DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 16:34

Liknande nyheter

Taggar: Veckan som gick, Gardell-lyftför , Nordea
Affärsvärlden - 13 nov 18 kl. 07:52

Gardell analyserar Nordea inför investering

Aktivistfonden Cevian Capital, med finansmannen Christer Gardell i spetsen, utvärderar Nordea inför en större investering i storbanken..

DI - 12 nov 18 kl. 20:02

Gardell synar Nordea

Christer Gardells aktivistfond Cevian Capital djupanalyserar Nordea inför en större investering i bankaktien, uppger källor för Di. Det finns tydliga indikationer på att Cevian har köpt aktier för flera miljarder kronor i Nordea..

VA - 13 nov 18 kl. 08:41

Uppgifter: Gardell analyserar Nordea inför större investering

Aktivistfonden Cevian Capital analyserar Nordea inför en större investering i bankaktien, enligt källor till Di.  .

DI - 21 dec 18 kl. 14:16

Bornold: Briljant tajming av Gardell i Nordea

Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, berömmer Cevians vältajmade intåg i Nordea..

Dagens PS - 13 nov 18 kl. 07:22

Gardell miljardköper aktier i Nordea?

Enligt Dagens Industri finns det ”tydliga indikationer” på att det redan har skett och att det bara är början… Tidningen skriver att den kände finansmannens aktivistfond Cevian Capital analyser storbanken på djupet inför ytterligare en jätteinvestering. Källor till Di uppger att Cevian dessutom alltså redan har köpt aktier i banken för flera miljarder kronor. ”Finansindustrin är Christer Gardells och Cevian Capitals främsta hemmaplan.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 08:07

Christer Gardell har klivit in i Nordea

Cevian Capital bekräftar att bolaget har en ägarandel på 2,3 procent av aktierna i Nordea. Det framgår av ett pressmeddelande. Cevital Capital Partners och Cevian Capital II Co-Investment Fund äger tillsammans 2,3 procent av aktierna i Nordea.

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 17:22

Gardell tar plats i Nordeas valberedning

Christer Gardell ingår nu i Nordea Banks valberedning inför årsstämman 2019. Cevian Capital visade den 21 december 2018 upp ett innehav på cirka 2,3 procent av aktierna i Nordea Bank och meddelade då en förväntan om att ingå i valberedningen. Som en följd av detta har valberedningen i dag godkänt Cevian Capitals begäran om en plats i valberedningen och utsett Christer Gardell som ytterligare ledamot i valberedningen.

PrivataAffärer - 06 feb 19 kl. 09:12

Gardell: Nordeas resultat alldeles för lågt

Läs även: Nordea över förväntan I slutet av 2018 blev det känt att Cevian äger 2,3 procent av aktierna i Nordea. Christer Gardell pekar bland annat på avkastningen på eget kapital om drygt 6 procent i det fjärde kvartalet, klart lägre än de svenska sektorkollegorna och konkurrenterna Swedbank och SEB på 12-14 procent. Ambitionen och takten för att förbättra resultatet måste ”höjas betydligt

PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 07:56

Gardell: Nordisk banksektor är attraktiv

För en månad sedan skrev Dagens industri att Cevian utvärderar Nordea inför en större investering i storbanken. Rörande Nordea säger Christer Gardell till den finländska tidningen att Nordea släpat efter de andra nordiska storbankerna på kostnadsbesparingsområdet och har en lönsamhet samt värdering som är lägre än sektorkollegors. Han trycker på behovet till digitalisering inom finansbranschen.

DI - 21 dec 18 kl. 08:03

Di:s uppgifter bekräftade: Gardell går in i Nordea

Cevian Capital med grundaren Christer Gardell bekräftar nu att aktivistfonden har köpt aktier i Nordens största bank, Nordea. Di kunde redan den 12 november avslöja att Cevian Capital djupanalyserade Nordea och byggde position i Nordeas ägarlista..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

VM gav prisrally på fjällstugor

Fritidshus i de svenska fjällen fortsätter att locka skidsugna. Hetast för tillfället är VM-aktuella Åre där priserna rusade med 9 procent i fjol..

DI - 30 minuter sedan

Kronofogden stäms för slarv med utbetalningar

Centrum för rättvisa stämmer Kronofogden för slarv med enskildas pengar och kräver skadestånd från staten, rapporterar fackförbundet ST:s tidning  Publikt..

DI - 45 minuter sedan

Thermoprodukter breddar båtliv med campingprodukter

Med en ny, patenterad innovation tog Thermoprodukter plats i världens båtar. Men den gungiga båtbranschen har fått familjeföretaget att utforska ny mark..

DI - 1 timme sedan

Mike Pence pressar EU om Iranavtal

USA:s vicepresident Mike Pence uppmanar EU att dra sig ur kärnenergiavtalet med Iran..

DI - 1 timme sedan

Vd:n vägrade flytta – undvik skräckscenarion när du hyr ut bostad

Tre gånger har den före detta vd:n hyrt en bostad och ganska snabbt slutat att betala hyran – men vägrat flytta. Undvik att hamna i samma fälla som de uthyrare som råkat ut för honom..

DI - 2 timmar sedan

Sjöstedt: Vänsterpartiet vill att Sverige stannar i EU

Ska Vänsterpartiet som enda parti driva kravet på att Sverige ska lämna EU eller inte? Det är den heta frågan på Vänsterpartiets EU-valkonferens i Norrköping. ”Många vill veta var vi står och då ska vi också säga det i valrörelsen”, säger ordförande för Skånedistriktet Ana Süssner Rubin..

DI - 2 timmar sedan

Stefan Perssons Mercedes till salu

H&M:s storägare Stefan Perssons Mercedes är ute till försäljning.  ”Bilen går som en dröm, det går knappt att ha en bättre kärra”, säger den nuvarande ägaren. .

DI - 2 timmar sedan

Generaldirektören: Svårt att klara målet om punktliga tåg

Förra året var ett riktigt dåligt tågår. Och även om det blir bättre i år, blir det svårt för branschens att nå målet för punktligheten till 2020.  Det framgick av Ekots lördagsintervju där Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon var gäst.

DI - 2 timmar sedan

Skistar in i klädbranschen med egen kollektion

Skidreseföretaget Skistar, som kontrolleras av bröderna Mats och Erik Paulsson med familjer, har varit i fokus under alpina VM som avslutas i helgen.  Förutom att vara huvudsponsor har bolaget också varit officiell klädleverantör till VM genom det nya varumärket EQPE, en satsning som Skistars vd Mats Årjes hoppas ska bredda affärerna..

DI - 4 timmar sedan

Nederländsk revolt skakar flygjätten Air France-KLM

En maktstrid rasar inom det fransk-nederländska flygbolaget Air France-KLM. I centrum står nye en nyinkommen fransk koncern-vd, en skicklig och omtyckt dotterbolagsdirektör – samt massor av nationell prestige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.