Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 13 December, 10:14

Dagens PS - 16 nov 18 kl. 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i GöteborgByggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022. Kontorshuset blir på 36 våningar, motsvarande 144 meter, och får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Citygate kommer att bli Nordens högsta kontorshus..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Göteborg, Skanska, Citygate, Nordens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanska, bygger, jätteskrapai , Göteborg

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:47

Analys: Prisraset på bostäder inte över

Danske Bank målar upp dystert scenario och räknar även med att mindre bostadsutvecklare ”slukas av större konkurrenter”. Det här skriver Dagens Industri. ”Ekonomin har tuffat på rätt hyfsat, och bostadspriserna har om något kanske till och med återhämtat sig en aning.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Glödhet börstrio – tänker du slå till?

Affärsvärlden rekommenderar köp av Nibe, norska Self Storage och G5 Entertainment i den senaste utgåvan. Värmebolaget Nibe fortsätter sin övertygande tillväxtresa med en hög organisk tillväxt toppat med förvärv. Efter höstens kursrekyl är aktien köpvärd.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Theresa May slipper kliva åt sidan

Theresa May klarade sig igenom onsdagskvällens misstroendeomröstning. Samtidigt framkom det att mer än en tredjedel i hennes eget parti saknar förtroende för henne. 200 röster backade upp May medan 117 var emot, enligt Sky News.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nu får alla som jobbar sänkt skatt

Så här mycket mer får du i plånboken med M/KD-budgeten. Jobbskatteavdraget som införs nästa år gör att skatten som mest sänks med 210 kronor, förutsatt att du tjänar över 30.000 kronor i månaden.

Dagens PS - I förrgår: 07:45

Huvudägaren vill köpa ut Ahlsell

Riskkapitalbolaget och storägaren CVC Fonder har via bolaget Quimper lagt ett bud på teknikhandelsbolaget Ahlsell på 55 kronor per aktie som inte kan höjas. Budet värderar bolaget till 24 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Priset som erbjuds för aktierna innebär en premie om 32,5 procent i förhållande till stängningskursen för aktierna den 10 december och en premie om 24,8 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktierna under de senaste 10 handelsdagarna som avslutades den 10 december.

Dagens PS - 3 timmar sedan

13 december: Här är dagens kalender

Håll dig up to date med vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS. Börs
Stämmor
12:00 Inhalation Sciences (extra), 14:00 Kancera (extra), 17:00 Cellink Investerarmöte
08:30 ICA kapitalmarknadsdag Utländska investerarmöte
Carlsberg investerarmöte i Tokyo Handlas exklusive utdelning
Sdiptech för preferensaktien (utd 2,00 kr), Zetadisplay (utd 2,25 kr) Utländska övriga händelser
10:00 IEA månadsrapport Makro
06:00 Malaysia detaljhandelsförsäljning
06:00 Sverige AF månadsvis arbetslöshet
08:00 Tyskland KPI reviderad
08:45 Frankrike KPI reviderad
09:15 Schweiz PPI
09:30 Schweiz räntebesked
09:30 Sverige arbetslöshet
10:00 Norge räntebesked
10:00 Sverige presskonferens l

Dagens PS - 3 timmar sedan

M/KD-budgeten vann omröstningen

Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetreservation gick segrande ur onsdagens riksdagsomröstning. Utfallet var väntat då både Centerpartiet och Liberalerna deklarerat att de skulle lägga ner sina röster, samtidigt som Sverigedemokraterna meddelat sitt stöd för Moderaternas och Kristdemokraternas budget. ”Nu får vi borgerlig ekonomisk politik, och då är det bra med en borgerlig regering också”, sade M-ledaren Ulf Kristersson efter omröstningen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Flygbolagen får mer medvind 2019

Den globala flygindustrin väntas nästa år uppvisa ett nettoresultat på 35,5 miljarder dollar, vilket är något över 32,3 miljarder dollar för 2018 (reviderat från tidigare prognos om 33,8 miljarder dollar i juni). Det bedömer den internationella flygorganisationen, IATA. Den högre vinsten väntas komma från att oljepriserna oväntat gått ned under hösten.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Börsplus tipsar: Sälj H&M-rivalen

Spanska klädbolaget Inditex, tillika H&M:s stora rival, faller i dag efter en svag kvartalsrapport. Är det e-handeln som börjat bita även här? Kanske är anledningen till att Inditex klarat sig bättre än H&M att Inditex verkar på marknader med förvånansvärt låg e-handelspenetration.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Lyxbyggaren varslar – ska spara 30 Mkr

Bostadsutvecklaren Oscar Properties ska genomföra ett besparingsprogram som innebär ett varsel på åtta tjänster men även andra besparingar. Målet är att minska kostnaderna med 30 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. ”Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.