Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 December, 21:00

Skånskan - 17 nov 18 kl. 17:54

Full aktivitet på invigningen av den nya parkenSjöbo. Trots att det inte var mer än en handfull grader ute, drog invigningen av den nya aktivitetsparken storpublik.
Mer än femhundra människor kom för ta del av aktiviteterna.– Jag tror inte att det är många kommuner som kan ta fram något liknande på bara tre år, sade Jörgen Jönsson (C), tekniska nämndens ordförande, i sitt invigningstal när de sista tonerna från Sjöbos ungdomsorkester dött ut.
– Att blanda unga och gamla på det här sättet, det tror jag är ett framgångskoncept.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Jörgen Jönsson, Sjöbos, Åke Karlsson, Sjöbo, Elias Larsson Johansson, Skurup, Daniel Gevalsen, Rydsgård, Ystad, Malmö, Johnsson

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Full, aktivitet, invigningenav den nya , parken
Dagen - 21 jul 11 kl. 03:00

Full aktivitet på Olsnäsgården

I fäbodvallen Olsnäs, fem kilometer från Siljansnäs, ligger Olsnäsgården. Här har hållits gudstjänster, läger och kristen verksamhet sedan 1960-talet.


Anläggningen ligger vackert vid Siljan och inköptes på 1960-talet av EFS-föreningen i Siljansnäs.

Nya Wermlands Tidningen - 28 nov 11 kl. 13:57

Full aktivitet under skyltsöndagen

Under söndagen var det första advent och traditionsenligt är det då skyltsöndag både i Degerfors och i Karlskoga. Det var full aktivitet i båda kommunerna och många hade hittat ut trots att snön och den riktiga julstämningen saknades..

Nya Wermlands Tidningen - 05 sep 13 kl. 06:00

Full aktivitet under teaterdagarna

När Ferlinskolan i tisdags höll sin sista av två temadagar rådde full aktivitet. Eleverna fick själva välja vilka stationer de ville delta i, bland annat akrobatik och teatersmink. ?

Nya Wermlands Tidningen - 17 sep 13 kl. 06:00

Full aktivitet vid Långseruds kyrka

Det var full aktivitet vid Långseruds kyrka på söndagen. Under två pass hölls kyrkoval och inför det första passet var det både högmässa med ceremonier och kyrkkorv, kaffe och äppelkaka..

Nerikes Allehanda - 20 okt 13 kl. 17:04

Full aktivitet på öppen Alléskola

I går var det full aktivitet på Alléskolan. Och det på en lördag av alla dagar. Anledningen?

YA - 07 okt 14 kl. 06:30

Full aktivitet långt in på hösten

Foto: Britt Risberg
Trots att hösten är här på allvar råder det full aktivitet på koloniområdena i Sjöbo. Några har höstgrävt sina odlingslotter, andra skördar sina sista grönsaker och på många håll växer det fortfarande så det knakar.
Ann-Mari Gustavsson har en gård utanför Lövestad men arrenderar ändå en lott vid Måsalyckans koloniområde i Sjöbo.

UT - 13 jun 17 kl. 01:00

Full aktivitet på Ica innan kunderna släpps in

Redan innan kunderna släpps in för att handla det som saknas hemma i kylskåpet är det full aktivitet. Transporter ska tas emot, varor ska packas upp och bäst före-datum kontrolleras. Den tredje och sista delen i UT:s serie Innan öppning är livsmedelsaffären..

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 17 kl. 10:48

Full aktivitet på Not Quite

Det var full aktivitet på Not Quite i Fengersfors under lördagen med både boksläpp och vernissage..

YA - 27 nov 18 kl. 00:01

Lovdag med full aktivitet i nya parken

På måndagen var det a-dag som i aktivitetsparksdag i skolan. Många lediga sökte sig till den nya parken och föräldrarna som stod och tittade på fick se till att ha rejält på sig i det soliga medan kyliga vädret..

