Expressen > Opinion

Monday, 18 February, 13:00

Expressen - 17 nov 18 kl. 18:30

Båda sidor har rätt om SD och demokratinSverigedemokraterna är en del av en högernationalistisk våg som pressar demokratin i hela västvärlden. Samtidigt representerar partiet åsikter hos en växande andel av väljarskaran. Det är demokratins paradox..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD

Dela artikeln

947 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Båda, sidorhar rätt om SD och , demokratin
YA - 30 okt 13 kl. 03:50

Folkomröstningens olika sidor

En ändring i lagen 2011 har gjort det lättare för medborgarna att få till stånd kommunala folkomröstningar.
Visserligen krävs det numera underskrifter av 10 procent av de röstberättigade i en kommun för att frågan om folkomröstning ska tas upp av kommunfullmäktige, innan räckte det med fem procent. Å andra sidan har det blivit svårare för politikerna att avslå kravet på folkomröstning, eftersom det nu krävs att två tredjedelar av fullmäktige i så fall går emot.

Trelleborgs Allehanda - 30 apr 13 kl. 04:00

Lobbyismens goda sidor

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Att före detta politiker blir PR-konsulter är inget hot mot demokratin.
Aftonbladet granskade på måndagen vad före detta politiker försörjer sig på. Att före detta ministrar och riksdagsledamöter har kunnat leva gott på generösa ersättningar långt efter att den politiska karriären avslutats är något som upprört och upprör många.

BT - 14 mar 12 kl. 14:01

Om vi inte berättar kapsejsar demokratin

Mod, rädsla och berättelser är temat i Roberto Savianos Kom med mig. En berättelse handlar om två män ombord på ett fartyg i ett stormigt väder. Den ene mannen står på däck.

YLE - 20 jun 12 kl. 16:01

"Populism är bra för demokratin"

Populismen lyfter fram den rådande politikens brist på alternativ och är på så sätt bra för den europeiska demokratin, säger forskaren Emilia Palonen vid Helsingfors Universitet. Det är Europarådet som slår larm om att grundläggande värderingar som demokrati och mänskliga rättigheter har börjat ifrågasättas i samband med den ekonomiska krisen och de samhälleliga omvälvningarna i Europa de senaste åren. Rådet, som inriktar sig på frågor just kring demokrati och mänskliga rättigheter, ska samlas i Strasbourg nästa vecka.

Sydsvenskan - 11 jan 11 kl. 06:32

En fråga om tillit till demokratin

Jakten på naziförbrytare har en större och djupare mening än hämnd, menar Margareta Flygt.
John Demjanuk står inför rätta i München ? eller rättare sagt ligger ?

Expressen - 18 aug 13 kl. 11:20

Egyptier rädda för att demokratin är i fara

KAIRO. Egyptiska säkerhetsstyrkor stormade al-Fatahmoskén i Kairo och grep hundratals människor i går. Egypten är ett djupt splittrat land och Expressen har talat med människor på båda sidor.

Nerikes Allehanda - 22 jul 16 kl. 09:17

Idrottsföräldrar bygger demokratin

Jag har spenderat fler timmar av mitt liv än jag vågar tänka på vid olika fotbollscuper eller seriematcher. Det må ses som bortkastad tid, men så uppfattar man det inte när ett eget barn är med i ena laget. När barnen är små, vilket i och för sig börjar bli ett bra tag sedan för min del, plockar också fotbollen fram goda sidor i samhället.

YA - 04 jun 11 kl. 06:30

Ansvaret för demokratin

Var fjärde ung svensk mellan 18 och 29 år tycker att det vore ganska eller mycket bra om demokratin ?
Det framgår av den senaste World Values Survey-undersökningen, som presenterades av stats­vetaren Staffan I Lindberg på Dagens Nyheters debattsida på fredagen. Det är alltid vanskligt att dra långtgående slutsatser av enstaka undersökningar.

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:50

Riktade valkampanjer urholkar demokratin

Barack Obamas valkampanjer 2008 och 2012 blev berömda världen över, inte bara för att de fick sin kandidat vald, utan också för det sätt på vilket det skedde. I stället för stora annonskampanjer riktade mot alla, men ingen särskild, väljare använde sig Obamakampanjerna i stor utsträckning av marknadsföring som riktade in sig på små avgränsade grupper med gemensamma referenser eller till och med enskilda individer. Detta ?

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:50

Riktade valkampanjer urholkar demokratin

Barack Obamas valkampanjer 2008 och 2012 blev berömda världen över, inte bara för att de fick sin kandidat vald, utan också för det sätt på vilket det skedde. I stället för stora annonskampanjer riktade mot alla, men ingen särskild, väljare använde sig Obamakampanjerna i stor utsträckning av marknadsföring som riktade in sig på små avgränsade grupper med gemensamma referenser eller till och med enskilda individer. Detta ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Sverige ska inte vara ett himmelrike för bedragare

De som fuskat på högskoleprovet bör förlora både studieplats och studiepoäng på högskolan..

Expressen - 17 timmar sedan

Ingen skattereform utan rejäl fördelningspolitik

Skattereformens stora problem är fördelningen. Dribblandet från arbete till kapital fräter på systemets legitimitet..

Expressen - Igår: 18:30

Sabba inte skattereformen - Lööf och Björklund

Sverige sticker ut med höga skatter på arbete och låga skatter på kapital. Det är ansvarslöst av Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) att kasta in veton som försvårar en ny historisk skattereform..

Expressen - I förrgår: 06:45

Ministrar ska inte vara cheerleaders på Twitter

Visst är det bra att lyfta fram glädjerapporter - men lite Bagdad Bobbigt kan det bli..

Expressen - I förrgår: 19:30

Låt inte salafisterna sprida sin unkna kvinnosyn

Det talas en hel del om ”moralpoliser”, som håller efter kvinnor i förortsområden – men vilka är de och hur ser deras moraliska ideal egentligen ut? .

Expressen - 14 feb 19 kl. 19:00

Det är en myt att det blivit dyrare att köra bil

Höga bensinpriser skapar folkliga protester. Men snålare motorer gör att det faktiskt inte kostar mer att köra bil än vad det gjorde för 20 år sedan.- Jämfört med andra länder har Sverige inte speciellt höga drivmedelsskatter, säger miljöexperten Magnus Nilsson i Ledarsnack.

Expressen - 14 feb 19 kl. 14:59

En svensk ambassadör ska inte gå Kinas ärenden

Att den svenska ambassadören i Peking deltog i ett försök att tysta dottern till fängslade Gui Minhai är dåligt omdöme av historiska proportioner..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:00

Gör skillnad på hat, hot och legitim mediekritik

Svenska medier måste välkomna kritik men ta allvarligt på hoten..

Expressen - 13 feb 19 kl. 17:42

L och KD har tappat fotfästet om Israel

Nej, Sverige ska inte göra gemensam sak med högernationalister som Trump och Bolsonaro och flytta ambassaden i Israel till Jerusalem. De krisande Liberalerna har tappat omdömet..

Expressen - 13 feb 19 kl. 06:45

Porta vaccinvägrares barn från förskolan

Mässlingsfallen ökar i Europa. I Stockholm upptäcktes ett fall i lördags. Det dödliga vaccinmotståndet måste brytas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.