Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 09:07

Dagens PS - 16 nov 18 kl. 10:25

Stark rapport ger aktie bränsleKursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien. Enligt en börsrapport på Omni Ekonomi är Nibe-aktien upp runt 7 procent efter en knapp timmes handel. ABB, som för samtal med Mitsubishi och Hitachi om att sälja hela eller delar av kraftdivisionen power grids, enligt Reuters, stiger också men med mer blygsamma 2,7 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Omni Ekonomi, Nibe, ABB, Mitsubishi, Hitachi, Reuters, USA, OMX30, OMXSPI, Saab, Skanska

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stark, rapportger , aktie, bränsle
Opinionen.se - 29 jul 13 kl. 13:21

Ryskt kärnbränsle väcker oro

Medan EU försöker minska beroendet av rysk energi ska Vattenfall för första gången köpa ryskt kärnbränsle, skriver Svenska Dagbladet. Men affären får kritik. Det handlar om provleveranser av ett nytt kärnbränsle från det statligt kontrollerade företaget Rosatom som ska testas i Ringhals.

BT - 29 jul 13 kl. 13:19

Ryskt kärnbränsle väcker oro

Medan EU försöker minska beroendet av rysk energi ska Vattenfall för första gången köpa ryskt kärnbränsle, skriver Svenska Dagbladet. Men affären får kritik. Det handlar om provleveranser av ett nytt kärnbränsle från det statligt kontrollerade företaget Rosatom som ska testas i Ringhals.

Barometern - 31 aug 14 kl. 09:33

Bioflygbränsle är en framtidslösning

”Bioflygbränslet kan användas i dagens flygplan som trafikerar Kalmar Öland Airport. Bränslet är gjort av råvaror som alger och restprodukter från industrier.””Bioflygbränslet kan användas i dagens flygplan som trafikerar Kalmar Öland Airport.

DI - 18 jul 18 kl. 12:06

Com Hem rusar efter Tele2:s rapport

Onsdagens starka kvartalssiffror från Tele2 gav inte bara rejält med börsbränsle till teleoperatörens aktie. Även Com Hem stiger kraftigt efter att rapporten bjudit på ljusare utsikter kring de båda bolagens kommande sammanslagning. .

DI - 11 okt 18 kl. 12:44

Apple-leverantör rapporterar stark tillväxt

Taiwanesiska Foxconn, en underleverantör till Apple, rapporterar på torsdagen att intäkterna ökade med 30 procent under september, skriver Reuters. Det ger bränsle till försäljningsförväntningarna inför Apples nästa rapport..

Supermiljöbloggen - 31 maj 16 kl. 15:46

Stor rapport: Så kan de nordiska länderna minska sina energiutsläpp

International Energy Agency har tillsammans med svenska miljöinstitutet, IVL, tagit fram en rapport om hur de nordiska länderna kan göra stora utsläppsminskningar till 2050. Enligt rapporten är industrin och transporterna de viktigaste områdena att minska utsläppen ifrån. Rapporten tar också upp hur utsläppen kan minska från elsektorn.

Dagens PS - 02 jul 18 kl. 10:16

BÖRSEN: Aktie rusar tvåsiffrigt i debuten

Stockholmsbörsen noteras på förmiddagen kraftigt ner, i likhet med europeiska börser. Samtidigt indikerar USA-terminerna även på en öppning i rött. Klockan 10.

NSD - 18 jul 12 kl. 08:27

Inga spår av flygbränsle i jokkarna

Den 15 mars i år kraschade ett Herculesplan i Kebnekaise och vrakdelar och bränsle spreds ut i området. Människor som har rört sig vid toppen av glaciären har märkt av en stark lukt av fotogen..

Barometern - 08 nov 13 kl. 07:42

Branschen är inte redo för fossilfritt bränsle än

Nyligen avslutade FN:s vetenskapliga klimatpanel (IPCC) sitt möte i Stockholm. Slutsatserna var tydliga och skrämmande.
Forskarna konstaterade att atmosfären och världshaven blir varmare, isarna smälter, havsnivåerna stiger och andelen växthusgaser i atmosfären ökar.

Cornucopia - 13 dec 16 kl. 13:19

Ny rapport: Sveriges jordbruk kan hållbart föda en befolkning på 13.5 miljoner

En ny rapport från SLU konstaterar att svenskt jordbruk kan föda en befolkning på hela 13.5 miljoner invånare, inklusive egen produktion av drivmedel och gödsel till jordbruket. Enda importen handlar om en viss mängd frukt vi ej kan odla på våra breddgraden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Misstroendeomröstning mot Theresa May

Storbritanniens premiärminister Theresa May står inför en potentiell misstroendeförklaring, rapporterar BBC med hänvisning till källor. Det är hennes egna partimedlemmar som skickat iväg de 48 brev som behövs för att utlösa en misstroendeförklaring mot premiärministern. Hittills har 27 medlemmar ur Tories-partiet offentligt gått ut och sagt att man skickat iväg breven.

