Expressen > Opinion

Monday, 18 February, 13:56

Expressen - 17 nov 18 kl. 07:10

Statsminister Lööf stärker den humanitära stormaktenJag har aldrig sett en svensk politiker växa på samma sätt som Annie Lööf – från partipolitruk till statskvinna med globalt framtidsperspektiv. Att hon undviker det nykonservativa högerblockets inskränkta egoism är ingen tillfällighet, skriver Per Gahrton..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lööf, Annie Lööf, Per Gahrton

Dela artikeln

8124 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsminister, Lööf, stärkerden , humanitära, stormakten
Regeringen - 28 mar 18 kl. 08:00

Sverige värd för givarkonferens om den humanitära situationen i Jemen

Den 3 april samarrangerar Sverige för andra året i rad en givarkonferens i Genève om den allvarliga humanitära situationen i Jemen. Konferensen leds av FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, Sveriges vice statsminister Isabella Lövin och Schweiz vicepresident Ueli Maurer. Målet för konferensen är att samla in närmare tre miljarder USD för att bemöta de mest akuta behoven i Jemen.

Cornucopia - 10 jan 19 kl. 13:54

Läsarna: Stefan Löfven blir statsminister - men vill helst se extraval

Läsarnas dom har fallit i gårdagens enkät. De övervägande icke-socialistiska läsarna tror inte att Ulf Kristersson (M) blir statsminister i innevarande talmansrundor, men vill se extraval eller Kristersson bildar regering.
Sankey-diagram över enkätsvaren.

GöteborgsPosten - 22 apr 15 kl. 11:57

Löfven vill ha humanitära visum

Statsminister Stefan Löfven vill att EU-kommissionen tar fram förslag på hur migranter ska kunna ta sig till Europa på laglig väg. Bland annat vill han att migranter ska kunna söka humanitära visum..

SvD - 22 apr 15 kl. 14:56

Löfven vill ha humanitära visum

Statsminister Stefan Löfven vill att EU-kommissionen tar fram förslag på hur migranter ska kunna ta sig till Europa på laglig väg. Bland annat vill han att migranter ska kunna söka humanitära visum..

UNT - 04 mar 16 kl. 11:37

Löfven: "En humanitär katastrof"

Vi står inför en humanitär katastrof, säger statsminister Stefan Löfven (S) om flyktingsituationen i Grekland..

UNT - 04 mar 16 kl. 13:39

Löfven: "En humanitär katastrof"

Vi står inför en humanitär katastrof, säger statsminister Stefan Löfven (S) om flyktingsituationen i Grekland..

UNT - 04 mar 16 kl. 15:37

Löfven: "En humanitär katastrof"

Vi står inför en humanitär katastrof, säger statsminister Stefan Löfven (S) om flyktingsituationen i Grekland..

UNT - 04 mar 16 kl. 17:22

Löfven: "En humanitär katastrof"

Vi står inför en humanitär katastrof, säger statsminister Stefan Löfven (S) om flyktingsituationen i Grekland..

Regeringen - 02 mar 15 kl. 11:15

Statsminister Stefan Löfven besöker Ukraina

Statsministern besöker Ukrainas huvudstad Kiev den 10-11
mars för samtal med president Petro Porosjenko och premiärminister Arsenij Jatsenjuk om situationen i Ukraina och landets reformarbete. Stefan Löfven kommer även att träffa andra regeringsföreträdare, parlamentariker, civila samhället och det internationella samfundet för att diskutera det politiska, ekonomiska och humanitära läget.

Pressmeddelande: Statsminister Stefan Löfven besöker Ukraina

Statsrådsberedningen, 2 mars 2015.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 15 kl. 00:01

De fina människornas avsky endast stärker populisterna i deras övertygelse.

Det går ett populistiskt spöke genom Europa. Och nu också genom USA där det just nu uppträder i två skepnader. Den ena heter Donald Trump och den andra Bernie Sanders; de sägs representera yttersta höger- och vänsterflanken på det politiska spektrumet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - Igår: 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - I förrgår: 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:10

Markera nu – kalla upp Rysslands ambassadör

Sverige kan inte passivt se på när ett land, dessutom i vårt närområde, bedriver utrensning av personer baserat på deras sexuella läggning.Vi vill se utökade sanktioner mot Ryssland på grund av övergreppen, skriver Fredrik Malm och Joar Forssell (L)..

Expressen - 13 feb 19 kl. 17:49

En överläkare utan koll på svensk lag

Centerpartiets Anders W Jonsson svarar på Stefan Krakowskis kritik mot hur läkarna kommer att påverkas av den kommande migrationspolitiken:”Det är inte vi läkare som avgör om någon ska få stanna i Sverige. Det har det aldrig varit.” .

Expressen - 13 feb 19 kl. 06:10

Strandhäll och Löfven förvanskar sanningen

Den svenska liberala demokratin räddas av Januariöverenskommelsen! I alla fall om man ska tro Stefan Löfven och andra ledande socialdemokrater. Med detta förvrids inte bara grundläggande parlamentariska och politiska fakta, man ger sig dessutom ut på retoriskt mycket farlig mark, skriver M:s partisekreterare Gunnar Strömmer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.