DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 21:26

DI - 15 nov 18 kl. 13:30

Regeringens budget går mot nederlag i riksdagenDen budget som regeringen la fram på torsdagen löper en överhängande risk att röstas ned i riksdagen eftersom M och KD nu öppnar för en gemensam budget, som även SD är redo att stödja. "Det väldigt sannolikt att vi kan stödja en sådan budget", säger Jimmie Åkesson. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
KD, SD, Jimmie Åkesson

Dela artikeln

290 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, budget, gårmot , nederlagi , riksdagen
BT - 03 dec 14 kl. 16:15

Just nu: regeringens budget föll

Budgetomröstningen är nu över. Regeringens budget föll. Riksdagen röstade för Alliansens förslag.

DalaDemokraten - 03 dec 14 kl. 16:10

Riksdagen fällde regeringens budget

Sverigedemokraterna har tidigare deklarerat att de först kommer att rösta på sin egen budget, när den ställs mot Alliansen. Därefter kommer de att rösta på Alliansens budget och lämna regeringen med ett svidande nederlag..

DI - 16 nov 18 kl. 13:36

C ger nytt besked – nu går regeringens budget mot nederlag

Centerpartiet kommer precis som Liberalerna att lägga en egen budget, och därefter lägga ned sina röster i slutvoteringen.  Därmed står det i princip klart att Moderaternas "alliansbudget" kommer att vinna över regeringen och att Ulf Kristersson får igenom sin ekonomiska politik..

DI - 24 okt 13 kl. 17:38

"Pinsamt" misstag bakom nederlag

Flera misstag ligger av allt att döma bakom oppositionens otippade förlust i den infekterade striden om en skattesänkning i regeringens budget. "Det är pinsamt", säger riksdagsledamoten Pia Nilsson (S)..

YA - 18 dec 13 kl. 03:58

Regeringens övermod

Så avslutades det politiska året med ett svidande nederlag för regeringen.
Trots högt tonläge lyckades allianspartiernas företrädare inte baxa igenom hela budgeten i riksdagen. Oppositionen enades om att bryta ut en del i budgeten för att besluta om den separat.

VA - 01 mar 11 kl. 15:20

Nederlag för Norman

1 mars Hittills har alliansregeringen dragit in 123 miljarder kronor till statskassan på att sälja av innehav i statliga bolag. Pengar som använts till att betala av på statsskulden. Men nu är det stopp.

DI - 10 apr 18 kl. 21:02

Svidande nederlag för Löfven - oppositionen sänker regeringens skogspolitik

Stefan Löfven går mot ett svidande nederlag i riksdagen. Oppositionen har enats om att rösta ned regeringens skogspolitik genom fyra tillkännagivanden under onsdagen. Syftet är att skydda Sveriges 330.

Nya Wermlands Tidningen - 07 jun 16 kl. 11:28

Drama i KS – nederlag för sossarnas budget

Socialdemokraterna i Sunne med kommunalrådet Tobias Eriksson (S) i spetsen led nederlag i kommunstyrelsen på tisdagen.Den borgerliga oppositionens budgetförslag vann..

SVT - 12 dec 18 kl. 08:18

Statsministeromröstning och budget – dubbla nederlag väntar Löfven

Onsdagen blir en dag med betoning på inrikespolitik. Talmannen håller presskonferens om att Stefan Löfven (S) ska ställas inför en statsministeromröstning, en omröstning som han redan nu ser ut att förlora. Senare blir det debatt och omröstning om budgeten, som även den ser ut att bli ett nederlag för Socialdemokraterna och Stefan Löfven..

SR - 10 jun 11 kl. 11:40

Regeringens nederlag i riksdagen efter valet

Regeringen har förlorat 16 av riksdagens omröstningar sedan valet 2010. Den senaste i raden av motgångar gällde , och fler nederlag hotar i kommande omröstningar..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Kjos och Kise kan minska innehavet i Norwegian med 10 procent

Om emissionen och försäljningen av teckningsrätter i Norwegian utlöper som meddelats innebär det att HBK Holdings ägarandel i flygbolaget sjunker från knappt 25 till strax under 15 procent, rapporterar E24..

DI - 15 minuter sedan

Garos vd Carl-Johan Dalin får sparken

Styrelsen i Garo har beslutat att avsluta Carl-Johan Dalins anställning som verkställande direktör. Patrik Andersson, för närvarande försäljnings- och marknadsdirektör, tar tillsvidare över rollen som tillförordnad vd, enligt ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

RÅ ska granska avlyssningsbeslut mot jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin

Det var i oktober i fjol som Hedin tillsammans med flera andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning efter en längre tids spaning och telefonavlyssning. Karl Hedin satt häktad i 31 dagar, och strax efter nyår kom nyheten att huvudvittnet i jakthärvan inte längre vill medverka i utredningen..

DI - 1 timme sedan

Flera stjärnor föll ur Michelinguiden

Restaurang Gastrologik på Östermalm i Stockholm belönas med två stjärnor i årets upplaga av Guide Michelin.  Noma i Köpenhamn och Koks på Färöarna fick också två stjärnor..

DI - 1 timme sedan

Magdalena Andersson: Vi ska inte sänka skattetrycket

Socialdemokraterna tvingades till svåra eftergifter för att behålla makten och ska nu driva igenom stora skattesänkningar.  Samtidigt vill finansminister Magdalena Andersson väga upp med andra reformer för att minska de ekonomiska klyftorna. En ny stor skattereform kommer även innehålla skattehöjningar, enligt finansministern..

DI - 1 timme sedan

Ahlsell ansöker om avnotering från Nasdaq

Industridistributören Ahlsell, som är under uppköp av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, har på begäran av CVC beslutat att ansöka om avnotering av Ahlsells aktier från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel kommer att meddelas snarast efter att bolaget erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm..

DI - 1 timme sedan

Nynordisk knockout på Gastrologik

Grattis svenska kroggäster – det nynordiska köket fyller moppe i år! Tänk att det ­redan gått 15 år sedan tolv nordiska kockar, bland dem stjärnor som Mattias Dahlgren och René Redzepi undertecknade de tio punkterna i Det Nynordiska Manifestet 2004. .

DI - 1 timme sedan

Allrachef överklagar beslut att frysa 50 av hans miljoner

Medgrundaren till skandaliserade pensionsbolaget Allra, ex-direktören David Rothman, överklagar Stockholms tingsrätts förordnande om kvarstad på drygt 50 miljoner kronor, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

DI - 1 timme sedan

De spräcker glastaket

Glastaket i svenskt näringsliv har äntligen spräckts. Så kan man tolka beskedet att Carina Åkerström blir vd för Handelsbanken. Med ens får två av Sveriges fyra storbanker kvinnlig vd samtidigt.

DI - 1 timme sedan

Dags att tala sanning om kapitalskatterna

LEDARE. De senaste dagarna har både statsminister Stefan Löfven (TT) och Expressens ledarskribent Anna Dahlberg pläderat för att höja kapitalskatterna. Men den debatten måste rätas upp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.