Dagens PS - 1 timme sedan

Uppåt i Asien – fordon draglok

De asiatiska börserna stärktes under onsdagshandeln. Särskilt bra gick det för fordonssektorn som gick starkt på grund av uppgifter om att Kina kan sänka tarifferna på bilar tillverkade i USA till 15 procent från nuvarande 40 procent. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 2,2 procent till 21 602,75, medan det bredare Topix-indexet ökade med 2,0 procent till 1 606,61.

Dagens PS - 1 timme sedan

Asienbörserna på plus – fordonssektorn draglok

De asiatiska börserna stärktes under onsdagshandeln. Särskilt bra gick det för fordonssektorn som gick starkt på grund av uppgifter om att Kina kan sänka tarifferna på bilar tillverkade i USA till 15 procent från nuvarande 40 procent. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 2,2 procent till 21 602,75, medan det bredare Topix-indexet ökade med 2,0 procent till 1 606,61.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Supertips: Köpläge efter nedhyvlad aktiekurs

”Placerarna har gått vilse i skogen”, skriver Dagens Industri och hissar börsjättens aktie. Tidningen har fokus på skogsbolaget SCA vars aktie backat cirka 15 procent på en månad och drygt 30 procent sedan toppen i slutet av augusti. ”Det har inte hjälpt att niomånadersrapporten var urstark med en vinstökning på 58 procent eller att analytikernas vinstprognoser för nästa år skruvats upp med närmare 30 procent, mest av alla storbolag”, framgår det.

Dagens PS - 1 timme sedan

Forskare: Det blir ingen bostadskrasch

Det säger KTH-forskaren Christina Gustafsson till Dagens Nyheter. Tidningen har talar med flera sakkunniga om vad som väntar på bostadsmarknaden nästa år, bland annat om amorteringskravet skärps ytterligare, om lånetaket och om räntehöjningar får bostadspriserna att falla mer, eller om det rent av blir så att priserna stabiliseras. Christina Gustafsson, som är forskare vid institutionen för fastigheter och byggande på Kungliga Tekniska Högskolan, avfärdar i tidningen att en bostadskrasch skulle vara i antågande.

Dagens PS - 2 timmar sedan

12 december: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsfronten. Börs
Rapporter
Arc Aroma, Time People Group Utländska rapporter
Dixons Carphone, Inditex Utländska investerarmöte
Carlsberg investerarmöte i Hongkong Handlas exklusive utdelning
Dustin (utd 2,71 kr) Corporate Actions
Metallvärden exklusive rätt N 1:1, 10 öre per aktie
Real Holding avnotering sista dag för handel för preferensaktien Övriga händelser
CAG Group premiärdag som noterat bolag på First North Premier Utländska övriga händelser
OPEC månadsrapport Makro
00:01 Sydkorea arbetslöshet
00:30 Australien konsumentförtroende
00:50 Japan maskinorder preliminär
06:00 Malaysia industriproduktion
08:00 Finland

Dagens PS - 15 timmar sedan

PS-podden: Tre ledarskapsperspektiv

Nick Cave sjunger i en av sina sånger: ”Jag visste innan jag träffade henne att jag skulle förlora henne.” Ingenting består. Vi vet det.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Finansinspektionen viftar bort kritiken

Finansinspektionen kommenterar i ett pressmeddelande den kritik som Svenska Dagbladet i rad artiklar har framfört mot myndighetens tillsyn av penningtvätt. ”Vi ingriper när bristerna är allvarliga. Vi delar inte bilden att vi i sex undersökningar hittade så allvarliga brister att det borde ha lett till ingripanden.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Våld och hot skrämmer i väg Spotify

Nu flyttar den svenska musikjätten kontoret till ett tryggare område. Breakit, som  hänvisar till San Francisco Chronicle, berättar att Spotify säger upp hyreskontraktet på Market Street i San Francisco. Bakgrunden är att de anställda inte känner sig trygga i kvarteren, som kantas av droger, våldsbrott och hemlöshet.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Småbolagsfond ger börsen storstryk

Fondproffsen på Didner & Gerge tioårsjubilerar med en uppgång på hela 671 procent. Didner & Gerges småbolagsfond startade den 23 december 2008 och fyller alltså tio år dagen före julafton. Småbolagsfonden har milt uttryckt haft en behaglig resa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.