Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 19 December, 05:14

Världen Idag - 17 nov 18 kl. 00:00

Hur förstå ondskans verklighet och tron på en god Gud?Varför tillåter en god och allsmäktig Gud en så vidrig ondska som den i Auschwitz, eller en helt meningslös ondska som när barn dör i en tsunamikatastrof ?.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Auschwitz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur förstå, ondskans, verklighetoch , tronpå en , god, Gud
Helsingborgs Dagblad - 10 mar 17 kl. 04:00

"Jag kämpade för att få beslutsfattare på olika nivåer inom polisen att förstå vår verklighet ."

Debattinlägg av Eva Schurmann, före detta polis..

Sydsvenskan - 10 mar 17 kl. 04:00

"Jag kämpade för att få beslutsfattare på olika nivåer inom polisen att förstå vår verklighet ."

Debattinlägg av Eva Schurmann, före detta polis..

Nyteknik - 15 nov 17 kl. 08:45

Förstärk din verklighet

Augmented Reality (AR) räknas som en av de tekniker inom digitalisering som anses ha stor affärsnytta för industrin. Svenska XMReality tillhandahåller både implementering och mjukvara för att servicetekniker ska kunna guida varandra på distans med hjälp av tal, video, markörer och gester..

Dagensanalys.se - 04 dec 16 kl. 04:46

Håll i dig nu – nästa era kommer att involvera Förstärkt Verklighet

När Apple snickrade ihop sin första iPhone klev vi in i en ny era. En vision om att bära med oss allt vi håller kärt i fickan blev helt plötsligt en verklighet. Nu handlar allt om mobile-first.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 19:54

NYHET: Audi e-tron har presenterats i San Fransisco

Efter mängder med teasers i form av kamouflerade bilar som rullat runt om i världen och den något märkliga presentationen på bilsalongen i Genève, var det i veckan dags för att visa upp den färdiga och okamouflerade bilen i samband med Audi Summit i San Fransisco. E-tron är Audis första serietillverkade elbil och signalerar starten på den tyska tillverkarens elbilsoffensiv som fokuserar på att ha minst en laddhybrid eller full-elbil i varje modell-linje 2025. Då räknar man med att var tredje såld Audi kommer att ha någon form av elektrifiering.

YLE - 21 jan 17 kl. 14:32

Förstärkt verklighet vinner terräng - mässorna blir 3D

En mobilapplikation med så kallad förstärkt verkliget ska hjälpa besökare på mässor att navigera bland utställarna. Helsingfors mässcentrum tar som första i världen i bruk den nya uppfinningen. Mobilapplikationen som besökaren laddar ned på sin smarttelefon är den första applikationen som använder förstärkt verklighet för just stora folkmassor i stora utrymmen.

BT - 15 dec 12 kl. 00:30

Vems verklighet gäller?

När Margot Wallström i en intervju i SVT fick frågan vad hon hade för råd till sin nye partiordförande Stefan Löfven, svarade hon att det är viktigt att han beskriver verkligheten så att folk känner igen sig. Jag kan inte låta bli att undra vad hon hade sagt om hon hört sina partikolleger i Borås tala om hur de just nu ?satsar?

BT - 02 mar 14 kl. 09:27

"Jag höll på att tappa tron på det här"

En elak lårmuskelskada höll på att grusa drömmarna. Men Niklas Hult, 24, är tillbaka på allvar – och ett hattrick mot Östersund gav mersmak. – Jag höll på att tappa tron på det här.

BT - 02 mar 14 kl. 09:27

"Jag höll på att tappa tron på det här"

En elak lårmuskelskada höll på att grusa drömmarna. Men Niklas Hult, 24, är tillbaka på allvar – och ett hattrick mot Östersund gav mersmak. – Jag höll på att tappa tron på det här.

BT - 24 sep 14 kl. 18:40

Obama vill förstöra "dödens nätverk"

USA:s president Barack Obama går till massivt angrepp mot Islamiska staten (IS) som han kallar för "dödens nätverk". Flera jihadistgrupper evakuerar baser undan fortsatta amerikanska flygräder, men IS offensiv fortgår. President Obamas fördömande kom i ett linjetal när FN:s generalförsamling öppnade på onsdagen.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

100 år av demokrati finner oss i politisk kris

I måndags firade demokratin 100 år i Sverige – ett faktum värt att fira! Den 17 december 1918 fattade riksdagen beslutet om ”allmän och lika rösträtt”. Det var följden av en lång process med början 1866, då ståndsriksdagen avskaffades.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Lilla Aktuellt väjde för svåra frågor om könsbyte bland barn

Att bli pojke var helt rätt för tioåriga Minea, som numera heter Max. Det berättade förra veckans ”Lilla Aktuellt”, SVT:s nyhetsprogram som vänder sig till barn mellan åtta och tolv år. Att könsbytet framställdes som helt oproblematiskt är något som redaktören ångrar i efterhand..

Världen Idag - 13 timmar sedan

SKR: ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister, och måste ta större hänsyn till hotbild och levd tro. Det skriver Sveriges kristna råd, SKR, i en debattartikel i DN. Den kristna paraplyorganisationen anordnar en förbönsgudstjänst och ljusmanifestation för konvertiter den 16 januari i Stockholm..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas medgivande. Det skriver Olof Edsinger i en debattartikel i DN och hänvisar till ny forskning och ett utlåtande från Lagrådet..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe i Pakistan och leva i frihet. I väntan på besked om eventuell asyl i utlandet fruktar familjen som skyddar hennes döttrar dagligen för sina liv..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Gemenskapen viktigast när familjen Hammar firar jul

Välkommen hem till en av våra läsare en helt vanlig torsdag i advent. Här är pepparkaksbaket i full gång i den moderna herrgårdsidyllen..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Expert: Regeringsförslag kan leda till övergrepp på barn

S/MP-regeringens förslag om att tillåta könsalternerande kirurgi på barn utan föräldrars medgivande har fått hård kritik. Förslaget sågas nu även av Heather Brunskell-Evans, doktor i sociologi och feministisk debattör, som menar att det riskerar bli ett övergrepp på barnets fysiska integritet..

Världen Idag - Igår: 19:00

Mukwege: ”Jag har fått en kallelse att tjäna mitt land”

I fredags hyllades Nobels fredspristagare Denis Mukwege i en fullsatt kongresshall i Stockholm, en kväll arrangerad av PMU och Läkarmissionen. Bland de medverkande fanns utrikesminister Margot Wallström liksom sångarna Timbuktu och Samuel Ljungblahd..

Världen Idag - Igår: 16:04

Altare till nytt tempel invigdes i Jerusalem

Ett nybyggt tempelaltare till ett kommande tredje tempel i Jerusalem invigdes nyligen. Bakom initiativet står ortodoxa tempelaktivister och ceremonin ägde rum på sista dagen av den judiska tempel-invigningsfesten Chanukka..

Världen Idag - Igår: 15:53

Svarar Gud verkligen på bön?

Varför upplever vi så ofta att Gud inte svarar på bön?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.