Skånskan > Nyheter

Monday, 10 December, 13:45

Skånskan - 17 nov 18 kl. 19:13

Världstoalettdag i fokusKlagshamn Den 19 november infaller Världstoalettdagen, en officiell FN-dag för att uppmärksamma sanitetsfrågor och de globala mål som upprättats. VA Syd bjöd därför in allmänheten till guidade visningar under lördagen, bland annat på avloppsreningsverket i Klagshamn.– Med tanke på att en tredjedel av världens befolkning lever utan toaletter har vi det bra i Sverige, konstaterade pedagogen Jenny Sjölin som var en av guiderna.
Här är ett stort problem den så kallade fulspolningen, alltså att det spolas ut föremål som inte har i avloppet att göra och som ställer till problem i reningsverken.
Det handlar exempelvis om tops, snus, cigaretter, kattsand, blöjor, bindor, våtservetter och kondomer.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Världstoalettdagen, FN, Syd, Klagshamn, Sverige, Jenny Sjölin, Anders Johnsson, Klagshamnsverket, Johnsson, Malmö, Vellinge, Sjölunda, VA Syd, Eslöv, Lomma

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världstoalettdagi , fokus
Dalarnas tidningar - 17 nov 17 kl. 07:35

Världstoalettdagen uppmärksammas – fokus på fulspolningar: "Vill få många att ändra sitt beteende"

Den 19 november infaller FN:s internationella Världstoalettdag. Under dagen uppmärksammas sanitetsfrågor runt om i världen. Förra året fokuserade dagen på problemet med snus som spolas ner i toaletten.

DalaDemokraten - 17 nov 17 kl. 07:35

Världstoalettdagen uppmärksammas – fokus på fulspolningar: "Vill få många att ändra sitt beteende"

Den 19 november infaller FN:s internationella Världstoalettdag. Under dagen uppmärksammas sanitetsfrågor runt om i världen. Förra året fokuserade dagen på problemet med snus som spolas ner i toaletten.

YLE - 28 okt 16 kl. 16:00

"Fokus i Karis borde skyddas, inte rivas"

Fokushuset i Karis centrum kan bli skyddat. Den marmorbeklädda byggnaden från 1970-talet är värdefull eftersom den representerar en sällsynt stilinriktning säger stadsplaneringsarkitekten i Raseborg. Diskussionen om bibliotekshuset Fokus framtid har varit livlig.

Politologerna - 09 maj 14 kl. 08:00

Vem bestämmer i Sverige? En nätverksanalys av Fokus 100 mäktigaste

Makt är ett centralt begrepp inom statsvetenskapen, men inte helt lätt att mäta. Jag är därför fascinerad av alla sätt att försöka mäta makt, särskilt de som går bortom formella positioner. I ett tidigare inlägg försökte jag och Gissur Ó Erlingsson mäta olika former av inflytande i Göteborgs styrelser och nämnder genom nätverksanalys.

YLE - 08 sep 15 kl. 18:25

Renoveringen av Fokus i Karis planeras i rask takt

Hyresvärden Raseborgs stad behöver inte erbjuda hyresgästerna ersättande lokaler, men för flera gäster finns det preliminära planer för tillfälliga lösningar. Raseborgs stad har meddelat hyresgästerna att de ska flytta ut senast 31 juli nästa år för att staden ska komma igång med saneringen den 1 augusti. Biblioteket flyttar i maj till lokaler i Grabbegårdens första våning.

YLE - 29 jan 16 kl. 16:54

Fredagssnackarna: Riv inte Fokus - gör det till kulturhus

Tunneln under järnvägsspåren i Karis borde förlängas till Fokus. Där kunde man skapa ett kulturellt centrum som affärslivet har nytta av. Det föreslår fredagssnackaren Petri Horttana.

Dagensanalys.se - 19 jan 18 kl. 11:01

Analytiker med digitalt fokus till Inizio

Inizio ska bli fler och vi söker nu en analytiker med digitalt fokus till vårt team. Tillsammans med dina kollegor kommer du att driva bolaget framåt där kvalitet och kreativitet står i fokus. Inizio är ett analys- och undersökningsföretag med digitalt fokus.

Sydsvenskan - 17 sep 12 kl. 06:30

Fokus och förlusterna

Att tidskriften Fokus överlever ser, vid första anblick, allt märkligare ut. Förra veckans nummer innehöll drygt nio sidor annonser, av totalt 52. Det är rimligen alldeles för lite för att bära en så journalistiskt ambitiös produkt.

YLE - 13 okt 15 kl. 06:48

Musikinstitutet vill till Fokus i Karis

Musikinstitutet Raseborg är intresserat av Fokushuset i Karis. Institutet skulle vilja flytta sin verksamhet i Karis från Lönnbergska till Fokus efter att renoveringen är klar. Musikinstitutet är missnöjt med de nuvarande lokalerna som är för trånga.

