Skånskan > Nyheter

Monday, 10 December, 13:45

Skånskan - 17 nov 18 kl. 19:08

Nytt Krut på biblioteketMalmö Bibliotekens dag i Malmö innebar bland annat invigning av Krut som är Stadsbibliotekets nya ungdomsavdelning.– Här får unga och unga vuxna möjlighet att vara kreativa och skapa arrangemang för andra, berättar projektledaren Mimmi Widner.
Målgruppen omfattar åldrarna 14-30 år och verksamheten vänder sig till hela Malmö.
Här finns bland annat Bioteket, en liten blackbox för exempelvis film, konserter och föreläsningar, men även lokaler för workshops och utställningar.
– Vi i personalen kommer att hålla oss lite i bakgrunden – vår roll blir att se till att allt fungerar snabbt, enkelt och smidigt, säger Mimmi Widner.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Krut, Bibliotekens, Malmö, Stadsbibliotekets, Mimmi Widner, Bioteket, Tjejer, Förening, Nora Flygt, Blyertshav, Ljusets, Malmös

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, Krut, biblioteket
Västerbottens Folkblad - 18 jan 12 kl. 00:38

Telia har lagt nytt krut på Umeås 3G

UMEÅ Klagomålen på överbelastade 3G-nät har varit många. Nyligen har Telia uppgraderat nätet i Umeå­området för att försöka råda bot på problemet. UMEÅ Klagomålen på överbelastade 3G-nät har varit många.

DI - 21 jul 17 kl. 16:44

Nytt krut i Nordkoreas ekonomi

I fjol såg Nordkorea en häftig tillväxt på knappt 4 procent i sin annars sköra ekonomi. Rekordsiffrorna framkallades bland annat med hjälp av Kim Jong-Uns kärnvapentester och offensiva vapenproduktion. Men redan under 2017 riskerar ekonomin att återgå till gamla synder..

BT - 28 okt 11 kl. 08:28

Bygg nytt bibliotek på Bäckäng

Det nuvarande biblioteket på Bäckängsgymnasiet är undermåligt. Det ligger inträngt i allt för små lokaler och det lockar inte till studier. Därför vill de rödgröna bygga ett nytt.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 14:04

Full fart inför nya biblioteket

LIMHAMN Förberedelserna pågår nu för fullt i Limhamns nya bibliotek på Odengatan.
Lördagen den 29 oktober blir det invigning. Och det nybyggda biblioteket har ”skräddarsytts” för att passa behov och önskemål.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 04:00

Nytt bibliotek hade passat bra på Ångfärjetomten

Jag tror att det är många med mig som söker sig till biblioteket som ett av de första målen, när man kommer till en ny stad. Här kan man orientera sig om staden – kanske turistbyrån är stängd eller man hittar inte dit – få eller själv söka information, läsa tidningar, kanske från den egna hemkommunen, koppla av i en trivsam atmosfär med en bok, tidskrift, musik, ta en fika m m. Dessutom är biblioteket ofta öppet, när affärer och andra institutioner har stängt.

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 09:45

Hon vill att alla ska känna sig välkomna till biblioteket

Foto: Tommy Svensson
Personalförändringar inom verksamheterna för kultur, bibliotek, turism och fritid skedde i Bromölla i somras. I samband med det blev Linnea Liliekvist ny kultursamordnare. Sedan snart två veckor tillbaka är hon på plats i kommunen.

YLE - 10 aug 15 kl. 17:37

Tenala fick ett nytt fullsatt daghem

Det nya Solglimtens daghem invid Höjdens skola öppnade på måndagen (10.8) sina dörrar och tog emot barnen. I daghemsbyggnaden håller dessutom Tenala filialbibliotek på att flytta in.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 05:00

Nytt bibliotek byggs på gamla Ica-tomten

SVEDALA Svedalas får ett nybyggt bibliotek i det nya kvarteret som planeras på den gamla Ica-tomten mitt i centrum.
Går allt enligt planerat kan biblioteket öppna i början av 2020.Kulturnämnden har vid ett extrainsatt möte nu beslutat förorda att Svedala får ett helt nybyggt bibliotek i det helt nya kvarteret som planeras vid Storgatan.

YLE - 07 jul 14 kl. 15:13

"Allt på biblioteket är vårt!"

