GöteborgsPosten > Opinion

Monday, 10 December, 15:01

GöteborgsPosten - 17 nov 18 kl. 05:00

Teodorescu: Varför göder ni SD?I över tio år har strategin gått ut på att frysa ut och isolera Sverigedemokraterna och i tio år har den strategin lett till att partiet vuxit ännu mer. Är det målet? Det är allvar nu, för att använda centerspråk, skriver Alice Teodorescu..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna, Alice Teodorescu

Dela artikeln

11887 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TeodorescuVarför , göderni SD
GöteborgsPosten - 31 aug 17 kl. 05:00

Teodorescu: Ta tillbaka förorten från de kriminella

Det behövs nya grepp för att komma åt våldet och de parallella samhällssystem som präglar svenska städer allt mer..

GöteborgsPosten - 28 sep 17 kl. 09:03

Teodorescu: Ta tillbaka förorten från de kriminella

Det behövs nya grepp för att komma åt våldet och de parallella samhällssystem som präglar svenska städer allt mer..

GöteborgsPosten - 27 jan 18 kl. 05:00

Teodorescu: Den nya segregationen är här

Eftersom det råder en nästan fanatisk ovilja att angripa samhällsproblem när de är i sin linda står vi nu med monumentala utmaningar, som det heter på politiska..

GöteborgsPosten - 03 nov 18 kl. 06:56

Teodorescu: Goda intentioner, dåliga resultat

Utifrån åtta års empiri råder ingen tvekan: att inte ta upp känsliga frågor för att SD också talar om dem, att inte lägga fram sin egen politik, att i stället göra allt för att isolera SD, leder bara till att SD växer samtidigt som övrig politik lamslås..

Cornucopia - 07 mar 15 kl. 09:34

Stampen/GP spränger åsiktskorridoren

Muteborgs lokalblaska Stampen/GP, en del av den sk Göteborgsandan, har rekryterat unga högerkvinnan Alice Teodorescu till chef över ledarredaktionen. Hon utlovar att spränga åsiktskorridoren, vilket fått ledarredaktörer hos Stampen/GPsom inte tycker att man får ha bredare åsikter att sjukskriva sig i protest. Vänsterdominerade mediasverige rasar.

Dagens PS - 04 okt 16 kl. 09:45

Ledare: Regeringen missar målet

Det skriver GP:s ledarskribent Alice Teodorescu och konstaterar att allt skett inom loppet av bara ett år. Att migrationen tar plats i debatten är inte konstigt, frågan är så stor att den inte går att separera från andra politiska områden, menar hon och lyfter fram problematiken att få fram jobb och bostäder åt alla flyktingar som kommit till Sverige. ”Vid den här tiden för ett år sedan hade fler människor flytt till Sverige än någonsin tidigare.

Cornucopia - 17 mar 15 kl. 09:25

Tomma Kaplantunnor skramlar mest

Bostads- och turkietminister Mehmet Kaplan (mp) har anlänt till ytterligare slutsatser kring den svenska bostadsmarknaden, efter sina omfattande studier av Turkiet under hösten och vintern. Han levererar tom retorik och tomma ord i en debattinlaga i Bonnier/DN, vilket väl är ungefär det andra han alls presterat under sin tid som bostadsminister.

Egentligen ville jag sätta rubriken "Tomma Kaplanturbiner skramlar mest", men jag gissar att den rubriken gått över huvudet på de flesta.

Cornucopia - 10 jul 14 kl. 15:15

Johan Westerholm om invandring

Johan Westerholm (s) på Ledarsidorna.se har skrivit några rader om invandringsproblematiken, och lägger nu några åtgärdsförslag i frågan. Till skillnad mot de flesta andra ser han nämligen inte att man kan minska främlingsfientligheten via chockterapi genom att öka invandringen.

Expressen - 02 mar 15 kl. 22:27

Kaos och bråk på Göteborgs-Posten

Det råder för tillfället kaos på Göteborgs-Postens redaktion i Göteborg. Efter flera bråk tillträdde nya ledarredaktören Alice Teodorescu den första mars – och då slutade kollegerna i protest. – GP befinner sig i djup kris, både journalistiskt och ekonomiskt, sågar Gert Gelotte, avgående ledarskribent..

Expressen - 20 aug 18 kl. 18:11

Camilla Thulins angrepp mot Fridolin – efter modellvalet

Modeskaparen Camilla Thulin använder Göteborgspostens politiska redaktör Alice Teodorescu som modell för sina kläder.Camilla Thulin menar att valet inte har politiska motiv:– Jag riktar inte in mig på ett håll. Det är åt alla håll.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Med C mot nyval

Centern fortsätter låtsas som att V och SD inte existerar. En hållning som med en atlantångares precision driver landet mot nyval..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Positiv särbehandling leder till diskriminering

Strävan efter mångfald leder till att förvaltningar i Göteborg tvingas diskriminera för att uppnå målen..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Svenska staten undergräver vaccinationsmoralen

Nyligen tog en ung man som plågades av narkolepsi sitt liv. Han insjuknade i den obotliga sjukdomen efter vaccination mot svininfluensan. Statens skamliga hantering av de drabbade är ett svek men undergräver även vaccinationsmoralen i bredare folklager.

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Toppmötet om klimat visar väg

Just nu pågår klimattoppmötet i polska Katowice. Om världen kommer överens om en regelbok blir det lättare att skapa acceptans för nationella nödvändiga åtgärder. Man får hoppas att talet om ett fiasko är överdrivet pessimistiskt, skriver Joakim Broman Liberala Nyhetsbyrån..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Sega knäckfrågor i regeringsförhandlingarna

S-ledningen lär vara beredd att ge bort mycket för att slippa ett sammanhållet högerblock. Det finns dock inga garantier för att Löfvens chans att bilda regering överlever ett “rosornas krig”, där delar av arbetarrörelsen motsätter sig en högervridning, skriver Joakim Broman Liberala Nyhetsbyrån..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 07:00

Viktigt vägval för Tyskland

Epoken Angela Merkel går mot sitt slut. För en månad sedan meddelade den tyska förbundskanslern att hon avgår som partiordförande för de tyska kristdemokraterna, efter 18 år på den posten. Så idag, fredag, samlas 1001 delegater i Hamburg för att välja hennes efterträdare..

GöteborgsPosten - I förrgår: 06:00

Teodorescu: Lucia är för alla

Låt inte konflikträdsla stå i vägen för att ge alla tillgång till kulturarvet. Traditioner som får fortleva, också när samhället förändras, blir nycklar till framtiden. Traditioner som göms undan, som pågår bakom stängda dörrar blir däremot exkluderande..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Altstadt: Straffen inte anpassade för dagens Sverige

En anledning till misslyckandet med att stävja gängkriminaliteten hittas i de ideologiska föreställningar som väglett opinionsbildare såväl som lagstiftare och rättskipare. De formulerades för decennier sedan, i ett helt annat Sverige..

GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 17:50

Samlades för klimatfrågan

I Tanumshede samlades på fredagseftermiddagen ett 20-tal personer i en klimatmani­festation. – Vi vill att kommunen ska bidra till att hejda den globala uppvärmningen och så snart som möjligt bli fossilfri, säger Åsa Rehndell..

GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 18:12

Adamsson: "Äldrevård ska vara ett yrke med stolthet och mening"

Min blick faller på Bohusläningen: Ett boende i Uddevalla får kritik av Inspektionen för vård och omsorg för att en demenssjuk man fått psykofarmaka trots att det fanns dokumenterat att han inte tålde medicinen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.