DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 09:27

DI - 15 nov 18 kl. 17:05

Lögndetektor nytt verktyg vid gränskontrollerPassagerare ska kontrolleras av en lögndetektor på tre flygplatser inom EU. Metoden som baseras på AI, artificiell intelligens, har mötts av kritik. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, AI

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lögndetektor, nytt, verktygvid , gränskontroller
Norrtelje Tidning - 12 nov 15 kl. 11:33

TT Live: Senaste nytt om gränskontroller

Expressen - 11 nov 15 kl. 22:21

Krisen kräver mer än bara gränskontroller

Gränskontroller minskar troligen inte söktrycket mot Sverige. Men regeringen köper sig i bästa fall tid att lägga fram ett nytt krispaket..

SVT - 02 jul 18 kl. 13:11

Nu börjar nya inre gränskontroller gälla

”Ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten”, så låter regeringens motivering till att polisens inre gränskontroller nu utökas. Nytt från nu är att även fler flygplatser och hamnar kommer att påverkas..

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 11:46

Anna Kinberg Batra vill forma nytt projekt - frågan är vilket.

Anna Kinberg Batra inledde Moderatstämman i Karlstad med att slå fast att Sverige står vid ett vägskäl.Läget är allvarligt: Växande utanförskap och flyktingkris. "Hur vi möter den akuta flyktingkrisen kommer att definiera vår framtid för lång tid", sade hon i sitt öppningstal.

DI - 18 sep 18 kl. 22:38

EU har nytt förslag till britterna om gränsen

EU är beredd att lägga fram ett nytt förslag för att lösa den svåraste frågan i brexitförhandligarna: hur gränskontroller undviks vid gränsen mellan Irland och Nordirland..

UNT - 16 nov 15 kl. 14:37

Nytt gränsbeslut på torsdag

Tidigast på torsdag fattar regeringen beslut om huruvida de tillfälliga gränskontroller som infördes den 12 november ska förlängas..

GöteborgsPosten - 16 nov 15 kl. 08:09

Nytt gränsbeslut på torsdag

Tidigast på torsdag fattar regeringen beslut om huruvida de tillfälliga gränskontroller som infördes den 12 november ska förlängas. Samtidigt fortsätter flyktingarna anlända i oförminskat antal..

Corren - 16 nov 15 kl. 14:37

Nytt gränsbeslut på torsdag

Tidigast på torsdag fattar regeringen beslut om huruvida de tillfälliga gränskontroller som infördes den 12 november ska förlängas..

Affärsvärlden - 16 nov 15 kl. 16:03

Nytt gränsbeslut på torsdag

Tidigast på torsdag fattar regeringen beslut om huruvida de tillfälliga gränskontroller som infördes den 12 november ska förlängas. Samtidigt fortsätter flyktingarna anlända i oförminskat antal..

DI - 31 mar 16 kl. 14:22

Malmö i nytt ljus

MalmöDet våras för Malmö. Efter en turbulent höst som inleddes med stora flyktingströmmar och avslutades med stängda gränser och gränskontroller för både pendlare och flyktingar börjar staden åter att resa sig.Men för Katrin Stjernfeldt Jammeh, Malmös socialdemokratiska kommunalråd, återstår flera utmaningar – inte minst att visa en mer mångfacetterad sida av staden..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Casinio förbereder för vidare internationell etablering

Under det tredje kvartalet 2018 nylanserade Casinio sin egenutvecklade plattform med goda resultat. Den nya portalen har fått ett nytt användargränssnitt, bättre navigering och tydligare grafisk profil..

DI - 5 minuter sedan

Nya solenergiregler i Japan mindre strikta än väntat enligt Etrion

Det nya regelverket kring solenergi i Japan är mindre strikt än väntat, uppger solenergiproducenten Etrion i ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

Stort polistillslag – rör rikets säkerhet

Polisen har i natt gjort tillslag på flera adresser i Västsverige. Enligt vad SVT Nyheter Väst erfar rör det sig om ett terrorrelaterat ärende..

DI - 10 minuter sedan

Fram går tillbaka med tunga fjät på nyemission

Vietnambaserade Fram Investment rasar på börsen efter att ha aviserat en nyemission – men håller sig fortfarande betydligt över nya teckningskursen. .

DI - 15 minuter sedan

SSAB har slutfört modernisering för 370 Mkr i Tavastehus

Stålbolaget SSAB meddelar att moderniseringen av inmatningssektionen för betningslinjen har slutförts vid Hämeenlinna-anläggningen i Tavastehus..

DI - 15 minuter sedan

Attendo och Stena bygger nytt äldreboende i Göteborg

Stena Fastigheter och vårdföretaget Attendo bygger ett nytt äldreboende på Smaragdgatan i Tynnered. .

DI - 30 minuter sedan

Fortsatt problem med indisk miljardfordran för Ericsson

Ericssons indiska kund Reliance Communication kommer inte att kunna betala sina skulder till Ericsson. Summan är okänd men har spekulerats vara värd miljardbelopp..

DI - 30 minuter sedan

Metsä Board vinstvarnar för fjärde kvartalet

Finska kartongtillverkaren Metsä Board vinstvarnar för fjärde kvartalet och sänker prognosen för rörelseresultatet..

DI - 30 minuter sedan

Amerikanska patentverket meddelar datum för godkännande av Nanexas patent

Det amerikanska patentverket har nu utfärdat en "Issue Notification" för Nanexas amerikanska patentansökan avseende bolagets drug delivery-plattform PharmaShell®. Även om ett patent rent tekniskt sett kan återkallas när som helst innan det faktiska utfärdandet så inträffar inte det i normala fall. Den utfärdade ”issue of notification” kungör att ett patent kommer att utfärdas den 1 januari, 2019 med patentnummer US 10166198..

DI - 45 minuter sedan

Patrick MacArthur utsedd till CFO på Nordax

Patrick MacArthur har utsetts till ny CFO för Nordax Bank. Patrick har varit anställd på Nordax sedan oktober 2017 och ingår sedan tidigare i koncernledningen i sin roll som Head of Business Development and Strategy. Patrick tillträder sin nya tjänst omgående..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.