Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 13 December, 09:47

Dagens PS - 16 nov 18 kl. 10:43

Stor vindkraftspark byggs i SverigeTyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet. Resterande 80 procent hamnar med schweiziska energiinvesteraren Credit Suisse Energy Infrastructure Partners, CSEIP. Eon kommer förutom byggnationen också att driva parken under ett långt avtal, står det.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Eon, Nysäter, Credit Suisse Energy Infrastructure Partners, Cseip, Sundsvall, Nordax

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, vindkraftspark, byggsi , Sverige
YLE - 18 dec 15 kl. 14:12

Stor vindkraftspark byggs i Kristinestad

EPV Vindkraft bygger en vindkraftspark med 34 möllor i Ömossa i Kristinestad. Moderbolaget EPV Energi tog investeringsbeslutet på fredagen. - Satsningen har stor regional betydelse, eftersom det handlar om en investering på cirka 200 miljoner euro, säger EPV Vindkrafts vd Frans Liski i ett pressmeddelande.

Skånskan - 10 mar 18 kl. 06:00

”Jag har fått en stor kram av Sverige”

I kväll avgörs det vem som ska få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Lissabon i maj. Först ut på scenen på Friends arena i Stockholm är Mendez med låten Everyday. Och att få starta hela tävlingen passar perfekt för den 42-årige svensk-chilenske artisten.

Dagens PS - 05 apr 17 kl. 09:22

JUST NU: Stor hackerattack mot Sverige

Stora svenska it-företag och offentlig verksamhet inom sjukvård, kommunikation, energi och forskning har attackerats i ett omfattande hackerintrång mot länder i hela världen. Det skriver MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i ett pressmeddelande på onsdagen. Attacken kallad ”Cloud Hopper” har riktats mot stora driftleverantörer vars kunder sedan drabbats.

YLE - 18 dec 15 kl. 14:12

Finlands största vindkraftspark byggs i Kristinestad

EPV Vindkraft bygger en vindkraftspark med 34 möllor i Ömossa i Kristinestad. Moderbolaget EPV Energi tog investeringsbeslutet på fredagen. - Satsningen har stor regional betydelse, eftersom det handlar om en investering på cirka 200 miljoner euro, säger EPV Vindkrafts vd Frans Liski.

YLE - 22 jan 16 kl. 06:06

Finlands hittills största vindkraftspark byggs i Ömossa

Finlands största vindkraftpark byggs som bäst i Kristinestad, Ömossa. EPV Vind bygger parken med 34 vindkraftverk som ska producera ungefär 400 000 megawattimmar el årligen. Just nu arbetar cirka 30 personer på bygget.

Expressen - 29 mar 11 kl. 09:39

Vindkraftspark byggs i Strömstad

Eolus Vind har tecknat avtal med Vestas om leverans av 22 vindkraftverk till en vindkraftspark i Strömstads kommun. .

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 13 kl. 14:32

Vindkraftspark byggs i Björneborg

Byggandet av Finlands största vindkraftspark i Vittisbofjärd nära Björneborg inleds inom kort. Tuuliwatti Oy bygger tolv vindkraftverk med en effekt på 4,5 megawatt, totalt 54 megawatt. Kraftverken kostar 75 miljoner euro (drygt 620 miljoner kronor) att bygga.

DI - 24 nov 17 kl. 19:54

Miljardlyftet: Europas största vindkraftspark byggs i Piteå

En vindkraftspark som ska bli Europas största och en ny investering på 8 miljarder kronor. Piteå kommun står inför stora förändringar och effekten är redan mätbar: vinnarna på vinden är många..

Opinionen.se - 22 maj 13 kl. 13:23

NIB-lån till stor vindkraftspark

Nordiska Investeringsbanken (NIB) lånar ut 61 miljoner euro, cirka 520 miljoner kronor, som ska användas till bygget av en vindkraftspark i Jädraås i Ockelbo kommun. Pengarna lånas ut till DNB Bank som ska vidareutlåna dem till Jädraås Vindkraft AB och Hällåsen Kraft AB, enligt ett pressmeddelande från NIB. Projektet omfattar 66 vindturbiner med en sammanlagd årsproduktion om upp till 503 gigawattimmar..

