Skånskan > Nyheter

Sunday, 24 February, 03:50

Skånskan - 17 nov 18 kl. 19:13

Världstoalettdag i fokusKlagshamn Den 19 november infaller Världstoalettdagen, en officiell FN-dag för att uppmärksamma sanitetsfrågor och de globala mål som upprättats. VA Syd bjöd därför in allmänheten till guidade visningar under lördagen, bland annat på avloppsreningsverket i Klagshamn.– Med tanke på att en tredjedel av världens befolkning lever utan toaletter har vi det bra i Sverige, konstaterade pedagogen Jenny Sjölin som var en av guiderna.
Här är ett stort problem den så kallade fulspolningen, alltså att det spolas ut föremål som inte har i avloppet att göra och som ställer till problem i reningsverken.
Det handlar exempelvis om tops, snus, cigaretter, kattsand, blöjor, bindor, våtservetter och kondomer.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Världstoalettdagen, FN, Syd, Klagshamn, Sverige, Jenny Sjölin, Anders Johnsson, Klagshamnsverket, Johnsson, Malmö, Vellinge, Sjölunda, VA Syd, Eslöv, Lomma

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världstoalettdagi , fokus
Dalarnas tidningar - 17 nov 17 kl. 07:35

Världstoalettdagen uppmärksammas – fokus på fulspolningar: "Vill få många att ändra sitt beteende"

Den 19 november infaller FN:s internationella Världstoalettdag. Under dagen uppmärksammas sanitetsfrågor runt om i världen. Förra året fokuserade dagen på problemet med snus som spolas ner i toaletten.

DalaDemokraten - 17 nov 17 kl. 07:35

Världstoalettdagen uppmärksammas – fokus på fulspolningar: "Vill få många att ändra sitt beteende"

Den 19 november infaller FN:s internationella Världstoalettdag. Under dagen uppmärksammas sanitetsfrågor runt om i världen. Förra året fokuserade dagen på problemet med snus som spolas ner i toaletten.

YLE - 28 okt 16 kl. 16:00

"Fokus i Karis borde skyddas, inte rivas"

Fokushuset i Karis centrum kan bli skyddat. Den marmorbeklädda byggnaden från 1970-talet är värdefull eftersom den representerar en sällsynt stilinriktning säger stadsplaneringsarkitekten i Raseborg. Diskussionen om bibliotekshuset Fokus framtid har varit livlig.

Politologerna - 09 maj 14 kl. 08:00

Vem bestämmer i Sverige? En nätverksanalys av Fokus 100 mäktigaste

Makt är ett centralt begrepp inom statsvetenskapen, men inte helt lätt att mäta. Jag är därför fascinerad av alla sätt att försöka mäta makt, särskilt de som går bortom formella positioner. I ett tidigare inlägg försökte jag och Gissur Ó Erlingsson mäta olika former av inflytande i Göteborgs styrelser och nämnder genom nätverksanalys.

YLE - 08 sep 15 kl. 18:25

Renoveringen av Fokus i Karis planeras i rask takt

Hyresvärden Raseborgs stad behöver inte erbjuda hyresgästerna ersättande lokaler, men för flera gäster finns det preliminära planer för tillfälliga lösningar. Raseborgs stad har meddelat hyresgästerna att de ska flytta ut senast 31 juli nästa år för att staden ska komma igång med saneringen den 1 augusti. Biblioteket flyttar i maj till lokaler i Grabbegårdens första våning.

YLE - 29 jan 16 kl. 16:54

Fredagssnackarna: Riv inte Fokus - gör det till kulturhus

Tunneln under järnvägsspåren i Karis borde förlängas till Fokus. Där kunde man skapa ett kulturellt centrum som affärslivet har nytta av. Det föreslår fredagssnackaren Petri Horttana.

Dagensanalys.se - 19 jan 18 kl. 11:01

Analytiker med digitalt fokus till Inizio

Inizio ska bli fler och vi söker nu en analytiker med digitalt fokus till vårt team. Tillsammans med dina kollegor kommer du att driva bolaget framåt där kvalitet och kreativitet står i fokus. Inizio är ett analys- och undersökningsföretag med digitalt fokus.

Sydsvenskan - 17 sep 12 kl. 06:30

Fokus och förlusterna

Att tidskriften Fokus överlever ser, vid första anblick, allt märkligare ut. Förra veckans nummer innehöll drygt nio sidor annonser, av totalt 52. Det är rimligen alldeles för lite för att bära en så journalistiskt ambitiös produkt.

