Skånskan > Nyheter

Sunday, 24 February, 03:51

Skånskan - 17 nov 18 kl. 19:08

Nytt Krut på biblioteketMalmö Bibliotekens dag i Malmö innebar bland annat invigning av Krut som är Stadsbibliotekets nya ungdomsavdelning.– Här får unga och unga vuxna möjlighet att vara kreativa och skapa arrangemang för andra, berättar projektledaren Mimmi Widner.
Målgruppen omfattar åldrarna 14-30 år och verksamheten vänder sig till hela Malmö.
Här finns bland annat Bioteket, en liten blackbox för exempelvis film, konserter och föreläsningar, men även lokaler för workshops och utställningar.
– Vi i personalen kommer att hålla oss lite i bakgrunden – vår roll blir att se till att allt fungerar snabbt, enkelt och smidigt, säger Mimmi Widner.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Krut, Bibliotekens, Malmö, Stadsbibliotekets, Mimmi Widner, Bioteket, Tjejer, Förening, Nora Flygt, Blyertshav, Ljusets, Malmös

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, Krut, biblioteket
Västerbottens Folkblad - 18 jan 12 kl. 00:38

Telia har lagt nytt krut på Umeås 3G

UMEÅ Klagomålen på överbelastade 3G-nät har varit många. Nyligen har Telia uppgraderat nätet i Umeå­området för att försöka råda bot på problemet. UMEÅ Klagomålen på överbelastade 3G-nät har varit många.

DI - 21 jul 17 kl. 16:44

Nytt krut i Nordkoreas ekonomi

I fjol såg Nordkorea en häftig tillväxt på knappt 4 procent i sin annars sköra ekonomi. Rekordsiffrorna framkallades bland annat med hjälp av Kim Jong-Uns kärnvapentester och offensiva vapenproduktion. Men redan under 2017 riskerar ekonomin att återgå till gamla synder..

BT - 28 okt 11 kl. 08:28

Bygg nytt bibliotek på Bäckäng

Det nuvarande biblioteket på Bäckängsgymnasiet är undermåligt. Det ligger inträngt i allt för små lokaler och det lockar inte till studier. Därför vill de rödgröna bygga ett nytt.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 14:04

Full fart inför nya biblioteket

LIMHAMN Förberedelserna pågår nu för fullt i Limhamns nya bibliotek på Odengatan.
Lördagen den 29 oktober blir det invigning. Och det nybyggda biblioteket har ”skräddarsytts” för att passa behov och önskemål.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 04:00

Nytt bibliotek hade passat bra på Ångfärjetomten

Jag tror att det är många med mig som söker sig till biblioteket som ett av de första målen, när man kommer till en ny stad. Här kan man orientera sig om staden – kanske turistbyrån är stängd eller man hittar inte dit – få eller själv söka information, läsa tidningar, kanske från den egna hemkommunen, koppla av i en trivsam atmosfär med en bok, tidskrift, musik, ta en fika m m. Dessutom är biblioteket ofta öppet, när affärer och andra institutioner har stängt.

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 09:45

Hon vill att alla ska känna sig välkomna till biblioteket

Foto: Tommy Svensson
Personalförändringar inom verksamheterna för kultur, bibliotek, turism och fritid skedde i Bromölla i somras. I samband med det blev Linnea Liliekvist ny kultursamordnare. Sedan snart två veckor tillbaka är hon på plats i kommunen.

YLE - 07 jul 14 kl. 15:13

"Allt på biblioteket är vårt!"

- Det nyaste på våra bibliotek i Esbo är kurser i programmering, säger Sunniva Drake som är distriktsbibliotekschef. Jag ser programmering som ett språk som man ska förstå och då är det bibliotekets uppgift att lära ut det språket, säger Drake. - Men vi lånar ut cyklar och symaskiner, vi har 3D-printrar och vinylskärare.

YLE - 29 nov 14 kl. 13:45

Vasabor fyller bokförråd när biblioteket stänger

En halv miljon böcker ska föras in i ett nytt system och då stänger biblioteken i Vasa. Sista helgen innan den tre veckor långa avbrottet passade Vasabor på att bunkra upp med böcker. På måndag stänger Vasas huvudbiblioteks verksamhetsställen och håller stängt till den 22 december.

