DI > Ekonomi

Sunday, 24 February, 04:26

DI - 16 nov 18 kl. 08:06

Balco dubblar vinsten men orderingången fallerBalkongbolaget Balco ökar både omsättningen och resultatet i det tredje kvartalet. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Balco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Balco, dubblar, vinstenmen , orderingången, faller
Dagens PS - 24 okt 17 kl. 09:03

Saab vinnare på omvärldsoron – dubblar vinsten

Försvarskoncernen levererar urstark rapport. Den svenska försvarsjätten ökar omsättningen och orderingången det tredje kvartalet. Samtidigt ser prognosen för helåret ljus ut med ökad försäljningstillväxt – ”långt över bolagets finansiella mål” – och en bättre rörelsemarginal.

DI - 10 feb 17 kl. 08:35

Pricer dubblar vinsten och utdelningen

Pricer, som utvecklar prisinformationssystem, redovisar ett resultat efter skatt på 18 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (7,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:16 kronor (0:07). Nettoomsättningen uppgick till 188 miljoner kronor (178) medan orderingången var 180 miljoner kronor (108)..

DI - 21 okt 15 kl. 06:56

ABB ökar vinsten - men orderingången är usel

Kraft- och automationsbolaget ABB redovisar ett operationellt ebita på 1.081 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2015 vilket var något bättre än analytikernas förväntningar. Samtidigt var dock orderingången en besvikelse..

DI - 30 maj 17 kl. 08:14

Sectra ökar vinsten men orderingången sjunker

Medicinteknikbolaget Sectra redovisar ett resultat efter skatt på 58,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (43,3). Resultatet per aktie uppgick till 1:55 kronor (1:15). Nettoomsättningen uppgick till 341 miljoner kronor (315).

TA - 04 feb 13 kl. 16:14

Orderingången stiger i USA


Orderingången till USA:s industri ökade 1,8 procent i december jämfört med november, visar statistik från USA:s handelsdepartement. Det var något mindre än väntat.Analytiker hade i snitt räknat med en ökning för orderingången i december med 2,2 procent, enligt Reuters.

BT - 09 jan 15 kl. 11:02

Bakslag för orderingången

Kronan sänks av siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) som visar på en oväntat svag trend för order och produktion inom industrin. Några tecken på återhämtning syns inte i de färska månadssiffrorna för november.Kronan föll till 8:06 per dollar omedelbart efter statistiken, den lägsta kursen sedan juni 2010, men återhämtade sig några ören kort därefter.

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 14:47

Orderingången i USA lyfter


Orderingången på varaktiga varor i USA steg med 4,6 procent i december jämfört med månaden före, visar statistik från USA:s handelsdepartement. Det var mer än väntat.Analytiker hade i snitt räknat med en ökning på 1,8 procent, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.

Opinionen.se - 07 maj 13 kl. 09:47

Orderingången ökade kraftigt

Orderingången till den svenska industrin steg med hela 10,5 procent från februari till mars, enligt preliminära säsongrensade siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Från hemmamarknaden steg orderingången med 19,9 procent och från exportmarknaden med 3,6 procent. Jämfört med samma månad i fjol ökade den totala orderingången med 11,2 procent.

DI - 08 okt 13 kl. 12:11

Tyska orderingången sjönk

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 0,3 procent i augusti jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före steg orderingången 3,1 procent..

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 15 kl. 09:41

Orderingången sjunker

Orderingången till industrin sjönk med 1,1 procent i november jämfört med månaden före, enligt säsongsrensade tal från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med november ett år tidigare ökade orderingången kalenderkorrigerat med 1,1 procent. Samtidigt minskade produktionen inom industrin med 0,2 procent i november jämfört med månaden före och med 5 procent jämfört med november 2013..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Moderaterna vill ha nya lagar och skärpta straff mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar..

DI - 7 timmar sedan

Ny press på Sobi – konkurrenten nära miljardköp

Den schweiziska läkemedelsbjässen Roche uppges vara nära att köpa bioteknikbolaget Spark Therapeutics. Det rapporterar Wall Street Journal.  Affären kan sätta ny press på svenska läkemedelsbolaget Sobi..

DI - 7 timmar sedan

Biltest: Nya Porsche 911 – den perfekta bilen

Di:s Carl-Johan Lejland har testkört den uppdaterade versionen av Porsches klassiker 911 – och hyllningarna låter inte vänta på sig..

DI - 7 timmar sedan

FI är självkritisk – vill se tätare samarbete med Baltikum

Finansinspektionen (FI) är självkritisk efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbanks verksamhet i Baltikum. Samarbetet med baltiska myndigheter måste bli bättre. ”Här borde vi gjort mer”, konstaterar Martin Noréus, biträdande generaldirektör på FI..

DI - 7 timmar sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. ”Vi är för mjuka mot de här terroristerna”, säger han till GT..

DI - 8 timmar sedan

Maduro klipper alla band med Colombia

Venezuelas sittande ledare Nicolás Maduro klipper alla band med grannlandet Colombia. All personal vid den colombianska ambassaden i Caracas skickas ut från landet..

DI - 8 timmar sedan

Kim Jong-un på väg till Vietnam inför toppmötet

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-un kommer inom kort att avlägga ett statsbesök i Vietnam, meddelar det vietnamesiska utrikesdepartementet på sin Facebooksida..

DI - 8 timmar sedan

Proteinkakorna rena guldet för tillverkarna

Proteinbarer har blivit svenska folkets nya mellanmål, och pengarna rullar in, samtidigt som fler vill ha en del av den växande kakan. Ändå är det en produkt som för de flesta är helt onödig..

DI - 8 timmar sedan

Uppsving för krisprylar efter SVT:s serie: ”Stor skillnad”

Hjälp, det kan bli strömavbrott. Hit med en vevradio, ett gasolkök och en vattenrenare tänker svensken, och köper krisberedskapsprylar som aldrig förr. Efter SVT:s serie Nedsläckt land får krisbranschen ett uppsving..

DI - 9 timmar sedan

Sommarjobbet som ger dig 100.000 kronor i månaden

Det är dags att skicka in ansökan till Sveriges bäst betalda sommarjobb. Tusentals ungdomar har tidigare sökt tjänsten som vd för en månad. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.