DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 05:57

DI - 17 nov 18 kl. 21:08

Finanskrisens husskal blev designsuccéer i ÅreFrån konkursbo till glossiga reportage i internationella arkitekturmagasin – de tre sluttande husen i Solbringen har väckt starka känslor. "Det var att köpa grisen i säcken", säger Lisa Seligson som äger och har färdigställt ett var dem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åre, Solbringen, Lisa Seligson

Dela artikeln

81 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanskrisens, husskalblev , designsuccéeri , Åre
Opinionen.se - 15 sep 14 kl. 13:20

LISTA: Finanskrisens 27 läskigaste ögonblick


Det har gått 6 år sedan världsekonomin lamslogs av kraschen i Lehman Brothers den 15 september 2008. Business Insider har listat finanskrisens 27 värsta ögonblick - och det är rena rama thrillerrysaren..

DI - 14 nov 17 kl. 18:47

Umeås okända designsuccé

New York, Paris eller London? För en lovande designstudent kan det oväntade svaret på frågan mycket väl vara Umeå. Designhögskolan i Umeå rankas, lite i smyg, som en av de bästa i världen – igen..

SvD - 23 jul 11 kl. 10:40

Wall Street axlar finanskrisens tyngd

Wall Street knuffar New York uppåt..

Dagen - 10 aug 11 kl. 03:00

Sida-ekonom: Svårt att sia om finanskrisens konsekvenser

Enligt Johan Kiessling, ekonom på Sida är det omöjligt att säga exakt vad som kommer hända med finansoron. Samtidigt menar han att man kan titta tillbaka på förra finanskrisen för att se hur världens fattiga del påverkades då.

- Jag är själv ekonom och har ändå svårt att sia om vad som egentligen kommer att hända.

Affärsvärlden - 11 dec 12 kl. 07:06

Finanskrisens värstingbolag säljs ut

Det amerikanska finansdepartementet ska sälja ut de kvarvarande 234,2 miljoner aktier i försäkringsbolaget AIG, drygt fyra år efter att den amerikanska staten tvingades rädda bolaget i samband med att finanskrisen blossade upp..

Affärsvärlden - 09 jan 13 kl. 15:44

Finanskrisens skandalbanker lär ut ekonomi i skolorna

Brittiska staten fick betala runt 300 miljarder kronor för att rädda tre av storbankerna under finanskrisen. Nu ska de lära ut ekonomi i brittiska skolor..

Expressen - 27 mar 13 kl. 16:11

Detroit blomstrar i finanskrisens spår

NEW YORK. Konkurshotade Detroit har skulder på nära 100 miljarder kronor och kämpar nu för att överleva. I går tog en särskild tvångsförvaltare över styret av staden för att få ordning på dess usla finanser.

HBL - 02 okt 13 kl. 04:55

De bostadslösa ökar i finanskrisens spår

Det finns fyra miljoner bostadslösa inom EU och antalet stiger hela tiden. Med ett så enkelt medel som informations- och expertutbyte kunde situationen för många av dem förbättras, hävdar Freek Spinnewijn, ordförande för organisationen som jobbar för hemlösa i Europa, Feantsa.Freek Spinnewijn är bekymrad.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Detta händer onsdag den 20 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Scandi Standard (kl 7.30), Raysearch (kl 7.45), GHP Specialty Care (kl 8.

DI - 15 minuter sedan

Japans export minskar

Den japanska exporten minskade med 8,4 procent i januari jämfört med samma månad året före..

DI - 30 minuter sedan

Tuff höst för pensionerna – men jättens reträtt räddade spararnas pengar

Vinterstormarna på världens börser slog mot svenska pensionssparare. Flera pensionsjättar såg kapitalet krympa under fjolåret – men några lyckades trots allt generera avkastning..

DI - 1 timme sedan

Telenors nya chef träffas på gymmet

Kaaren Hilsen gör comeback i telekomgiganten Telenor och blir bolagets första kvinnliga Sverigechef. I ett halvår har vd-bytet varit klart och hon har haft gott om tid på sig att fundera på framtiden. Ett av de första besluten var att ställa ledningsgruppen inför en utmaning..

DI - 1 timme sedan

Asienbörserna tuffar på uppåt

Börserna i Kina och Japan inledde onsdagshandeln i dur, till följd av uppgångar i USA på tisdagen och förhoppningarna om att handelssamtalen mellan Kina och USA ska leda framåt..

DI - 7 timmar sedan

Trump: Ingen brådska med nedrustning

USA:s president Donald Trump meddelar en vecka före mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un att slutmålet är att diktaturen avvecklar sina kärnvapen, men att det inte är någon brådska..

DI - 7 timmar sedan

Trump antyder förlängda handelsförhandlingar

USA och Kina inledde en ny samtalsrunda på tisdagen för att försöka att hitta en lösning på handelskonflikten. Senare i veckan kommer uppföljande samtal att hållas på en högre nivå, uppger Vita huset..

DI - 7 timmar sedan

Danmark klår Sverige i matkriget

Köpenhamn går nu förbi Stockholm på krogscenen. Och kanske får vi vänja oss vid årliga antiklimax när Guide Michelin presenterar de nya stjärnkrogarna..

DI - 7 timmar sedan

Saudiska kronprinsen sopar mordet under sedelmattan

HONGKONG Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman är på charmturné i Pakistan, Indien och Kina. Trots mordet på journalisten Jamal Khashoggi möts prinsen av öppna armar – och erbjuder massiva investeringar och politiska samarbeten i utbyte..

DI - 7 timmar sedan

Walmart och Ford upp på stigande NY-börser

I spåren på åtta uppgångsveckor i rad steg New York-börserna på tisdagen, trots en  svag inledning. I täten gick Ford och Walmart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.