DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 16:39

DI - 15 nov 18 kl. 22:19

Ikeabolagets vd: Mitt liv har präglats av diskrimineringFrån ett fattigt område i Detroit till techstjärna – Taskrabbits vd Stacy Brown-Philpot är närmast unik i Silicon Valley. Nu vill hon visa att det går att bygga bolag med mångfald. ”Att säga att det är svårt är ett otroligt dåligt svar. Det är bara att jobba hårdare”, säger hon till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Detroit, Stacy Brown-Philpot, Silicon Valley, Di

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeabolagetsvd Mitt , livhar , präglatsav , diskriminering
SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 13:22

Vi i Fi ser diskriminering ovärdigt ett modernt samhälle

SVENSK POLITIK Rebecca Weidmo Uvells lösryckta citat tyder på en slarvig läsning av vårt partiprogram. Läs noggrannare, och inse att Feministiskt initiativ vill modernisera samhället och vitalisera demokratin i grunden.  Varför ställer inte reportrar fler kritiska frågar till Feministiskt initiativ, undrar Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel här på SVT Debatt.

Skånskan - 19 jan 16 kl. 16:00

Stämmer Lunds kommun för diskriminering

lund Mannen är utlandsfödd, men har gått svensk gymnasium och studerat på svenskt universitet. Så han tyckte att det kändes kränkande att behöva läsa upp en enkel text på svenska vid en anställningsintervju. Nu stämmer han Lunds kommun för diskriminering.

Sydsvenskan - 08 mar 11 kl. 00:30

Matilda Padoan jobbar mot diskriminering

Foto: Håkan Röjder
Politik har alltid varit viktigt i Matilda Padoans liv. I trädgården odlar hennes familj grönsaker för att vara självförsörjande. I yrkeslivet jobbar hon mot diskriminering.

YLE - 08 okt 16 kl. 17:11

Det gula donationskortet kan rädda liv - 450 står i transplantationskö i Finland

I dag är den europeiska organdonationsdagen. Ungefär 450 människor väntar på att få nya organ i Finland. Organtransplantationer kan rädda liv.

Barometern - 03 jun 14 kl. 07:23

Varje liv ska vara en vän

Djurrätt. ”Åtskilliga djur dödas och är utsatta för lidande bland annat inom slakteri- respektive djurförsöksverksamheten. Djuren nekas rätten till liv då de slaktas.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 12:27

Ett liv utan förflutet, utan framtid

Gina Ionescus liv har, från första stund, varit en kamp för överlevnad. Tröst finner hon hos Gud. Hopp har hon för länge sedan slutat att känna.

BT - 05 dec 13 kl. 23:12

1918 till 2013 ? så var Mandelas liv

Från födelsen i Transkei till torsdagens insomnande. 1918) Den 18 juli föds Rolihlahla Mandela i byn Mvezo i Transkei. Hans far är hög rådgivare till Xhosa-klanen Tembus högste ledare.

YLE - 23 jun 15 kl. 16:37

Teddy Granroth: musiken är mitt liv

Teddy Granroths insats som kapellmästare på Raseborgs sommarteater sträcker sig tillbaka till år 2000. När han inte ansvarat för teatermusiken så har hans vardag genom åren präglats av allt från västnyländsk rock till visor. Men vad han vill göra på scenen i framtiden är en hemlighet.

Länstidningen i Jämtland - 21 okt 15 kl. 15:02

Kunskap ska minska diskriminering

Varje år diagnostiseras runt 450 personer i Sverige med hiv och ungefär 7000 lever med hivinfektionen. Av dem bor mellan 55 och 65 personer i Jämtland. Många av dem som fått diagnosen utsätts för diskriminering och stigmatisering, trots att det i dagsläget finns så effektiva mediciner att man kan leva ett helt normalt liv så länge man följer behandlingen.

Blekinge Läns tidning - 21 maj 17 kl. 14:00

Diskriminering risk vid psykisk ohälsa

Alla har rätt till ett liv utan diskriminering, oavsett psykisk funktionsförmåga eller hälsotillstånd..

DN - 29 okt 18 kl. 19:45

Merkels politiska liv: från enande kraft till splittring

En epok går i graven när Merkel avgår som Tysklands förbundskansler 2021. Aldrig tidigare har en kvinna varit så mäktig i Europas politiska historia. Men det senaste året har Merkels ledarskap präglats av splittring i partiet.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

VM gav prisrally på fjällstugor

Fritidshus i de svenska fjällen fortsätter att locka skidsugna. Hetast för tillfället är VM-aktuella Åre där priserna rusade med 9 procent i fjol..

DI - 30 minuter sedan

Kronofogden stäms för slarv med utbetalningar

Centrum för rättvisa stämmer Kronofogden för slarv med enskildas pengar och kräver skadestånd från staten, rapporterar fackförbundet ST:s tidning  Publikt..

DI - 45 minuter sedan

Thermoprodukter breddar båtliv med campingprodukter

Med en ny, patenterad innovation tog Thermoprodukter plats i världens båtar. Men den gungiga båtbranschen har fått familjeföretaget att utforska ny mark..

DI - 1 timme sedan

Mike Pence pressar EU om Iranavtal

USA:s vicepresident Mike Pence uppmanar EU att dra sig ur kärnenergiavtalet med Iran..

DI - 1 timme sedan

Vd:n vägrade flytta – undvik skräckscenarion när du hyr ut bostad

Tre gånger har den före detta vd:n hyrt en bostad och ganska snabbt slutat att betala hyran – men vägrat flytta. Undvik att hamna i samma fälla som de uthyrare som råkat ut för honom..

DI - 2 timmar sedan

Sjöstedt: Vänsterpartiet vill att Sverige stannar i EU

Ska Vänsterpartiet som enda parti driva kravet på att Sverige ska lämna EU eller inte? Det är den heta frågan på Vänsterpartiets EU-valkonferens i Norrköping. ”Många vill veta var vi står och då ska vi också säga det i valrörelsen”, säger ordförande för Skånedistriktet Ana Süssner Rubin..

DI - 2 timmar sedan

Stefan Perssons Mercedes till salu

H&M:s storägare Stefan Perssons Mercedes är ute till försäljning.  ”Bilen går som en dröm, det går knappt att ha en bättre kärra”, säger den nuvarande ägaren. .

DI - 2 timmar sedan

Generaldirektören: Svårt att klara målet om punktliga tåg

Förra året var ett riktigt dåligt tågår. Och även om det blir bättre i år, blir det svårt för branschens att nå målet för punktligheten till 2020.  Det framgick av Ekots lördagsintervju där Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon var gäst.

DI - 3 timmar sedan

Skistar in i klädbranschen med egen kollektion

Skidreseföretaget Skistar, som kontrolleras av bröderna Mats och Erik Paulsson med familjer, har varit i fokus under alpina VM som avslutas i helgen.  Förutom att vara huvudsponsor har bolaget också varit officiell klädleverantör till VM genom det nya varumärket EQPE, en satsning som Skistars vd Mats Årjes hoppas ska bredda affärerna..

DI - 4 timmar sedan

Nederländsk revolt skakar flygjätten Air France-KLM

En maktstrid rasar inom det fransk-nederländska flygbolaget Air France-KLM. I centrum står nye en nyinkommen fransk koncern-vd, en skicklig och omtyckt dotterbolagsdirektör – samt massor av nationell prestige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.