Skånskan > Nyheter

Monday, 22 April, 10:04

Skånskan - 15 nov 18 kl. 17:13

Ny bok om Malmös vanliga och ovanliga trädMalmö Den här gången ligger fokus på de vanligaste träden, och vanligast av dem alla är oxeln som pryder omslaget på den nya Träd i Malmö.
– Den är vindtålig, klarar kustlägen och är motståndskraftig – väl lämpad för Malmö, säger redaktionsgruppens ordförande Gunnar Ericsson.Den första skildringen av Malmös träd kom ut för 10 år sedan och sålde snabbt slut. Den gången var det 76 träd som skildrades med tonvikt på de de ovanliga och mycket speciella träden.
– Den här gången är det ett mer rättvisande helhetsperspektiv som presenteras.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmös, Den, Träd, Malmö, Gunnar Ericsson, Skånes, Lind, Hästkastanj, Kattarps, Malmötrakten, Ericsson, Husie, Sveriges, Malmös Förskönings, Planteringsförening, ABF Malmö, Kira, Ankarvik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny bokom , Malmös, vanligaoch , ovanliga, träd
SVT - 02 feb 18 kl. 16:11

Tarana Burke skriver bok om läkande efter sexuellt våld

Tarana Burke, en av förgrundgestalterna för #metoo-rörelsen, skriver på en bok tillsammans med författaren och journalisten Asha Bandele. Boken ska enligt AP berätta Burkes ”vanliga, ovanliga resa från offer till överlevare till blomstrande”..

Sydsvenskan - 14 jul 15 kl. 21:01

Sten, 71, har cyklat från Malmö till polcirkeln

Sten Sandvall är 71 år och bor i Malmö. I vanliga fall brukar han ta bilen upp till sommarstugan i Gällivare när det vankas semestertider, men inte i år.
– Jag tänkte äh, jag tar cykeln i stället..

Skånskan - 02 apr 16 kl. 10:00

Malmöpar bjuder på äventyr i luften

Kultur och Nöje Saffa och hennes ständige följeslagare, marsvinet Parmesan, älskar äventyr. I Malmöparet Ola Norén och Karin Olu Lindgård första bok kör de ubåt och letar efter farfars ring på havetsbotten. När det nu är dags för bok nummer två, Den vilda ballongfärden, bär det av upp i det blå med ett upphittat fågelägg.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 10:02

Börjlinds förvandlade egen bok till tv-serie

tv-deckare De har skrivit de hyllade tv-deckarna Graven och Morden, manus till bland annat ett tjugotal Beckfilmer och filmatiseringarna av Arne Dahls böcker. Nu har manusveteranerna och äkta paret Cilla och Rolf Börjlind gjort tv-serie av sin egen debutroman. Den 6 mars är det premiär för Springfloden med Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist i huvudrollerna som poliseleven Olivia Rönning och den hemlösa expolisen Tom Stilton.

GöteborgsPosten - 18 jul 15 kl. 07:00

En bok om ovanliga familjer

Sara Elgeholm valde att skriva om sin graviditet i en blogg. Sex år senare har bloggen blivit serieromanen Jag drömde att jag var gravid inatt; en bok om ovanliga familjer och vanlig sorg..

Skånskan - 07 nov 18 kl. 04:30

Vill skriva om väldigt vanliga människor

Agnes Lidbeck slog igenom med dunder och brak förra året med romanen Finna sig. I år har hon gett ut Förlåten som är den andra delen i en planerad trilogi som avslutas till våren med Gå förlorad. Mycket av hyllningarna har handlat om hennes exakta prosa och effektiva berättande.

BT - 21 jan 14 kl. 07:57

Melankolisk blå bok

Titeln på Maxim Grigorievs debutbok är självskriven: Städer är en novellsamling där just staden har huvudrollen.
Magin i novellerna påminner om den man kan känna vid åsynen av en modelljärnväg, eller snarare det gåtfulla landskapet och de små sparsamt upplysta byarna och husgyttret som tåget löper genom. Vilka människor bor där?

Expressen - 21 dec 17 kl. 06:00

"Gruppvåldtäkter är väldigt ovanliga"

Den senaste månadens tre gruppvåldtäkter i Malmö har skapat oro hos allmänheten.Men polisen manar till lugn. Överfallsvåldtäkter är mycket ovanliga – och enligt polisen är just gruppvåldtäkter är näst intill obefintliga i statistiken.