Nyteknik - 22 maj 13 kl. 15:33

Lån till stor vindkraftspark

Nordiska Investeringsbanken (NIB) lånar ut 61 miljoner euro, cirka 520 miljoner kronor, som ska användas till bygget av en vindkraftspark i Jädraås i Ockelbo kommun..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:47

Analys: Prisraset på bostäder inte över

Danske Bank målar upp dystert scenario och räknar även med att mindre bostadsutvecklare ”slukas av större konkurrenter”. Det här skriver Dagens Industri. ”Ekonomin har tuffat på rätt hyfsat, och bostadspriserna har om något kanske till och med återhämtat sig en aning.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Glödhet börstrio – tänker du slå till?

Affärsvärlden rekommenderar köp av Nibe, norska Self Storage och G5 Entertainment i den senaste utgåvan. Värmebolaget Nibe fortsätter sin övertygande tillväxtresa med en hög organisk tillväxt toppat med förvärv. Efter höstens kursrekyl är aktien köpvärd.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Theresa May slipper kliva åt sidan

Theresa May klarade sig igenom onsdagskvällens misstroendeomröstning. Samtidigt framkom det att mer än en tredjedel i hennes eget parti saknar förtroende för henne. 200 röster backade upp May medan 117 var emot, enligt Sky News.

Dagens PS - 1 timme sedan

Nu får alla som jobbar sänkt skatt

Så här mycket mer får du i plånboken med M/KD-budgeten. Jobbskatteavdraget som införs nästa år gör att skatten som mest sänks med 210 kronor, förutsatt att du tjänar över 30.000 kronor i månaden.

Dagens PS - I förrgår: 07:45

Huvudägaren vill köpa ut Ahlsell

Riskkapitalbolaget och storägaren CVC Fonder har via bolaget Quimper lagt ett bud på teknikhandelsbolaget Ahlsell på 55 kronor per aktie som inte kan höjas. Budet värderar bolaget till 24 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Priset som erbjuds för aktierna innebär en premie om 32,5 procent i förhållande till stängningskursen för aktierna den 10 december och en premie om 24,8 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktierna under de senaste 10 handelsdagarna som avslutades den 10 december.

Dagens PS - 3 timmar sedan

13 december: Här är dagens kalender

Håll dig up to date med vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS. Börs
Stämmor
12:00 Inhalation Sciences (extra), 14:00 Kancera (extra), 17:00 Cellink Investerarmöte
08:30 ICA kapitalmarknadsdag Utländska investerarmöte
Carlsberg investerarmöte i Tokyo Handlas exklusive utdelning
Sdiptech för preferensaktien (utd 2,00 kr), Zetadisplay (utd 2,25 kr) Utländska övriga händelser
10:00 IEA månadsrapport Makro
06:00 Malaysia detaljhandelsförsäljning
06:00 Sverige AF månadsvis arbetslöshet
08:00 Tyskland KPI reviderad
08:45 Frankrike KPI reviderad
09:15 Schweiz PPI
09:30 Schweiz räntebesked
09:30 Sverige arbetslöshet
10:00 Norge räntebesked
10:00 Sverige presskonferens l

Dagens PS - 2 timmar sedan

M/KD-budgeten vann omröstningen

Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetreservation gick segrande ur onsdagens riksdagsomröstning. Utfallet var väntat då både Centerpartiet och Liberalerna deklarerat att de skulle lägga ner sina röster, samtidigt som Sverigedemokraterna meddelat sitt stöd för Moderaternas och Kristdemokraternas budget. ”Nu får vi borgerlig ekonomisk politik, och då är det bra med en borgerlig regering också”, sade M-ledaren Ulf Kristersson efter omröstningen.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Flygbolagen får mer medvind 2019

Den globala flygindustrin väntas nästa år uppvisa ett nettoresultat på 35,5 miljarder dollar, vilket är något över 32,3 miljarder dollar för 2018 (reviderat från tidigare prognos om 33,8 miljarder dollar i juni). Det bedömer den internationella flygorganisationen, IATA. Den högre vinsten väntas komma från att oljepriserna oväntat gått ned under hösten.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Börsplus tipsar: Sälj H&M-rivalen

Spanska klädbolaget Inditex, tillika H&M:s stora rival, faller i dag efter en svag kvartalsrapport. Är det e-handeln som börjat bita även här? Kanske är anledningen till att Inditex klarat sig bättre än H&M att Inditex verkar på marknader med förvånansvärt låg e-handelspenetration.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Lyxbyggaren varslar – ska spara 30 Mkr

Bostadsutvecklaren Oscar Properties ska genomföra ett besparingsprogram som innebär ett varsel på åtta tjänster men även andra besparingar. Målet är att minska kostnaderna med 30 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. ”Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.