Nyteknik > Teknik

Monday, 18 February, 22:06

Nyteknik - 16 nov 18 kl. 13:10

Konsekvenser för försvarets fordonverksamhet – tappar hundratals budgetmiljonerUtlovade satsningar fryser inne i regeringens förslag till övergångsbudget – minskat nyttjande av stridsflyg, fordon och gångtid på fartyg till sjöss väntar..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsekvenserför , försvarets, fordonverksamhet, tappar, hundratals, budgetmiljoner
SvD - 03 nov 16 kl. 21:52

Försvarets varning: Vindkraften måste stoppas

Försvarsledningen är allvarligt oroad över planerna på en vindkraftspark i Hanöbukten nära känsliga militära förband. Vid ett möte i försvarsutskottet nyligen förklarade försvarets generaldirektör Peter Sandwall att det skulle få ”allvarliga konsekvenser och hota svenska säkerhetsintressen”, erfar SvD..

SVT - 19 apr 17 kl. 15:49

Försvarets forskare vågar inte stå med namn

Hot och trakasserier på nätet får konsekvenser: I sin senaste rapport om hat och extremism på nätet vågade inte försvarets egna forskare stå med namn. Samtidigt uppmanar nu Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap journalister att följa exemplet och dölja sina identiteter. – Det som händer här är ju att man ger sig: ”Ok, ni får som ni vill, vi vågar inte prata längre”, säger Staffan Carlshamre, professor och forskare på Stockholms universitet..

Nya Wermlands Tidningen - 16 okt 12 kl. 08:15

Får konsekvenser för öppethållande

Försvarets nya organisation får nu konsekvenser för skjutfälten. Totalt minskas antalet anställda vid skjutfälten från 56 till 29 och även Villingsbergs skjutfält påverkas..

BT - 28 maj 14 kl. 08:16

Visionslös politik med konsekvenser

De politiska partierna vill inte prata om framtiden. Och när de ändå gör det, är bilden mörk. Varför har de långsiktiga visionerna försvunnit ur politiken?

Expressen - 20 jul 14 kl. 07:55

Tappade hjul kan få stora konsekvenser

Att bilar tappar hjul under färd är ovanligt. Men när det sker kan det få allvarliga konsekvenser. – Är det så det har gått till har leverantören ett jätteansvar.

Skånskan - 09 mar 17 kl. 05:00

Särskolan tappar halva gruppen 2018

SJÖBO Om två år går tolv av 25 elever på grundsärskolan ut från skolan.
– Det är halva elevunderlaget. Det är klart att det får konsekvenser, säger Richard Löfgren, chef på familjeförvaltningen med ansvar för skolan.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 23:55

Rudd tappar landslagsplatsen


Innebandyspelaren Alexander Rudd skrev på för spel i Storvreta till nästa säsong.Då stoppades han från vidare spel i nuvarande klubben Falun.Den infekterade övergången får nu ytterligare konsekvenser.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 14 kl. 23:58

Rudd tappar landslagsplatsen

Innebandyspelaren Alexander Rudd skrev på för spel i Storvreta till nästa säsong. Då stoppades han från vidare spel i nuvarande klubben Falun. Den infekterade övergången får nu ytterligare konsekvenser.

Trelleborgs Allehanda - 11 feb 14 kl. 23:55

Rudd tappar landslagsplatsen


Innebandyspelaren Alexander Rudd skrev på för spel i Storvreta till nästa säsong.Då stoppades han från vidare spel i nuvarande klubben Falun.Den infekterade övergången får nu ytterligare konsekvenser.

Sydsvenskan - 12 dec 13 kl. 06:30

Försvarets radioanstalt kan bryta mot lagen

FRA samarbetar med USA om att hacka sig in i datorer, enligt läckta dokument.
Experter ifrågasätter nu om metoden är laglig.
– Det här kan få konsekvenser i utrikespolitiken, säger Miljöpartiets Peter Rådberg..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Socialministern om vårdläckan: ”Det är givetvis fullständigt oacceptabelt”

Socialminister Lena Hallengren reagerar nu på att inspelade patientsamtal från 1177 Vårdguiden låg tillgängliga på nätet..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Dispens för bekämpningsmedel får kritik

Kemikalieinspektionens beslut att ge dispens för användning av ett förbjudet insektsbekämpningsmedel har väckt protester från flera håll..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Forskare: Det är Youtubes fel att plattjordarna blir fler

Plattjordarna blir allt fler och Youtube bär skulden. Det anser forskare som djupintervjuat personer som är övertygade om att jorden är platt..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Mängder av vårdsamtal oskyddade på nätet

Inspelningar från miljontals samtal till 1177 Vårdguiden har legat helt öppet som ljudfiler på en oskyddad webbserver, rapporterar Computer Sweden..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Lappa ihop Europas järnvägssystem”

DEBATT. Inför europeisk flyg- och koldioxidskatt samt en plastavgift. Med ökade miljöskatter kan vi lappa ihop Europas snåriga järnvägssystem samt investera i klimatvänligare flygplan och bränslen, skriver Said Abdu (L) toppnamn till Europaparlamentet..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Unibap utvecklar 5g-förberedd demo för smarta fabriker

Uppsalabaserade ai-utvecklaren Unibap bygger 5G-förberedd demoanläggning som ska hjälpa smarta fabriker att ta nästa steg..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Soldriva yachten klarar flera veckor till sjöss

Australiensaren tror att många kommer överge seglet för hans soldrivna katamaraner. Under loppet av en dag kan båtens tak leverera 60 kWh, och kraften från solpanelerna räcker för att Silent 55 ska hålla 5-6 knop..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Idéer och innovationer i teknikens framkant

Är du ingenjör och gillar ny teknik? Var med och forma framtidens samhälle. På Patent- och registreringsverket, PRV, är uppdraget att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Personalen fick extra semester för träning – sjukfrånvaron sänktes

När personalen erbjöds extra semester om de tränade sjönk sjukfrånvaron med 30 procent. Nu är det två år sedan bostadsbolaget Mimer startade sin friskvårdssatsning och utvärderingen visar att personalen har blivit friskare..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Blockerad gen kan vara orsak till sterilitet hos män

Med hjälp av Crispr-teknik har forskare identifierat en viktig gen hos zebrafiskar som behövs vid fortplantning. Samma gen finns hos människan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.