- Det nyaste på våra bibliotek i Esbo är kurser i programmering, säger Sunniva Drake som är distriktsbibliotekschef. Jag ser programmering som ett språk som man ska förstå och då är det bibliotekets uppgift att lära ut det språket, säger Drake. - Men vi lånar ut cyklar och symaskiner, vi har 3D-printrar och vinylskärare.

YLE - 29 nov 14 kl. 13:45

Vasabor fyller bokförråd när biblioteket stänger

En halv miljon böcker ska föras in i ett nytt system och då stänger biblioteken i Vasa. Sista helgen innan den tre veckor långa avbrottet passade Vasabor på att bunkra upp med böcker. På måndag stänger Vasas huvudbiblioteks verksamhetsställen och håller stängt till den 22 december.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Varm öl orsakade polisanmälan

HÄSSLEHOLM En man som ätit pizza och druckit några öl under lördagseftermiddagen var missnöjd med sin upplevelse. Eftersom en av hans öl varit varm ville han inte betala hela summan, varpå han övermannades av personalen.
Nu har mannen polisanmält den aktuella personalen för misshandel..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjuvar härjade i helgen

VELLINGE Från baksidan av husen, via krossade fönster och uppbruten balkongdörrar har tjuvar de senaste dagarna tagit sig in i bostäder på Näset.Flera inbrott i bostäder på adresser i både Falsterbo, Skanör och Höllviken har anmälts till polisen under helgen.
Någon gång mellan lördag och söndag har tjuvar stulit bland annat klockor, ringar och örhängen efter att en eller flera okända gärningspersoner tagit sig in via ett uppbrutet fönster till en bostad på Södra Pildalsvägen i Höllviken.

Skånskan - 1 timme sedan

Brunnar stals från fastighet

Staffanstorp Natten till i lördags stal okända personer minst sex brunnar och annan vvs-utrustning som låg på en tomt på Gamla Dalbyvägen i Staffanstorp.
Prylarna hade blivit över från en renovering som gjorts på fastigheten..

Skånskan - 1 timme sedan

Män anmäler utebliven lön

Staffanstorp Två män i 50-årsåldern polisanmäler en uppdragsgivare för att de inte fått ut lön för en och en halv månads arbete.
Männen var anställda från den 28:e maj till den 13 juli i år. För den perioden skulle de fått sammanlagt 156 000 kronor i lön.

Skånskan - 1 timme sedan

Skyltexemplar stals i butik

Löddeköpinge Köksbutiken Kitchen på Center Syd har under flera år polisanmält stölder från butiken. Vid en inventering nyligen upptäcktes att det saknades en drinkshaker som stått som skyltexemplar i butiken.
Shakern är värd knappt 400 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Ännu ett värmeljus funnet

Furulund Under flera års tid har en boende i Furulund hittat utbrunna värmeljus i trädgården. I helgen var det dags igen, något fastighetsägaren polisanmält.
Trots att han har en kamera riktad mot trädgården har det inte gått att utröna hur ljusen hamnar på tomten..

Skånskan - 2 timmar sedan

Vittne pekade ut gärningsman

Höör Det var strax före klockan 17 på fredagen som en man i 60-årsåldern blev misshandlad av en förbipasserande på Nya torg i Höör. Enligt polisanmälan satt 60-åringen på en bänk vid torget och höll på med sin mobiltelefon när en för honom okänd man kom ut från en butik, började skrika på honom och uppträdde aggressivt.
60-åringen blev irriterad och sa till den skrikande mannen att vara tyst.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bröt sig in och stal smycken

Höör I fredags någon gång mellan klockan 13.35 och 17 har det skett ett inbrott på Lärkgatan i Höör. Någon har tagit bort listerna runt ett badrumsfönster, lyft ut det och på så vis tagit sig in i bostaden varifrån flertalet smycken stulits..

Skånskan - 2 timmar sedan

Försökte stjäla fyrhjulingar

Höör Under natten mellan lördagen och söndagen ska någon ha försökt stjäla fyrhjulingar på Hörbyvägen i Höör.
Någon har tagit sig in på ett inhägnat område där det stått tre fyrhjulingar på en container. Man ska sedan ha försökt stjäla dessa fyrhjulingar, men utan att lyckas – fordonen påträffades nästa dag 200 meter från platsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Drog in 20-åring i bil

Höör En man i 20-årsåldern var på söndagen ute och gick i Höör när han blev indragen i en bil och slagen i ansiktet. Händelsen utreds som olaga frihetsberövande och misshandel.Det var vid 11.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.