DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 10:36

DI - 15 nov 18 kl. 16:58

Sveriges största arkitekturpris avgjort – Göteborgs rådhus vinner Helgopriset 2018Göteborgs rådhus tilldelas Helgopriset 2018, ett arkitekturpris som ges för bästa restaurering eller komplettering av ett äldre byggnadsverk. Caroline Losman och Mikael Nädele, GAJD arkitekter, prisas för att bland annat ha hittat en perfekt balans mellan en minutiös restaurering av den storslagna rådhushallen och en mer rättfram och ekonomisk ombyggnad av kontorsdelarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Helgopriset, Losman, Mikael Nädele, GAJD

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges största arkitekturpris, avgjort, Göteborgs, rådhus, vinner, Helgopriset, 2018
GöteborgsPosten - 16 nov 18 kl. 13:27

Göteborgs rådhus vinner Sveriges största arkitekturpris

Det studeras på arkitektutbildningar och lockar intresserade från hela världen. Nu har Göteborgs rådhus vunnit Helgopriset. Ett pris som ges för bästa restaurering..

DI - 26 sep 18 kl. 08:03

Helgopriset 2018 – Nomineringarna till Sveriges största arkitekturpris klara

Göteborgs rådhus, Kulturhuset Trappan i Vällingby, Gunnebo slott i Mölndal, Nationalmuseum och Värtaverket i Stockholm har alla chans att vinna Helgopriset 2018, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Vem som står som segrare avslöjar Statens fastighetsverk vid en prisceremoni på Moderna Museet den 15 november..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

EMU:s investerarförtroende minskade mer än väntat i december

EMU:s investerarförtroende sjönk under december till -0,3. Marknaden hade väntat en minskning till 8,3..

DI - 15 minuter sedan

Tung börsmåndagsmorgon för olje- och gasindustrin

Olje- och gasbolagen sjunger handelsoroblues på måndagsmorgonen och tar kliv nedåt på börsstegen..

DI - 15 minuter sedan

Sobi höjs, men Astra Zeneca är Deutsche Banks sektorfavorit

Astra Zeneca har i en genomgång av de europeiska läkemedelsbolagen valts ut till sektorfavorit 2019 av Deutsche Bank. Kursen ska upp ytterligare efter årets kraftiga uppgångar, menar banken, som samtidigt höjer Sobi till köp..

DI - 30 minuter sedan

Han är Guldäggets juryordförande 2019

Inför varje års Guldägg väljs en välrenommerad kreatör att axla rollen som juryordförande. I år får en designer leda juryarbetet för första gången: Björn Kusoffsky, vd och Creative Director på Stockholm Design Lab..

DI - 30 minuter sedan

Tysk kemijätte faller på börsen efter vinstvarning i fredags

Tyska kemibolaget BASF faller på Frankfurtbörsen efter en vinstvarning på fredagskvällen. Bolaget spår nu att ebit-resultatet ska minska med 15-20 procent helåret 2018. Tidigare prognos var en minskning med upp till 10 procent..

DI - 30 minuter sedan

Frankrikes tillväxt väntas bli lägre efter massiva protester

Den franska centralbanken kapar tillväxtförväntningarna för årets sista kvartal efter en dryg månad av massiva protester mot president Emmanuel Macron..

DI - 30 minuter sedan

Autoliv jumbo i OMXS30 efter USA-fall – men ÅF sämre

Autoliv backar kraftigt i måndagens öppningshandel och agerar tydlig OMXS30-jumbo efter att ett handelskrigsuppskrämt Wall Street fortsatte handla ned aktien i fredags. ÅF, som köper Pöyry med 46 procents premie, går dock ännu svagare på börsen..

DI - 45 minuter sedan

Liberalerna stödjer inte övergångsbudget

Liberalerna kommer inte att rösta på en övergångsbudget, att döma av de besked som lämnades av Mats Persson på måndagsmorgonen. .

DI - 1 timme sedan

Politiskt dödläge slår mot bygginvesteringar i offentliga lokaler

De påbörjade byggnadsinvesteringarna i offentliga lokaler har minskat hittills i år och det politiska dödläget gör att nedgången väntas fortsätta 2019..

DI - 1 timme sedan

Lista: Aktierna som kör fast i din portfölj

Tycker du att du hittat en bortglömd pärla på börsen? Se upp bara så du inte blir sittande med den för all evighet. Vi har listan med aktierna du kan få äta upp att du köpte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.