Uppsalanyheter.se - 11 maj 17 kl. 18:08

Uppsala "bästa stadskommun att bo i" enligt Fokus

Uppsala är för fjärde året i rad Sveriges bästa stadskommun att bo i, enligt tidningen Fokus kommunrankning "Bäst att bo 2017". Rankingen presenterades på torsdagen den 11 maj.Uppsala är för fjärde året i rad Sveriges bästa stadskommun att bo i, enligt tidningen Fokus kommunrankning "Bäst att bo 2017".

Dagensanalys.se - 13 apr 18 kl. 13:01

Jämlikhet och utveckling i fokus på Salesforce event

I början av veckan bjöd Salesforce in till sitt årliga event Trailhead Live, där både de själva och partners presenterar case, exempel och intressanta nyheter kopplat till det arbete som Salesforce gör. Mycket fokus låg på arbetet kring jämställdhet, och givetvis en del nyheter kring AI, funktioner samt deras ökade fokus på utveckling och utbildning av kunderna. Dagen började med ett frukostmöte där Dr.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Varm öl orsakade polisanmälan

HÄSSLEHOLM En man som ätit pizza och druckit några öl under lördagseftermiddagen var missnöjd med sin upplevelse. Eftersom en av hans öl varit varm ville han inte betala hela summan, varpå han övermannades av personalen.
Nu har mannen polisanmält den aktuella personalen för misshandel..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjuvar härjade i helgen

VELLINGE Från baksidan av husen, via krossade fönster och uppbruten balkongdörrar har tjuvar de senaste dagarna tagit sig in i bostäder på Näset.Flera inbrott i bostäder på adresser i både Falsterbo, Skanör och Höllviken har anmälts till polisen under helgen.
Någon gång mellan lördag och söndag har tjuvar stulit bland annat klockor, ringar och örhängen efter att en eller flera okända gärningspersoner tagit sig in via ett uppbrutet fönster till en bostad på Södra Pildalsvägen i Höllviken.

Skånskan - 1 timme sedan

Brunnar stals från fastighet

Staffanstorp Natten till i lördags stal okända personer minst sex brunnar och annan vvs-utrustning som låg på en tomt på Gamla Dalbyvägen i Staffanstorp.
Prylarna hade blivit över från en renovering som gjorts på fastigheten..

Skånskan - 1 timme sedan

Män anmäler utebliven lön

Staffanstorp Två män i 50-årsåldern polisanmäler en uppdragsgivare för att de inte fått ut lön för en och en halv månads arbete.
Männen var anställda från den 28:e maj till den 13 juli i år. För den perioden skulle de fått sammanlagt 156 000 kronor i lön.

Skånskan - 1 timme sedan

Skyltexemplar stals i butik

Löddeköpinge Köksbutiken Kitchen på Center Syd har under flera år polisanmält stölder från butiken. Vid en inventering nyligen upptäcktes att det saknades en drinkshaker som stått som skyltexemplar i butiken.
Shakern är värd knappt 400 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Ännu ett värmeljus funnet

Furulund Under flera års tid har en boende i Furulund hittat utbrunna värmeljus i trädgården. I helgen var det dags igen, något fastighetsägaren polisanmält.
Trots att han har en kamera riktad mot trädgården har det inte gått att utröna hur ljusen hamnar på tomten..

Skånskan - 2 timmar sedan

Vittne pekade ut gärningsman

Höör Det var strax före klockan 17 på fredagen som en man i 60-årsåldern blev misshandlad av en förbipasserande på Nya torg i Höör. Enligt polisanmälan satt 60-åringen på en bänk vid torget och höll på med sin mobiltelefon när en för honom okänd man kom ut från en butik, började skrika på honom och uppträdde aggressivt.
60-åringen blev irriterad och sa till den skrikande mannen att vara tyst.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bröt sig in och stal smycken

Höör I fredags någon gång mellan klockan 13.35 och 17 har det skett ett inbrott på Lärkgatan i Höör. Någon har tagit bort listerna runt ett badrumsfönster, lyft ut det och på så vis tagit sig in i bostaden varifrån flertalet smycken stulits..

Skånskan - 2 timmar sedan

Försökte stjäla fyrhjulingar

Höör Under natten mellan lördagen och söndagen ska någon ha försökt stjäla fyrhjulingar på Hörbyvägen i Höör.
Någon har tagit sig in på ett inhägnat område där det stått tre fyrhjulingar på en container. Man ska sedan ha försökt stjäla dessa fyrhjulingar, men utan att lyckas – fordonen påträffades nästa dag 200 meter från platsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Drog in 20-åring i bil

Höör En man i 20-årsåldern var på söndagen ute och gick i Höör när han blev indragen i en bil och slagen i ansiktet. Händelsen utreds som olaga frihetsberövande och misshandel.Det var vid 11.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.