Jönköpingsnytt - 17 jan 16 kl. 16:39

Full aktivitet på isen

Kylan ligger kompakt över Jönköping, och därmed blir isarna på våra sjöar tjockare och tjockare.
Under söndagseftermiddagen rådde stor aktivitet på Munksjön.
– Alla borde passa på att gå här, säger Benjamin Glandberger som tog en genväg över sjön tillsammans med Ida Strandberg..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Viltolycka på riksväg 11 vid Veberöd

Lund En personbil kolliderade med ett rådjur på riksväg 11 i Veberöd under tisdagskvällen.Räddingstjänst och polis larmades till platsen vid 18.30-tiden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Körde med knark i blodet

Löddeköpinge En 20-årig man greps i maj i år när han körde bil påverkad av narkotikaklassade tabletter i Löddeköpinge.
Nu åtalas mannen för rattfylleri och ringa narkotikabrott.
När han stoppades körde han dessutom mot färdriktningen, och åtalas därför också för brott mot trafikförordningen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Paradhus ska bli som det var förr

SJÖBO Huset ser inte ut som det gjorde i början av 1900-talet.
Det vill husets ägare Leny nu ändra på och byta ut de fönster som sitter i huset i dag mot nya som liknar de som sattes i 1906.Det handlar om hörnhuset i korsningen Västergatan-Norregatan, kvarteret Nils 3.

Skånskan - 2 timmar sedan

69 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till nya ägare

Sjöbo Charlotta och Gösta Tobias Borelius, 42 och 46 år, från Limhamn, är nya ägare till huset på Rödjevägen 35 i Sjöbo. Huset har en boyta på 69 kvadratmeter. Säljare är Erik Nagel.

Skånskan - 3 timmar sedan

155 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Försäljningen av fastigheten på Skyttsvägen 6 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Catrin Bengtsson, 26, och Julius Karlsson, 28, och säljare är Barbro Bergman. Huset är byggt 2003 och har en boyta på 155 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hon fixar middag för ensamma på julafton

ystad Krögaren Jeanette Wrangborn arrangerar två julmiddagar på Lancasterskolan som är gratis för dem som är ensamma i jul i kommunen.– Det har varit en dröm sedan flera år att göra någonting för dem som är ensamma på julen. Ensamheten blir så påtaglig när många firar jul med släkten bakom stängda dörrar, säger hon.

Skånskan - 4 timmar sedan

Vipan riskerar en miljon kronor i vite

LUND Om inte gymnasieskolan Vipan lyckas skapa en trygg skolmiljö som präglas av studiero till april nästa vår tvingas skolan att betala 1 miljon kronor i vite.Det skriver Skolinspektionen i ett beslut efter att ha gjort en uppföljning av tillsynen från i våras.
– Skolan ska se till att eleverna kan bedriva sina studier i en lugn miljö där de inte störs, hotas eller känner sig otrygga med andra elever.

Skånskan - 3 timmar sedan

Redhawks redo för omstarten

ISHOCKEY Efter landslagsuppehållet är det dags för Malmö Redhawks att möta Växjö på bortais.
– Det ska bli kul igen med matcher. En härlig utmaning, säger coachen Peter Andersson inför kampen mot Lakers i Vida arena.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Antingen är ni oseriösa eller skvatt galna”

ESLÖV De båda Miljöpartisterna i kommunfullmäktige blev pressade på sin tillbakadragna budgetreservation vid budgetfullmäktige i veckan.Miljöpartiets Rickard Sallermo bad samtliga församlade kommunfullmäktigeledamöter om ursäkt för den satiriska budgetreservationen som partiets lokale ordförande i Eslöv, Lars Ahlfors, lämnade in förra veckan.
Förslaget innehöll genomgripande och radikala krav på stödjande av mångkulturen i kommunen bland annat med förvisningar och polisingripanden mot dem som är motståndare.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mindre hus på 64 kvadratmeter i Blentarp har fått nya ägare

Blentarp Försäljningen av fastigheten på adressen Myrgången 4 i Blentarp är nu klar. Nya ägare är Ingvor Thérése och Rickard Saltin, 41 och 43 år, från Veberöd, och säljare är Monika Hedwig Henriette Lankowsky-Silows dödsbo. Husets byggår är 1975 och det har en boyta på 64 kvadratmeter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.