DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 11:04

DI - 16 nov 18 kl. 07:55

Danska kabeljätten NKT vinstvarnar och vd lämnarNKT Holding, det danska bolag som häromåret köpte ABB:s verksamheter inom högspänningskabel och därpå äger tre svenska kabelfabriker, sänker sin vinstprognos för i år. Samtidigt avgår vd..
Läs mer på DI
Läs mer om:
NKT, NKT Holding, ABB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danska, kabeljätten, NKT, vinstvarnaroch vd , lämnar
DI - 16 nov 18 kl. 10:39

Kursras i danska kabeljätten NKT efter vinstvarning och vd-spark

Kursfall i Karlskrona, Falun och Alingsås: kabelfabrikernas danska ägare NKT Holdings får en kraftig stöt på Köpenhamnsbörsen efter att ha kablat ut sänkt vinstprognos och sparkat vd:n. Främst drabbade: Nordeafonder..

DI - 07 aug 18 kl. 15:24

Danska rederijätten Maersk vinstvarnar

Danska rederijätten AP Möller Maersk sänker sin prognos för 2018 på grund av utsikterna för fraktraterna under resten av året och fortsatt höga bränslepriser. Det följer på att tyska konkurrenten Hapag-Lloyd vinstvarnat för drygt en månad sedan..

DI - 10 maj 15 kl. 08:48

Hård strid om amerikanska kabeljätten Time Warner Cable

Kabeljätten Charter Communications för samtal med banker om att ta upp en finansiering om 25-30 miljarder dollar. Det skriver affärstidningen Wall Street Journal och hänvisar till källor..

DI - 24 maj 17 kl. 08:48

Danska energijätten i mångmiljardaffär

Danska energijätten Dong har beslutat att sälja av sin olje- och gasverksamhet till brittiska Ineos för 8,7 miljarder danska kronor, cirka 11,3 miljarder svenska kronor..

DI - 08 aug 17 kl. 07:42

Danska smyckesjätten tappar miljoner

Den danska smyckesjätten Pandora redovisar ett resultat före skatt på 1.387 miljoner danska kronor för det andra kvartalet 2017 (1.545)..

DI - 18 jul 13 kl. 18:12

Danska jätten spår tuff tid

Sjöfarten måste vara beredd på betydligt svagare tillväxt under de kommande åren. Det säger den danska fraktjätten Maersks vd Søren Skou till Financial Times..

DI - 16 aug 18 kl. 12:13

Därför kan danska jätten fortsätta jäsa på börsen

Carlsbergs aktie lyfter efter att den danska bryggerijätten visat upp starka siffror i spåren av en het VM-sommar. Men analytiker anser att aktien har mer att ge..

PrivataAffärer - 07 aug 18 kl. 07:39

Danska smyckesjätten vinstvarnar

Bolaget spår nu en försäljningstillväxt på 4-7 procent i lokal valuta under helåret 2018 samt en ebitda-marginal på runt 32 procent. Det kan ställas mot tidigare prognos om en försäljningstillväxt på 7-10 procent i lokal valuta samt en ebitda-marginal på runt 35 procent för innevarande helår. För det andra kvartalet släpps faktiska siffror på en omsättning om 4.

E24 - 23 okt 15 kl. 08:36

Rederijätten Maersk vinstvarnar

Det danska konglomeratet Maersk sänker sin prognos för 2015 års underliggande vinst till 3,4 miljarder dollar, från tidigare 4,0 miljarder dollar, mot bakgrund av oväntad svaghet på den globala fraktmarknaden. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 03 mar 14 kl. 14:05

Danska öljätten faller på krisen

Den danska öltillverkaren Carlsbergs aktie tar rejält med stryk på Köpenhamnsbörsen till följd av den ökade geopolitiska spänningen kring Ukraina..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 1 timme sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 1 timme sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

DI - 1 timme sedan

Norwegians vd öppnar för att sälja

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. ”Alla bolag på börsen är ju till salu”, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019..

DI - 2 timmar sedan

Pentagonchef tyst om nödpengar till mur

USA:s Pentagonbas Patrick Shanahan säger att han ännu inte bestämt sig om en mur mot Mexiko är att betrakta som en militär nödvändighet. Det kan få betydelse för om försvarsdepartementets pengar kan användas till det under ett nödläge..

DI - 2 timmar sedan

23 varslas vid sågverk

23 personer på Ala sågverk i Ljusne varslas om uppsägning. Bakgrunden är strukturella förändringar på Stora Enso, som äger sågverket, uppger lokala medier..

DI - 2 timmar sedan

Flybmi i konkurs – anger brexit som orsak

Det brittiska flygbolaget Flybmi har gått i konkurrs, rapporterar  Nya Wermlands Tidningen. Bolaget flyger bland annat sträckan Karlstad - Jönköping - Frankfurt och har även avgångar från Norrköping..

DI - 2 timmar sedan

Hon har örnkoll när Scania förnyar fabriken

När 60 maskiner på Scanias transmissionsfabrik byts ut är det en hektisk period för alla inblandade, men teknikchefen Lina Ankargren ser till att kugghjulen snurrar som de ska.  ”Det kan vara min mest intensiva period på Scania”, säger hon..

DI - 13 timmar sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 13 timmar sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.