YLE - 10 aug 15 kl. 17:37

Tenala fick ett nytt fullsatt daghem

Det nya Solglimtens daghem invid Höjdens skola öppnade på måndagen (10.8) sina dörrar och tog emot barnen. I daghemsbyggnaden håller dessutom Tenala filialbibliotek på att flytta in.

Nerikes Allehanda - 27 feb 16 kl. 05:15

Vad händer på biblioteket i Vivalla?

Jag hade precis börjat åttan. Varje dag efter skolan samlades vi, ett stort och högljutt gäng av finniga och hormonhöga tonåringar , nere vid facklitteraturen – i ett undanskymt hörd av biblioteket; pratandes, skrattandes, skränandes – i timmar. Blev vi tillsagda att vara tysta?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

John Lundvik och Bishara vidare till final

Mello John Lundvik och Bishara gick till i final när den fjärde och sista deltävlingen avgjordes i Lidköping. John Lundvik blev den första som gick vidare till final.
Låten Too late for love har han skrivit själv tillsammans med Vellingesonen Andreaz Wrethov och Andreas ”Stone” Johansson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Rögle har fått vittring på SM-slutspelet

ISHOCKEY Rögle BK har fått upp ångan i SHL. Ängelholmarna kan nå SM-slutspelet för första gången på 25 år.Efter en minst sagt tung start på säsongen, så har Rögle vänt på trenden.

Skånskan - 7 timmar sedan

Larm om brand i Sjöbo

Sjöbo En brand ska ha utbrutit i en byggnad i Sjöbo. Polis och räddningstjänst har skickats till platsen. Enligt initiala uppgifter till polisen rör det sig om en utvecklad brand.

Skånskan - 7 timmar sedan

H65 Höörs segertåg tuffar på

HANDBOLL H65 hamnade i tidigt underläge borta mot VästeråsIrsta. Men det stoppade inte Höörlagets framfart till den 19 raka segern i seriespelet.Slutresultatet blev till slut 27-18 i skånskornas favör,
Det var verkligen ett taggat hemmalag, som äntrade Bombardier arena i Västerås på lördagen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Highlights från Västerås/Irsta – H65

TV Kolla in highlights från H65 Höörs bortamatch mot Västeråsirsta.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skördetid för lekfullt allvar

Porsche 911 är sportbilen vars rötter går hela vägen tillbaka till den klassiska folkvagnsbubblan, med svansmotor och cylindrar i boxerformation. Men den helt nykonstruerade versionen har teknik som ska ta den in i 2020-talet. Bättre säkerhet och lägre förbrukning är två av pluspunkterna.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lindarna får stå kvar

ystad De tre fullvuxna lindarna vid det gamla fritidsbadet i Bollhusparken får stå kvar – åtminstone tills vidare. Förvaltningsrätten i Malmö upphäver samhällsbyggnadsnämndens beslut att fälla träden eftersom det inte är tillräckligt underbyggt.Det är fyra privatpersoner som har överklagat beslutet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hus på 96 kvadratmeter i Kungshult, Eslöv har fått nya ägare

Eslöv Agnieszka och Edward Arapinowicz, 32 och 33 år, har tagit över fastigheten på Vännbergavägen 2 i Kungshult, Eslöv från Jenny och Emil Skog. Ägarbytet blev klart i januari 2019 och köpesumman blev 1 890 000 kronor. Huset är 96 kvadratmeter stort och byggdes 1970.

Skånskan - 12 timmar sedan

Varnar för en miljökatastrof

lyby För tio år sedan var Anita Ullmann med och drog igång nätverket Heaven or Shell i protest mot provborrningarna efter naturgas i Oderup.
Nu är hon ordförande i nätverket Vetonu och går i bräschen för motståndet mot gruvplanerna både på Österlen och i Lyby. Hon ser stora miljörisker med gruvprojektet.

Skånskan - 12 timmar sedan

Brotten blir allt färre

SVALÖV Antal brott i Svalövs kommun går stadigt neråt.
2018 innebar den lägsta siffran sedan 2010. 1209 anmälningar kom in som ska jämföras med rekordåret 2014 då hela 2 241 brott utfördes.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.