DI > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 04:20

DI - 15 nov 18 kl. 13:30

Regeringens budget går mot nederlag i riksdagenDen budget som regeringen la fram på torsdagen löper en överhängande risk att röstas ned i riksdagen eftersom M och KD nu öppnar för en gemensam budget, som även SD är redo att stödja. "Det väldigt sannolikt att vi kan stödja en sådan budget", säger Jimmie Åkesson. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
KD, SD, Jimmie Åkesson

Dela artikeln

290 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, budget, gårmot , nederlagi , riksdagen
BT - 03 dec 14 kl. 16:15

Just nu: regeringens budget föll

Budgetomröstningen är nu över. Regeringens budget föll. Riksdagen röstade för Alliansens förslag.

DalaDemokraten - 03 dec 14 kl. 16:10

Riksdagen fällde regeringens budget

Sverigedemokraterna har tidigare deklarerat att de först kommer att rösta på sin egen budget, när den ställs mot Alliansen. Därefter kommer de att rösta på Alliansens budget och lämna regeringen med ett svidande nederlag..

DI - 16 nov 18 kl. 13:36

C ger nytt besked – nu går regeringens budget mot nederlag

Centerpartiet kommer precis som Liberalerna att lägga en egen budget, och därefter lägga ned sina röster i slutvoteringen.  Därmed står det i princip klart att Moderaternas "alliansbudget" kommer att vinna över regeringen och att Ulf Kristersson får igenom sin ekonomiska politik..

DI - 24 okt 13 kl. 17:38

"Pinsamt" misstag bakom nederlag

Flera misstag ligger av allt att döma bakom oppositionens otippade förlust i den infekterade striden om en skattesänkning i regeringens budget. "Det är pinsamt", säger riksdagsledamoten Pia Nilsson (S)..

YA - 18 dec 13 kl. 03:58

Regeringens övermod

Så avslutades det politiska året med ett svidande nederlag för regeringen.
Trots högt tonläge lyckades allianspartiernas företrädare inte baxa igenom hela budgeten i riksdagen. Oppositionen enades om att bryta ut en del i budgeten för att besluta om den separat.

VA - 01 mar 11 kl. 15:20

Nederlag för Norman

1 mars Hittills har alliansregeringen dragit in 123 miljarder kronor till statskassan på att sälja av innehav i statliga bolag. Pengar som använts till att betala av på statsskulden. Men nu är det stopp.

DI - 10 apr 18 kl. 21:02

Svidande nederlag för Löfven - oppositionen sänker regeringens skogspolitik

Stefan Löfven går mot ett svidande nederlag i riksdagen. Oppositionen har enats om att rösta ned regeringens skogspolitik genom fyra tillkännagivanden under onsdagen. Syftet är att skydda Sveriges 330.

Nya Wermlands Tidningen - 07 jun 16 kl. 11:28

Drama i KS – nederlag för sossarnas budget

Socialdemokraterna i Sunne med kommunalrådet Tobias Eriksson (S) i spetsen led nederlag i kommunstyrelsen på tisdagen.Den borgerliga oppositionens budgetförslag vann..

SVT - 12 dec 18 kl. 08:18

Statsministeromröstning och budget – dubbla nederlag väntar Löfven

Onsdagen blir en dag med betoning på inrikespolitik. Talmannen håller presskonferens om att Stefan Löfven (S) ska ställas inför en statsministeromröstning, en omröstning som han redan nu ser ut att förlora. Senare blir det debatt och omröstning om budgeten, som även den ser ut att bli ett nederlag för Socialdemokraterna och Stefan Löfven..

SR - 10 jun 11 kl. 11:40

Regeringens nederlag i riksdagen efter valet

Regeringen har förlorat 16 av riksdagens omröstningar sedan valet 2010. Den senaste i raden av motgångar gällde , och fler nederlag hotar i kommande omröstningar..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Tysk miljöorganisation vill bromsa autobahn

Den tyska miljöorganisationen DUH, som under året fått igenom dieselstopp i flera storstäder, siktar nu in sig på Tysklands hjärta: autobahn. DUH vill få bort den fria farten och införa hastighetsbegränsning..

DI - 5 timmar sedan

Trump beordrar Pentagon att skapa rymdkommando

USA:s president Donald Trump har beordrat det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon att skapa ett rymdkommando..

DI - 5 timmar sedan

Transportbolaget Fedex slår analytikernas förväntningar

Fedex redovisar ett justerat resultat per aktie på 4,03 dollar för räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 6 timmar sedan

Wall Street vände upp igen under sista handelstimmen

New York-börsen rörde sig under nollan inför den sista handelstimmen men lyckades kravla sig upp lagom till stängning. S&P 500 avslutade precis på nollan medan Dow Jones och Nasdaq stängde upp 0,4 respektive 0,5 procent..

DI - 6 timmar sedan

Betssons vd är med i budet på konkurrenten

Betssons vd Pontus Lindwall ingår i konsortiet som lägger bud på Cherry – ett bolag som är en av Betssons konkurrenter. Cherrys styrelseledamot och tillförordnade vd Gunnar Lind avfärdar dock att Pontus Lindwall är aktuell för vd-posten i Cherry..

DI - 6 timmar sedan

Dunkelt spel om Cherry

Ett privat konsortium lägger bud på spelbolaget Cherry – och bland annat ingår Cherrys styrelseordförande och storägare Morten Klein i konsortiet. Di granskar spelet om Cherry..

DI - 6 timmar sedan

Stor oenighet om avtalslös brexit i brittiska regeringen

Ministrarna hade svårt att enas kring hur den brittiska regeringen ska hantera en avtalslös brexit. Arbetsmarknadsministern Amber Rudd liknande ett utträde utan avtal vid en bilkrasch enligt Financial Times..

DI - 6 timmar sedan

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i Q-linea

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i medicinteknikbolaget Q-linea efter noteringen på Stockholmsbörsen. .

DI - 6 timmar sedan

Daiwa sänker Autoliv till neutral, skriver ned riktkursen

Japanska Daiwa har sänkt Autoliv från tidigare outperform till neutral. Riktkursen sänks samtidigt från 89 till 76 dollar, motsvarande 689,7 kronor..

DI - 7 timmar sedan

Skuggdirektionen: Räntan bör höjas – trots marknadsstöket

Marknadsstöket håller i sig, konjunkturoron ökar och de senaste inflationsutfallen har varit en besvikelse. Ändå är det ingen tvekan om att räntan ska höjas. Det är budskapet från Skuggdirektionen som inte är så orolig för konjunkturen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.