DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 23:40

DI - 15 nov 18 kl. 22:19

Ikeabolagets vd: Mitt liv har präglats av diskrimineringFrån ett fattigt område i Detroit till techstjärna – Taskrabbits vd Stacy Brown-Philpot är närmast unik i Silicon Valley. Nu vill hon visa att det går att bygga bolag med mångfald. ”Att säga att det är svårt är ett otroligt dåligt svar. Det är bara att jobba hårdare”, säger hon till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Detroit, Stacy Brown-Philpot, Silicon Valley, Di

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeabolagetsvd Mitt , livhar , präglatsav , diskriminering
SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 13:22

Vi i Fi ser diskriminering ovärdigt ett modernt samhälle

SVENSK POLITIK Rebecca Weidmo Uvells lösryckta citat tyder på en slarvig läsning av vårt partiprogram. Läs noggrannare, och inse att Feministiskt initiativ vill modernisera samhället och vitalisera demokratin i grunden.  Varför ställer inte reportrar fler kritiska frågar till Feministiskt initiativ, undrar Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel här på SVT Debatt.

Skånskan - 19 jan 16 kl. 16:00

Stämmer Lunds kommun för diskriminering

lund Mannen är utlandsfödd, men har gått svensk gymnasium och studerat på svenskt universitet. Så han tyckte att det kändes kränkande att behöva läsa upp en enkel text på svenska vid en anställningsintervju. Nu stämmer han Lunds kommun för diskriminering.

Sydsvenskan - 08 mar 11 kl. 00:30

Matilda Padoan jobbar mot diskriminering

Foto: Håkan Röjder
Politik har alltid varit viktigt i Matilda Padoans liv. I trädgården odlar hennes familj grönsaker för att vara självförsörjande. I yrkeslivet jobbar hon mot diskriminering.

YLE - 08 okt 16 kl. 17:11

Det gula donationskortet kan rädda liv - 450 står i transplantationskö i Finland

I dag är den europeiska organdonationsdagen. Ungefär 450 människor väntar på att få nya organ i Finland. Organtransplantationer kan rädda liv.

Barometern - 03 jun 14 kl. 07:23

Varje liv ska vara en vän

Djurrätt. ”Åtskilliga djur dödas och är utsatta för lidande bland annat inom slakteri- respektive djurförsöksverksamheten. Djuren nekas rätten till liv då de slaktas.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 12:27

Ett liv utan förflutet, utan framtid

Gina Ionescus liv har, från första stund, varit en kamp för överlevnad. Tröst finner hon hos Gud. Hopp har hon för länge sedan slutat att känna.

BT - 05 dec 13 kl. 23:12

1918 till 2013 ? så var Mandelas liv

Från födelsen i Transkei till torsdagens insomnande. 1918) Den 18 juli föds Rolihlahla Mandela i byn Mvezo i Transkei. Hans far är hög rådgivare till Xhosa-klanen Tembus högste ledare.

YLE - 23 jun 15 kl. 16:37

Teddy Granroth: musiken är mitt liv

Teddy Granroths insats som kapellmästare på Raseborgs sommarteater sträcker sig tillbaka till år 2000. När han inte ansvarat för teatermusiken så har hans vardag genom åren präglats av allt från västnyländsk rock till visor. Men vad han vill göra på scenen i framtiden är en hemlighet.

Länstidningen i Jämtland - 21 okt 15 kl. 15:02

Kunskap ska minska diskriminering

Varje år diagnostiseras runt 450 personer i Sverige med hiv och ungefär 7000 lever med hivinfektionen. Av dem bor mellan 55 och 65 personer i Jämtland. Många av dem som fått diagnosen utsätts för diskriminering och stigmatisering, trots att det i dagsläget finns så effektiva mediciner att man kan leva ett helt normalt liv så länge man följer behandlingen.

Blekinge Läns tidning - 21 maj 17 kl. 14:00

Diskriminering risk vid psykisk ohälsa

Alla har rätt till ett liv utan diskriminering, oavsett psykisk funktionsförmåga eller hälsotillstånd..

DN - 29 okt 18 kl. 19:45

Merkels politiska liv: från enande kraft till splittring

En epok går i graven när Merkel avgår som Tysklands förbundskansler 2021. Aldrig tidigare har en kvinna varit så mäktig i Europas politiska historia. Men det senaste året har Merkels ledarskap präglats av splittring i partiet.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Akademikrogen tas över av ung stjärnkrögare

Den Gyldene Freden i Stockholm har fått ny krögare, den 21:a sedan 1720-talet. Den här gången sker en rejäl föryngring, Filip Fastén är 29 år, men redan välmeriterad. "Det betyder att jag har minst 40 år till att ge det här huset", säger han..

DI - 1 timme sedan

Millicom har ansökt om USA-notering

Millicom meddelar på torsdagen att det lämnat in en ansökan till amerikanska SEC om en notering på Nasdaq-börsen i New York. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 1 timme sedan

SD-topp bakom konto som spred kvinnohat

En av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter står bakom ett konto på nätforumet Flashback som har publicerat kvinnoförnedrande inlägg, visar en granskning som DN har gjort. Partiet är dock nöjt med de förklaringar han har gett..

DI - 1 timme sedan

Theresa May vill ha "förtydligande" från EU i brexitfrågan

Storbritannien ber EU om ett "juridiskt förtydligande" om reservlösningen för att kunna övertyga det brittiska parlamentet att rösta för brexitavtalet..

DI - 1 timme sedan

SJ:s system hackat – 1,3 miljoner kunder tvingas byta lösenord

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

DI - 1 timme sedan

Blandad utveckling på Wall Street – GE vinnare på höjt råd

USA-börserna utvecklades blandat på torsdagen men stängde en bra bit från högstanivåerna i den tidiga handeln. Bland vinnarna syntes General Electric, efter en vändning i analytikerkåren. Stigande oljepriser gav samtidigt stöd till energisektorn..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Skytten i Strasbourg död

Den man som låg bakom dödskjutningen i franska Strasbourg i tisdags är död, enligt en poliskälla som Reuters hänvisar till. "Minst en person är neutraliserad", uppgav källan..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbyggarnas framtidstro nere på djupfrysta nivåer

Byggföretagens framtidstro i Stockholm sviktar på ett dramatiskt sätt, visar tidigare opublicerade data.  ”Läget i huvudstadsregionen är väldigt skakigt”, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Frankrike letar efterträdare till Carlos Ghosn

Frankrikes regering uppges nu leta efter kandidater som kan ersätta Renaults styrelseordförande och vd Carlos Ghosn, enligt källor till Reuters..

DI - 2 timmar sedan

Kraftig återhämtning i oljepriserna under torsdagen

Oljepriserna fortsätter att stiga på torsdagen efter nyheten om att Saudiarabien ska kapa sina oljeexporter till USA under de kommande veckorna. Sedan bottennivåerna vid lunchtid, svensk tid, har Brentoljan stigit med 2 dollar per fat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.