Magnus Lindquist till ny styrelseordförande för problemtyngda Munters. Han rivstartade med att på det efterföljande styrelsemötet sparka vd John Peter Leesi. Johan Ek som också valdes in i styrelsen på tisdagen går in som tillförordnad vd..

DI - 45 minuter sedan

Ny mätning – Centern har tappat var tredje väljare

Enligt en ny mätning från DN/Ipsos har Centerpartiet tappat var tredje väljare sedan valet och skulle i dag få stöd av 7 procent av väljarna. De rödgröna avancerar samtidigt med Socialdemokraterna på 32 procent..

DI - 45 minuter sedan

Moderaternas enda hopp: Tvärvändning från krisande L

Centerpartiets nej till Ulf Kristersson ligger fast och det gör att Sverige av allt att döma kommer att gå in i 2019 i fortsatt regeringslöst tillstånd.  Inom Moderaterna sätter man nu hoppet till att Liberalerna ska svänga – vilket skulle öka trycket på Annie Lööf ytterligare. .

DI - 2 timmar sedan

Chockstart av Munters nya ordförande – sparkar vd:n

På tisdagseftermiddagen valdes Magnus Lindqvist till ny styrelseordförande för problemtyngda Munters. Han rivstartade med att på det efterföljande styrelsemötet sparka vd John Peter Leesi. Johan Ek som också valdes in i styrelsen på tisdagen går in som tillförordnad vd..

DI - 1 timme sedan

Frankrike ändrar spelplanen – och sänker hela EU

Frankrike har egentligen allt, men folket gräver sin egen grav. Och inte blir det lättare när räntemarknaden är satt ur spel. Av Emmanuel Macrons frälsningsambitioner återstår bara en förhoppning om politisk överlevnad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.