Nyteknik > Teknik

Tuesday, 18 December, 20:46

Liknande nyheter

Taggar: Konsekvenserför , försvarets, fordonverksamhet, tappar, hundratals, budgetmiljoner
SvD - 03 nov 16 kl. 21:52

Försvarets varning: Vindkraften måste stoppas

Försvarsledningen är allvarligt oroad över planerna på en vindkraftspark i Hanöbukten nära känsliga militära förband. Vid ett möte i försvarsutskottet nyligen förklarade försvarets generaldirektör Peter Sandwall att det skulle få ”allvarliga konsekvenser och hota svenska säkerhetsintressen”, erfar SvD..

SVT - 19 apr 17 kl. 15:49

Försvarets forskare vågar inte stå med namn

Hot och trakasserier på nätet får konsekvenser: I sin senaste rapport om hat och extremism på nätet vågade inte försvarets egna forskare stå med namn. Samtidigt uppmanar nu Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap journalister att följa exemplet och dölja sina identiteter. – Det som händer här är ju att man ger sig: ”Ok, ni får som ni vill, vi vågar inte prata längre”, säger Staffan Carlshamre, professor och forskare på Stockholms universitet..

Nya Wermlands Tidningen - 16 okt 12 kl. 08:15

Får konsekvenser för öppethållande

Försvarets nya organisation får nu konsekvenser för skjutfälten. Totalt minskas antalet anställda vid skjutfälten från 56 till 29 och även Villingsbergs skjutfält påverkas..

BT - 28 maj 14 kl. 08:16

Visionslös politik med konsekvenser

De politiska partierna vill inte prata om framtiden. Och när de ändå gör det, är bilden mörk. Varför har de långsiktiga visionerna försvunnit ur politiken?

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 23:55

Rudd tappar landslagsplatsen


Innebandyspelaren Alexander Rudd skrev på för spel i Storvreta till nästa säsong.Då stoppades han från vidare spel i nuvarande klubben Falun.Den infekterade övergången får nu ytterligare konsekvenser.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 14 kl. 23:58

Rudd tappar landslagsplatsen

Innebandyspelaren Alexander Rudd skrev på för spel i Storvreta till nästa säsong. Då stoppades han från vidare spel i nuvarande klubben Falun. Den infekterade övergången får nu ytterligare konsekvenser.

Trelleborgs Allehanda - 11 feb 14 kl. 23:55

Rudd tappar landslagsplatsen


Innebandyspelaren Alexander Rudd skrev på för spel i Storvreta till nästa säsong.Då stoppades han från vidare spel i nuvarande klubben Falun.Den infekterade övergången får nu ytterligare konsekvenser.

Expressen - 20 jul 14 kl. 07:55

Tappade hjul kan få stora konsekvenser

Att bilar tappar hjul under färd är ovanligt. Men när det sker kan det få allvarliga konsekvenser. – Är det så det har gått till har leverantören ett jätteansvar.

Skånskan - 09 mar 17 kl. 05:00

Särskolan tappar halva gruppen 2018

SJÖBO Om två år går tolv av 25 elever på grundsärskolan ut från skolan.
– Det är halva elevunderlaget. Det är klart att det får konsekvenser, säger Richard Löfgren, chef på familjeförvaltningen med ansvar för skolan.

Sydsvenskan - 12 dec 13 kl. 06:30

Försvarets radioanstalt kan bryta mot lagen

FRA samarbetar med USA om att hacka sig in i datorer, enligt läckta dokument.
Experter ifrågasätter nu om metoden är laglig.
– Det här kan få konsekvenser i utrikespolitiken, säger Miljöpartiets Peter Rådberg..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Dödligheten i cancer minskar

Allt fler svenskar drabbas av cancer, men allt färre dör av sin sjukdom. Men trots att dödligheten i cancer går ner finns det fortfarande många cancersjukdomar som skördar tusentals svenskars liv..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Säg nej till extra skatt på digitala företag”

DEBATT. Sverige behöver stå på sig och säga nej till alla former av extrabeskattning av digitala företag, skriver Anne-Marie Fransson och Pär Nygårds på it- och telekomföretagen..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Fords ljudreducerande koja skyddar hunden från smällar-skräcken

Var tredje hund är skotträdd – men Fords hundkoja kan rädda nyår. Det inbyggda ljudsystemet sänder ut motsatta frekvenser som dämpar ljudet av fyrverkerier..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Copyswede-domen: Nu kan priset på mobiler öka med 3 kronor per gigabyte

Telia döms att betala över 100 miljoner kronor i utebliven privatkopieringsersättning på mobiltelefoner. Om domen vinner laga kraft kan det innebära stora prispåslag på mobiltelefoner..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Frankrike stäms för dåligt klimatjobb

En grupp organisationer, bland annat Greenpeace och Oxfam, går ut med att de stämmer franska staten för att inte ha gjort tillräckligt för att hejda klimatförändringarna..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Sex tips för att samarbeta med någon du inte gillar

Jobbar du med någon du verkligen inte tycker om? Även om du inte kommer att ändra uppfattning om personen så finns det strategier för att få det att fungera bättre..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Ny dvärplanet upptäckt 18 miljarder kilometer bort

Mer än tre gånger längre bort från Jorden än Pluto har forskare hittat en ny dvärgplanet. Lilla rosaskimrande Farout tros bara vara runt 500 kilometer i diameter och täckt av is..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Så vill WHO förhindra fler Crispr-bebisar

Nyheten om att ett tvillingpar ska ha redigerats med gensaxen Crispr har fått Världshälsoorganisationen WHO att dra i nödbromsen. WHO verkar nu för internationella riktlinjer..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Japan rustar upp hangarfartyg och köper stridsflygplan

Japan fortsätter att upprusta. Regeringen har presenterat en femårsplan som bland annat innebär att man gör om helikopterjagare till hangarfartyg. Men inom försvaret menar man att detta inte är en offensiv strategi..

Nyteknik - 11 timmar sedan

EU överens om att begränsa bilutsläpp

EU kom på måndagen överens om att begränsa koldioxidutsläpp från bilar med 37,5 procent det kommande årtiondet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.