Skånskan - 05 mar 18 kl. 16:23

Från Malmö till succé i NHL

VANCOUVER Talangfulle schweizaren Kevin Fiala, 21, är näst bäste målskytt i NHL-laget Nashville Predators den här säsongen och femma i den interna poängligan.
Det de flesta inte vet, eller minns, är att Fiala började sin karriär på allvar i Malmö Redhawks J18-lag för fem år sedan. ERWP.

YLE - 08 apr 14 kl. 08:06

Samma bok, men rosa för flickor och blå för pojkar

Tidningen The Independent meddelade nyligen att de slutar recensera barnböcker som riktar sig till bara ett kön. Sådana böcker kan man också hitta i de finländska bokaffärerna. - Här har vi två böcker, en som heter piraten och pottan och en som heter prinsessan och pottan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Nya krav kan försena bygge

MALMÖ Politikerna var först inte eniga om att bygga skola och sporthall just här. Nu är miljöförvaltningen och serviceförvaltningen oeniga om i vilken omfattning som markundersökningarna ska göras.
Enligt Stadsfastigheter kan miljöförvaltningens nya krav innebära en försening av projektet.

Skånskan - 30 minuter sedan

Medicinskandal utreds vidare

kävlinge Kartläggningen av de omfattande stölderna av narkotikaklassade läkemedel som en anställd gjort sig skyldig till fortsätter. Före påsk har alla identifierade patienter som drabbats fått särskilda hembesök för att kunna få svar på sina frågor. Det var i slutet på april som en anställd inom hemvården konfronterades med misstankar om att hon systematiskt och under lång tid stulit narkotikaklassade läkemedel.

Skånskan - 2 timmar sedan

Greps efter misshandel i trapphus

Malmö Strax efter midnatt mot måndagen larmades polisen till en adress i Bunkeflostrand med anledning av en misshandel i ett trapphus.
Flera gärningsmän ska ha misshandlat och hotat en 17-årig pojke. En jämnårig pojke kunde gripas i anslutning till platsen, misstänkt för misshandel och olaga hot.

Skånskan - 17 timmar sedan

Med en smak av 60-tal och blåögd soul

Blogg På långfredagen släppte Astrid Holiday singeln Mirror..

Skånskan - 19 timmar sedan

Bil voltade ned från bro

Malmö Vid halv tre-tiden voltade en personbil ned från en bro på Axel Danielssons väg i Malmö.Larmet nådde polisen 14:37. Personbilen hade då voltat ned från bron och landat på taket.

Skånskan - Igår: 08:34

Gammal skola brann ner i Vesslarp

Östra Göinge Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand efter att två byggnader, som tidigare bland annat fungerat som skola, i Vesslarp brunnit ner under natten till påskdagen.Larmet om branden i Vesslarp, som ligger cirka en halvmil söder om Lönsboda, kom strax före klockan två under natten till påskdagen. – Det kom larm om att slog ut lågor ur fönstren och när räddningstjänsten kom till platsen brann det rejält.

Skånskan - Igår: 08:00

SD: Privatskola på Storkskolan

Sjöbo Internationella engelska skolan skulle kunna ta över Storkskolan i Blentarp. Det föreslår Sverigedemokraterna i en motion.– Om Engelska skolan bygger för att etablera sig i Sjöbo så gör de inte det för 200 elever, utan för 500-600.

Skånskan - Igår: 08:00

För få grönytor i Varvsstaden

MALMÖ För få grönytor och för smala gator. En ny metrostation finns inte med i planerna.
Skyfallsrisken bör utredas när en ny gång- och cykelbro placeras över hamnbassängen.

Skånskan - Igår: 07:00

En tidskrift söker sin redaktion

Lyrikspalten Tips: Åk till Louisiana och se Pipilotti Rist! Färgglatt, lekfullt, feministiskt. Utställningen pågår fram till och med den 23 juni 2019.

Skånskan - Igår: 07:00

Polisanställd tafsade på kollega

Malmö Den manliga passkontrollanten smekte sin kvinnliga chefs rumpa i flera sekunder, ett händelseförlopp som sågs av en annan kollega.
Nu döms mannen, men slipper betala skadestånd till offret.Det var den tredje oktober i fjol som den 51-åriga mannen och hans kvinnliga kollega befann sig på Hyllie station i Malmö för att genomföra passkontroller på tågresenärer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.