SR > Vetenskap

Sunday, 17 February, 10:38

SR - 16 nov 18 kl. 06:00

Forskare hungrar efter svar på bästa kostenFasta och tarmbakterier är de hetaste forskningsområdena när det gäller kost och hälsa. Men vi vet fortfarande mycket lite om hur det vi äter påverkar hur vi mår..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, hungrarefter , svarpå bästa , kosten
SR - 15 feb 18 kl. 06:27

Så ska forskare få svar på vilka bakterier som försökar sig bäst

Forskare har för första gången tagit fram en modell som kanske kan ge svar på vilka bakterier som förökar sig bäst när de byter levnadsmiljö. Det kan vara till stora nytta vid behandling av tarmsjukdomar..

SR - 16 okt 18 kl. 06:00

Forskare jagar svar om mörk materia

Frågan om vad mörk materia egentligen är har gäckat fysikerna i runt 40 år. Nu tror många forskare att man letat efter helt fel sak..

GöteborgsPosten - 16 sep 17 kl. 07:00

Hjälper forskare att rädda våra bin

Hur mår våra honungsbin egentligen? Den frågan vill forskare ha svar på och åttondeklassarna på Stenungsunds Montessoriskola hjälper till..

DN - 31 mar 18 kl. 20:45

Forskare undersöker om fisar påverkar barns inlärning

Kan barns fisar påverka inlärningsförmågan? Den frågan försöker danska forskare få svar på i en studie om luftkvalitet vid Århus universitet, skriver Danmarks radio. .

Expressen - 26 apr 13 kl. 15:23

Forskare jagar svar om vardagssnobberi

Flingsalt, mineralvatten och surdegsbröd. Basvaror som blivit livsstilsmarkörer. I Lund försöker en forskargrupp nu ta reda på hur den svenska medelklassen blev så snobbigt vardagsnördig..

Sydsvenskan - 09 apr 15 kl. 01:09

Svenska militärer hungrar i Mali

Svenska militärer i FN-styrkan i Mali går hungriga. Om inget görs riskerar de att bli sjuka, skriver Dagens Nyheter.— Det är inte klokt att vi år 2015 inte ska få tillräckligt med mat.

Helsingborgs Dagblad - 09 apr 15 kl. 01:09

Svenska militärer hungrar i Mali

Svenska militärer i FN-styrkan i Mali går hungriga. Om inget görs riskerar de att bli sjuka, skriver Dagens Nyheter.— Det är inte klokt att vi år 2015 inte ska få tillräckligt med mat.

Aftonbladet - 24 jan 12 kl. 15:00

Kosten som får dig att äta mindre mat

Ny studie avslöjar: Kosten som ger ökad mättnadskänslaForskare: Ge effekt på energiintaget..

GöteborgsPosten - 13 jan 18 kl. 12:00

Kosten är en nyckel för alla som tränar

Hur kan jag påverka min träning med hjälp av kosten? Träningsproffsen delar med sig av sina bästa tips. Samtidigt varnar forskare för energibrist hos idrottare, särskilt hos den växande gruppen elitmotionärer..

Skånskan - 16 okt 18 kl. 14:00

Forskare med en gåta att lösa

- Jag har hållit på i hela mitt liv med att klara ut hur man får typ 1-diabetes.
Nu har Mona Landin-Olsson fått ytterligare pengar till sin forskning av Lions i Skåne.Namn: Mona-Landin-Olsson
Ålder: 64 år
Yrke: Läkare, professor vid Lunds universitet.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 06:04

Hur länge håller en höft- eller knäprotes?

I en ny stor studie som publicerats i The Lancet har forskare tittat på det här i databasregister från Australien, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Norge och Sverige..

SR - I förrgår: 06:01

Så gör du om din häst smittats av herpesvirus

Ett till utbrott av herpesvirus hos häst, som också kallas abortvirus, konstaterades tidigare i veckan på Värmdö. Nu uppmanar veterinärer hästägare att vara uppmärksamma på symptom..

SR - I förrgår: 06:00

Tarmbakterier ökar risken för tarmcancer

Vissa tarmbakterier kan öka risken för tarmcancer. Forskarna har nu hittat mekanismen bakom, vilket gör det lättare att tidigt upptäcka bakterierna..

SR - I förrgår: 06:00

Fotspår från neandertalare kan ha hittats

I Gibraltar, på södra delen av den Iberiska halvön, har forskare från Gibraltars nationalmuseum gjort ett spännande fynd. De har hittat ett fotspår som man tror är från de sista neandertalarna som vandrade över sanddynerna där..

SR - 14 feb 19 kl. 10:27

Protester mot försök på hundar i Göteborg

Vid Göteborgs universitet används sex labradorer i forskning som handlar om tandimplantat. Labradorerna som är två år gamla ska nu avlivas..

SR - 14 feb 19 kl. 06:05

Singlar är mer sociala än gifta

Så här på alla hjärtans dag kan vi konstatera att andelen människor som lever som singlar växer i hela världen. Men singellivet hör inte ihop med ensamhet. Forskning visar tvärtom att singlar har ett rikare socialt liv än gifta personer..

SR - 14 feb 19 kl. 06:00

Tung tradition tros vara fransk

Traditionen från stenåldern att resa jättestora stenar vid till exempel gravar började vid vad som idag är norra Frankrike, enligt en ny studie..

SR - 14 feb 19 kl. 06:00

Omprogrammerade celler producerar insulin

En internationellt forskargrupp har lyckats programmera om mänskliga celler från bukspottkörteln, så att de började producera insulin..

SR - 13 feb 19 kl. 06:00

Lägre klimatgasutsläpp än väntat från Arktissjöar

Mätningar i tjugo sjöar i Alaska visar att sjöarna avger mindre mängder koldioxid än förväntat och dessutom mindre än sjöar i andra delar av världen..

SR - 13 feb 19 kl. 06:00

Blandrasens bakgrund söks med dna-tester

Intresset har växt för att dna-testa hundar och på så sätt få reda på mer om deras släktförhållanden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.