DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 09:57

DI - 16 nov 18 kl. 08:06

Balco dubblar vinsten men orderingången faller



Balkongbolaget Balco ökar både omsättningen och resultatet i det tredje kvartalet. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Balco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Balco, dubblar, vinstenmen , orderingången, faller
Dagens PS - 24 okt 17 kl. 09:03

Saab vinnare på omvärldsoron – dubblar vinsten

Försvarskoncernen levererar urstark rapport. Den svenska försvarsjätten ökar omsättningen och orderingången det tredje kvartalet. Samtidigt ser prognosen för helåret ljus ut med ökad försäljningstillväxt – ”långt över bolagets finansiella mål” – och en bättre rörelsemarginal.

DI - 10 feb 17 kl. 08:35

Pricer dubblar vinsten och utdelningen

Pricer, som utvecklar prisinformationssystem, redovisar ett resultat efter skatt på 18 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (7,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:16 kronor (0:07). Nettoomsättningen uppgick till 188 miljoner kronor (178) medan orderingången var 180 miljoner kronor (108)..

DI - 21 okt 15 kl. 06:56

ABB ökar vinsten - men orderingången är usel

Kraft- och automationsbolaget ABB redovisar ett operationellt ebita på 1.081 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2015 vilket var något bättre än analytikernas förväntningar. Samtidigt var dock orderingången en besvikelse..

DI - 30 maj 17 kl. 08:14

Sectra ökar vinsten men orderingången sjunker

Medicinteknikbolaget Sectra redovisar ett resultat efter skatt på 58,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (43,3). Resultatet per aktie uppgick till 1:55 kronor (1:15). Nettoomsättningen uppgick till 341 miljoner kronor (315).

TA - 04 feb 13 kl. 16:14

Orderingången stiger i USA


Orderingången till USA:s industri ökade 1,8 procent i december jämfört med november, visar statistik från USA:s handelsdepartement. Det var något mindre än väntat.Analytiker hade i snitt räknat med en ökning för orderingången i december med 2,2 procent, enligt Reuters.

BT - 09 jan 15 kl. 11:02

Bakslag för orderingången

Kronan sänks av siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) som visar på en oväntat svag trend för order och produktion inom industrin. Några tecken på återhämtning syns inte i de färska månadssiffrorna för november.Kronan föll till 8:06 per dollar omedelbart efter statistiken, den lägsta kursen sedan juni 2010, men återhämtade sig några ören kort därefter.

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 14:47

Orderingången i USA lyfter


Orderingången på varaktiga varor i USA steg med 4,6 procent i december jämfört med månaden före, visar statistik från USA:s handelsdepartement. Det var mer än väntat.Analytiker hade i snitt räknat med en ökning på 1,8 procent, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.

Opinionen.se - 07 maj 13 kl. 09:47

Orderingången ökade kraftigt

Orderingången till den svenska industrin steg med hela 10,5 procent från februari till mars, enligt preliminära säsongrensade siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Från hemmamarknaden steg orderingången med 19,9 procent och från exportmarknaden med 3,6 procent. Jämfört med samma månad i fjol ökade den totala orderingången med 11,2 procent.

DI - 08 okt 13 kl. 12:11

Tyska orderingången sjönk

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 0,3 procent i augusti jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före steg orderingången 3,1 procent..

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 15 kl. 09:41

Orderingången sjunker

Orderingången till industrin sjönk med 1,1 procent i november jämfört med månaden före, enligt säsongsrensade tal från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med november ett år tidigare ökade orderingången kalenderkorrigerat med 1,1 procent. Samtidigt minskade produktionen inom industrin med 0,2 procent i november jämfört med månaden före och med 5 procent jämfört med november 2013..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Politiskt dödläge slår mot bygginvesteringar i offentliga lokaler

De påbörjade byggnadsinvesteringarna i offentliga lokaler har minskat hittills i år och det politiska dödläget gör att nedgången väntas fortsätta 2019..

DI - 30 minuter sedan

Lista: Aktierna som kör fast i din portfölj

Tycker du att du hittat en bortglömd pärla på börsen? Se upp bara så du inte blir sittande med den för all evighet. Vi har listan med aktierna du kan få äta upp att du köpte..

DI - 30 minuter sedan

Nu avgörs regeringsbildningen – pressträff med Annie Lööf 10.00

Nu på måndagen kan den så utdragna regeringsbildningen avgöras. Klockan tio håller Centerledaren Annie Lööf pressträff, och under dagen ska även Stefan Löfven träffa talmannen.  Säger C och L ja, kan Sverige ha en ny S-ledd regering redan på fredag..

DI - 15 minuter sedan

Restaurangförsäljningen ökade under tredje kvartalet

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 0,3 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2017..

DI - 15 minuter sedan

Hushållen drog åt svångremmen i oktober – konsumtionen minskar

Hushållens konsumtion minskade med 0,3 procent i oktober, jämfört med oktober året dessförinnan, visar statistik från SCB. Det är på tvärs med förväntningarna enligt Bloomberg, skriver Finwire..

DI - 30 minuter sedan

Nordea: Ericsson lär ta marknadsandelar i USA tack vare Kinamotstånd

Den enes död, den andres... Nordea har stärkts i sin tro på Ericsson och ihållande motvind för Kinakonkurrenter efter en teknikresa till USA..

DI - 30 minuter sedan

L: Vi röstar inte på övergångsbudgeten

Liberalerna kommer inte att rösta på regeringens övergångsbudget på onsdag..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Japanska teleoperatörer bannlyser Huawei och ZTE

Japans tre största teleoperatörer – NTT Docomo, Softabank Group och KDDI Group – kommer att bannlysa de kinesiska leverantörerna av telekomutrustning, Huawei och ZTE. .

DI - 45 minuter sedan

Hélène Barnekow ny vd för Microsoft Sverige

Microsoft Sverige meddelar att Hélène Barnekow blir ny vd. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: O2 förbereder massivt skadeståndskrav på Ericsson

Ericsson sitter enligt brittisk media i krismöte med kunden O2 under måndagen. Den brittiska operatören kan komma att kräva den svenska telekomjätten på "tiotals miljoner" pund för förra veckans nätfel..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.