Världen Idag > Nyheter

Monday, 18 February, 22:16

Världen Idag - 17 nov 18 kl. 00:00

Hur förstå ondskans verklighet och tron på en god Gud?Varför tillåter en god och allsmäktig Gud en så vidrig ondska som den i Auschwitz, eller en helt meningslös ondska som när barn dör i en tsunamikatastrof ?.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Auschwitz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur förstå, ondskans, verklighetoch , tronpå en , god, Gud
Helsingborgs Dagblad - 10 mar 17 kl. 04:00

"Jag kämpade för att få beslutsfattare på olika nivåer inom polisen att förstå vår verklighet ."

Debattinlägg av Eva Schurmann, före detta polis..

Sydsvenskan - 10 mar 17 kl. 04:00

"Jag kämpade för att få beslutsfattare på olika nivåer inom polisen att förstå vår verklighet ."

Debattinlägg av Eva Schurmann, före detta polis..

Nyteknik - 15 nov 17 kl. 08:45

Förstärk din verklighet

Augmented Reality (AR) räknas som en av de tekniker inom digitalisering som anses ha stor affärsnytta för industrin. Svenska XMReality tillhandahåller både implementering och mjukvara för att servicetekniker ska kunna guida varandra på distans med hjälp av tal, video, markörer och gester..

Dagensanalys.se - 04 dec 16 kl. 04:46

Håll i dig nu – nästa era kommer att involvera Förstärkt Verklighet

När Apple snickrade ihop sin första iPhone klev vi in i en ny era. En vision om att bära med oss allt vi håller kärt i fickan blev helt plötsligt en verklighet. Nu handlar allt om mobile-first.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 19:54

NYHET: Audi e-tron har presenterats i San Fransisco

Efter mängder med teasers i form av kamouflerade bilar som rullat runt om i världen och den något märkliga presentationen på bilsalongen i Genève, var det i veckan dags för att visa upp den färdiga och okamouflerade bilen i samband med Audi Summit i San Fransisco. E-tron är Audis första serietillverkade elbil och signalerar starten på den tyska tillverkarens elbilsoffensiv som fokuserar på att ha minst en laddhybrid eller full-elbil i varje modell-linje 2025. Då räknar man med att var tredje såld Audi kommer att ha någon form av elektrifiering.

YLE - 21 jan 17 kl. 14:32

Förstärkt verklighet vinner terräng - mässorna blir 3D

En mobilapplikation med så kallad förstärkt verkliget ska hjälpa besökare på mässor att navigera bland utställarna. Helsingfors mässcentrum tar som första i världen i bruk den nya uppfinningen. Mobilapplikationen som besökaren laddar ned på sin smarttelefon är den första applikationen som använder förstärkt verklighet för just stora folkmassor i stora utrymmen.

BT - 15 dec 12 kl. 00:30

Vems verklighet gäller?

När Margot Wallström i en intervju i SVT fick frågan vad hon hade för råd till sin nye partiordförande Stefan Löfven, svarade hon att det är viktigt att han beskriver verkligheten så att folk känner igen sig. Jag kan inte låta bli att undra vad hon hade sagt om hon hört sina partikolleger i Borås tala om hur de just nu ?satsar?

BT - 02 mar 14 kl. 09:27

"Jag höll på att tappa tron på det här"

En elak lårmuskelskada höll på att grusa drömmarna. Men Niklas Hult, 24, är tillbaka på allvar – och ett hattrick mot Östersund gav mersmak. – Jag höll på att tappa tron på det här.

BT - 02 mar 14 kl. 09:27

"Jag höll på att tappa tron på det här"

En elak lårmuskelskada höll på att grusa drömmarna. Men Niklas Hult, 24, är tillbaka på allvar – och ett hattrick mot Östersund gav mersmak. – Jag höll på att tappa tron på det här.

BT - 24 sep 14 kl. 18:40

Obama vill förstöra "dödens nätverk"

USA:s president Barack Obama går till massivt angrepp mot Islamiska staten (IS) som han kallar för "dödens nätverk". Flera jihadistgrupper evakuerar baser undan fortsatta amerikanska flygräder, men IS offensiv fortgår. President Obamas fördömande kom i ett linjetal när FN:s generalförsamling öppnade på onsdagen.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

New York vill även införa aktiv dödshjälp

Åtta amerikanska delstater tillåter läkarassisterat självmord. Nu görs nya försök att legalisera dödshjälp även i New York, den delstat som nyligen öppnade upp för abort fram till födseln..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Hatvåg mot judar i Frankrike och Tyskland

Både från Frankrike och från Tyskland rapporteras kraftiga ökningar av brott riktade mot judar. I Frankrike ökade de registrerade antisemitiska gärningarna med 74 procent i fjol. Nyligen klottrades bilder av den judiska politikern Simone Veil över med hakkors..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Malin vill leda människor till fördjupad relation med Gud

Malmöbon Malin Zachariassen är aktuell med sin nya skiva ”Förunderlig”, ett album med 14 nyskrivna lovsånger och psalmer på svenska. Men skivan kommer troligen även ges ut på Färöarna..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Per Gudmundson blir KD-presschef

Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken och blir presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Det skriver KD i ett pressmeddelande..

Världen Idag - 8 timmar sedan

”Håll dörren stängd för all form av dödshjälp”

Sverige måste hålla dörren fortsatt stängd för alla former av dödshjälp. Varningen kommer från den från amerikanske psykiatrikern Mark Komrad, som följt utvecklingen i de länder som legaliserat eutanasi eller läkarassisterat självmord. – Ingenstans har man lyckats hålla tillbaka de krafter som velat tillåta dödshjälp för allt fler patientgrupper, sa han vid ett seminarium i riksdagen i tisdags..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Anrika Cadiz lockar än i dag

Det är på den spanska Medelhavskusten som turisterna flockas. Men även på Atlantkusten finns åtminstone ett turistmål man inte bör missa: Cadiz, Västeuropas äldsta fortfarande bebodda stad. Detta är hamnstaden där de svenska ostindiefararna på 1700-talet ankrade några veckor inför sin fortsatta färd mot Kina..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Motiverar till företagsamhet

Mats Tunehag är välkänd för Världen idags äldre läsekrets. Han var en av tidningens profiler vid starten 2001 och var en uppskattad, regelbunden skribent fram till 2011.  Själv träffade jag Mats Tunehag första gången 2005 i samband med en stor nationell bönedag i Kungsträdgården i Stockholm.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Randig kroppsmålning kan vara ett skydd mot insektsbett

Ränder på kroppen skyddar inte bara zebror, utan också människor från insektsbett. Mest lockande för bromsar är omålat mörkt skinn..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll allt djupare i ytlighet och dekadens kunde man också ana att Rom var ett imperium på väg mot sin undergång. En liknande utveckling svämmar i dag över också i vår tids Västerland.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Blomdoft kan skifta mellan olika platser

Blommor inom samma art kan dofta olika beroende på var de växer. Det visar en svenskledd studie, som dessutom har upptäckt att småfjärilar ibland bara känner igen blommor från sin egen dalgång..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.