YLE - 13 okt 15 kl. 06:48

Musikinstitutet vill till Fokus i Karis

Musikinstitutet Raseborg är intresserat av Fokushuset i Karis. Institutet skulle vilja flytta sin verksamhet i Karis från Lönnbergska till Fokus efter att renoveringen är klar. Musikinstitutet är missnöjt med de nuvarande lokalerna som är för trånga.

Uppsalanyheter.se - 11 maj 17 kl. 18:08

Uppsala "bästa stadskommun att bo i" enligt Fokus

Uppsala är för fjärde året i rad Sveriges bästa stadskommun att bo i, enligt tidningen Fokus kommunrankning "Bäst att bo 2017". Rankingen presenterades på torsdagen den 11 maj.Uppsala är för fjärde året i rad Sveriges bästa stadskommun att bo i, enligt tidningen Fokus kommunrankning "Bäst att bo 2017".

Dagensanalys.se - 13 apr 18 kl. 13:01

Jämlikhet och utveckling i fokus på Salesforce event

I början av veckan bjöd Salesforce in till sitt årliga event Trailhead Live, där både de själva och partners presenterar case, exempel och intressanta nyheter kopplat till det arbete som Salesforce gör. Mycket fokus låg på arbetet kring jämställdhet, och givetvis en del nyheter kring AI, funktioner samt deras ökade fokus på utveckling och utbildning av kunderna. Dagen började med ett frukostmöte där Dr.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

John Lundvik och Bishara vidare till final

Mello John Lundvik och Bishara gick till i final när den fjärde och sista deltävlingen avgjordes i Lidköping. John Lundvik blev den första som gick vidare till final.
Låten Too late for love har han skrivit själv tillsammans med Vellingesonen Andreaz Wrethov och Andreas ”Stone” Johansson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Rögle har fått vittring på SM-slutspelet

ISHOCKEY Rögle BK har fått upp ångan i SHL. Ängelholmarna kan nå SM-slutspelet för första gången på 25 år.Efter en minst sagt tung start på säsongen, så har Rögle vänt på trenden.

Skånskan - 7 timmar sedan

Larm om brand i Sjöbo

Sjöbo En brand ska ha utbrutit i en byggnad i Sjöbo. Polis och räddningstjänst har skickats till platsen. Enligt initiala uppgifter till polisen rör det sig om en utvecklad brand.

Skånskan - 7 timmar sedan

H65 Höörs segertåg tuffar på

HANDBOLL H65 hamnade i tidigt underläge borta mot VästeråsIrsta. Men det stoppade inte Höörlagets framfart till den 19 raka segern i seriespelet.Slutresultatet blev till slut 27-18 i skånskornas favör,
Det var verkligen ett taggat hemmalag, som äntrade Bombardier arena i Västerås på lördagen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Highlights från Västerås/Irsta – H65

TV Kolla in highlights från H65 Höörs bortamatch mot Västeråsirsta.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skördetid för lekfullt allvar

Porsche 911 är sportbilen vars rötter går hela vägen tillbaka till den klassiska folkvagnsbubblan, med svansmotor och cylindrar i boxerformation. Men den helt nykonstruerade versionen har teknik som ska ta den in i 2020-talet. Bättre säkerhet och lägre förbrukning är två av pluspunkterna.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lindarna får stå kvar

ystad De tre fullvuxna lindarna vid det gamla fritidsbadet i Bollhusparken får stå kvar – åtminstone tills vidare. Förvaltningsrätten i Malmö upphäver samhällsbyggnadsnämndens beslut att fälla träden eftersom det inte är tillräckligt underbyggt.Det är fyra privatpersoner som har överklagat beslutet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hus på 96 kvadratmeter i Kungshult, Eslöv har fått nya ägare

Eslöv Agnieszka och Edward Arapinowicz, 32 och 33 år, har tagit över fastigheten på Vännbergavägen 2 i Kungshult, Eslöv från Jenny och Emil Skog. Ägarbytet blev klart i januari 2019 och köpesumman blev 1 890 000 kronor. Huset är 96 kvadratmeter stort och byggdes 1970.

Skånskan - 12 timmar sedan

Varnar för en miljökatastrof

lyby För tio år sedan var Anita Ullmann med och drog igång nätverket Heaven or Shell i protest mot provborrningarna efter naturgas i Oderup.
Nu är hon ordförande i nätverket Vetonu och går i bräschen för motståndet mot gruvplanerna både på Österlen och i Lyby. Hon ser stora miljörisker med gruvprojektet.

Skånskan - 12 timmar sedan

Brotten blir allt färre

SVALÖV Antal brott i Svalövs kommun går stadigt neråt.
2018 innebar den lägsta siffran sedan 2010. 1209 anmälningar kom in som ska jämföras med rekordåret 2014 då hela 2 241 brott utfördes.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.